anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intrebari adresate ateilor:
Sustineti ca religia este "o poveste", "un basm", "o aberatie" si mergeti pe stiinta si logica dar cum explicati minunile savarsite de Dumnezeu? Si ma refer la oamenii care supravietuiesc celor mai grave boli, cutremurelor, incendiilor si asa mai departe. Nu imi puteti spune ca este doar meritul medicilor pentru ca nu va cred. De altfel, fiecare medic atunci cand iese din sala de operatie, incercand sa trateze o boala rara sau foarte grava, spune: "Am facut tot ce ne-a stat in putinta. Acum ce o vrea Dumnezeu." Va scarbiti (am vazut o intrebare recenta) de oamenii care si-ar da viata numai ca sa poata atinga corpul unui sfant. Si apropo de sfinti, cu ei cum ramane?
Cine credeti ca a creat aceste "povesti", cum ar putea cineva sa inventeze atatea lucruri si de ce credeti ca atatea milioane de oameni au credinta in El. Dar pe vremea voastra (a unora) nu faceati religie? Refuzati si atunci religia? Ce spuneau parintii vostri despre asta? Iar eu nu pot intelege, daca nu o suportati de ce sunteti atat de interesat de ea, de ce puneti atatea intrebari despre crestini si chiar daca nu ii intelegeti i le adresati lor. Asta pentru ca sunt atei care cunosc mai multa religie decat un crestin.
As vrea raspunsuri sincere si fara jigniri. Multumesc.

Răspuns Câştigător
| HueyFreeman a răspuns:

Te inteleg foarte bine, tu crezi ca eu nu te inteleg. Doar ca problema mea este ca majoritatea credinciosilor de pe aici nu se pot exprima altfel decat prin citate. Vroiam sa te fac sa gandesti la ceea ce am scris, si dupa aceea sa-mi zici ce ai gandit folosind propriile tale cuvinte, nu niste citate interpretabile.

Majoritatea minunilor insirate acolo sunt doar insanatosiri sau legate de dezastre naturale, nimic care sa constituie o minune adevarata. Ti-am zis, daca un amputat isi recupera membrul sau TOTI oamenii scapau de la un dezastru natural (de proportii considerabile) atunci pot considera asa ceva o minune, dar stiu ca nu se va intampla asa ceva.

Cine a creat aceste povesti? Oamenii inteligenti, ca sa pacaleasca norodul. Grecii antici aveau zei, romanii la fel, egiptenii la fel. In prezent musulmanii sunt mult mai multi decat crestinii. De ce cred oamenii? Pentru ca ei cred ca ii ajuta, placebo, ii alina psihic. Oamenii sunt slabi si vor face orice pentru alinare, vor face orice ca sa le mearga bine.

Problema mea cu religia este ca FOARTE MULTI oameni (extrem de prea multi) se agata de superstitii imbecile si traditii si ritualuri penibile si fara folos. Evul Mediu este o perioada foarte cunoscuta in care crestinismul a fost la putere in Europa, a fost o perioada in care progresul tehnologci a stagnat pe toata durata ei. Daca ziceai ca Pamantul nu este plat sau sustineai heliocentrismul erai tratat ca un monstru, un posedat, un eretic. Religia promoveaza o gandire conservatoare. Sunt foarte multe de spus de ce detest religia, dar o tolerez pentru ca stiu ca oamenii nu pot renunta la ea. (si aici este singurul context in care folosesc acest cuvant "a tolera")

98 răspunsuri:
| Mădă0611 a răspuns (pentru AndraRox):

Probabil, dar nu mi-ai raspuns mie, deci n-am vazut, stai sa citesc.

| AndraRox a răspuns (pentru Mădă0611):

Vad ca tu iei totul in ras. Crede-ma ca am inteles foarte bine unde bati si tot continui. Nu este cazul sa te prostesti pentru ca nu suntem prosti. Mai greu de inteles este limbajul tauwinking si tehnologia...nu isi are locul logica ta aici.

| RAY a răspuns:

Tu nu vrei raspunsuri tu nu ai ce face decat sa ne jignesti, ramai tu cu credinta ta si lasane

laughing tu chiar crezi ce ai scris, uau.
Lumea e cruda pentru ca nu exista dumnezeu, nu pentru ca exista pacat, dar oamenii nu au fost in stare sa inteleaga asta si au inventat povestea cu Iov, ca sluga sa nu indrazneasca sa ceara socoteala. Biblia aia, asa stiintifico-fantastic-irealistica, e asa bine facuta ca va inchide gura pentru totdeauna. smug

Pai daca e de ras?
N-ai inteles nimic. Prieteno, ai zis de doctori, sau uiti? Ei, ei folosesc tehnologie, care e facuta de oameni de stiinta, care se poate sa fie atei sau agnostici, deci au cunoastere de la diavol. Cand e vorba de renuntat la confortul fizic, hopa, crestinii dau inapoi. Limbajul meu e la mintea cocosului, pentru orice cocos, expresiile din ghilimele sunt foarte comune.

| AndraRox a răspuns (pentru HueyFreeman):

Iti multumesc pentru ca esti singurul care a venit cu explicatii plauzibile.

Stii ce inteleg eu din ce ai spus? Ca noi nu avem dreptul la accesarea tehnologiei pentru ca, intr-un fel sau altul exista Dumnezeu care ne asigura tot ce avem nevoie. Pleci prea departe, nu suntem nici obsedati, nici tampiti. Daca suntem crestini, suntem si prosti? Nu mai insist pentru ca e clar ca esti contra la orice si nu mai vreau jigniri din partea ta. Numai binewinking!

| AndraRox a răspuns (pentru RAY):

Nu inteleg de ce crezi ca va jignesc. Nu am pus intrebarea asta aiurea. Mai bine ai fi atent la ce spune Mădă0611 despre crestini.

| nogomani a răspuns:

"Si ma refer la oamenii care supravietuiesc celor mai grave boli, cutremurelor, incendiilor si asa mai departe."

Sunt oameni care supravietuiesc unor catastrofe naturale sau mai putin naturale si oameni care mor in urma acestora. Vrei sa spui ca Dumnezeu favorizeaza doar o parte din oameni, salvand doar cativa oameni, iar pe restul ii lasa sa moara? Si cand se intampla asemenea catastrofe mortii si vii nu sunt selectati pe baza de credinta si moralitate, ei nu sunt selectati de loc, daca au avut nenorocu sa se afle la locul potrivit si la timpul potrivit vor muri pe principiu cauza si efect.

"Va scarbiti (am vazut o intrebare recenta) de oamenii care si-ar da viata numai ca sa poata atinga corpul unui sfant. Si apropo de sfinti, cu ei cum ramane? "

Nu ma scarbesc de oameni care isi dau viata sa atinga o bucata de carne considerata sfanta, doar ma amuz pe seama lor si pe felul primitiv de a percepe o divinitate, daca exista una...

"Cine credeti ca a creat aceste "povesti", cum ar putea cineva sa inventeze atatea lucruri si de ce credeti ca atatea milioane de oameni au credinta in El."

Daca vorbim de povestile biblice, iti pot spune ca au fost create de evrei cu cateva inspiratii de la religiile cu care au luat contact.
Cat despre inventarea atator lucruri, mai corect inventarea atator povestiri nemuritoare, nu sunt meritul unui singur om, sunt meritul unor multimi de oameni, povestile acestea fiind transmise pe cale orala cu cate o mica adaugare la fiecare redare. Acum ca milioane de oameni de fapt miliarde le cred reale nu are nici o relevanta. Faptul ca pana de curand 99, 999% dintre oameni credeau ca pamantul este plat, nu le faceau credinta aceasta adevarata.

"Dar pe vremea voastra (a unora) nu faceati religie?"

Am facut mai mult decat religie, am facut indoctrinare religioasa, exact ca si tine. Acum tu probabil sti ca nu prea ai contribuit atat de mult la decizia de a crede in Dumnezeul adevarat si de a avea uimitorul noroc sa te nasti si in religia corecta(ortodoxa), Dumnezeu ti-a pus mana in cap, esti o norocoasa happy.

"Iar eu nu pot intelege, daca nu o suportati de ce sunteti atat de interesat de ea, de ce puneti atatea intrebari despre crestini si chiar daca nu ii intelegeti i le adresati lor. Asta pentru ca sunt atei care cunosc mai multa religie decat un crestin."

Este cunoscut faptul ca un ateu care a fost crestin cunoaste mai mult despre crestinism decat majoritatea crestinilor, tocmai acest lucru ne-a determinat sa renuntam la aceste povestioare adanc inradacinate(unora dintre noi) in mintea noastra inca de mici copii. Dumnezeul vostru nu este normal, felul lui de a actiona pedepsind pe cel nevinovat in locul celui vinovat(nu ma refer doar la sacrificiu cu Isus, poate iti citesti si tu biblia sa vezi despre ce este vorba), facandu-te sa suferi ca sa iti arate ca te iubeste, asta este bonav sacrul, chiar il compatimesc, noroc ca este doar in mintea voastra si nu e nimic real, ca ar fi tare trist sa avem un asemenea creator.
Acum ca nu va lasam noi in pace, este doar un raspuns natural la afisara voastra publica, impunerea credintei voastre in scoli din banul contribuabilului(adica va faceti propaganda din banii mei), crearea de legi pe baza unei carti si credinte imorale si impunerea lor in societate, pretentia ca detineti adevarul absolut desi dovezile nu va sunt favorabile si bine inteles aroganta nesimtita de care dati dovada. Uite ce este, daca credintele voastre bolnave sunt personale, atunci tineti-le doar pentru voi, nu va mai afisati in spatiul public si eu cel putin va voi lasa in pace.

| RAY a răspuns (pentru AndraRox):

De ce ne pui intrebari daca ne urasti lasane cu necredinta noastra, atata rau va facem crestinilor? ce rau tia tie vreodata un ateu?

| AndraRox a răspuns (pentru nogomani):

Iti multumesc pentru raspuns, foarte elaborat si concret.Nu aveti de unde sa stiti daca eu sunt influentata sau mai mult, obligata sa ma supun acestei religii. Este libera mea alegere, este dorinta mea si oricum ar fi fost ea, trebuie respectata. De asemenea, va multumesc inca o data tuturor pentru raspunsuri, nu aveam intentia sa vin cu explicatii biblice ci doar sa aud cat mai multe pareri. Eu una, nu v-am considerat niciodata rai, (prosti) s.a.m.d. si aveti tot respectul meu happy.

| nogomani a răspuns (pentru AndraRox):

"Insa nu sunt indoctrinata de nimeni si ma deranjeaza sa spuneti toti asta."

Sa inteleg ca te-ai nascut intr-o familie fara religie sau cu o religie non crestina si ai devenit crestina pe baza studiului tau asupra religiilor, ia apoi ai tras concluzia ca religia crestina este adevarata? Daca este asa, imi cer scuze, intr-adevar nu esti indoctrinata, ca de altfel daca esti indoctrinata nu e vina ta si nu trebuie sa o iei ca pe o jignire.

| AndraRox a răspuns (pentru RAY):

Cred ca ai inteles gresit. In niciun caz, nu va urasc. Am pus aceste intrebari pentru mine, pentru "lamurirea sufletului". Voiam sa aflu cum vedeti voi lucrurile, nu sa va jignesc sau sa va condamn. Singurul lucru care ma deranjeaza este faptul ca afirmati ca suntem indoctrinati sa credem in Dumnezeu. Este adevarat ca am vazut si atei care ne jignesc dar nu toti. De asemenea, sunt si crestini impotriva voastra dar nu e cazul meu happy

| RAY a răspuns (pentru AndraRox):

Nu este advarat ca sunteti indoctrinati?

| AndraRox a răspuns (pentru nogomani):

Am spus indoctrinata?! Voiam sa zic influentata. Intentionam sa folosesc cuvantul intr-un alt contex.

| CristiB93 a răspuns (pentru Mădă0611):

laughing ce faci aici, dai copy paste la raspunsuri contra crestinilor, imi amintesc ca asa ceva ai scris si la mine, identic laughing mai mai...

| AndraRox a răspuns (pentru CristiB93):

Este demn de ea... rolling on the floor)))))

| CristiB93 a răspuns (pentru AndraRox):

A mai facut asa?

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai,nu sunt atee, dar recunosc ca nu mi se pare normal absolut deloc sa te inchini la niste oase.Chiar daca nu suna bine, acele moaste asta sunt : oase.Aceste obiceiuri nu au vreo legatura directa cu Dumnezeu, sau cu religia adevarata.Acum daca nu te duci la biserica esti ateu, sau daca asculti nu stiu ce muzica esti satanist sau si mai nasol, daca nu te duci la moaste esti pacatos.Hai mai, orice om isi arata credinta prin alte moduri.Cat despre minuni, se intampla ca absolut toate sa fie in spatele televizorului, dar eu nu am vazut in viata asta a mea vreo minune adevarata.Ai mei sunt de acord cu mine, religia in scoli e inutila.La ce ma ajuta? straight face Poate la o medie mai mare, dar nimic mai mult.Adevaratul templu nu e biserica ci MINTEA SI SUFLETUL omului.Dar unii credinciosi sunt fanatici.Nu se gandesc decat la asta, nu traiesc.Asta e adevarul.Si toti se lasa fraieriti de preotii aia idioti care nu fac nimic decat sa cerseasca si sa isi bage bani in buzunar.

Pai daca nu sunteti cum zici, de ce folositi ceva care il sfideaza/neasculta pe dumnezeu?

| Mădă0611 a răspuns (pentru CristiB93):

Sunt niste ghilimele acolo, sau cu un ochi nu vezi?

O, dar vai, 2 inteligenti la o intrebare. E un citat, observa ghilimelele si stilul persoanei. Pana acum ai zis 0, dar cand cineva care seamana cu tine zice ceva care iti convine, vai ce veseli suntem. Patetic :'(, dar tipic crestinilor. puppy dog eyes

| Mădă0611 a răspuns (pentru EllaBlackEyes):

rolling on the floor un bun psiholog, vai de pacientii tai rolling on the floor. Eu macar nu ma cert cu lumea, cum faci tu, ca un bun psiholog smug, ca vad ei cearta e alta mancare se soareci.
Am zis ipocrit, asta e jignire? Ipocrita esti si tu, nu e jignire, ci adevar general valabil pentru cei ca tine. C'est la vie!
Nu i-am dat apa la moara, adica i-am raspuns dupa ce am zis ca nu-i mai raspund, ai vrut sa zici. Parca ti-am zis sa ma ignori ca o sa te ignor, daca trebuie sa iti zic la fiecare intrebare, pentru mine e ok, asa imi amintesc sa ma mai uit peste raspunsurile tale, sa imi fie mila de pacientii tai, asta daca e adevarat ce ai zis, sau poate e, daca mami si tati au bani.

| AndraRox a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu am spus si nu cred ca genul de muzica pe care il asculti, faptul ca nu mergi la biserica des sau la moastele sfintilor te face necredincios. Sunt perfect de acord ca sufletul unui om conteaza si nu micile "aparente". Ai dreptate si in ceea ce priveste preotii, acum lumea este numai pe interes aproape de Dumnezeu. Insa ma refeream la altceva cand am spus de sfinti. Oricum multumesc pentru raspuns :*

Nu mai generaliza si nu mai intelege ce vrei tu. Daca ai de gand sa ma intrebi ceva fa-o. Nu te mai revolta atat pentru ca tu esti cea patetica sau cel putin devii. Esti complet pe dinafara si ce e cu "ce veseli suntem"? Tu esti cea care vine cu insultele si ironizarile si din cate vezi, raspunsul castigator i l-am dat unui ateu care chiar a tratat cu seriozitate problema si mi-a raspuns intrebarilor, spre deosebire de tine care ai venit cu acel exemplu banal : Mos Craciun. YOU HAVE A PROBLEM!

| AndraRox a răspuns (pentru EllaBlackEyes):

Multumesc, are adevarate probleme de comportament si nu ii este jena de nimic...

E fix acelasi lucru, dar nu vrei sa recunosti, asa cum fac toti crestinii. Dumnezeu, Mos Craciun, Zana maseluta, Batman, Superman, Sailor Moon, sau ca sa fie in domeniu, Zeus, Afrodita, Acan, s.a.m.d.
Nu ma intereseaza raspunsul castigator si nici sa ma exprim cum vrei tu, doar asa o sa pice in plasa persoane ca ella, sau cum isi zice, si vad ca si tu :)) Te-am intrebat daca faptul ca milioane de oameni cred in Mos Craciun il face sa existe? N-ai raspuns. Am inteles ca nu, deci mi-ai raspuns la intrebare, am primit chiar raspunsul asteptat.
Copy-paste-ul care te-a veselit atat, e citat, am zis, oricum, am tot zis lucrul ala, dar mai pe scurt, daca pun acel citat, macar nu ma enervez ca am scris eu si nu inteleg oamenii, nu ca asa ar intelege, iar, nu e jignire, e doar indoctrinarea de care se ocupa preotul: http://i.imgur.com/JMrwH.jpg
Ipocrit, cum ziceam, nu e insulta. E cineva care zice un lucru, dar face invers. Crestinismul te indeamna la o viata simpla, te indeamna sa renunti la bogatii, la iubire fata de aproape. Ia zi-mi, cati crestini traiesc ca Iisus?
Si apoi unde e ironia cu tehnologia din spitale? Pai daca dumnezeu vrea sa te vindece, te vindeca de acasa, nu? Ce rost are sa mergi la spital? La fel daca nu vrea sa te vindece. Nu e sfidare? http://dexonline.ro/definitie/sfida

| nogomani a răspuns (pentru AndraRox):

"Am spus indoctrinata?! Voiam sa zic influentata."
Ai fost influientata, tu esti produsul mediului inconjurator+adn-ul tau, daca te nasteai in Iraq cel mai probabil spuneai ca islamul este religia corecta si apoi te vindeau ai tai pentru 1-2 camile happy.

| Mădă0611 a răspuns (pentru nogomani):

laughing) sau in India si isi spala curtea si casa cu apa si treaba de vaca, pentru sfintire, mmmmm, ce mireasma minunat de mirobolanta love struck