| copilbelea1989 a întrebat:

Intrebarea mea este: acum cativa ani mi-a spus mama despre o asa numita legenda sau superstitie, nu mai stiu cu exactitate, cand se aud tobe afara si se presupune ca sunt mortii. Aveti vreo idee despre asta? am cautat pe internet dar nu gasesc nimic. O zi in care mortii bat tobele afara...

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Posibil sa fii auzit in vreo poveste, pentru ca nimeni nu bate tobele cand trec mortii, dar bat clopotele de la biserica!

| copilbelea1989 explică (pentru Violleta2022):

Logic ca clopotele de la biserica, doar ca m-am gandit la chestia asta si credeam ca poate e ceva legenda sau orice.

| Steregoi a răspuns:

Aia sunt demonii.

| FaraNumePls a răspuns:

O prostie.

| Elide a răspuns:

Nu stiu..nu am auzit de această legendă/superstiție si crede.ma am citit multe superstiții la viata mea.Dar e o sărbătoare cu multe superstiții și credințe pe 30 noiembrie de Sf Andrei, atunci ai auzit aceste tobe?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Elide):

In peste cinzeci si ceva de existenta cati am, NU am auzit niciodata, dar absolut niciodata, nici un fel de tobe pe 30 noiembrie, desii sunt o fire credincioasa, dar nu habotnica.

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

Satan si ingerii sa-i pot lua diferite forme ca sa va manipuleze sa credeti in lucruri ireale - nu te lasa pacalit.