Din ce știu eu, e un singur botez : cu duh sfânt și cu foc. Focul arde tot ce ai fost tu înainte să Îl cunoști pe Dumnezeu, adică "eu"-ul tău lumesc, pentru a face loc duhului sfânt. Se zice în Biblie că trupul tău este templul duhului sfânt.
Cât despre traducere, Biblia a fost tradusă din ebraică, nu din greacă?♀️ și la traducerea din ebraică este "și"?
Cred că depinde de Biblie și de traduceri. Biblia pe care o am eu a fost tradusă din ebraică
Dar dacă compari mai multe Biblii, traduse de alți oameni, o să vezi că multe pasaje și cuvinte sunt diferite. Inclusiv chestia cu "Isus se scrie cu 2 i. Ba nu, Isus se scrie cu 1 i" )
Cred că nu vom știi prea curând adevărul )
"Nu ne ardea inima in noi, când ne vorbea pe drum, si ne deschidea scripturile?" Luca 24/32
"Stiu faptele tale: ca nu ești nici rece, nici in clocot. O, daca ai fi rece sau in clocot!"
La un astfel de foc se referea Ioan Botezatorul care este rezultatul botezului cu Duhul Sfânt. Atinge inima, străpunge inima celui botezat cu Duhul Sfânt.
Chiar si in vorbirea populara se folosește expresia " îmi arde..." sau " nu îmi arde de..."
Se refera la botezul primit de tine în copilărie. Cine este botezat, are o șansă la mântuire. Ma refer la crestitinii ortodocși. Sunt anumite tainedit, pe care noi nu le înțelegem.
Botezul din copilarie nu are sens, pentru ca spune clar CINE "CREDE" si se boteaza va fi mantuit, un bebe mic nu stie sa isi marturiseasca credinta
Nici tu nu stii! Credinta pe care o marturisesti pe-aici este una eretica! Din ce secta faci parte?! Hristos Dumnezeu spune ca din gura copiilor si a celor ce sug Ti-ai pregatit lauda (Matei 21:16)! Hristos Dumnezeu nu exclude pe nimeni de la botez, iar Sf. Ap. Petru spune ca fagaduinta Duhului Sfant este data "voua si copiilor vostri si tuturor celor de departe, pe oricati ii va chema Domnul Dumnezeul nostru" (Faptele Apostolilor 2, 38-39).
Uite următorul verset Matei 3.12
Interpretarea corecta se face in context, citim mai sus, citim mai jos și vedem despre de foc e vorba
Acela Îşi are lopata în mână, Îşi va curăţi cu desăvârşire aria şi Îşi va strânge grâul în grânar, dar pleava o va arde într-un foc care nu se stinge."
Exista botez cu Duhul Sfânt pentru credincioși și un botez cu foc veșnic pentru necredinciosi.
#in primul rand HRISTOS este Fiul Lui Dzeu, Filipeni 2 6 El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, Deci tu esti cel care insufla erezii.
#Acolo in MAT e vorba despre o profetie care se implineste, explic scurt : Isus face minuni in templu normal era ca farisei carturari oameni mari sa laude pe Dzeu pentru asta, dar o fac copii, facand asta ce-i din templu vine impotriva lui Isus. adica? Cine esti tu sa te laude copii? si le da Isus raspuns ca este scris lucrul acesta in profetie. Deci o fost o lectie pentru ei. sper ca ai inteles.
1- vs 38 dc nu l-ai pus? stiu dc! Acolo spune pocaitiva : cine are nevoie de pocainta ( lepadare de sine ) un copil nou nascut? - Dupa pocainta urmeaza botezul este clar. Dar toate acestea le poate face doar cineva care CREDE ( un copil mic are credinta )? sau poate sa isi marturiseasca credinta? Caci spune Romani 10 9, Dacă mărturiseşti, deci, cu gura ta pe Isus ca Domn şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit. 10 Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire, Deci un bebelas nu poate sa faca lucrul acesta. NU O SPUN EU CI BIBLIA.
2- Promisiunea data de Duhul sfanta VOUA SI COPIILOR VOSTRI, aici se refera la URMASI vostri nu la ( copil mic in sine ) este foarte clar, avand in vedere ca un copil mic nu poate sa primeasca botezul.
Ar fi mai mult de vb dar ma limitez si sper sa intelegi. Credinta care o marturisesc aici nu are dea face cu vreo doctrina dragul meu prieten ci cu CE SPUNE BIBLIA... In cazul de fata spune adevarul pe care tu nu vrei sa-l vezi si sal accepti
Sa sti ca varianta asta ma macina sa o accept. ori cu duh sfant ori cu foc... de aceea cuvantul " si cu - sau cu " schimba sensul versetului. Dar o sa mai cercetez inainte ca exista si partea cu suferinta, incercarile etc
Botezul cu Duh Sfant sau cu Foc sunt PREMERGATOARE Botezului cu apa prin scufundare totala si MATUR, asemenea lui Hristos nu a unui plod care nu stie nimic fiindca Botezul este un LEGAMANT, Noul Legamant de care toti intreaba. Dupa Botezul cu apa DACA esti in relatia CORECTA cu Dumnezeu (adica daca indeplinesti Apocalipsa 14, 12) primesti si Botezul cu Duhul Sfant. Nu toti care se arunca in apa si zic ca u fost botezati primesc si Duhul Sfant. Botezul cu Foc este finalul celor care nu fac un Botez Corect in apa, adica LEGAMANT cu Hristos.
Sunt ritualuri fanteziste menite sa dea sperante si iluzii false. Iisus daca presupunem ca a existat a murit de mult si este o vorba inteleapta care spune ca mortul de la groapa nu se mai intoarce, deci n-are cine sa mai vina si cu ce sa vina, dar fantezia poate continua la nesfarsit.
Opaa! boss, deci tu nu crezi in Dumnezeirea lui Hristos, sau nu se intelege ce spui, fiindca scrii agramat si citezi dintr-o Biblie numai de tine stiuta, nicidecum din cea ortodoxa si adevarata?!
Daca nu crezi ca Hristos este Dumnezeu din Dumnezeu, nu-i de mirare ca le refuzi copiilor dreptul la botez pe care l-au primit, impreuna cu ceilalti oameni, de la Dumnezeu prin sfintii Sai Apostoli si prin urmasii lor hirotoniti, episcopii si preotii.
Copiii sunt urmasii parintilor lor, chemati de Sfantul Apostol Petru la pocainta si la botez:
" 38 Iar Petru a zis catre ei: Pocaiti-va si sa se boteze fiecare dintre voi in numele lui Iisus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre, si veti primi darul Duhului Sfant.
39 Caci voua este data fagaduinta si copiilor vostri si tuturor celor de departe, pe oricati ii va chema Domnul Dumnezeul nostru." -Fapte 2.
Daca Sfantul Ioan Botezatorul s-a umplut de Duh Sfant, fiind de 6 luni in pantecele maicii sale, Sfanta Elisabeta, si a saltat de bucurie cand a auzit salutarea Maicii Domnului, vrei tu sa le refuzi copiilor sa se umple si ei de Duh Sfant prin Sfanta Taina a botezului? Dar cine esti tu sa le refuzi copiilor sa se imbrace in Hristos, inca de mici?
Din ce secta faci parte?! Evreii de parte barbateasca erau taiati imprejur la opt zile dupa nastere, ca inchipuire a botezului crestin, care este taiere imprejur nefacuta de mana (Coloseni 2:11). Evreii au trecut cu mic si cu mare, cu totii, prin botezul marii, cand au scapat din robia egipteana (I Corinteni 10:2):
"Si toti, intru Moise, au fost botezati in nor si in mare."
Hristos le spune Sfintilor Apostoli sa lase copiii sa vina la El, ca unora ca ei este imparatia cerurilor. Si cine nu se naste din apa si din duh nu va putea intra in imparatia cerurilor.
Eu accept adevarul Bibliei fiindca ea indeamna la adevar si la ortodoxie, la dreapta credinta, nu indeamna la erezii! Mare este taina dreptei credinte! Pocaieste-te de ratacirea si de ereziile tale!
Am dubii ca Ioan botezatorul vorbea in limba greaca. Apoi unul care stia sa scrie si-a adus aminte ce a zis si a scris naiba stie dupa cat timp si dupa cum l-a taiat capul.Iar altii au tradus dupa cum au putut.
Deci nu am zis ca Hristos nu e Dzeu din Dzeu adevarat. Ci am zis asa : El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, Deci ca El este FIUL nu cum ai zis tu FIUL DUMNZEU, ce sa inteleg de aici? Nu ca l-ai facut asemenea cu tatatl? trec la partea a 2?
1 # La ioan bot. or venit copii mici sa se boteze? arata biblie ca sor botezat oameni maturi, care trebuiau sa isi marturiseasca pacatele inainte de botez ( copilul mic stie sa vorbeasca pentru a putea marturisi )? 2 # In afara de pacatul adamic omul nu se naste pacatos, dar devine pacatos cand este constient de pacat si il savarseste.
3 # RECAPITULARE : CREDINTA ( copilul mic crede? ) caci spune Biblia : Famenul etiopean a crezut. Deci credinta trebuie marturisita fiecare individual. Cei care au ascultat predica Lui petru erau bebelusi de au ramas strapunsi in inima si si-au dat seama de pacatele lor? Cine crede si se boteaza va fi mantuit spunea Dl Isus, deci e clar ca un copil mic nu poate sa isi marturiseasca credinta.
4# POCAINTA : Pui de naparci spunea Ioan mergeti si faceti fapte? Oare unui nou nascut i se adresa? nu celor maturi cum spune Biblia. Petru la fel prin mesajul acesta al pocaintei se adresa celor maturi.
5: Ce este botezul : Marturia unui cuget curat. Prin botez eu marturisesc ca-ci CRED ca Isus este Fiul lui Dzeu, ca prin El primesc iertare si prin Duhul sfant sunt nascut din nou.
6 INCHEIERE : NICODIME trebuie sa te nasti din nou... cum sa devin iar bebelus NU ci din apa si din duh. Dreapta credinta este in Isus Hristos nu in Arsenie boca si moastele voastre de caini.
Sa-ti fie rusine! Oasele sfantului prooroc Elisei, care a inviat un mort, nu erau moaste de caini, ci moaste ale unui trup care era salaj al Sfantului Duh. Eu cred in Hristos Dumnezeu si Il laud intru sfintii sai, asa cum ne invata Biblia! "Laudati pe Domnul intru sfintii Lui." - Psalmul 150, 1
Trupul lui Hristos, de care se atingeau bolnavi si luau vindecare, era al lui Dumnezeu-Omul, Dumnezeu intrupat Iisus Hristos. Pana si umbra sfantului Apostol Pavel vindeca bolnavii, daramite mana lui! Pana si stergarele purtate de Sfantul Apostol Pavel vindecau bolnavii, daramite mana lui!
Cum poti tu sa spui atunci ca moastele sfintilor sunt de caini?
Inca o data: sa-ti fie rusine ca minti si raspandesti invataturile mincinoase ale sectelor.
Nici Hristos Dumnezeu si nici Sfintii Sai Apostoli nu au exclus copiii de la botez, ci au chemat pe toti sa se boteze! Dar daca un copil nu poate sa marturiseasca, pentru aceasta exista nasii, caci din gura a doi sau trei martori se va statornici adevarul, spune Biblia.
Pocaieste-te, sectantule!
Ce intelegi tu prin laudati pe Domnul intru sfinti Lui? Adica intelegi laudati pe Domnul prin sfinti Lui? asa intelegi?
Stergarele ap. Pavel vindecau bolnavi, sa imi arati scris nu am gasit.
Deci Isus a zis asa : Veniti la MINE toti ce-i truditi si impovarati si va voi da odihna. Nu a zis du-te la pavel dutel la petru du-te la paraschiva sau la mama maria din care ati facut un cult.
Eu ti-am aratat scris, acum aratami tu mie scris ca marturia martorilor e valabila la botez, tu nu vezi ce prosti scrii? aici vorbim de ce zice Biblia nu de ce iti zice tie popa si mie sectanti ( vorba ta ).
1# Biblia condamda inchinarea la moaste, icoane si alti sfinti fie vi fie in putrefactie( cultul mortilor ) ADEVARATI INCHINATORI SE INCHINA IN DUH SI ADEVAR E CLARRR!? nu in datini si obiceiuri de prostit lumea.
2 # Biblia condamda botezul copiilor ( apostoli nu au facut asa ) A spus Isus CLAR : Cine crede si se boteaza: Deci persoana care va fi botezata trebuie sa creada ( nu alti pentru ea ) si pe baza marturisiri acelei persoane se face botezul ( nu pe baza nasilor ).
9 El le-a mai zis: „Aţi desfiinţat frumos porunca lui Dumnezeu ca să ţineţi datina voastră. MARCU 7.
5 Căci* este un singur Dumnezeu şi este un** singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos, 1TIM 2
ROMANI 1: 22 S-au fălit că sunt înţelepţi şi au înnebunit
23 şi au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi târâtoare.
24 De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor, aşa că îşi necinstesc singuri trupurile,
25 căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin. AICI VA REGASITI din pacate.
#Petru cand a intrat in casa la Corneliu nu a acceptat inchinare, voi va inchinati si celor morti si celor vi ( nici macar deosebire nu mai faceti )
A crede in fantezie si minciuna nu costa pe nimeni nimic, doar viata pe care ti-o randuiesti dupa fantezia altora.
Daca e fantezie ai pierdut pentru ca ai trait dupa indicatiile altora care nu ti-au vrut binele ci doar te-au mintit ca sa le fie lor bine. Iar varianta cu e reala inseamna naivitate si credulitate excesiva si ignorarea realitatii, comportament infantil de copil care crede orice i se spune nefiind capabil sa discearna intre minciuna si adevar.
Biblia nu vrea binele omului? oare m-am mintit pe mine cand acest cuvant mi-a schimbat viata. Unde vezi raul? Care este adevarul sa traim in felul lumi dupa indemnurile care le avem intre noi sau sa traim dupa indemnurile Scripturi care iti vor viata.
Poate pentru tine este o simpla carte, pentru alti este o scrisoare de dragoste trimisa de Dumnezeu. totusi iti respect decizia dar nu o aprob ca fiind una benefica pentru viitorul tau
Cu biblia nu faci decat sa te amagesti si lucrurile din ea nu sunt reale. Pe dz cel atotputernic il vad cand trec pe langa o biserica, cand vad spitalele pline cu bolnavi pe care acest dz inexistent nu ii ajuta cu nimic, cand citesc o carte de istorie si vad cati oameni au murit in razboaie fara ca acest dz atotputernic pe hartie sa-i ajute cu nimic. Asa cu fantezie e ok, cand esti sanatos, cand ai ce pune pe masa, atunci poti sa spui ce vrei, inclusiv ca ti le-a dat dz, dupa ce ai muncit tu insuti pentru tot ce ai.
Tot rau ce il vezi in jur, si cel produs de oameni ( razboaie ) chiar si cele crestine de exmp : inquzitia. Toate aceste lucruri isi au originea in ne-ascultarea omului de Dzeu dar intr-o zi se vor sfarsi. Vom ajunge sa traim in pace, neprihanire, si bucurie, acolo nu vor mai fi razboaie, spitale, lipsuri sau cimitire ci totul va fi perfect o vesnicie. Ca sa smulga Dzeu pe om din pacat a platit un pret, daruind ce era mai scump si prin El toti sa putem sa ajungem in cer. Este simplu sa vi sal crezi sal iubesti si sa traiesti frumos ca in timpul zile. Poate pentru tine sunt zadarnice lucrurile astea dar eu le cred din toata inima, ca intr-o zi pin HRISTOS voi ajunge acolo.
