| danut a întrebat:

Intrebare pentru toti "sfintii" de pe TPU, ortodocsi, catolici, IEHOVISTI, protestanti, neoprotestanti si ATEI, care manipuleaza Biblia cu inversunare pe TPU dar nu raspund la intrebari de baza: care este problema FOCULUI in Biblie, este el vesnic si cine are parte de el? Daca nu raspundeti la o intrebare de baza nu mai veniti sa ne "manipulati" cu ideile voastre "Biblice (?)".

47 răspunsuri:
| VelaJohnny a răspuns (pentru danut):

Nu spune de nici o suferinta eterna in Biblie, spune de focul vesnic prietene dar interpretarea acelui foc e denaturata. Cartile sunt de istorie religioasa, in nici un caz nu demasca practici crestine. Plus ca am dat versete care confirma asta, ca suntem inconstient cand murim. Eclesiastul 9:2 spune ca sfarsitul omului este acelasi la toata lumea, fie ca este drept sau nedrept. Fiecare e drept sa aleaga, insa greseala multora e sa se incapataneze pe propria opinie cand e vorba de contraziceri

| drutzix a răspuns (pentru danut):

Ai citit tot raspunsul?
"şi să fii aruncat în focul veşnic." Asta e cu focu', e chiar asa de greu sa citesti un raspuns pana la capat?

| fllu07 a răspuns (pentru milan9):

Vezi numa ca in Iacov 5:19 se spune ca cel care ii arata cuiva ca greseste, si reuseste sa il ajute sa se corecteze, II SCAPA SUFLETUL DE L MOARTE. cred ca ii o greseala aici, asa-i? de fapt trebuia sa scrie ca ii scapa sufletul de la moartea care nu moare, ca de fapt el traieste, dar ii mort in trai, adica traieste in moarte, cam asa explici tu, nu?
ia baga ceva din top, de ce dintre persoanele care au inviat, nimeni nu o zis nimic de dincolo de moarte, si toata argumentatia ta, "sta in picioare" pe ceva deductii din cartea eclesiastul, unde scrie negru pe alb, ca nu exista nici o diferenta intre un om mort si un animal mort, si mai zice ca mortii nu au intelepciune. da tu nu, batman, si superman.
si ia zii, sufletele astea care traiesc dincolo, e idioate sau cum, ca nu ma prind, din moment ce nu am intelepciune si cunostinta.
sau cum ele de fapt au intelepciune, stiu, da ne minte pe noi solomon. sau cum ca nu imi pot explica.
si. cand Isus a murit, sau stai ca de fapt el nu am murit, cum s-a intamplat? Iehova Dumnezeu il trimie sa moara pentru noi, si Isus, a facut o smecherie si nu a murit, sau cum?
daca ii asa, ce spui tu, ca Dumnezeu si-a propus sa nu nimiceasca nici un suflet, ci toate is vesnice, acum exista 2 Isus, nu?
unu care o murit, dar de fapt el nu o murit, ca traia, dar era mort. si altu care ii in cer acum, ca Rege. ii bine? asa?

| fllu07 a răspuns (pentru danut):

Deci zici de altii ca nu stiu ce cred, dar tu nu intelegi nici 2 iote dintr-un raspuns in care toate dovezile amintite merg IMPOTRIVA existentei iadului.
na, daca vrei mura in gura, iti zic:
In Biblie nu este nici o invatatura potrivit careia ar exista un foc vesnic, El nu exista, si nici Iehova Dumnezeu nu l-a creat.
EU CRED ceea ce citesc din biblile, rationez pe marginea a ceea ce citesc, si am invatat ca unde se vorbeste despre foc vesnic in biblie, este vorba de ceva simbolic.
Si nu ii vorba de religia mea, daca ii clara sau nu, ci de Biblie, care nu ii clara, ci extrem de clara: NU EXISTA IAD.

