Fals! Isus nu spune niciunde ca tatal sau din ceruri este YHWH!
El vorbeste doar despre Tatal sau din ceruri si atat. Zicand asta poate se refera la soldatul roman Tiberius Abdes Pandira!
Intr-un singul loc din Biblie se adreseaza clar lui Dumnezeu atunci cand rastignit fiind pe cruce se vaicareste cu Eli Eli lama sabachtani = Dumnezeule Doamne de ce m-ai parasit!
Dar si aici se adreseaza unui Dumnezeu la plural, care la singular se numeste Eloah, adica Allah!
Dumnezeu este de fapt, o "forta" fara de materie, ce noi, oamenii nu o putem intelege pe deplin, care relationeaza cu oamenii. Nu poti sa zici ca Dumnezeu locuieste pe planeta cutare, Dumnezeu este omniprezent! Acum, eu nu sunt teolog, dar putina teologie mai stiu, desi s-ar putea sa gresesc: Dumnezeu poate fi intr-o batranica pe care ai ingrijit-o, un bolnav pe care l-ai facut sa zambeasca (caci chiar Hristos ne spune ca daca pe un frate de-al nostru l-am ajutat, pe El l-am ajutat.), poate fi in Biserica ("Casa Tatalui Meu casa de rugaciune este), in Sf. Taine ( "Beti dintru acesta toti, acesta este sangele meu ",...), poate fi chiar in noi! "Duhul Adevarului, pe Care lumea nu poate sa-L primeasca, pentru ca nu-L vede, nici nu-L cunoaste; voi Il cunoasteti, ca ramane la voi si in voi va fi!"
Cat despre YHWH, aceasta este o exprimare care in ebraica inseamna "Eu sunt Cel ce Este", ci nu un nume.
Dumnezeu nu locuieste in cerurile fizice sau pe o planeta.Atat Dumnezeu, cat si Isus și ingerii sunt persoane spirituale.
Aalexander întreabă:
Anonimm30 întreabă: