Mereu ne vor amenința, crezând că noi suntem amenințarea.
Dar, Slavă lui Dumnezeu, în timp de prigoană, falșii creștini se despart de biserică, iar creștinismul devine mai puternic.
Daca toti oamenii ar fi crestini autentici in lume ar domni pacea si binecuvantarea.Cei care au mai mult ar darui si celor ce nu au si astfel ar fi o societate mai buna.
Nu ar domni nici o pace, sunt sigur ca o sa va persecutati intre voi, deoarece nu va puteti intelege in ceea ce priveste interpreatarea bibliei, avem destule cazuri ca acestea in isotrie.
Iar daca cei care au mai mult ar darui celor care nu au, nu ar face altceva decat sa incurajeze lenea, daca vrei sa ii dai ceva, acel lucru ar fi un loc de munca si poate sa il inveti o meserie, iar daca nu le accepta, atunci sa moara de foame el si toata familia lui(daca are copii minori pot sa intre in grija statului).
Ai devenit comunist cam tarziu, puiule, nu va mai fi niciodata comunism, cel putin in Europa; va trebui sa te stabilesti in China sau Coreea de Nord. In zonele democratice regimurile politice se instaureaza cu sprijin financiar, iar cei care detin surse financiare in Europa si Rusia nu mai sunt comunistii.
Crestinismul in sine nu,pentru e mana in mana cu politica si se complac in situatie, dar adevaratii crestini, pentru ca nu se implica in politica si tin cu tarie la principile Bibliei, indiferent de atitudinea celor din jur, nu sunt placuti.Isaia2:2-4
Tu ai facut istorie vreodata? daca nu era stalin toata europa era controlata de germani, aia va trimiteau pe toti laa gazare, a trimis tradatori de tara la puscarie ca meritau,aia nu pot fi numiti crestini tradatori aia de tara, ce era sa faca cu generali incompeteti ea omorat pe toti si a pus pe cineva mai bun, iar cu bisericile boierilor lea demolat tara murea de foame ce era sa faca, bravo lui, bravo oamenilor rationali, daca ceausescu romanii traiau in colibe asa nu scrii, inainte de comunism moldova, oltenia oamenii traiau ca acum in africa si bogati faceau ce vreau cu ei, doar 40% avea scoala, in 89 100% aveau scoala, acum ne indreptam spre inainte de comunism
Nu, pacatele noastre ne ameninta pe noi si nu facem nimic sa ne lasam de ele!
Rod a ucis cateva mii de prunci care "il amentintau".
-Si zeul tau ce a facut?
Diocletian si Maximian au ars cea mai biserica din imperiu, cu tot cu femeile si copii dinauntru, pentru ca "ii amenintau".
-Sa nu amintesc de asta: http://ro.wikipedia.org/wiki/Biblioteca_din_Alexandria
Stalin a trimis aproape toti crestinii (ramasi vii) in lagare si inchisori, pentru ca "il amenintau".
-Nu erau crestinii, ci evreii.
Oare crestinismul mai ameninta si astazi pe cineva?
-Din fericire nu. Evul Mediu iti suna cunoscut?
Mai degraba si azi pot exista paranoici asemenea celor amintiti de tine.
E bine ca a trimis crestinii in lagare si inchisori
in anii `30 lasase ucraina fara mancare
in anii `40 a trimis basarabeni in siberia
tot in anii `40 a omorat evrei fara numar
stalin a omorat 30 de milioane de oameni si tu te plangi ca a trimis crestinii in lagare si inchisori?
in prezent crestinii numai ameninta pe nimeni, din fericire evul mediu a trecut si numai esti ars pe rug daca nu crezi in dumnezeu...
În anul 370 e.n. s-a născut cea mai mare minte feminină a antichităţii şi totodată prima matematiciană din istorie: Hypatia.
În martie 415, la ordinul lui Chiril, o gloată de fanatici creştini a atacat-o pe Hypatia în plină stradă. Aceştia au dat-o jos din carul în care se afla şi au târât-o într-o biserică aflată în apropiere. (Hypatia era nemaritata si cica era si foarte frumoasa, iar "crestinii" au profitat de ocazie si au dezbracat-o goala ca sa-i vada curu si sanii!) Aici, Hypatia a fost măcelărită, iar rămăşiţele ei au fost purtate pe străzile din apropiere, ca apoi să fie arse.
Criminalii nu au fost niciodată pedepsiţi, din lipsă de martori, iar cazul a fost închis după ce patriarhul Chiril a anunţat că Hypatia ar fi fost văzută în Atena, afirmând că zvonul crimei era nefondat. Astăzi, Chiril este considerat un sfânt atât de Biserica Catolică, cât şi de cea Ortodoxă, el fiind sărbătorit pe 18 ianuarie.
Moartea Hypatiei a coincis cu începutul perioadei cunoscute astăzi sub numele de "Evul Mediu", în care progresul ştiinţific a stagnat, iar haosul şi barbaria au dominat fostul Imperiu Roman. Timp de peste 1.000 de ani de la acest eveniment nefericit, cele mai importante domenii ale ştiinţei - matematica, astronomia şi fizica - nu au cunoscut progrese.
Crestinismul este un lucru iar crestinii sunt cu totul altceva. Nu vreau sa stresez pe nimeni dar parerea mea este ca peste 95% dintre cei care s-au considerat si se considera "crestini" sunt de fapt niste "creduli".
Filmul Agora surprinde foarte bine ce ai spus tu aici. Multe lucruri care se intampla nu au legatura cu credinta, ci mai degraba cu dorinta de putere.
Ai dreptate, dar sa recunoastem ca au fost si vor fi intotdeauna oameni si fapte.
ps Bunica mea nu citea biblia, mergea prea des la biserica, dar era o femeie de toata isprava. Prin faptele ei am considarat-o intotdeauna o buna crestina. Gresesc?
Nu m-am scremut deloc ca este un Cpy/Pst. Doar ultimul pasaj este al meu.
Cat despre relatarea cu Hypatia (nu stiu de unde ai scos-o pe "Hyponia"!) am scris-o pentru ca era la inceputul unei perioade istorice foarte mari (peste 1000 de ani) in care s-a creat haos si s-au facut crime doar cu scopul de a pastra vechiile religi prin inlocuirea numelui si schimbarea in cult a personajelor feminine (Fecioara Maria de ex.) ca sa corespunda cu vechile religii, traditii si obiceiuri.
Cat despre intrebarea ta obsesiva as zice ca nu isi are nici un sens pentru ca eu nu am scris: "ca era si foarte frumoasa," ci am scris: "si cica era si foarte frumoasa,". Frumusete usor de dedus din scrisorile care s-au păstrat până astăzi. Altceva: minţile luminate care-i scriau Hypatiei menţionau ca destinatar doar "muza din Alexandria" (muza=zeiță) pentru ca scrisorile să-i parvină.
Screme-te tu ca sa-mi expici si sa-mi dovedesti că pentru ca să fie omorâta era nevoie sa fie dezbracata? Ca sa nu mai amintesc ca a fost taiata in bucati, de catre crestini, si fiecare a luat ce a apucat: un sân, alt sân, o buca si restul...
Si inca ceva:Criminalii nu au fost niciodată pedepsiţi, din lipsă de martori, iar cazul a fost închis după ce patriarhul Chiril a anunţat că Hypatia ar fi fost văzută în Atena, afirmând că zvonul crimei era nefondat. Astăzi, Chiril este considerat un sfânt atât de Biserica Catolică, cât şi de cea Ortodoxă, el fiind sărbătorit pe 18 ianuarie.
Mai repet ca sa nu uiti esentialul:" unii crestinii mincinosi au ajuns Sfinti! si sunt scrisi in Calendar ca tu sa ii sarbatoresti AN DE AN. "
1. "unii crestini mincinosi au ajuns sfinti"; dupa tine cei mai multi din crestinii torturati, arsi, ingropati de vii, mancati de sobolani prin temnite au fost mincinosi, probabil si pruncii ucisi de Irod.
2. Despre cucoana Hyponia, Hypatia sau cum i-o spune vad ca relatezi ca un martor ocular. Poti sa explici si pentru ce o fi luat cineva o buca, un san daca tot ai vazut evenimentele? Trebuie sa fie o motivatie.
3. Sfintii scrisi in calendar, pe care eu ii cinstesc, impreuna cu altii nescrisi in calendar sunt problema mea. Tu cinsteste-o pe Hypatia; nu ma deranjeaza sa aiba admiratorii ei, poti sa ii scrii poezii. O sa iti explic motivul pentru care a fost dezbracata ca sa fie omorata, cand ai sa imi expilic si tu de ce a fost dezbracat Iisus ca sa fie rastignit, sau de ce 30 de baieti au fost siliti sa isi manance fecalele in tot postul Pastelui la Pitesti. Oricum e cam din acelasi motiv pentru care Sf Stefanida a fost rupta in doua bucati intr-o zi de 11 noiembrie, oameni care au luat-o razna.
1 " pruncii ucisi de Irod".....au fost crestini? i-ai botezat tu?
2 Ma faci martor ocular? Ai grija ca asta ii a doua oara cand te trimit sa recitesti ce am scris si incearca sa observi cuvantul "cică". Du-te la un profesor sa-ti explice diferenta dintre: "cica era" si "--ca era". Incerci tu sa rupi coerenta exprimarilor mele dar nu-ti merge, incearca sa te ridici prin contraargumente bazate nu prin BLA-BLA, ca te autoelimini.
