Îmi place cum s-a pus problema în experiment şi reacţiile celor care au participat. Par foarte autentice.
Este prima postare în mult timp, care chiar îmi place la tine. Impresionant material. Mulţumesc!
Da, m-a pus pe ganduri. Acum ma gandesc si eu cate rude indepartate am pe care nu le cunosc.Ma bucur mult ca am invatat ceva nou.Filmuletul este foarte educativ.Mi-a placut!
Doar nu vrei sa spui ca nu stiai ca santem rude de la maimuta incoace?
Pai auzisem un zvon cum ca trei sferturi din europa ne-am trage din ginghis han dupa cum lucra ala fimeile pe unde trecea, si-a imprastiat genele peste tot, si dupa progresia aritmetica a nasterilor si eovulatiei am fi toti niste un fel de ginghisi hani.
Mi-a placut mult filmuletul, a fost foarte educativ, chiar ar trebui sa fie vizionat de cat mai multi oameni. Ar fi bine daca toti oamenii ar putea sa faca acel test ADN, asa cred ca ar disparea mare parte din conflictele din lume.
De la jumate la sfarsit e chiar haios video-ul. Am ras pe rupte la tipul care ura germanii dar era si el 5% neamt.
Doamne fereste sa recomanzi o intrebare care chiar merita. Frumos Noname.
Câteodată mai ai şi o rătăcită idee bună, dar felul în care o expui... Durere!
De aia ne potrivim noi doi. GAta nu mai fac spam aici, fata de intrebarea ta chiar nu vreau sa imi bat joc de intrebarea asta.
In general conflictele religioase apar din cauza religiei diferite nu a rasei.
Religiosii sunt mai aproape de maimute decat ceilalti.
Ma miram eu de ce mi-au crescut mainile, asa lungi.De cand m-au botezat cand eram mic, m-au facut crestin ortodox, si-mi place tare mult sa stau in copac.De aia am pus intrebarea, pentru rasa superioara, adica umana, fiindca incepe de la, ateu, in sus.restul sant asa de umplutura.deabia astept intalnirea cu extracteristii, ori cu intraterestrii, sa vad cum evolueaza ori involueaza rasa umana.Din copac de aici se vede foarte bine.Se cheama ca sant in primele randuri.Ma gandesc totusi sa cobor, si sa merg in gaura aia ce se vede in perete, pare mai buna decat copacul, mai ales cand ploua.
Imi este cam greu sa cred asta, dar imi este interesant.
Ciiiine mai stie? aci doar scriem, da daca am sta fata in fata cine stie ce efuziuni mai au loc? in lumea de azi? toate fetili is baieti di treaba, si vitavercea, adica si baietii is fete di gasca.
Numai ignorantii nu stiau. Omul are un stramos comun cu oricare organism viu, de exemplu adn-ul uman e identic cu al al unei banane in proportie de 50%, cu cel al altui om 99%-99, 5%, cu cel al unui cimpanzeu 96-98, pisica 90, vaca 80. In cazul rasismului e vorba si de educatie, nu in sensul ca cel rasist nu o are, ci ca cel "discriminat" are una discriminatorie fara a fi rasista, si atunci mecanismul de aparare (rasismul) e fondat. Am vazut, tot pe fb, un album cu poze cu caini prajiti, fix cum prajesc romanii porci, erau vreo 3-4 pe portbagajul unei biciclete, nu mai stiu tara, mno, daca niste unii din acea tara s-ar muta pe strada mea, mi-as prazi catelusa, e un mecanism de aparare.
Fa madalino, uiti carii ii problema.Io persional ma indoiesc, ca orici fimeie oricat de esperimentata ar hi, ar putea sa-si faca o bucurie, cu o banana, mai ales daca-i prea coapta.Copii nici atata.Hai ca cercecopitecu, gibonu si uranitanu ar mai adusi asa cu bunicii unora dintre TPU-isti din ziua di azi da gamandesc eu la treaba cu a mai buna leguma romaneasca, porcu, si la cataii prajiti, astia sa mananca ma ci genele se transmitesc prin stomahuri?
NO Prea da daca stii sa asociezi,propozitiunile secundare cu prinsipala,ca samne de punctuatie sant slava domnului,si asta fara sa pierzi sirul discutiei,si daca cunosti intrucatva limba moldoveneasca asa cum si eu cunosc multe regionalisme din tara noastra muma,atunci nu ai mai intreba si ai ave o parere si o opinie apropo de tocmai ce-ti zisesem.s-ar parea ca stiu vorghi mult mai romaneste decat multi, care habar nu au de limba stramosasca din sele trei tarisoare romanesti, moldavia, ardealul si tara romaneasca.No,imi pare cu regret draguta, dar voi ati cetit doar cartile de joc? urata jenerataie de urmasi, care daca nu stiti romaneste, si inca bine, degeaba traiti in Romania.
Esti ca romanii plecati in Italia care cer la magazine una alta in italiana, apoi spun "como se dice?"
Da. Problema e ca la nunti din astea noi socrii sunt incurcati. Adica nu stiu care-i socru mic si care-i socru mare.
Aia au o scuza puiut, fiindca negraind limba cu nimeni unii timp indelungat apar unele probleme, de care si eu ii acuzam, dar dupa 13-14 ani incepi sa le amesteci putin si ii inteleg.dar aici pe TPU,daca bagi o fraza din trei patru propozitii, si doua trei regionalisme, ca sa nu spun si un jargon doua, a-ti intrat in ceata, rau di tat.Scuza-ma dar santeti slabi tare de tot, mancati mai consistent, dar ceia ce trebuie in privinta limbii.
La tine nu e vorba de regionalisme, ci de prosteala sau prostie, "a-ti" ala de exemplu, sau santeti, ceia. Mananca tu sau lasa netu.
Exact cum ma asteptam.nu-mi ramane decat sa spun; catz dacilea purtator ilegal de Creier.
Termenul de rasa nu se poate aplica la oameni, acest termeni a fost folosit pentru propagandele rasiste de-a lungul istoriei.Rasismul,bineinteles,exista datorita prejudecatilor,al stereotipurilor care exista,fie datorita media,fie datorita unor evenimente nefericite ce s-au intamplat in trecut cu un membru al unei minoritati,etc. Ceea ce trebuie sa intelegem pentru ca sa ajungem la pacea mondiala este ca toti oamenii sunt egali si ca ar trebui tratati ca atare,indiferent de rasa,religie,orientare sexuala, sex, rasa, origine, varsta si altele.
DeProfundis99 întreabă: