Cinstirea moaştelor nu presupune ca regulă „puparea" lor, ci chiar gândul de respect care însoţeşte bucuria apropierii de sfântul respectiv.
Creştinii apostolici, cei din timpul apostolilor, venerau sfinţii, strângeau osemintele lor şi le cinsteau (unul dintre exemple este cel al actului martiric al Sf. Mucenic Ignatie, decedat între 98 – 117 în care se menţionează grija şi cinstea purtată de comunitatea creştină acestor martiri şi sfinţi).
Salut, îmi poți da câteva versete in care scrie clar în Biblie că trebuie să ne rugăm unor oameni morți sau că trebuie să ai cinstim in fiecare an?
"Frați și surori vom fi cu toți".
Atitudinea de cinstire a osemintelor este întâlnită chiar si in VECHIUL TESTAMENT:
"Apoi a murit Elisei şi l-au îngropat, iar în anul următor au intrat în ţară cete de moabiţi. Dar iată, odată când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete şi speriindu-se au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Căzând acela S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI ȘI A ÎNVIAT şi s-a sculat pe picioarele sale" ( IV.Regi13,20-22).
;-D:
Doar împlinea porunca lui Dumnezeu:
"Căci din țărână ai fost făcut, și în țărână te vei întoarce"
Căile Domnului sunt misterioase, nu putem știi. Cât despre pupat morți, Biblia nu se referă la atins la propriu, ci la a-i calomnia după moarte (poate ai auzit-o pe maică-ta că zice "Nu vorbi așa despre X, că e mort").
E clar că nu te pricepi la metafore. Nu lua totul "ad literam". Prin "Cer" se referă la tot Universul (planete, stele, găuri negre etc).
"Biblia nu se referă la atins la propriu, ci la a-i calomnia după moarte (poate ai auzit-o pe maică-ta că zice "Nu vorbi așa despre X, că e mort")." - povesti de la baba Mărioara. Nu vei găsi așa ceva în Biblie.
Răspunsul tău este la fel de aiurea că și întrebarea respectivului - "...deși în biblie vscrir clar "să nu te atingi de ei" A auzit ceva dar nu știe nici ce, nici de unde...
; D deci. chiar am râs la comentariul ăsta,da,Dumnezeul lui Avraam Isaac și Iacov spune că a creat:
Lumina, Cerul, Pământul, Soarele, Luna, Stelele, viețuitoarele mării, viețuitoarele pământului, Bărbatul și Femeia.
Însă, a creat TOT universul, De ce? Habar nu am.
OctavianDanielMaria întreabă: