Auzi? Ai citit scrierile considerate de catre Biserica apocrife? Ma rog, doar o mica parte a Cartii lui Enoh. Atat in Biblie cat si in Cartea lui Enoh (considerata APOCRIFA) vedem de ce Dumnezeu a hgotarat pedeaspa cu potopul.
In zilele stravechi, existau urasii. Acestia, au inceput sa inmulteasca faradelegile pe zi ce trecea, iar pacatele strigatoare la cer erau din ce in ce mai numeroase. NUMAI UN SINGUR OM era placut in fata Domnului Dumnezeu:Noe. Bineinteles, vazand Cel PreaInalt ca fiecare gand al omului era indreptat numai spre rau, DUmnezeu a hotarat ca trebuie sa fie nimic PACATUL.
Ce s-ar fi intamplat daca Dumnezeu nu ar fi trimis Potopul? Pai daca DUmnezeu nu ar fi trimis Potopul, atunci pamantul era stricaciune( nu ca n-ar fi si-n ziulele noastre...) si nu se mai putea naste ''Femeia care trebuia sa zdrobeasca capul sarpelui''- aceasta fiind Fecioara maria. Fecioara Maria, inca de la intemeierea lumii, a provenit DIntr-un NEAM CURAT, cu SMERENIE si placut inaintea Domnului Dumnezeu. De nu s-ar fi nascut Dansa, nici acum nu L-am fi avut pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos.
Iar tu ma? Ai si tu o problema.
Tu dormi noaptea? Sau te zbati in pat ca exista atei?
Nu am stat sa citesc totul, in amanunt, dar am observat ca vorbesti despre Stalin foarte mult. Iti spun un mic secret: Stalin se pregatea sa devina preot ortodox. Naspa ca a murit inainte!
Am mai explicat de cateva ori acesta problema pe TPU, deja m-am plictisit...
Da, ma, am omorat cu sutele de milioane, care e problema?
Am avut de la cine invata.
A si am uitat, tot noi suntem vinovati de cele doua razboaie mondiale, de ciuma din evul mediu si de armele care omoara oameni in fiecare zi...
lol
Dragule, chiar propriul tau Dumnezeu a omorat mai multi oameni decat au facut acesti oameni. Ex: Potopul.
Ce imi place cand vad un crestin obsedat de atei , mai ales cand incepeti sa jigniti si injurati, ma simt atat de bine cand va compar cu niste unii oameni josnici, da' josnici josnici , ma simt tot mai curata
Am citit doar prima parte, ca tu aberezi non stop, sau dai copy-paste, sau jignesti si apoi pui o "intrebare" in care si iti scuze, bla bla bla.
Nu cred ca un ateu neaga crimele ateilor, dar e o maaaaaaare diferenta intre a ucide pentru un prieten imaginar, si a ucide pentru putere, si apoi, anti-teistii tot atei sunt numiti.
Nimic mai gresit! Deși mama sa a vrut ca el să devină preot (chiar și după ce devenise conducătorul Uniunii Sovietice), Stalin a intrat la seminar nu datorită vreunei vocații religioase, ci datorită faptului că era una dintre puținele opțiuni educaționale disponibile, atâta vreme cât guvernul țarist nu dorea să permită existența unei universități în Georgia.
Tu pui intrebari prea lungi! Cu care nu poti sa imi captezi atentia! Ateii care spun asta au dreptate..Religia a avut un rol important in uciderea atator oameni! Nu conteaza ce a facut cel de langa tine..cum zici tu acei regi care se auto-slaveau! Asa omor si eu 10 oameni si dupa zic ca sunt un sfant ca Binladen a omorat mult mai multi. Pai este normal?
Cel mai logic raspuns pe langa al lui Exilon. Exista si oameni culti.Voi suntei dovada.
Cult nu pot sa ma numesc..Cam in proportie de 75% in raspunsuri imi folosesc doar logica! Multumesc oricum ma simt mandru sa aud asta de la niste utilizatori pe care ii respect! Atat atei cat si credinciosi!
Copy paste sau nu toti avem niste informatii care provin din anumite surse. Te asigur ca tot ce scrie acolo a fost selectat de catre utilizator! Putem etala informatiile in orice fel..chiar sa le si reproducem exact cum sunt prezentate in sursa respectiva.
Pentru mizeria preotiei ortodoxe nu ar fi fost o noutate te asigur!
Da' pui sursa, sau ghilimele. Daca tot pune tot articolul, de ce nu pune link-ul si intrebarea? (intrebare retorica)
Vrea sa atace ateii si nu stie cum, asta mi se pare amuzant.
Ghilimelele ca sa fiu sincer reprezentau o optiune destul de buna.
D'aia, pentru ca nu e tocmai asa cum vrea probaganda religioasa, problema e mult mai larga si profunda. Ca sa intelegi esenta trebuie sa ai cunostinte despre comunism, ciuma rosie care a reintors o parte a lumii in evul mediu intunecat. Comunismul, organizatie politica antagonista cu toate formele de organizare, partide politice de alta orientare, religie, masonerie, sindicate libere, organizatii non-guvernamentale etc.
Comunismul nu a avut ca obiect principal ateismul, nu era mentionat nici macar in constitutiile tarilor in care s-a instaurat ci doar in materialul de probaganda, insa a lovit si in biserica dar mai putin decat in celelate organizatii pe care practic le-a desfiintat iar biserica a ramas, dar la cheremul comunistilor. Materialul pe care la-i publicat se vede de pe Luna ca e impotriva ateilor, facandui cei mai mari criminali din toate timpurile dar, exista un dar si e acela ca, comunist =ateu nu exista, pentru ca cel care se inscria in partidul comunist nu semna adeziunea de ateu si de credincios doctrinei partidului. Că propaganda comunista era si impotriva religiei, da, dar era deopotriva impotriva tuturor convingerilor, altele decat cele ale ideologiei comuniste, pentru ca iata ce spune si extrasul din materialul tau;
"Introducerea ateismului a fost considerată a fi o cerinţă critică pentru succesul comunismului, şi trebuia să fie implementat cu orice costuri."
Deci pentru "succesul comunismului" caci acesta era ţelul si nu ateismul. Ateismul si l-a substituit ca pe una din multe alte parghii pentru obtinerea puterii totale.
Si atunci, comunisti erau atei?
Comunisti au trimis la moarte incusiv atei adevarati si pe toti cei care dintr-un motiv s-au altul nu le imbratisa doctrina. Un ateu adevarat este acela care nu crede in existenta unei divinitati si imbratiseaza realitatea obiectiva, iar pentru asta nu foloseste forta si armele impotriva nimanui.
Acum poate intelegi raspunsul lui Richard Dawkins;
nu există legătură între ateismul lui Stalin şi crimele sale! "Stalin avea şi mustăţi…n-am putea folosi aceeaşi logică pentru a spune că Stalin şi-a omorât oamenii întrucât avea mustăţi?"…