anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intrebari adresate ateilor:
Sustineti ca religia este "o poveste", "un basm", "o aberatie" si mergeti pe stiinta si logica dar cum explicati minunile savarsite de Dumnezeu? Si ma refer la oamenii care supravietuiesc celor mai grave boli, cutremurelor, incendiilor si asa mai departe. Nu imi puteti spune ca este doar meritul medicilor pentru ca nu va cred. De altfel, fiecare medic atunci cand iese din sala de operatie, incercand sa trateze o boala rara sau foarte grava, spune: "Am facut tot ce ne-a stat in putinta. Acum ce o vrea Dumnezeu." Va scarbiti (am vazut o intrebare recenta) de oamenii care si-ar da viata numai ca sa poata atinga corpul unui sfant. Si apropo de sfinti, cu ei cum ramane?
Cine credeti ca a creat aceste "povesti", cum ar putea cineva sa inventeze atatea lucruri si de ce credeti ca atatea milioane de oameni au credinta in El. Dar pe vremea voastra (a unora) nu faceati religie? Refuzati si atunci religia? Ce spuneau parintii vostri despre asta? Iar eu nu pot intelege, daca nu o suportati de ce sunteti atat de interesat de ea, de ce puneti atatea intrebari despre crestini si chiar daca nu ii intelegeti i le adresati lor. Asta pentru ca sunt atei care cunosc mai multa religie decat un crestin.
As vrea raspunsuri sincere si fara jigniri. Multumesc.

Răspuns Câştigător
| HueyFreeman a răspuns:

Te inteleg foarte bine, tu crezi ca eu nu te inteleg. Doar ca problema mea este ca majoritatea credinciosilor de pe aici nu se pot exprima altfel decat prin citate. Vroiam sa te fac sa gandesti la ceea ce am scris, si dupa aceea sa-mi zici ce ai gandit folosind propriile tale cuvinte, nu niste citate interpretabile.

Majoritatea minunilor insirate acolo sunt doar insanatosiri sau legate de dezastre naturale, nimic care sa constituie o minune adevarata. Ti-am zis, daca un amputat isi recupera membrul sau TOTI oamenii scapau de la un dezastru natural (de proportii considerabile) atunci pot considera asa ceva o minune, dar stiu ca nu se va intampla asa ceva.

Cine a creat aceste povesti? Oamenii inteligenti, ca sa pacaleasca norodul. Grecii antici aveau zei, romanii la fel, egiptenii la fel. In prezent musulmanii sunt mult mai multi decat crestinii. De ce cred oamenii? Pentru ca ei cred ca ii ajuta, placebo, ii alina psihic. Oamenii sunt slabi si vor face orice pentru alinare, vor face orice ca sa le mearga bine.

Problema mea cu religia este ca FOARTE MULTI oameni (extrem de prea multi) se agata de superstitii imbecile si traditii si ritualuri penibile si fara folos. Evul Mediu este o perioada foarte cunoscuta in care crestinismul a fost la putere in Europa, a fost o perioada in care progresul tehnologci a stagnat pe toata durata ei. Daca ziceai ca Pamantul nu este plat sau sustineai heliocentrismul erai tratat ca un monstru, un posedat, un eretic. Religia promoveaza o gandire conservatoare. Sunt foarte multe de spus de ce detest religia, dar o tolerez pentru ca stiu ca oamenii nu pot renunta la ea. (si aici este singurul context in care folosesc acest cuvant "a tolera")

98 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Mădă0611 a răspuns (pentru EllaBlackEyes):

rolling on the floor) tu te-ai legat de mine, donşoara pisiholoaga. Si ce zici la report, "ma bag in seama si fac pe victima, we wee, ce lume rea, nu ma lasa sa par inteligenta"?
Nu ma intereseaza ca esti colerica sau nu stiu cum, nu vorbi de altii daca vrei liniste, asta vorbeste mult despre tine. rolling on the floor Te certi cu lumea pentru ca nu stii sa te comporti, dar eh, treaca de la mine. Data viitoare sterge-ti mucii, sau inghite-i si nu mai vorbi de altii, chiar daca si ei sunt acolo. Cat despre ce zici, e autocaracterizare: "tu nu esti capabila sa porti o discutie fara sa jignesti si sa vorbesti urat, fara sa te crezi buricul pamantului", "Trebuie sa intelegi ca oamenii sunt niste fiinte limitate (90%), prosti, niste animale ce se conduc dupa instinct." puppy dog eyes rolling on the floor) Hai gata ca deja iti place circul, cred ca in domeniul asta aveai mai mare succes.

| Westfalia a răspuns (pentru sublime89):

Unde mai pui ca acei primitivi, credeau ca daca gauresc capul cu un cui a unui om bolnav de epilepsie, eliberai demonul din el!
Cum putem sa ne incredem in rationamentul acelor salbatici care declarau ca ei stiu cine este Dumnezeu? cum putem crede ca acele descrieri, nume (cca. 5000) da-te de poporul salbatec evreu Divinitatii, este realitatea?
Liderii religiosi indeamna sa credem chiar daca este ilogic. Daca nu crezi te va pedepsii Dumnezeu! vedeti ca prin frica ei tin turma in staul?

rolling on the floor)) laughing

| Mădă0611 a răspuns (pentru Westfalia):

App de epilepsie "Ca atare, surprinzator sau nu, aceeasi zona cerebrala responsabila de cat de religioasa este o persoana este si cea care se activeaza la epileptici in timpul unei crize. Aceasta descoperire este una esentiala din punctul de vedere al intelegerii adevaratelor cauze ale experientelor extraordinare (altfel spus halucinatii), care li se par oamenilor religiosi atat de reale.", ar trebui sa-i vindece cineva, asa cum zici.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru HueyFreeman):

Inclin sa cred ca esti ateu.Cum imi poti dovedi tu mie ca ce e scris in Biblie sunt povesti pentru "a alina oamenii"?
Si mai presus, ai mai convertit una la ateism, ca ti-a dat funda.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Explicatim voi invierea lui Iisus.Si bine, acum spuneti voi ca e o poveste.Ok... Urmatoarea parte:Cine marog a creat lumea? Big Bang-ul.Si apoi, daca DIN NIMIC, cum au aparut oameni, din particule? gandeste-te logic ca n-are cum, dintr-o chestie minuscula sa evolueze la miiiiiii de animale si oameni.IMPOSIBIL.crestini nu pot dovedi ca exista D-zeu, iar ateii nu pot dovedi ca nu exista.Ce marog atrata paravlageala degeaba? CARE VREA SA STIE, SA SE SINUCIDA!
Eu sunt crestin.Totusi,ma intreb:
Adam si Eva traiau acum 1000000 de ani. Tot acum 1000000 de ani traiau si dinozauri.Acum, de ce aia nau fost mancati? Eu doar cred, si nu ma intreb nimic.Prefer sa raman la morcovul meu dansator si la biserica.Nu sunt disperat dupa sfinti si moaste, chiar le urasc, dar sunt crestin, merg la biserica, nu vreau sa ma cert cu atei si vreau sa fiu in pace.

| HueyFreeman a răspuns (pentru anonim_4396):

Bravo, ti-ai folosit creierasul si ai ajuns la o deductie logica: da, sunt ateu. Andra mi-a cerut opinia si eu i-am scris ceea ce gandesc, nu am obligat-o sa-mi dea funda, nici macar nu ma intereseaza funda. Ai vreo problema cu asta?

Afirmatiile fara dovezi nu sunt argumente. Cum tu poti afirma ceva fara dovezi, asa si eu pot infirma acel ceva fara dovezi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru HueyFreeman):

Nu,am spus, eu sunt crestin, dar nu din ala nebun!
Cred, nu ma indoiesc.Nu sunt sigur 1000% ca exista D-zeu.Nici tu nu poti confirma ce ai zis.Nimeni nu poate.Nu sunt impotriva ateilor.Fiecare crede ce vrea si nimeni nu poate afirma ca celalalt zice gresit.
Acum, ma intreb, Adam si Eva au fost la inceputuri, la fel cum si dinozauri au fost la inceputuri.Deci, in cartile religioase nu scrie ca Adam si Eva au fost mancati de dinozauri.Asa ca cineva minte.Si incat s-au gasit cadavre de dinozaur, inseamna ca cei care au scris in carti mint. ORICUM, NIMENI nu stie ceva.Nu am acum chef sa ma omor sa vad cine zice adevarul, las pe maine laughing

| HueyFreeman a răspuns (pentru anonim_4396):

Nimeni nu a "creat" lumea. Planeta s-a format. Viata a aparut prin abiogeneza si a evoluat timp de milioane de ani pana in prezent si inca mai evolueaza.

Daca nu vrei sa te certi cu ateii, atunci nu aduce aminte de religie, nici noi nu vrem sa ne certam cu oamenii care se considera normali.

PS: Imi place morcovul tau.

| nogomani a răspuns (pentru Mădă0611):

Nu stiam ca in India se spala in casa cu balega de vaca laughing.

| Mădă0611 a răspuns (pentru nogomani):

Nu, se "unge" exteriorul. Probabil doar cei care pastreaza traditia mai fac asta, dar e logica treaba, doar vaca e sfanta...

| AndraRox a răspuns (pentru Westfalia):

Imi pare rau dar eu nu i-am spus nimaniu sa creada in ceea ce cred eu. Considera-i cum vrei dar nu aici, nu este cazul sa te dezlantui aici.

| Westfalia a răspuns (pentru nogomani):

Legat de balegă, tu crezi ca iudeo-crestinismul e mai,, breaz''?
Ia uite : http://www.trilulilu.ro/......-cu-balega

| AndraRox a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt crestina. Am cerut parerea ateilor si am vrut sa vad cu ce argumente vin. Daca i-am dat funda unui ateu nu inseamna ca si eu sunt la fel ca el. Mi-a raspuns la toate intrebarile, nu am vrut sa-mi spuna ca Dumnezeu exista. Ai o problema cu asta?

| AndraRox a răspuns (pentru EllaBlackEyes):

Imi pare rau ca te jigneste, i-am dat raport.

| AndraRox a răspuns (pentru Mădă0611):

Dai dovada de o mare lipsa de educatie si se vede ca nu ai avut parte de cei 7 ani de acasa. Crede-ma ca si eu ma abtin cu greu dar, spre deosebire de tine, tin cont de ceilalti.

| Mădă0611 a răspuns (pentru AndraRox):

=)) tot nu vad unde e lipsa de educatie si a celor mai mult de 8 ani de acasa ai mei, dar te las in lumea ta, cu don'soara pisiholoaga http://i.imgur.com/IvntNe6.jpg =)) si poti sa dai report pana poimaine, n-am jignit si n-am atacat pe nimeni, acum ca tu... ma abtin =))

| AndraRox a răspuns (pentru Mădă0611):

Uite ce e, nu ma intereseaza ce raspunsuri a mai dat EllaBlackEyes dar mie mi-a vorbit frumos.
"sterge-ti mucii, sau inghite-i"si "intelege tăti lumile","telefon dăştept" cred ca iti cam bati joc de noi, dar atata poti. Acum chiar am incheiat discutia cu tine.

| Mădă0611 a răspuns (pentru AndraRox):

Se numeste ipocrizie :)), in rest e patetica treaba, si ca sa nu zici ca iar (te-)am jignit :o3 http://dexonline.ro/definitie/patetic
intelege tăti lumile","telefon dăştept" sunt expresii cool b-), iar "sterge-ti mucii, sau inghite-i" e un sfat bine meritat. Nu imi plac astia care se victimizeaza si se pupa unii pe altii pe unde apuca, asa ca hai ceaules ca deja si tie iti place circul, si mi-e ca va deschideti o afacere si o sa aveti succes, iar cum banii si nu altceva sunt puterea... :-s

| nogomani a răspuns (pentru Westfalia):

Categoric nu este mai bun, nici nu am afirmat asa ceva. Oricum pedeapsa din clip este unul dintre exemplele bune de pedespe ale zeului tribal evreu.

| Westfalia a răspuns (pentru nogomani):

Unul din muuuultele pedepse primitive a lui IAHWE!

| Zenicide a răspuns (pentru Mădă0611):

"Dap, si sa nu mai foloseasca tehnologia, care nu inseamna doar pc, "telefon dăştept" sau tableta"

Ehehe Saganista mica smug

| Mădă0611 a răspuns (pentru Zenicide):

Ce-i true, e true. App de Saganisti, ai ratat o intrebare gen "rolling on the floor", cica ateismul e o religie in care ateii ii venereaza pe x, y si cutare, de Sagan a uitat no talking

Mucii! :-s
Saracii pacientii tai sad, eh, asa e cand mami si tati "are" bani, copilul sa fie fericit, da-i in colo de oameni.

Cersitul milei? Eu cred ca "e", parca ziceai ca are suvite albastre mama ta. Dupa cum probabil ai observat, m-am uitat peste raspunsurile si intrebarile tale si am vazut cearta, jigniri, si alte fite, ti-am aratat ca si altii pot, mai mult nu ma intind ca nu e genul meu, nu e nici sa ma leg de parinti, dar sper ca intr-o zi sa iti gasesti una fix ca tine, 100% la fel, mmm love struck, as vrea sa fiu prin preajma sa vad o paruiala ca la carte. Sa ma anunti, pana atunci, ceaules!