Asta nu e adevarata biblie deoarece pe parcursul anilor oameni au mai schimbat-o!
Dragul meu s-a schimbat modul de exprimare, dar esenta este aceeasi.
Au scos cartile din ea, unele doar.Cartea lui Enoch, de exemplu.Caut-o pe net sa vezi.
...
Noul Testament mentioneaza cel putin 30 de personalitati istorice care au fost atestate din surse din afara Noului Testament. Prin urmare Noul Testament, nu poate fi o legenda. Ce spun cercetatorii? Gary Habermas a efectuat investigatia cea mai ampla si mai la zi cu privire la ce cred cercetatorii despre inviere. El a strans mai mult de 1400 de lucrari de referinta pe tema Invierii scrise intre anii 1975-2003. In The Risen Jesus and Future Hope, Habermas spune ca aproape toti cercetatorii, apartinand intregului spectru ideologic-de la ultraliberali si pana la conservatorii biblicisti-sunt de acord ca urmatoarele aspecte cu privire la Isus si la crestinism sunt fapte istorice reale. 1.Isus a murit rastignit de romani. 2. A fost ingropat, cel mai probabil intr-un mormant particular. 3.Curand dupa aceea ucenicii au fost descurajati, indurerati si deprimati, pierzandu-si orice speranta. 4.Mormantul lui Isus a fost gasit gol la putin timp dupa inhumarea Lui. 5. Ucenicii au avut experiente pe care ei le-au crezut aratari reale ale lui Isus inviat. 6. Datorita acestor experiente, viata ucenicilor s-a schimbat compet. Au fost dispusi sa moara pentru credinta lor. 7.Proclamarea Invierii a fost facuta inca foarte devreme, chiar de la inceputul istoriei bisericii. 8. Ucenicii au marturisit si au predicat public in cetatea Ierusalimului, locul unde Isus fusese rastignit si ingropat cu putin timp inainte...
Asta cred ca stia toata lumea! am o intrebare bunica spune ca cica adevarata biblie ar fi ascunsa in Ierusalim si cica daca ar afla omenirea ce scrie acolo nimic nu ar mai fi ca acum e adevarat?
Tot ce e posibil.Eu stiu ca mai de mult, oamenii Il cunosteau pe Iisus ca fiind un om ce era, cum sa iti zic...fericit.Zambea,se punea accentul pe dragoste cred.
Coduri ascunse in Biblie... asteas porcarii, pseudostiinta facuta doar pentru a castiga niste bani pe urma cititorilor creduli.
Nu cred ca Biblia putea fi influentata de arta ezoterica pentru a se regasi asemenea coduri.
Daca biblia este un astfel de manuscris, atunci automat intelesul ei se pierde. Deci a doua intrebare nu-si mai are sensul, pentru ca este evident ca DUmnezeu nu exista, Iisus nu a existat si tot ce era in Biblie a fost interpretat gresit.
Chestia asta e o tampenie.Aceeasi analiza ELS au facut-o si cartii Moby Dick. Oare sa indraznesc sa spun ce au descoperit acolo :-"?
De fapt,
http://cs.anu.edu.au/~bdm/dilugim/moby.html
Deci nu draga, tot nu cred ca Biblia este lucrarea Domnluui :).
Posibil ca cineva sa fi descoperit inainte aceste lucruri in Biblie, si sa le fi pus si in Moby Dick.
Nu e de mirare. Povestea nu este cumva facuta de Walt Disney? De ce fix de la Walt Disney?
http://www.youtube.com/watch?v=FfqaamqLmmQ
Cineva ar fi putut descoperi un asemenea cod in Biblie, si ascunde in astfel de povesti.
Toate profetiile biblice s-au implinit cu exactitate deoarece este inspirata de Dumnezeu.Iar pana acum cam90% din profetii sunt implinite urmand sa se implineasca si restul. 2Timotei3:16,17; 2Petru1:20,21
Parerea mea, ca tot te-ai adresat ateilor, e ca si eu cred in acest cod. Codul de care tu vorbesti spune de Isus, care eu cred cu adevarat ca a trait pe pamint, ca nu a murit pe cruce si nici nu avea cum, ca era casatorit cu Maria Magdalena si au avut copii. Ei ce zici, draga Nume etc?
Eu cred ai mai gasit o carte la standul tau preferat : Cum sa te ascunzi cind ramii fara argumente. Asta cred ca ai invatat-o pe de rost!
Ai sa-ti spun o noua informatie.
Ai auzit ca si internetul prevesteste viitorul.
Mai omule ....lasa-le-ncolo de aberatii. Vezi de sufletul tau, mai mergi pe la biserica si lamureste-te, numai pune intrebari stupide aici ..si nu ma refer la tine ci si la ceilalti. Biblia nu a profetit atacurile nu stiu care, stai linistita. Biblia e cartea de capatai a crestinului si atat, nu e oracolul din Delphi(care oricum n-avea treaba cu viitorul). Voi inghititi camila si strecurati tantarul!
Biblia este cartea de capatai PRIMA carte scrisa pentru omenire e incontestabila iar faptul ca lucruri din vechiul testament se leaga perfect cu lucruri si fapte din noul testament la distanta de sute de ani ar trebui sa dea de gandit tuturor