| cristinacrissss a întrebat:

Intrebari pentru atei. Prima intrebare: Voi ziceti ca nu exista nicio divinitate. Dar va intreb: nu vi se pare frumos simplul gand ca exista ceva/cineva care e acolo sus si ne iubeste, ne iarta si are grija de noi? Sa zicem ca nu exista nicio divinitate. Simplul gand ca exista asa ceva nu e frumos?
Poate o sa imi ziceti ca aveti prieteni si rude care va iubesc, va iarta si au grija de voi dar oamenii sunt inselatori. Nu poti cunoaste un om in totalitate nici dupa o viata, chiar si dupa atat timp te poate surprinde. Nu poti avea incredere totala nici macar in tine... si tu te poti surprinde uneori.

A doua intrebare: E chiar atat de greu sa crezi fara sa vezi?
Asta e si ideea. Ce ati vrea? Sa va dea Dumnezeu mura in gura si voi sa nu faceti nimic? Din contra. El va testeaza mereu sa vada daca va pierdeti sau nu credinta. Sa vada daca sunteti buni sa va alaturati Lui in Cer.

A treia intrebare: Voi ne intrebati des ce dovezi avem ca exista Dumnezeu. Ca nu am fost acolo de fata sa vedem totul si etc. Va pun si eu cam aceeasi intrebare: Voi ce dovezi aveti ca a avut loc bigbangul de exemplu? Ati fost acolo sa vedeti? Ati fost alaturi cu savantii si ati descoperit? Daca eu va zic de ex ca am gasit o alta teorie prin care s-a format Universul ma credeti doar pentru ca zic eu si am aparut la tv etc? Prin simplul fapt ca ceva anume/ o idee despre ceva este facuta publica si ajunge sa fie cunoscuta de toata lumea trebuie sa si crezi in acea idee?

Eu chiar nu pot sa inteleg gandirea unui ateu. Nu inteleg cum se poate increde mai mult in oameni decat in Dumnezeu.

Va rog fara jigniri cum faceti voi de obicei. Hai pana la urma sa purtam un dialog civilat.

Răspuns Câştigător
| Aηdεεε a răspuns:

Foarte adevarat! Imi place cum gandesti Cristina!

Crede-ma, nici eu nu inteleg ce este asa de greu sa crezi in Dumnezeu. nu este mai bine sa crezi si sa existe, ca sa nu pierzi nimic? Dara daca nu crezi si exista. ai pierdut totul.

Nici eu nu ii inteleg. dar probabil ei vor doar dovezi...

Dragii mei... mai ganditi si cu sufletul, nu numai cu mintea! kiss

50 răspunsuri:
| alter4ego a răspuns:

Asa cum voi nu ne intelegeti pe noi nici noi nu va intelegem pe voi:) fiecare este cu alegerea lui, dar spune-mi tu mie? ce inseamna pentru tine sa crezi ca este ceva acolo? eu sunt ateu si nu m-a batut nici un dumnezeu pana acum, dau de pomana, am grija de animale abandonate, nu ucid, imi respect familia doar ca nu cred in ceva, cred in mine si atat.plus ca tot vad incidente cu oameni ai bisercii de mi se face greata, preoti homosexuali, betivi, curvari, perversi, uite un exemplu aici http://www.botosaninecenzurat.ro/......ascut.html pe langa ca este maica stareta, se culca cu alt preot, minte pe apropiatii din jur ca nu este insarcinata, vrea sa pacaleasca personalul spitalului ca nu este calugarita, mai are si o sarcina anterioara care a dus-o la capat si a parasit copilul, si aceeasi soarta vor avea si fetitele proaspat nascuta, asta este credinta? si cate si cate sunt pe lumea asta. nu am nimic cu credinciosii sau cu religiile fiecare sa faca ce vrea, asa cum si eu am dreptul sa NU CRED IN NIMIC!

| UnleashedPsycho a răspuns:

1.Nu mă încălzeşte cu nimic simplul gând că există cineva acolo.Nu mă simt iubită, nici iertată, nu am încredere în oameni, nu am nevoie nici de oameni, nici de vreo divinitate.
2.Da, e greu.Nu cred în nimic din ce nu văd.Aşa cum voi nu credeţi că alte religii sunt bune sau că zeii mitologici există, nici eu nu cred în nimic.
3.Nu sunt de acord cu creaţionismul, dar PREFER evoluţionismul, nu sunt de acord 100% cu el.Mi se pare mai plauzibil decât existenţa unui omuleţ invizibil care stă pe undeva prin nori şi te vede.
Prin simplul fapt că cineva acum mult timp a spus că d-zeu există, trebuie să crezi că e adevărat?
Sayonara!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1 mi se pare oribil sa cred ca exista oamenii care mor de foame in africa/copii care se nasc orbi / oamenii cu suferinte mari / cand vad nepasarea lui de ce sa vad ceva frumos? cum e sa te nasti orb tu sti? nu dar tu vezi totul in roz
2 nici un copil normal nu crede in cea ce nu vede noi credem in dovezi si in ce cea vedem 3 da chiar da si tu o dovada ca exista un mos acolo sus ce a creat 400 mld de stele 4 da tu crezi ca va intelegem? bine ca nu ne intelegi nu-i nevoie ramai tu acolo inchisa in religia ta

Răspuns utilizator avertizat
| DomineRex a răspuns:

Amice Dumnezeu ne uraste si pe noi si pe el altfel de ce ar fi ales ceva atat de barbar cum este trimiterea propilui sau fiu sa moara pentru pacatele noastre ca mai apoi Surpriza:90% din populatia pamantului habar nu are cum se intra in rai deci rezulta...macar o sa am companie in iad sper ca tu acolo sus sa nu constati ca de fapt sunteti 3 oameni care pentru o eternitate il lauda pe Dumnezeu.

| FucktheSystem a răspuns:

1.Nu, prefer să fiu realită decât să-mi fac iluzii și să sper că nu contează dacă o să duc o viaă de căcat, nu o să învăț și o să ajunf prost că după o să am o viață mai bună, iluzii.
2.Nu, nu este greu cât timp existența acelui ceva este demonstrată logic. De exemplu cred în existența aerului sau a microorganismelor.
3.Revin la afirmația a2a, am explicat acolo.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru lolosaurus):

Cata dreptate ai ce vede ceva in raspunsurile ateilor se vede ratiuneaaaaa

| FucktheSystem a răspuns (pentru Aηdεεε):

Gândește tu cu sufletul că eu nu am minte degeaba.
Gândește cu sufletul la școală/loc de muncă și să vezi ce bine o să-ți pice.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Aηdεεε):

Si mie imi place gandurile ei imi aminteste de copilarie

| fetitaCUPiscoturile a răspuns:

Frumoasa intrebare!

Eu sunt atee!

Deci sa zicem ca cred intr-o divinitate intr-un procent foarte mic, numindu-l tot Dumnezeu si atat, in schimb nu cred absolut deloc ce scrie in Biblie.

E una sa crezi intr-o divinitate si sa o slujesti asa cum crezi tu, si alta sa te iei dupa altii si sa te rogi, sa postesti, sa dai bani la biserica, etc.

Religia a fost scrisa doar cu un scop anume, de indobitocire si de tinere sub control a maselor de oameni, Doar printr-o fiinta suprema poti speria un om incult sau prost.

Nu zic ca nu e bine sa crezi dar crede dupa regulile tale, nu ale altora.

Vezi ca pe pamant sunt sute de religii, daca chiar ar fi existat isus si dumnezeu cum zice biblia ar fi fost o singura religie pe toata planeta, in schimb nu e asa, fiecare si scris propria versiune pentru a tine civilizatia respectiva sub control.

Al doilea lucru, sunt total impotriva bisericilor, manastirilor, episcopii, arhiepiscopii, patriarhii, mitropolii toate sunt afaceri de sute de milioane de euro. Toti preotii in ziua de azi se uita la bani ca la draq! Nu fac o inmormantare, o pomana, o slujba, un botez,... fara sa ceara sume exorbitante in numele domnului.
http://www.capital.ro/......57710.html

alt exemplu alocarea fonduri uriase pentru contruirea unor lacase de cult care nu isi au scopul
http://www.agenda.ro/......ugust.html

Deci gandeste-te de 2 ori inainte sa te duci la biserica!

Ce preot vine la tine de boboteaza sau de craciun daca nu-i dai 10 ron pe putin?

Sper sa ai timp sa citesti si tu rasp meu cum am citit si eu intrebarea ta!

| Inferno a răspuns:

1:Insusi Dumnezeu din dorinta asta a aparut. Omul avea nevoie de cineva, caruia sa i se destainuie, El nu putea sa moara daca ar fi murit nu ar mai fi fost nemuritor. Dumnezeu este creat de mintea omului exact din aceasta dorinta.
Si da ar fi frumos, dar doar pentru ca este frumos nu inseamna ca este si adevarat.
2: E FOARTE greau sa crezi fara sa vezi.
Daca eu ti-as spune sa te inchini la o caramida, sa ai credinta ca acea caramida este vie si te ajuta, ai face-o?
Exista numeroase dovezi. Informeazate si tu. http://www.dorinspoaller.ro/......e-teoriei/

| cristinacrissss explică (pentru fetitaCUPiscoturile):

Nici eu nu sunt de acord sa se faca bani din religie. Dar daca unii profita dupa religia oamenilor asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa sa mai cred.
Stiu si eu multe cazuri de preoti homosexuali, calugarite insarcinate si cum ai zis si tu de preotii care nu fac nimic daca nu le dai bani dar asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa cred.

| cristinacrissss explică:

Intrebarea mea nu a fost neaparat din partea celor care cred in Dumnezeu. Am folosit "Dumnezeu" pentru ca altu nu stiu. Da... puteam pur si simplu sa scriu in loc de Dumnezeu "divinitate" dar uite ca nu mi-a venit asta in cap atunci.
Hai totusi sa iti raspund la intrebare: Ca ne referim la Dumnezeu, Allah sau altii, in principiu cam tot de acelasi lucru vorbim. Tot o divinitate este care este adorata cam in acelasi fel, cu mici diferente. In concluzie chiar daca ma nasteam cu alta religie tot intr-o divinitate credeam: Dumnezeu, Allah (altii nu mai stiu) care e cam acelasi numai ca il adoram in alt mod.

| cristinacrissss explică (pentru Inferno):

Sincer chiar nu am nevoie de un site prin care sa imi explici ce e bigbangul. Stiu foarte bine la ce se refera. Am vazut si eu multe documentare si alte chestii. Dar te mai intreb odata: Ai vreo dovada ca asa s-a intamplat cu adevarat? Ai zis ca multi altii ca nu crezi fara sa vazi dar de fapt asta faci. Nu ai vazut si nu ai dovada ca asa a fost si totusi crezi.

Nu ma doare daca x sau y prefera sa fie atei. Dar nu va inteleg si sincer chiar as vrea. Nu am pus intrebarea asta cu intentii rele sa va critic sau sa va dau in cap. Fiecare face ce vrea pe Pamantul asta si la sf o sa vedem care are de fapt dreptate. Aia din Africa sunt un caz special. Nu a ajuns numeni la ei in jungla sa le zica ca ala e doar un copac si bla bla bla. Si nu am cum sa ii intreb de ceva de care nu au auzit niciodata. Dar voi ati auzit si pot sa va intreb.

| Inferno a răspuns (pentru cristinacrissss):

Uite aici http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Bang#Observational_evidence
Dar da-mi si mie un motiv pentru care crezi in Dumnezeu

| fetitaCUPiscoturile a răspuns (pentru cristinacrissss):

Sa-ti mai zic ceva, lumea crede intr-o divinitatea doar pentru ca vrea sa traiasca vesnic, nimeni nu vrea sa moara si sa fie dat uitarii. Omenirea ca specie inteligenta chiar daca te nasti in captivitate, sau izolat de restul omenirii, la un moment dat in viata o sa incepi sa te rogi la soare sau luna sau ploaie,. sau alti zei, don instinctul inteligentei tale, care vrea sa traiasca vesnic, asta e scris in adn-ul nostru, cum e si cu broastele testoase care se nasc si stiu ca trebuie sa intre in ocean.

Foarte simplu. Iti raspuns cu aceeasi moneda. http://www.bibliaortodoxa.ro/ Tu mi-ai dovedit prin ceva scris si eu la fel. Deci? Tot nu esti mai presus

Sti engleza cat de cat?

Bine. Sa presupunem ca ar exista o divinitate, dar de ce acea divinitate s-ar numu Dumnezeu si nu Zeus?
Nu cred in Dumnezeu din acelasi moticv din care tu nu crezi in Zeus

Si tu crezi in ceva ce nu ai vazut. Mai intreb odata poate mi se raspunde intr-un final: Ai fost acolo cand s-a produs bigbangul? Ai fost langa savantii aia cand au descoperit asta? Cu ce poti sa imi dovedesti in afara de niste site-uri prin care imi explica despre bigbang?

Stiu engleza.

Numeste-o cum vrei tu. Altii ii spun Allah, altii Iehova. Tot despre o divinitate care ne invata de bine vorbim numai ca o cinstim putin diferit.

ADar acum fara nici o gluma: Luna este din branza?
Ce dovezi ai ca nu este din branza?

Ti-am pus o intrebare foarte simpla si totusi sunt sigur ca nu o sa poti sa imi raspunzi la ea.

Pt ca chiar daca exista sau nu exista tot ai de castigat. Daca exista ai de castigat un loc langa El in Rai. Daca nu exista tot nu iti strica ca ai citit biblia. E o carte frumoasa cu intamplari din care poti invata. Crezarea in Dumnezeu te infraneaza de la ganduri rele, gandesti mai pozitiv. In concluzie nu ai nimic de pierdut daca crezi in Dumnezeu. In schimb daca nu crezi s-ar putea sa existe un Rai si tu sa il pierzi. Dar poate nu vrei sa traiesti bine dupa ce mori. Atunci nu ai nimic de pierdut daca nu crezi in Dumnezeu.

Macar recunoastete invinsa si nu ma tine toata noaptea la calc asteptand un raspuns

Pot sa-ti raspund la orice intrebare.

Deci faza cu luna. Sincer nu am fost acolo sa verific. Dar presupun si eu ca nu a stat nimeni sa duca vaci in spatiu si sa faca o branza atat de mare. Sau poate e din branza nu pot stilaughinglaughing

Sa ma recunosc invinsa cu ce? Nu mi-ai adus nicio dovada clara ca a existat un bigbang sau altceva. Cum spuneam: si tu crezi in ceva ce nu vezi

| sylarz a răspuns:

Biserica este controlata de masoni tongue masoneria controleaza acest universwinking