| Idris a întrebat:

Isus a fost crestin sau musulman?

40 răspunsuri:
| Idris explică (pentru Astaeparereamea):

Departe de mine gandul de a baga cearta intre useri. Cred ca tu nu ai inteles intrebarea si modul in care a fost ea adresata. Am sa te rog sa o mai citesti o data si poate vei intelege, daca nu din prima, din a doua, din a treia etc. Isus a fost crestin sau musulman? Ai inteles acum? Ai inteles ce am vrut sa spun cu aceasta intrebare?

| Astaeparereamea a răspuns (pentru Idris):

Traduceţi

pacea lui in tine
السلام له فيكم

| Idris explică (pentru drutzix):

Deci eu iti spun sa nu tragi concluzii dupa stiri de prin mass-media ci sa mergi direct la sursa sa verifici care sunt invataturile acestei religii, iar tu primul contra argument pe care mi-l dai, il bazezi dupa o stire citita cine stie pe unde. Doar atat poti? Asta e capacitatea ta de intelegere? E grav! Si inca ceva, eu nu mi-as dori sa traiesc in acea lume pe care tu o consideri civilizata, in care sunteti manipulati ca niste marionete si nu sunteti capabili sa actionati pe cont propriu dupa propria gandire, decat dupa ideeile impuse de altii.

| drutzix a răspuns (pentru Idris):

Cum se pedepseste blasfemia in Islam? Ce specifica Sharia ca pedeapsa pentru parasirea credintei (apostazie)?
Pai e simplu daca nu vrei sa traiesti intr-o astfel de tara de ce nu mergi frumos in Siria sa traiesti cu IS? Sau in Arabia Saudita? Nu te tine nimeni cu forta aici du-te acolo unde pedeapsa pentru o simpla vorba poate fi moartea.
De ce stai aici si vorbesti aiurea?
Uite si stirea si pot aduce mai multe stiri ca asta.
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-18503550

| Idris explică (pentru drutzix):

Iarasi imi citezi din mass-media care te manipuleaza dupa cum vrea ea. In Qur'An Surat Al Kahf, Versetul 29 spune:,,(...)Cine vrea lasa-l sa creada si cine nu vrea lasa-l sa nu creada.,, Tot in Qur'An Surat Al-Bakarah, Versetul 256 spune :,, Nu exista silire la credinta.,, Este adevarat ca daca iti lasi credinta reprezinta un pacat major si daca Allah vrea in Ziua Judecatii te poate trage la raspundere, insa in nici un caz aceasta nu incalca legea islamica (shari'ah). Asa cum am spus hai sa vorbim pe concret nu din mass-media. Arata-mi un singur vers in Qur'An in care specifica pedeapsa lumeasca pentru apostazie. Prin urmare orice musulman doreste poate oricand sa isi schimbe credinta, nu poti forta o persoana sa adopte o credinta sau sa il fortezi pentru a nu isi schimba credinta. Sper ca aceasta ti-au raspuns la intrebare.

| Idris explică (pentru Oana92):

Imi poti trimite Capitol si verset din Quran care sa sustina ceea ce spui? Poate a-ti observat, eu doar cu asta ma justific si ma sustin de Quran in orice spun va dau capitol si verset. V-am regat de nenumarate ori sa vorbim pe concret nu pe speculatii. Inshallah, doar la Allah se afla cunoasterea. Allah sa ne protejeze!

| R0R0 a răspuns (pentru RAY):

Atat?laughing

| R0R0 a răspuns:

Cred ca a fost crestin

| Valenziana a răspuns:

A fost initial evreu, doar ca acestia nu l-au crezut iar religia crestina se trage dupa el, dupa cei ce au crezut si cred.
Intre timp m-am uitat pe la comentarii, si sincer iti spun ca pe mine nu prea ma incanta islamul, dar nu am nimic cu musulmanii in general. Nu inteleg totusi cum poate fi numita o religie a pacii cand femeile is pur si simplu niste "obiecte" umblatoare, masinarii de copii care nu au nici un drept? Nu mi se pare normal ca de exemplu in unele tari musulmane sa fie permisa lovirea femeilor cat timp nu li se lasa urme pe fata, cat timp ele nici nu au voie sa isi arate fata. Nu mi se pare normal sa fie atata ura impotriva altor religii, in special asupra crestinilor si evreilor, cat timp noi nu va uram. Nu mi se pare normal sa nu pot merge cum vreau in tarile musulmane pentru ca "nu respct religia" dar nici voi sa nu o respectati pe a noastra. Nu mi se pare normal sa merg pe strada la mine in tara (nu e vorba de Romania, dar o tara din UE) si sa vina musulmanii sa imi spuna ca nu sunt imbracata corespunzator si chiar sa ma violeze (sunt cazuri reale care se petrec in prezent). Daca nu ar fi lucrurile acestea, nu as avea nimic impotriva si cum am spus, nu am nimic personal cu musulmanii, nu ii urasc, pur si simplu sunt lucruri care mie nu imi convin...

| minrest a răspuns:

Isus a fost de religie mozaica.

Întrebări similare