| marinelpop a întrebat:

Învierea lui Isus — A avut loc cu adevărat?

48 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Din punct de vedere religios,da, a existat,asa cum toate minunile au existat si ele.
Din punct de vedere istoric nu a existat,deoarece istoria,prin definitie, se ocupa cu studierea fenomenelor si evenimentelor reale ce au avut loc in trecut. Dar, cu toate acestea, spre deosebire de un teolog ce-ti va spune in mod tendentios ca Iisus a inviat, un Istoric nu va afirma ca Iisus NU a inviat, ci doar nu va comenta si acest aspect.

| Mădă0611 a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Pariul lui Pascal rolling on the floor Vezi ca poate ai gresit zeul.

| andreiush25 a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Nu frate nu trebuie sa gandesti asa...
Eu de ce sa mor? Ca nu am crezut in el? Adica eu am trait toata viata in pace, armonie, am iubit, am facut lucruri bune, am cercetat, am invatat, etc etc.; ma duc in iad pentru ca nu am crezut in el? Woaw! Deci asa actioneaza atotputernicul? Nice happy.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Mădă0611):

A, am uitat, dinozaurii aia erau pacatosi a' dreacu'.

| marinelpop explică:

HERODOT, un istoric grec care a trăit cu aproximativ 2 500 de ani în urmă, a descris un obicei al egiptenilor din zilele sale: „La petrecerile bogătaşilor, după ce ospăţul s-a terminat, un om face ocolul mesei cu o raclă în care e o păpuşă de lemn, lucrată şi zugrăvită atât de meşteşugit că închipuie aidoma un mort. Păpuşa nu-i mai mare decât un cot sau doi. Arătându-i-o fiecăruia din oaspeţi, omul îi îndeamnă: «Aruncă-ţi ochii la aceasta, apoi bea şi te veseleşte; după moarte şi tu vei fi la fel»" (Herodot, Istorii, vol. II, cartea II, Ed. Teora Universitas, Bucureşti, 1998).

Nu numai egiptenii din vechime aveau această concepţie despre viaţă şi moarte. Şi în zilele noastre, expresia „să mâncăm, să bem şi să ne distrăm" este des folosită. Dacă viaţa se termină când murim, de ce să n-o trăim din plin? De ce să aspirăm la valori morale înalte? N-ar fi normal să trăim doar pentru prezent dacă totul se sfârşeşte odată cu moartea? Apostolul Pavel a folosit cuvintele de mai sus pentru a descrie atitudinea oamenilor care nu credeau în înviere: „Dacă morţii nu vor fi sculaţi, «să mâncăm şi să bem, căci mâine vom muri»" (1 Corinteni 15:32).

Bineînţeles, Pavel nu credea că morţii sunt uitaţi pentru totdeauna. El nutrea convingerea că ei vor reveni la viaţă, având perspectiva de a trăi veşnic. Convingerea lui Pavel avea la bază învierea lui Cristos Isus. Apostolul era sigur că acest eveniment extrem de important avusese loc. * De fapt, această înviere a fost evenimentul uluitor care le-a întărit credinţa primilor creştini.

| WholeWorldTeam a răspuns (pentru Mădă0611):

Bine bine, fie cum spui tu happy

| WholeWorldTeam a răspuns (pentru andreiush25):

Nu ai inteles. Daca tu te consideri nemuritor este problema ta.

Răspuns utilizator avertizat
| andreiush25 a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Asa este...eu nu am inteles happy

| MMihai a răspuns:

Este foarte greu de răspuns la o asemenea întrebare!
Ar exista si o serie de întrebări auxiliare :
A existat cu adevarat Iisus?
După biblie în Evanghelia după Ioan, Iisus
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/1/
Ioan 1
1. La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu.
2. El era la inceput cu Dumnezeu.
3. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El.
4. In El era viata, si viata era lumina oamenilor.
5. Lumina lumineaza in intuneric, si intunericul n-a biruit-o.
6. A venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan.
7. El a venit ca martor, ca sa marturiseasca despre Lumina, pentru ca toti sa creada prin el.
8. Nu era el Lumina, ci el a venit ca sa marturiseasca despre Lumina.
9. Lumina aceasta era adevarata Lumina, care lumineaza pe orice om, venind in lume.
Deci la timpul zero
Iisus = Cuvântul= Logosul = era Dumnezeu!
Fiind Dumnezeu nu era cumva nemuritor?
Fiind nemuritor nici nu a murit și evident nu putem vorbi de înviere, ca nu a murit!

| WWESuperFan a răspuns:

Stii cand s-ar putea sa aflam sigur? Cand o sa ajungem in ceruri.

| WWESuperFan a răspuns:

Am uitat ceva :eu cel putin cred ca s-a intamplat.

| Zenit313 a răspuns:

NU 10000000000 %! happy

| Addaa1998 a răspuns:

Nu,deoarece aceste lucruri au fost inventate,nici de cum adevarate,cum sa iti expilici tu asa ceva?
Aceste lucruri sunt facute ca omul sa sa linisteasca,crestinii,care se gandesc la Dumnezeu,se linistesc,sufletul nostru este impacat,rugandu-ne,dar cu siguranta nu are cum sa existe, sunt creeate de oameni, ce era cu lumea, daca nu exista acest lucru inventat, cu siguranta nimic.

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns (pentru Mădă0611):

Nu pot rezista o zi fara creatia satanei.PC-ul devil. Sunt si eu crestin si cred in Dumnezeu, dar nu cu tarie, cam vreo 50% din mine crede.Cred in El si sper sa existe si m-am gandit mult la creatia universului cum am aparut noi si am inventat o mica teorie: Universul exista dintotdeauna. Universul e existenta practic. Daca n-ar exista ce-ar mai fi atunci? Si cum exista dintotdeauna mi se pare normal ca cineva sa castige loteria cosmica(atatea bilioane si cvadralioane de ani) si astfel sa aparem noi.Ca Soarele e de la Duumnezeu.Sunt si pro si contra. Poate e totul la intamplare.Se datoreaza anumitor schimbari in univers.Iar noi sa existam datorita unor particule organice de pe niste asteroizi sau ce-o fi.Si in combinatie cu soarele si cu tot felul de subtsmate, printre care apa, sa ne formam.Ca suntem femei si barbati poate este divizunea particulelor organice de pe asteroizi care ajuta la inmultire.Dar poate exista.Eu oricum o sa ma port decent, pentru ca nu se stie niciodata.

| Barabulafaradarsaupoate a răspuns:

App. se zice Iisus

| DiandraDya a răspuns:

LOGIC!

| doctorandus a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Albright nu a fost fundamentalist sau literalist biblic. Dimpotriva, era de acord cu ipoteza documentara a lui Wellhausen si cu cele doua sute de ani de biblistica (critica superioara si inferioara) dinaintea lui.

Întrebări similare