Toti fratii si surorile lui Isus erau frati vitregi facuti de Iosif dintr-o casatorie anterioara. Mama lui Hristos NU A MAI AVUT copii deoarece Hristos o lasa pe mama SA in grija apostolului Ioan, DAR Maria dupa nasterea lui Isus a dus o viata sexuala NORMALA cu sotul ei Iosif. Preotii mint pentru ca au inventat tot felul de aiureli canonice.
Ceea ce scrieti dumneavoastra e o parere personala, subiectiva, manipulatoare, deoarece nu reiese ca si concluzie dupa studierea si analiza pasajelor din biblie referitoare la acest subiect.
Sa nu-mi indicati scrierile niciunui individ trecut de ideologia imbratisata de dvs. si,, sfant parinte" etc.
Biblia spune clar,, fartii si surorile tale sunt afara"
Regula validata: acolo unde un document, scriere, etc. nu face referire la ceva nici noi nu trebuie sa interpretam.
Aviz celor ce vin cu argumente subiective, personale interesate interpretand ceea ce nu scrie in Biblie si contrazicand adevarul.
Cu stima.
Cum să fie virgină după ce a născut, nu știu să se fi practicat pe atunci cezariana.
Pai conform traditiei Mariei nu i s-a rupt himenul cand a nascut, se cheama neprihanita zamislire. Este o Evanghelie apocrifa in care se mentioneaza asta.
Conform traditiei e o afirmatie ce va pune intr-o lumina nepotrivita.
Scrie in Biblie:,, traditia oamenilor e desertaciune"
Desartciune e un terme ce indica o zona desertica, nepotrivita vietii, fara resurse de supravietuire.
Concluzia mea de-a lungul vietii: cand omul sanatos devine victima familiei ignorante in educatia psiho-morala, cand scoala este abuziva si aroganta, lipsita de respect fata de indivizi, cand religia,, invata" despre traditii, doctrine, ideologii contrare Adevarului, atunci indivizii devin victimeale acestor agresori si foarte frecvent confunda si pun pe acelasi plan minciuna cu adevarul, iubirea cu ipocrizia, aroganta proprie cu respectul.
Cu stima.
Nu te minte niciun preot...
Te-as sfatui sa nu sari la concluzii asa de repede pentru ca ai multe de invatat daca vrei sa studiezi Biblia si credinta crestina. Sfanta Fecioara Maria a murit virgina. "Fratii" Mantuitorului nu au fost frati propriu zis. In antichitate frati erau si verisorii sau chiar era un sinonim pentru rude. Citeste Vechiul Testament si o sa vezi acelasi lucru. "Frati" inseamna doar rudenii.
Scrieti,,Nu te minte niciun preot..." Sfanta Fecioara Maria a murit virgina. "Fratii" Mantuitorului nu au fost frati propriu zis."
Cel putin eu ma simt abuzat de aceste afirmatii, simt ca nu sunt respectat si ca sunt aburit.
Nicaieri in scriptura(Biblie) scrie ca Maria a ramas virgina dupa nastere. Scrie doar ca a fost virgina inainte de nsterea lui Yeshua.
Adaugirile afirmate de catre dvs. sunt rodul imaginatiei superficiale, ale fricii, ale frustrarilor nerezolvate, ale intereselor ideologice apartinand unor,, culte". Unde Biblia nu precizeaza nici noi nu trebuie sa interpretam. E lipsa de respect si de iubire fata de semeni sa ii indobitociti cu pareri doctrinare, ideologice, traditionaliste, contra Adevarului,,, traditii" ce va sustin lipsa de a cunoaste Adevarul si dorinta de afirmare a intereselor de gasca(cult).
Cu stima
Preoții ne mint in legatura cu multe chestii. Nu doar cu asta. Au facut afacere din Biserica. Si vând servicii religioase. țin oamenii în întuneric spiritual si au facut adulter spiritual cu politica. lăsându'l pe Dumnezeu În treaba lui.
