anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intrebari adresate ateilor:
Sustineti ca religia este "o poveste", "un basm", "o aberatie" si mergeti pe stiinta si logica dar cum explicati minunile savarsite de Dumnezeu? Si ma refer la oamenii care supravietuiesc celor mai grave boli, cutremurelor, incendiilor si asa mai departe. Nu imi puteti spune ca este doar meritul medicilor pentru ca nu va cred. De altfel, fiecare medic atunci cand iese din sala de operatie, incercand sa trateze o boala rara sau foarte grava, spune: "Am facut tot ce ne-a stat in putinta. Acum ce o vrea Dumnezeu." Va scarbiti (am vazut o intrebare recenta) de oamenii care si-ar da viata numai ca sa poata atinga corpul unui sfant. Si apropo de sfinti, cu ei cum ramane?
Cine credeti ca a creat aceste "povesti", cum ar putea cineva sa inventeze atatea lucruri si de ce credeti ca atatea milioane de oameni au credinta in El. Dar pe vremea voastra (a unora) nu faceati religie? Refuzati si atunci religia? Ce spuneau parintii vostri despre asta? Iar eu nu pot intelege, daca nu o suportati de ce sunteti atat de interesat de ea, de ce puneti atatea intrebari despre crestini si chiar daca nu ii intelegeti i le adresati lor. Asta pentru ca sunt atei care cunosc mai multa religie decat un crestin.
As vrea raspunsuri sincere si fara jigniri. Multumesc.

Răspuns Câştigător
| HueyFreeman a răspuns:

Te inteleg foarte bine, tu crezi ca eu nu te inteleg. Doar ca problema mea este ca majoritatea credinciosilor de pe aici nu se pot exprima altfel decat prin citate. Vroiam sa te fac sa gandesti la ceea ce am scris, si dupa aceea sa-mi zici ce ai gandit folosind propriile tale cuvinte, nu niste citate interpretabile.

Majoritatea minunilor insirate acolo sunt doar insanatosiri sau legate de dezastre naturale, nimic care sa constituie o minune adevarata. Ti-am zis, daca un amputat isi recupera membrul sau TOTI oamenii scapau de la un dezastru natural (de proportii considerabile) atunci pot considera asa ceva o minune, dar stiu ca nu se va intampla asa ceva.

Cine a creat aceste povesti? Oamenii inteligenti, ca sa pacaleasca norodul. Grecii antici aveau zei, romanii la fel, egiptenii la fel. In prezent musulmanii sunt mult mai multi decat crestinii. De ce cred oamenii? Pentru ca ei cred ca ii ajuta, placebo, ii alina psihic. Oamenii sunt slabi si vor face orice pentru alinare, vor face orice ca sa le mearga bine.

Problema mea cu religia este ca FOARTE MULTI oameni (extrem de prea multi) se agata de superstitii imbecile si traditii si ritualuri penibile si fara folos. Evul Mediu este o perioada foarte cunoscuta in care crestinismul a fost la putere in Europa, a fost o perioada in care progresul tehnologci a stagnat pe toata durata ei. Daca ziceai ca Pamantul nu este plat sau sustineai heliocentrismul erai tratat ca un monstru, un posedat, un eretic. Religia promoveaza o gandire conservatoare. Sunt foarte multe de spus de ce detest religia, dar o tolerez pentru ca stiu ca oamenii nu pot renunta la ea. (si aici este singurul context in care folosesc acest cuvant "a tolera")

98 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Mădă0611 a răspuns (pentru EllaBlackEyes):

Of, credeam ca te simti sa incetezi. Tu ai inceput, pentru ca ti-e ciuda de data trecuta ca nu ti-a mers cu mine sa faci pe inteligenta, cum incerci de obicei. App, data trecuta tu ai dat-o in bara, crezand ca sunt o mucoasa crestina. Ia uita-te peste raspunsurile mele si apoi peste ale tale si vezi cine se leaga de parinti laughing Daca in realitate te-ai comporta ca pe TPU, nu cred ca as mai avea cu cine sa vorbesc, daca intelegi ce vreau sa zic smug

Realitatea e subiectiva, asa ca daca vrei sa o arati pe a ta, cand cineva o cere, altfel e hartuire, folosesti ironia, dar cu bun simt, folosind comparatii simple, care sa puna omul pe gandit, sau folosind propriile lor argumente, devenite contraargumente, ce poate fi mai frumos decat atat? Persoana care a pus intrebarea s-a facut foc si para ca l-am comparat pe dumnezeu cu mos craciun, pffff, si apoi te bagi tu inseama, ca apoi sa faci pe victima. Nu esti prima persoana pe care o vad pe aici ca stie doar teorie, cu practica fiind lipsa, culmea, toate 3, ca doar pe voi v-am observat, va certati cu toti, 2 mai mult decat a 3-a. Voiam sa zic ceva de un bun psiholog, dar mai bine nu, sper sa te invete altii, nu asa pasnici ca mine.

Răspuns utilizator avertizat
| Mădă0611 a răspuns (pentru EllaBlackEyes):

"TPU e plin de retardati si proaste. Vrei si exemple de nimicuri? Una pe nume Madalina, cel mai bun exemplu." + alte jigniri cand eu am zis doar ipocriti, puteam sa zic spuneti un lucru si faceti altul si nu era jignire, asta de ce ar fi? Tu chiar ai jignit, asteapta sa imi chiar pese, adica sa ma enervez, sa ma agit, sa nu rad cum fac si acum.

"Un bun psiholog nu amesteca munca si modul in care vorbeste cu oamenii cu viata privata!" -->

"Daca vrei sa cunosti un om, nu asculta ce iti spun altii despre el, asculta-l ce spune el despre altii."

"You can easily judge the character of a man by how he treats those who can do nothing for him." - Johann Wolfgang von Goethe

Imi pare rau daca din ce spun inveti ceva bun, chiar n-as vrea, meriti sa te invete altii fix ca tine, asa ar fi corect. Gata, nu iti mai raspund ca iar apar la cei mai activi useri si nu vreau laughing)

| AndraRox a răspuns (pentru Mădă0611):

Cea care trebuia sa se simta de mult esti tu... Spuneam ca am incheiat discutia dar vad ca tu ai continuat mult dupa. Cum spunea si Ella, puteai sa iti exprimi parerile pe privat. 95 de raspunsuri dintre care doar cateva legate de ce am intrebat eu. Daca vrei sa pari interesanta, fa-o (doar atat ai stiut) dar nu aici.
"Persoana care a pus intrebarea s-a facut foc si para ca l-am comparat pe dumnezeu cu mos craciun, pffff, si apoi te bagi tu inseama, ca apoi sa faci pe victima. Nu esti prima persoana pe care o vad pe aici ca stie doar teorie, cu practica fiind lipsa, culmea, toate 3, ca doar pe voi v-am observat, va certati cu toti, 2 mai mult decat a 3-a. "
" rolling on the floor)) " ti se pare ca m-am agitat cand ai spus de Mos Craciun? Am fost prea calma si asta pentru ca mi-am dat seama ce fel de persoana esti. Aerele, fitele etc. nu ma caracterizeaza dar te-ai descris perfect. Tu esti "domnisoara stie tot" laughing oricand, oriunde si CU ORICINE. Pe mine personal nu m-ai impresionat si te-ai facut de ras, cel putin in fata mea. M-am saturat de comentariile tale jalnice si de ironizari. Nu ai decat sa te certi in continuare, pana acum nu ai venit cu nimic bun, dar nu te mai lua de parintii altora. TE CONTRAZICI SINGURA rolling on the floor))))))! "Ceaules" oh go on

| Mădă0611 a răspuns (pentru AndraRox):

rolling on the floor Da' tu stai prost cu vederea, observ, si cu gandirea, memoria, si cu multe altele. Daca ce spun te depaseste, zi, ca inteleg, sau abtine-te ca asa sa nu insist sa te luminez, ca nu imi place sa fac un bine celor care merita sa primeasca acel bine (lectie) de la persoane fix ca ele. Pe langa mila nu imi provoci nimic altceva.

App, observ ca lipsa mea de respect vine de la faptul ca am habar de traditiile/cultura din India, 'ai de capu meu laughing Ce sa ma mai mire? (intrebare retorica)
Tu te contrazici, mai si minti, de fapt n-am ce asteptari sa am... Ceaules! oh go on

| Calininio a răspuns:

Arata-mi unul. UNUL. Dar nu tanti florica din sadova. Un caz real, cu acte doveditoare, etc... Da, noi ne punem speranta in medic, pentru ca el e cu bisturiul in noi daca suntem operati, si el e alaturi de noi daca suferim. Si nu, nu fiecare medic spune asta. O spun doar cei ce nu-s constienti ca doar mana lor conteaza. Sfintii nu exista. Biserica a creat acele povesti, bineinteles. Alaturi de credinciosii indoctrinati si de presa care vrea sa ia bani de la alti credinciosi indoctrinati. Pe vremea mea fac religie, si e indoctrinare pura. Da, refuz religia, pentru ca mi se pare stupida. Parintii nostri au dreptul doar sa incerce sa ne arate ce considera ei ca-i corect, si noi avem obligatia sa nu luam doar acea posibilitate in considerare, ci sa incercam tot timpul sa devenim mai inteligenti. Nu o suportam pentru ca distruge rasa umana precum un cancer. Punem intrebari ca sa va facem sa realizati proportiile dezastrului. Un ateu cunoaste mai multa religie. Ordinea e inversa. Mai intai cunosti mai multa religie, apoi te prinzi cum sta treaba si realizezi ca de fapt notiunea de ateu te defineste.

| AndraRox a răspuns (pentru Mădă0611):

"Prieteno", ramai cu inteligenta ta... oh go on. Nu am postat intrebarea asta ca sa ma cert cu tine. Nu inteleg cu ce m-am contrazis eu dar ma rog. Nu am mintit si nu te-am jignit. E problema ta daca iti place cearta. Era vorba despre religie aici. Nu stiu la ce asteptari te referi, ar fi cazul tau nu al meu happy
Te pup, pa pa!