Inainte sa imi arati, explica-mi te rog pe rand si logic, urmatorele versete:

Geneza 2:17 (partea ca vor muri) corecT era vor fi chinuiti vesnic

Geneza 3:4 (cine promoveaza ideea ca oamenii nu mor)

Ieremia 7:31

Romani 6:7, 23

si te rog, nu explicatii gen: tainele domnului, noi nu cunoastem, ii un mister... EXPLICATII LOGICE.

| danut explică (pentru fllu07):

Multumesc pentru raspunsul direct si clar, daca ai sau nu dreptate vom discuta mai tarziu, totusi iti recomand un studiu mai profund unde sa gasesti siguranta celor spuse de tine. Asa se raspunde clar, mura in gura. Bravo.

| danut explică (pentru fllu07):

Eu doar am intrebat, inca nu am facut nici o afirmatie. Sigur cand voi face afirmatii acestea vor fi un subiect in sine de discutii dar inca nu am spus nimic.

| milan9 a răspuns (pentru fllu07):

Cuvântul "suflet" ARE ÎN BIBLIE MAI MULTE ÎNŢELESURI:

1). uneori se referă la VIAŢA (trupului) unei persoane;
2). alteori la PERSOANA însăşi;
3). iar în alte cazuri se referă la PARTEA LĂUNTRICĂ CE SUPRAVIEŢUIEŞTE MORŢII OMULUI!

Se intampla ca unii, în mod conştient greşit neagă această ultimă semnificaţie a cuvântului "suflet". Dar sunt contrazişi de toate celelalte versete referitoare la suflet ale Bibliei:
- "Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai." Luca 23, 43;
-"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7
-„Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecc. 3, 11
-"Şi a murit săracul (Lazar) şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;
- "Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă t temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" (Luca 12, 4-5). Textul ne spune că după moartea omului, el poate fi aruncat în gheenă. Dacă nu ar mai rămâne nimic după moarte, aşa cum pretind unii, ce mai poate fi aruncat în gheenă? Etc...

În II Corinteni 5, apostolul Pavel vorbeşte despre corp ca despre un cort pământesc în care trăim, adăugând că el ar dori să fie acasă cu Domnul şi că "toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup" (II Corinteni 5, 10).
Ce parte din Pavel ar putea să părăsească trupul şi să meargă acasă la Domnul? SUFLETUL.

Ma. iar ai dat copy paste? slab.
credeam ca poti mai mult.

dar raspunde clar si explicit: cand Isus a fost mort, cele 3 zile, de fapt, deci el nu am murit, ca a contiunuat sa traiasca dupa moarte, nu? si daca e asa, inseamna ca nu si-a indeplinit misiunea primita, sa moara pentru oameni. si cand a fost inviat, cum a fost, erau 2 Isus? unu care traia dincolo de moarte sau cum?

si, nu stiam ca Avraam are sani. ce marime are?

Bun. astept. sa stii ca m-am asezat, sper sa nu ma doboare suflul explicatiilor tale.

| mentholinks a răspuns:

"Apoi va zice celor de la stânga Lui: ‘Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit Diavolului şi îngerilor lui!" Matei 25:41

| Mașka98 a răspuns:

P.S. NU Iehovisti, dar Martori ai lui Iehova.

| milan9 a răspuns (pentru fllu07):

Daca astepti explicatia mea cu o astfel de ingustime a mintii sa stii ca nu are cum sa-ti foloseasca la ceva... thinking
"nu stiam ca Avraam are sani. ce marime are?" - Desigur in gruparea "martorilor" nu s-a auzit de metafore, motivul pentru care nu vor intelege NICIODATA Biblia.

Referitor la ochelarii de cal cu care cititi unii Biblia (lasand la o parte copy-past-ul cu pricina), spune-mi te rog, pe care dintre cele trei sensuri nu l-ai inteles?
Cuvântul "suflet" ARE ÎN BIBLIE MAI MULTE ÎNŢELESURI:
1). uneori se referă la VIAŢA (trupului) unei persoane;
2). alteori la PERSOANA însăşi;
3). iar în alte cazuri se referă la PARTEA LĂUNTRICĂ CE SUPRAVIEŢUIEŞTE MORŢII OMULUI!
Se intampla ca unii, în mod conştient greşit neagă această ultimă semnificaţie a cuvântului "suflet". Dar sunt contrazişi de toate celelalte versete referitoare la suflet ale Bibliei:
-"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7, etc, etc...

Hai ca ai inceput bine, dar spre dezamagirea mea, iar ai dat-o pe copy paste spre final.
ba da, s-a auzit de metafore, si le folosim din plin.
doar ca, daca sanul lui avraam, e metafora, si partea cu picatura de apa, la fel, toata relatarea e metafora.

cat despre punctele 1, 2, 3 ce le-ai amintit, 1 si 2 este aceiasi idee, formulata diferit, si 3 este falsa,

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| danut explică (pentru Fawkes1570):

Vezi cum te bantuie Satana, cine a spus ceva de focul ghenei sau nu sti sa citesti?