Afirmatia dumneavoastra necesita mai mult curaj si cercetare pentru a fi puternica.
Insa se poate vedea, constata clar, de catre orice om caruia ii place Adevarul. Din pacate familia ignoranta, scoala violenta si biserica ce a imbratisat traditiile umane, a creat ideologii si doctrine false pentru a manipula au ca rezultat indivizi spalati pe creier, ce nu mai recunosc diferenta dintre adevar si minciuna, cu convingeri ipocrite, autosuficienti si in unele cazuri schizofrenici si psihopati.
Vina este colectiva, iar raspunderea este si acelor ce au ramas verticali si care au responsabilitate de a face cunoscut Adevarul.
Cu stima.
Păi din ce știu eu nu reiese clar, de ce te lași mințit? Posibil ca prima soție cu care a avut copii, să fi murit, apoi Iosif s-a recăsătorit, sau a avut cu Maria mai mulți copii, după nașterea lui Mesia.
Atunci, cineva I-a zis: „Iată, mama Ta şi fraţii* Tăi stau afară şi caută să vorbească cu Tine."
* Mat 13:55 Marc 6:3 Ioan 2:12 Ioan 7:3 Ioan 7:5 Fapte 1:14 1 Cor 9:5 Gal 1:19
48Dar Isus a răspuns celui ce-I adusese ştirea aceasta: „Cine este mama Mea şi care sunt fraţii Mei?"
49Apoi, Şi-a întins mâna spre ucenicii Săi şi a zis: „Iată mama Mea şi fraţii Mei!" Cine i-a spus lui Isus ca maica-sa si fratii sai cauta sa-i vorbeasca, clar nu se referea la ucenici fiindca Isus se refera la ucenici, deci mai clar de atat ce vrei?
Iosif a murit, si maria a rămas văduvă. Dar relatările biblice, spun că Iosif si Maria au avut mai mulți copii.
Scrii :,, Posibil ca prima soție cu care a avut copii, să fi murit, apoi Iosif s-a recăsătorit, sau a avut cu Maria mai mulți copii, după nașterea lui Mesia."
Pe aceasta logica a ta, adusa in mesajul de mai sus se poate,, distruge" orice afirmatie deoarece ati folosit nejustificat cuvantul,, posibil" in locul unui argument Biblic.
Un schizofrenic, un psihopat, orice alt om, victima a educatiei manipulatoare" va putea spune conform logicii dvs. gresite, : poate Yeshua a fost un mincinos, poate Dumnezeu nu exista, poate Biblia mintea, poate preotii mint. Oamenii astia ce folosesc argumentul,, poate" fara a avea convingeri valide formate in urma cercetarilor, bazate pe avalori psiho-morale, au sanse mari de a fi pierduti sufleteste. Si mai stiu convins fiind ca multor lupi afisati in balana de oaie nu le pasa ca ei si semenii lor isi vor pierde sufletul. Nu le pasa pentru ca nu isi respecta si nu iubesc Adevarul si oamenii. Sa ne analizam fiecare doza de ipocrizie si refuz al Adevarului, aspecte prezente in natura umana dar care nu se pot dezvolta decat cu acceptul fiecaruia.
Cu stima.
Asa reiese din ceea ce scrie in Biblie.
Oricine indica alte surse, cum ar fi interpretari ale unor indivizi trecuti ca,, sfinti parinti, etc" sunt opinii subiective rezultate din frustrari, victimizare, lipsa placerii Adevarului.
Prin Consiliul de la Niceea unii indivizi au scos carti din Biblie.
Transcrierele repetate, facute manual de alungul a mii de ani a pasajelor biblice, traducerile din ebraica, greaca, facute de-alungul tipurilor, fara existenta unor standarde de calitate ale traducerilor, categoric aceastea au fost elemente negative ce au introdus distorsiuni in linia de transmitere a Cuvantului Creatorului catre om.
Cu stima.