2 "pentru ce o fi luat cineva o buca"....aceii "cineva" au fost de fapt "crestinii, deci mi-ar fi placut sa fi avut curajul de a spune adevarul asa: "pentru ce o fi luat crestinii o buca?"... buca ei, Hypatiei. Nu sunt ei nici primi nici ultimi "crestini" visatori care viseaza sa aiba si intr-un tarziu li se indeplineste visul. Nu am nimica impotriva crestinilor, dar cam este la moda sa "pacatiuesti" adica sa faci o gramada de magarii "aproapelui": "de la acuzatii nedrepte pana la calomnieri bazandu-te pe faptul ca mai tarziu o sa te spovedesti si vei fi iertat la nesfarsit.
3 Continua de aici: "Sfintii mincinosi scrisi in calendar, pe care eu ii cinstesc,..." astept raspuns!
3Gata batem palma! Eu iti explic cu Iisus:
In cazul rastigniri, se pot face trucaje, si orice banuiala ar aduce batjocura asupra judecatorilor, in cazul acesta lui Pilat. Odata ce Omul este complet dezbracat se poate constata ca mainile si piciorele, gaurite cu cuie, apartin corpului si nicidecum nu sunt obiecte staine (palme si labe prelucrate din trestie sau chiar ale unor cadavre proaspete)... Priceput? Logica crestina se bazeaza pe dovezi si pe concluzi atat de simple pe care le intelege si un copil de 4 ani. "Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?". Dar cand unii "adevarati crestini" incep sa abereze, chiar daca nu le dai in cap, trebuie sa te pregatesti pentru ca urmeaza "rezolvari ca-n jungla= care pe care". "Adevarati crestini" au inceput primi iar ca si crestini nu aveau dreptul sa faca asa ceva, pentru ca actele lor nu au nici un sens: utilizarea forței implica insasi inutilitatea cuvintului dialogului si a intelegerii, adica chiar esenta religiei lor. Ai vazut: nu te-ai asteptat casi eu sa fiu crestin (ortodox ce merge la biserica de Craciun si la Paste), in schimb eu fac diferenta intre credinta si credulitate:
·cazul Irod, lui i s-a spus ca s-a nascut un "imparat", actele lui s-au datorat neânțelegerii ca "imparatia Lui nu este de pe lumea aceasta".
·cazul Diocletian si Maximian: lor li s-a spus ca va veni Iisus, ca-i sfarsitu Lumii, si va sfarsii si cu ei. Aceeasi neânțelegere, insa de neacceptat, pentru ca venea din partea unora care se credeau crestini si care faceau afirmatii, de fapt amenintari la adresa regilor, desi habarnaveau ca "imparatia Lui nu este de pe lumea aceasta".
A ramas o moda in lumea religioasa sa se faca afirmatii nefondate... toti sunt mari si tari si stiu, doar ca un bun crestin are credinta cat o samanta de mustar....adica aproape nimic nu crede! NU CREZI ca samanta de mustar este cea mai mica dintre toate plantele pamantului? Pai cei de la Universitatea Harvard, de vreo 30 de ani incoace, se cam plictisesc. Iisus a zis asta demult, insa doar de vreo 30 de ani incoace au si altii dreptul sa "repete", pentru ca acum treaba este clara si deci, sigur, nimeni nu le da in cap pentru aceasta afirmatie.
Libertatea de constiinta este singura ce nu a fost supusa pana acum.dar va fi,cand vor putea citi gandurile oamenilor,am inteles ca dupa implantarea cipurilor rfid va fi posibil,nimeni nu va mai putea ascunde credinta ce o are.cei care nu vor voi implantul pe motive religioase, vor fi stransi in rezervatii precum indienii in america, blamati, marginalizati si exterminati in cele din urma, mai putin cei ascunsi in salbataciile pamantului.dar aceia vor avea mare credinta si putini vor fi. cerne sita lumii.cerne.si timpul implineste tot ce e scris pana la ultima litera.
esti superb. Oricat de mult ti-ai dori persecutie, nu o sa ti se mai intample, scuze va trebui sa iti traiesti viata fara persecutie si din pacate nu o sa primesti prea multe prin rai, deoarece nu ai suferit pentru Cristos.
Da!
Doar ca acum minciuna crestina care promite paradisul pe lumea aialalta, este inlocuita cu ateismul si competentele profesionale care iti ofera paradisul acum si pe lumea aceasta!
Asa ca trebuie sa fi cel putin prost de dai in gropi sa astepti paradisul de dupa moarte cand il poti avea asigurat in timpul vietii, cu conditia sa nu-ti mai pierzi timpul studiind Biblia ci studiind o profesie cautata!
Nu trebuie sa fi neaparat crestin ca sa faci rau deoarece nu doar crestini fAc rau asta sta in caracterul oamenilor
RAY întreabă: