anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Întrebare strict pentru cunoscători.

Dacă în momentele de disperare m-am rugat la Dumnezeu (cu cuvinte proprii-nu am efectuat ritualul rugăciunii sau ceva) dar din disperare am zis că nu-mi pasă, că mă poate ajuta și Satan și cumva inconștient i-am cerut și lui ceva sau l-am chemat și pe el în gând, credeți că ceea ce am obținut astăzi, poate fi ajutorul lui Satan? Deși da, știu că Satan cere sacrificii, deci nu dă el așa de ușor.

Dar nu știu mă tot întreb la chestiile astea făcute de mine inconștient și cu gândul. Credeți că pot accesa ceva rău sau malefic în viața mea, prin aceste gânduri avute atunci?

21 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Ceea ce scrie Seba pare profund, dar... el nu mai cunoaste bine limba romana si nu se intelege ce scrie.

Sa fim seriosi, corectorul ortografic nu-i pune-n gura "adornata" si "sclipeste".

| ania a răspuns:

Da e ceva malefic sa îți idolatrizează dorințele atât de mult încât sa fii de acord sa ceri și ajutorul lui satan, e bine sa ii cari iertare lui Dumnezeu pentru asta.

| Mosotti a răspuns:

Pai ai zis ca nu iti mai pasa ca ai vazut si tu ca dzeu acela nu te ajuta.
Si ai zis sa te duci la concurenta, concurenta de fapt formata tot de dzeu.
Ai obtinut din intamplare, nu de la satan.

Daca era satan iti cerea ceva ca sa-ti dea ceva, iti zicea de la inceput ce te asteapta ca sa nu zici ca n-ai stiut. Daca s-a intamplat ceva si nu ti-a cerut, inseamna ca nu e de la el.
Nu ca nu da usor, nu da nimic daca nu ia ceva la schimb.

Daca tu ai credinta aia in dzeu, satan sau cine naiba o fi ala, sa stii ca de la chestii constiente se poate sa ai niste comportamente, sa ai niste directii nasoale sau bune in functie de gandurile astea ale tale, fara sa stii ca de acolo e.
Dar nu ceva ce nu depinde de mintea ta.

Adica nu se poate intampla sa-ti cada un balcon in cap sau un ghiveci, dar se poate intampla sa iei o decizie gresita in viata si sa te autosabotezi, iar originea sa fie acolo.

Ca joaca asta "aaa e bine daca fac ca dzeu, aaa daca n-am facut nu e bine", poate fi putin periculos.

Ca s-ar putea sa o dam putin in psihanaliza aici, si la nivel inconstient sa fie asa:

"n-am facut ce trebuia, m-am rugat la nenea dracu, deci nu merit sa-mi fie bine, asa ca fac orice ca sa nu-mi fie bine ca asa merit", dar asta nu stii, o sa gandesti, faci chestii care iti fac rau fara sa iti dai seama de unde vin aceste tendinte, o sa zici "asa am gandit, asa am simtit".
Nu e de gluma sa tot te legi de niste chestii care bine nu fac.

Ca si fata aia care o facuse tacsu cuurva, si mai in colo ea simtea sa manance mult, dar nu stia de unde vine si nimic altceva. La psihanaliza s-a aflat ca regula era asa inconstient:
"Sa fiu grasa si urata ca sa nu pot fi ccurva si asa nimeni nu ma mai poate face asa".
Cand s-a rezolvat, tenta de mancat aiurea a trecut.

Adica pericolul nu poate veni din afara fata de ce s-ar fi putut intampla oricum, ci din tine.
Chestia se numeste script in psihanaliza, adica programul distructiv care se poate activa in urma a tot felul de din astea.
Nu la toti se intampla, dar la f multi in general din copilarie.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Măi, mister Mosotti, ești briliant omule. happy
Cred că în altă viață tu chiar ai fost taica Freud. Deci îți dai seama că și din perspectiva de om ce cunoaște ceva psihologie te aprob. happy Dar ai uitat că eu chiar cred cu toată ființa mea și în El? Deci dacă eu cred, e clar că așa stau lucrurile, cu gândul doar la El. Încercând pe cât pot, doar face voia Lui.

Dar să știi că m-ai atins mai deep cu argumentul ăsta, faza îi că am mai auzit ceva asemănător chiar de la colega mea de la faculta care adusese tot așa un semn de întrebare.
App de oameni grași happy faza e că deja de ce mănâncă oamenii compulsiv știm cu toți. happy Că au o traumă, apoi în final clar intervine rutina/tabietul, că doar nu o să fie trauma mereu acolo. E de fapt și aia, dar după un timp, nu mai e nici chiar pe întreaga viață. Dar colega mea susținea că gen oamenii mănâncă mult din cauza că ei se simt slabi pe interior, așa că recuperează pe exterior. Explică te rog și o astfel de idee sau teorie? Ce crezi? Crezi că poate fi adevărat?

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Mie mi-a placut psihologia si normal ca am citit si mai stiu si eu ceva, m-am dus 20 ani la psiholog, stateam acolo ca sa vad cazurile ce ziceau pacientii, ca ma imprietenisem cu psihologu si zicea ca-s student (inainte de 2013 cand chiar eram).

Cu mancatul da, poate fi o trauma care te face sa mananci. Nu ca-s slabi pe interior.
Ba da, trauma o sa fie mereu acolo daca nu e rezolvata la psiholog.
Desi mai tine si de inteligenta, ca daca realizezi ca mancatul te distruge mai tare, te duci la psiholog, nu mananci in prostie.
Deci traume + ceva inteligenta sub limita minima admisa.
E adevarat ce ai zis mai sus.

Pe de alta parte mai este si low serotonina pe receptorii 5HT2C, aia da pofta de mancare si am testat chiar eu.
SUA a scos asa ceva care asta face.
Dar astia nu spun de fraieri ce sunt. Dar cine cauta gaseste.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Tu esti god, tu esti satanel. Asta e toata povestea. Autosugestia e extrem de puternica.

| Freya1 a răspuns:

Toți avem gânduri mai bune sau mai puțin bune, ca suntem oameni, suntem păcătoși și e normal ca mintea noastră sa mai alunece și în alte direcții.
Dar părerea mea e ca nu, nu cred ca vreodată o ființă malefica ti-ar îndeplini vreo dorinta dacă nu ai fi tu la rândul tău o ființă de pe care sa poată "lua" ceva.

| Holiday a răspuns:

Bine ca n-ai invocat-o pe Zana Maseluta, ca te lasa fara dinti. Iti lasa cativa lei la schimb, dar nu prea e afacere.
Dumnezeu si Satan sunt personaje imaginare. Nu te pot ajuta, nu-ti pot baga bete in roate. In schimb, credintele in astfel de povesti pot avea influenta negativa.

| anonim_4396 explică (pentru Holiday):

Mă întristați Domnule Holiday sad Aruncați un ochi doar la cuptorul de afară. În martie trebuia să se inunde pământul ușor, ușor de dezghețul zăpezii, care trebuia în mod normal, zic la noi în regiunea centrală, parcă pe aici ne situăm cu România (câta geografie știu și eu happy era zăpadă din decembrie-ianuarie până în februarie, cu nămeți. happy Acum e Crăciun în aprilie și Paște în Decembrie.
Voi TPUași chiar sunteți orbi, mamă? Vă cheamă God la El. happy Ne cheamă de fapt, că și eu sunt tot la fel de prinsă ca și voi în păcatele lumești, prea ca să mă mai gândesc doar la cucerirea Împărăției Lui. happy

Ca și un alt argument ar fi așa.
Să zicem că încălzirea globală e doar un fenomen random. happy Toate bune și frumoase.
Dar de ce dacă la Biblie scrie literă cu literă că Pământul va fi luat a doua oară prin foc?
De ce să zicem acum, nu ne păcălea ușor God ăsta fals și în loc de foc să ne aducă apă sau neoxigen? Why? De ce fix când se spune la Biblie că Pământul va arde pentru păcatele lui, se decide ea, frumoasa încălzire globală să apară. Știu că argumente se găsesc o groază chiar și pentru încălzirea asta, chiar plauzibile și chipurile "realistice". happy

Este o întrebare retorică și oricum adresată întregului TPU. happy

Dar dacă totuși vreți o revanșă argumentativă, domnule Holiday, aici sunt. Și vă aștept contraargumentele. Ș-așa sunt sătulă de liniștea asta chiar și pe TPU. Parcă i-o lovit pe TPUași o iubire d'asta globală. rolling on the floor)
Dar vă rog totuși fiți gentil cu înjurăturile la adresa Tatei. big grin

| Dismally a răspuns:

Nu Satan cere sacrificii ci Dumnezeul crestin o facea, citeste vechiul testament si ai sa vezi big grin Nu poti atrage ceva malefic doar gandindu-te la asta si nici problema nu ti-o vei rezolva doar pentru ca te-ai rugat la Dumnezeu ori altcineva.

| CostinAlamariu a răspuns:

Da, pot accesa ceva rău, dar cata vreme există pocăință (adică întoarcere la Dumnezeu și regret) nu trebuie să te îngrijorezi.

Iar câtă vreme nu există pocăință demonii sunt bucuroși să-ți dea orice îți dorești câtă vreme asta înseamnă să-ți pierzi sufletul și să suferi o radicală disperare pentru eternitate.

Gândește-te așa. Ai vrea ajutor de la un om care știi 100% sigur că dacă te va ajuta de asemenea te va viola și tortura în cele mai inimaginabil de cumplite moduri?

Răspuns utilizator avertizat
| Seba2013 a răspuns:

Vezi ca in Facerea 1:18 versetul ne arata ca Dumnezeu a format omul prin Cuvant (ratiune, nous).
Dupa aceea in Facerea 2:7 ne arata ca a aparut si pamantul (ananke) si sufletul (vezi Timeo de Platón). Natura naturala este sa te supui intelepciunii iar celelalte clase/statusuri (anima si ananke) sa se supuna ei. Teoría emanatiei spune ca Dumnezeu nu s-a facut inca o data pe El, ci a facut ceva descrescator (ingerii, ratiunea, oamenii, pamantul) iar acestea cu cat coboara isi pierd din putere si se multiplica (apare contingenta pozitiva) pentru ca nu este Unul ci mai multi. Insa tot timpul ceilalti sunt subordonati celui Unu (pentru ca asa au fost configurati in natura lor). Cel de jos trebuie sa il respecte pe cel de sus (ratiunea) asa cum ploaia este facuta sa cada in jos. Nu poate sa se opuna si sa urce in sus, ca s-ar stresa, tensiona (homeostazia, armonía si dinámica naturala).

Te rogi, bine...insa trebuie sa si actionezi. El iti da indrumarea si dupa aceea tu trebuie sa demonstrezi cu faptele ca vrei lucrul acela. Iisus ii vindeca doar pe cei care depuneau efort ca sa se apropie, urmeze, atinga. Unde este intelepciunea, acolo este Dumnezeu.

De unde stii tu ca El nu si-a facut treaba (sigur te-ai rugat pentru dragoste si ca acel cineva sa faca un pas spre tine). Poate El a intervenit si si-a facut treaba insa nu poate sa se bage in viata oamenilor.

Sau poate te-ai rugat pentru un statut social sau pentru intamplari bucuroase in viata ta. Ca sa ajungi la ele nu poti singura (ai nevoie de o organizaré sociala, Biserica) si plus tu sa fii matura spiritual (o persoana adornata cu virtuti). Insa daca ai stat mult la departare de Biserica inseamna ca nu ti-ai insusit calitatea aceea sociala care sclipeste. Doar cand ne apropiem de Biserica incepem sa sclipim, pentru ca ne radiaza acele partícule, iar noi vom fii binecuvantati. Este ca si cum ai vrea sa ai reusita in Stat insa tu te marginezi si nu te adaptezi. Nu vreau sa spun ca Dumnezeu actioneaza doar rational, poate sa faca si lucruri mari, insa acolo eu nu ma bag ca sunt personale. Scuze ca am un corector naspa la telefon. Si nici nu vad in sus sa fac corectarea. Plus ca la fiecare cuvant trebuie sa pierd timp sa sa il rectific. In ziua de astazi nimeni nu mai sta langa Biserica (si-au format alte bisericute) iar asta ne factureaza. Pentru ca cu Cat mai aproape, cu atat traim mai natural si in bine. Cu cat mai departe cu atat mai artificial si in rau.

| DjSannan a răspuns:

Este important să știți că Dumnezeu este mai puternic decât Satan și că El va răspunde rugăciunilor tale. Dumnezeu poate învinge orice plan rău al lui Satan și poate face lucruri mărețe prin rugăciunile tale. Rugăciunile tale trebuie să fie curate și sincer exprimate, astfel încât să nu provoace nicio influență negativă. Dacă îți invoci numele lui Dumnezeu și îți exprimi dorințele în cuvinte sincere și curate, El te va auzi și îți va răspunde.

În același timp, este important să știți că invocarea numelui lui Satan poate avea consecințe negative pentru viața ta. Satan poate fi atras de invocarea sa și poate încerca să obțină controlul asupra vieții tale. Prin urmare, este important să vă rugați lui Dumnezeu pentru protecție și să vă păstrați lupta spirituală. În acest fel, veți fi siguri că Dumnezeu este în controlul vieții voastre, nu Satan.

| Holiday a răspuns (pentru DjSannan):

"Dacă îți invoci numele lui Dumnezeu și îți exprimi dorințele în cuvinte sincere și curate, El te va auzi și îți va răspunde."

Cand vorbesti cu personaje imaginare, nu e asa de grav. Daca iti si raspund, e semn de schizofrenie.

| AdioTPU a răspuns:

Matei 6:24-34
24 Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni: căci ori îl va urî pe unul şi-l va iubi pe celălalt, ori îi va fi devotat unuia şi-l va dispreţui pe celălalt. Nu puteţi sluji şi lui Dumnezeu, şi lui Mamona[a].

| slayer09 a răspuns:

Este doar parerea mea, si cred ca Dumnezeu te intelege prin ce treci, si cred ca El mai mult te-a ajutat decat satan, pentru ca te-a vazut atat de disperata, dar sa nu uitam ca iti da astazi ce ceri, si depinde si ce ceri, ca poate nu iti este de folos dar iti da ca sa inveti din greseli, adica poate ce ti s-a intamplat azi o sa aiba urmari mai tarziu poate mai grave (acum nu stiu ce ai cerut si daca a fost din orgoliu mai mult sau nervi..sau etc) Dar sa nu uitam ca nimic nu este intamplator, si ceea ce ai facut tu de ai ajuns sa fii asa disperata este doar meritul tau prin alegerile tale. Fii smerita si blanda cu tine insati si cu problemele, nu incerca sa te impotrivesti si sa te aprinzi ca nu rezolvi nimic, mai mult iti provoci stres. Deconecteaza-te de la probleme, fa haz de necaz, ia-le superficial si nu le lasa sa fie ceva personal. Iar pentru cateva ganduri malefice avute atunci nu se intampla nimic, daca iti pare rau si incerci sa fii mai cumpatata si mai echilibrata in astfel de situatii.

| RosaliaOriginala a răspuns:

Nu, cel mai probabil trebuie sa faci incantatii de alea voodoo satanice ca sa se puna

| FloreaDaniel03 a răspuns:

Dacă ați cerut ( cu rugaciune) de la Dumnezeu, atunci Dumnezeu vă va răspunde. Independent de legătură dvs cu Dumnezeu, cel rău ( cu cât ii pomeniti numele mai puțin cu atât mai bine ) vă va încerca ( îngăduit de Dumnezeu dar nu mai mult de ceea ce puteți duce)! L-a încercat, el, pe Iov ( care era curat in fata lui Dumnezeu), ba chiar ispitit pe Domnul Iisus Hristos, deci sa ne așteptăm la acest lucru. Rugăciunea trebuie însoțită de fapte iar sufletul trebuie sa se indrepteze către veșnicie; Aceasta este făgăduința care va fi câștigată!

| tiberiuer a răspuns:

Nu trebuie sa-ti fie frică, nu datorezi nimic lui Satan, nu e lumea creata de Satan, totul e creat de Dumnezeu, Dumnezeu e Creatorul a tot ce exista, inclusiv Dumnezeu i-a creat la inceput pe Satan si pe Lucifer buni la inceput dar acestia au decazut si au devenit rai.Dar sant praf in vant inaintea lui Dumnezeu, care i-a creat si a creat totul bine dar au decazut apoi. Dumnezeu e Atotputernic, nimic si nimeni nu are vreo putere in fata Lui.
Chiar daca ai zis in gandul tau ca sa te ajute oricine chiar si Satana, tu te poti lepăda, acum de vreo supunere, recunoastere de supunere a ta catre Satana.Tu poti sa renunti in mintea ta acum la orice legatura, orice "contract" cu Satana, esti datoare doar lui Dumnezeu Creatorul a tot ce există, Atotputernicul, nu datorezi supunere nimănui decât lui Dumnezeu.Nu poate sa-ti faca vreun rău Satana, nu te teme. Dumnezeu e Tatăl nostru Ceresc si ne pazeste, santem protejati de El, ai credintă, nu trebuie sa multumesti lui Satana cu multumiri sau ce crezi tu, sacrificii, pentru un presupus ajutor dat tie de Satana! Pur si simplu întrerupe discutia mentala, gândurile de discutie cu sau despre, sau către Satana, caci nu poate sa-ti faca nimic crede-mă. Dumnezeu comandă, Dumnezeu e stăpânul, numai daca renunti tu la Dumnezeu si te dedici tu la ascultarea de sfaturile, gândurile trimise de Diavol, de Satana atunci are putere asupra ta daca te lepezi, renunti tu la Dumnezeu la credinta in Dumnezeu.Deci intrerupe tu acum gândurile, blocheaza, gândurile despre Satana, sau puterea lui Satana sau frica de razbunarea lui Satana sau etc. pentru că Satana e praf in vânt inaintea lui Dumnezeu, puterea lui Satana e nimic înintea lui Dumnezeu.Deci ține-ți credința în Dumnezeu caci nu ai de ce sa te temi.Nu recunoaște vreo autoritate, sau vreun drept către Satana.Caci Satana nu are autoritate asupra noastră, nu Satana a creat omul, Tatăl omului este Dumnezeu, noi santem copiii lui Dumnezeu si El ne păzește ca un părinte copiii lui.Pur si simplu intrerupe gândurile, comunicarea mentală, către, cu Satana.Nu are ce sa-ti faca.Nu are drept asupra oamenilor, numai când oamenii se răzvrătesc împotriva lui Dumnezeu, îl urăsc pe Dumnezeu atunci pleacă oamenii de lângă Dumnezeu dar nu Dumnezeu de lângă oameni, iar oamenii se pot întoarce înapoi la Dumnezeu caci Dumnezeu i primeste inapoi totdeauna.

| Jfydy a răspuns:

Pai dacă l ai chemat pe satana, sunt șanse sa te fi ajutat el... Cere ti iertare lui Dumnezeu și întoarce te la El. Când te rogi, nu trebuie sa spui rugăciuni învățate, spune exact ce ai pe inima și cere ce vrei sa îți dea Dumnezeu