| Strikey a întrebat:

Intrebare pentru sectanti. Ce a fost mai inainte: Noul Testament sau Biserica?

Răspuns Câştigător
| Maxim96 a răspuns:

Ce ai spus tu draga Ema se refera la inceputul lumii, nu la inceputul Bisericii lui Hristoshappy. Biserica El a infiintat-o acum 2000 de ani.

20 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

La inceput era Cuvantul. Si Cuvantul era cu Dumnezeu. Si Cuvantul era Dumnezeu. Domnul Isus a zidit Biserica Sa.

| Strikey explică (pentru EmaS):

Emuta draga. Biserica Ortodoxa a fost prima, iar dupa ce Biblia a fost prin viu-grai, a aparut si Biblia Ortodoxa (nu dupa Cornilescu) scrisa de cei 4 evanghelisti. Intelesa-i tu?

| EmaS a răspuns (pentru Maxim96):

Poi nu acelasi lucru l-am spus si eu? Ca Isus a zidit Biserica Sa?

| EmaS a răspuns (pentru Strikey):

Biblia a fost scrisa de oameni sub calauzirea Duhului Sfant.Ea vorbeste despre istorie, profetie, poezie si teologie. In ciuda complexitatii, a diferentelor in stilul scrisului si a perioadelor vaste de timp, intre cartile Bibliei exista o concordanta extraordinara in ce priveste tema, faptele si referintele. Nimeni nu a putut planifica o imbinare atat de complicata de carti pe o distanta mai mare de 1500 de ani. Manuscrisele Bibliei (nu uitati, nu a existat nici o tipografie pana in 1455) au supravietuit in ciuda vremii, persecutiei si timpului. Majoritatea scrierilor antice, scrise pe materiale mai putin rezistente - ca papirusul, au disparut cu totul. Totusi, multe copii ale Vechiului Testament au supravietuit. De exemplu, Manuscrisele de la Marea Moarta contin toate cartile Vechiului Testament, in afara cartii Estera, si au fost datate dinaintea timpului lui Cristos. Ganditi-va la "Razboaiele Galice" ale lui Iulius Cezar. Exista numai 10 copii scrise in jur de 1000 de ani mai dupa momentul scrierii originale. Spre deosebire de aceasta opera, in ce priveste Biblia, exista peste 24000+ manuscrise ale Noului Testament, cel mai timpuriu datand cu 24 de ani dupa Hristos.

| Maxim96 a răspuns (pentru EmaS):

Da,ai spus, dar cu Cuvantul de la inceput tine de alta tema.

Tu esti turc sau ce ai de nu pricepi?

"EmaS a răspuns:
La inceput era Cuvantul. Si Cuvantul era cu Dumnezeu. Si Cuvantul era Dumnezeu."

Asta nu se refera la biserica ci la inceputul inceputurilor.Dar de ce asa compliment mi-ai facut? Unde e dragostea voastra?
"Iubiti-va unii pe altii"ne spune Iisus

Poi eu te iubesc, dar te intrebam de ce nationalitate esti?

Sunt de origine rusa, dar locuiesc in Basarabia.Scuze daca am inteles gresit, am crezut ca e ofensa la adresa mea.

Nu-i bai!

| Strikey explică (pentru Maxim96):

Basarabia e Romania! tongue :X

| Maxim96 a răspuns (pentru Strikey):

Stiu,dar tata e de origine ruseasca, mama e basarabeana.In orice caz eu sunt amestecatura dintre rus si basarabean.

Ce ai spus tu draga Ema se refera la inceputul lumii, nu la inceputul Bisericii lui Hristoshappy. Biserica El a infiintat-o acum 2000 de ani.

| danay72 a răspuns:

Nout Testament a fost scris de cei din primul secol care formau biserica sau congregatia crestina.De exemplu Pavel le scria celor din Filipi si le trasmitea salutarile lui Filipeni4:21,22

| iurii75 a răspuns:

Principala parte din noul testament o constituie învățăturile lui Cristos.
Întrebare pentru Strikați: Ce a fost mai înainte, învățăturile lui Isus sau biserica?

| Strikey explică (pentru iurii75):

In primul rand nu se scrie Cristos, ci Iisus Hristos. Iar in al 2-lea rand ceea ce zici tu e si logic ca intai au fost prin viu-grai si dupa a aparut biserica.
Iurica, vezi sa nu-ti plesneasca vreo vena in cap de la atata gandit.

| iurii75 a răspuns (pentru Strikey):

Dacă preferi Hristos, nici o problemă. Părerea mea că numele creștin este de la Cristos, doar nu sînt numiți hreștini. Totuși nu este ceva esențial cred.
Apropo, cu sănătatea stau bine, mulțumesc pentru grijă.

| RisenLight a răspuns:

Daca e pentru sectari restul au dreptul la o opinie? happy

| Strikey explică:

Toti ati raspuns gresit. Raspunsul era: Cornilescu laughing (pentru sectari)

| EmaS a răspuns (pentru Strikey):

Te contrazic, Biblia este una si aceeasi, doar traducerea este diferita. Cele mai noi sunt actualizate dupa vorbirea curenta. Esenta este aceeasi. Fara pocainta nu poti sa primesti mantuirea. Fie ca iti place sau nu!

| laurentiuus12 a răspuns:

Biserica