anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intrebarea li se adreseaza in special crestinilor si va rog sa raspundeti cat mai sincer si cu seriozitate(chiar daca s-ar putea ca intrebarea sa vi se para stupida):
De ce inmormantarea este un eveniment trist pentru voi?

Răspuns Câştigător
| SG1995 a răspuns:

Pai simplu, orice detasare doare, te afecteaza, chiar daca stii ca celuilalt ii va fi bine si te bucuri pentru el, nu poti sa nu suferi ca nu o sa-l mai revezi o vreme, nu trebuie sa vorbim doar de moarte, sa zicem ca o cunostiinta de-a ta cu care esti apropriata pleaca in alta tara, stii din star ca ii va fi bine, sa zicem ca ea pleaca intr-un loc in care numai iei legatura cu ea (desi in secolul 21 deja e absurd), nu plangi ca nu o sa o mai revezi, sa zicem 5 ani?

40 răspunsuri:
| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

După normele tale, da.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru T0T):

Vorbind serios, daca tu bocesti dupa ce te desparti de cineva nou cunoscut, ce o sa faci cand o sa moara peste ani si ani mama ta? iti legi funia de gat?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Ar fi anormal sa nu plangi de bucurie atunci cand crapa cineva care ti/a facut rau. Cel putin mie mi se pare asa.

Faptul că îmi exprim emoțiile nu mă face un om slab. Chiar mi-am demonstrat asta de atâtea ori. Ca să răspund la întrebarea ta, păi atunci voi boci mai mult, desigur. xD

Apropo de unde faza cu "nou cunoscut"?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru T0T):

Ce?

| Habbsha a răspuns:

Pentru că suntem egoiști. Când ne moare cineva drag noi nu plângem pentru că prin moarte persoanei dragi i s-a întâmplat o nenorocire. De fapt, noi plângem pentru că am rămas singuri, am rămas fără acea persoană. Și ne plângem nouă de milă. Pentru că noi am rămas fără ele și suferim, deci tot despre noi și cum ne simțim e vorba.

| SG1995 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu stiu, in general moartea a cuiva "rau" e o bucurie, pentru unii, dar nu pentru toti, sa luam moarte lui Hitler, toata planeta s-a bucurat, cu exceptia nemtiilor spalati pe creier de ideologia nazista.

| MishuD a răspuns:

Probabil e un eveniment trist pentru popă ca'i pleaca un plătitor de cotizație la biserica (si nah, parohia cu enoriași putini primește mai puțini bani de la bugetul de stat).
Probabil din cauza asta majoritatea popilor cer un sac de bani la înmormântări, daca'i mort si e ultima plată, măcar sa plătească cum trebuie.
Părerea mea, hâc!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru MishuD):

Daca stam sa analizam, in cazul in care decedatul nu a fost botezat, nu a facut nunta, nu si-a botezat copii sau nu a fost la biserica sa cotizeze la cutia milei si cu bani de lumanari, ar trebui sa existe o taxa mai mare pentru inmormantare, omul fiind deja indatorat laughing Eventual datoria sa se plateasca cu dobanda.