Te chem sa meditezi putin si sa iti pui anumite intrebari cu privire la viata ta, mesajele acestea iti pot fi de folos pentru mantuirea ta sau de marturie intr-o zi, de aceea te rog mediteaza, gandeste-te bine inainte de a te pronunta, caci Dzeu te vrea pentru cer ( mantuit ).
Astea sunt vise si fantezii. Dz e doar imaginar, pe hartie ca nu se vede nicaieri prezenta lui. Dz nu avea cum sa plateasca pret ca nu exista, si daca a platit pret, cui a platit pretul si cu ce rezultate? E simplu si frumos sa zic ca exista, dar degeaba, ca de mii de ani de cand exista personajul imaginar nu se vede nimic de pe urma lui. Un dz inexistent care nu ajuta pe nimeni acum cand e in viata n-are cum sa te ajute dupa ce ai murit si sa-ti mai dea si o viata vesnica, pentru ce? si unde? ca scriu niste primitivi o poveste sucita si eu sa cred in ea? cand nu se vede nimic in realitate?
Despre botezul cu Duhul Sfânt.
"În ziua Cincizecimii, erau toţi împreună în acelaşi loc.
Deodată, a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic şi a umplut toată casa unde şedeau ei.
Nişte limbi ca de foc au fost văzute împărţindu-se printre ei şi s-au aşezat câte una pe fiecare din ei.
Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt..." (Faptele apostolilor. 2:1-4)
Totodată este adevărat că în apa botezului -deci decizia aceasta- tot de Duhul Sfânt este încurajată. În afară de cazul în care omul nu este condus în apa botezului de duhul lumii acesteia, adică de frică sau de alte gânduri ascunse, mințind pe Dumnezeu, și care la final vor avea același drum ca al lui Anania și Safira.
Cât despre sectanți, aceștia sunt toți aceia care au ieșit din biserica "mamă". Iar biserica ortodoxă a ieșit din biserica catolică.
De asemenea cuvântul "sectant" este folosit pentru ponegrire chiar de către aceia care nu cunosc adevăratul sens al acestui cuvânt.
Și creștinismul a ieșit din iudaism; și creștinii din vremea aceea erau numiți sectanți, și apostolii, și Domnul Hristos, chiar dacă oamenii foloseau alte cuvinte sinonime.
Tăierea împrejur nu însemna botezul pruncilor. Altfel ei nu s-ar mai fi botezat de catre Ioan. Iar unii adulți care au fost botezați de Ioan, au fost botezați de apostoli cu Duhul Sfânt. (Fapte.19:3)
De altfel, tăierea împrejur se făcea doar pruncilor de parte bărbătească. Pe când botezul lui Ioan -care era din cer- nu exclude nici o categorie de oameni. Numai după botezul cu apă va exista cu adevărat botezul cu Duhul Sfânt.
"De îndată ce a fost botezat, Isus a ieşit afară din apă. Şi în clipa aceea, cerurile s-au deschis, şi a văzut pe Duhul lui Dumnezeu coborându-Se în chip de porumbel şi venind peste El." (Matei.3:16) Deci numai după aceea, nu și mai înainte. Și numai la vârsta în care omul este conștient de decizii.
Cât despre "păcatul strămoșesc" numit și "păcatul lui Adam", acesta va rămâne în om în tot timpul acestei vieți pământești, până la schimbarea de care vor avea parte toți credincioșii la ce-a de-a doua venire a Domnului Isus. Păcatul strămoșesc este acea natură umană care este în fiecare din noi, care ne îndeamnă la rău, și care ne desparte de Dumnezeu. Așadar, creștinii vor avea două firi, chiar și după ce au primit botezul cu Duhul Sfânt. Important este ca această fire să nu fie alimentată de gânduri și fapte. În felul acesta ea va fi răstignită. Și trebuie să fie mereu și mereu răstignită până când va dispărea din noi.
Dar firea aceasta nu va dispare la prunci prin botez; nici măcar dupa botezul adulților. Deci botezul pruncilor nu are suport biblic. Numai când este adult fiecare om hotareste pentru el ce vrea să facă cu viața lui, și cu viața veșnică. Când este mic nu poate decide nimic.