Nu este un Isus dintr-o poveste, este Iisus Hristos, cel confirmat istoric de vrajmasii sai, fariseii, si de evrei in general.
Isus Hristos ESTE barbat ca orice barbat uman. Ingerii sunt asexuati. Chiar si Satana este asexuat fiindca este inger chiar daca este unul cazut.
In povestea crestina da, Isus este asexual pentru ca nu arata nici o dorinta pentru a avea relatii sexuale si prezinta acelasi tip de dragoste platonica pentru toti supusii lui.
@danut si @memecy Invatati sa cititi Nu a intrebat nimeni daca Isus se inmulteste prin diviziune celulara
Ai dreptate la ce ai intrebat tu dar ceea ce am spus eu raspunde si la intrebarea ta, nu poti fi lipsit de dorinte sexuale atata timp cat esti OM. Lipsa activitati sexuale tine de MISIUNEA Sa care era mai importanta ca nevoile personale. Lipsa dorintelor sexuale tin de natura asexuata a fiintelor.
"...nu poti fi lipsit de dorinte sexuale atata timp cat esti OM."
Ba da, poti.
http://www.salon.com/2005/05/26/asexual/
"...nu poti fi lipsit de dorinte sexuale atata timp cat esti OM"
Nu era mai simplu sa recunosti ca fie n-ai citit corect, fie n-ai inteles ce ai citit, decat sa te faci si mai mult de cacao? Bineinteles ca exista oameni asexuali. Oricum, din ce inteleg, consideri ca Isus avea pofte dar din anumite motive si le reprima, corect?
Le facusi iar vraiste...ce legatura are homosexualitatea cu asexualitatea?!
In fine, nu stiu de ce iti bati capul, oricum n-ai nimic de zis, odata zici ca era asexual, odata ca avea pofte. Acum te gandesti ca poate era homosexual, sau ce legatura are homosexualitatea cu intrebarea?
Comentam in principiu trimiterea facuta de inferno privind asexualitatea. Intr-adevar nu am nimic de comentat privind comentariile voastre care duc catre o zona dureroasa pentru voi. Fac si eu ca voi, va dau o adresa de internet ca sa distingeti si voi durerile care va domina: http://www.descopera.ro/......al-ateilor
Nu trebuie sa te superi pe Inferno cand la afirmatia ta:""...nu poti fi lipsit de dorinte sexuale atata timp cat esti OM.", ti-a raspuns :"Ba da, poti". El nu este obisnuit decat cu lucrurile directe, nu si cu sbtilitatile.Nu a inteles ca OM nu este acelasi lucu cu "om".Asa ca pe viitor, cu el trebuie sa fii direct.
Recunosc ca sunt si eu un om supus greselilor, multumesc pentru raspunsul tau. Ai dreptate.
Nu! Ai citit undeva o astfel de afirmatie.Din cate stiu eu se pare ca a avut si un urmas cu Maria Magdalena.Si asta nu o spune numai Dan Brown.
"ca a avut si un urmas"... mai e si varianta zisa de holiday. In plus, majoritatea ramurilor din crestinism nu cred ca accepta ca isus sa fi avut un urmas.
Intrucat toate religiile se bazeaza pe credinta, se poate crede orice. Nu inteleg de ce te intereseaza pe tine acest subiect, care nu crezi in nimic.Nu o faci oare ca sa te afli in treaba?
Pe bune, asta-i raspunsul tau? Jalnic.
Daca nu poti sa aduci in discutie ceva interesant, nu te baga in seama. Ti-am prezentat un subiect crezand ca poti sa porti o discutie dar vad ca esti clar depasit de situatie.
Iar dai cu stangul in dreptul, felicitari.
Ce subiect ai prezentat, ala cu holiday? In afara ca seriozitatea lui e mai "presus" de orice, nu vad ce raspuns care sa te satifaca astepti.Tie Gaia, daca prin absurd ti-ar face cineva cunostinta cu un zeu in carne si oase (uite ca nu stiu daca zeii au oase), tu tot nu ai recunoaste spunand ca este o facatura. Apropo de gena credintei, amintita intr-o intrebare recenta, tu cred ca esti eliptic de ea. Zilele astea am timp asa ca-mi face placere sa ne contram.
"spunand ca este o facatura"... sigur, dupa care l-as supune unor teste. Daca le trece, accept ca e zeu. Dar desigur, acest mic dar important detalui tu alegi sa il ignori.
Incep sa ma satur de scuzele voastre penibile gen "ti-ar face cineva cunostinta cu un zeu in carne si oase (uite ca nu stiu daca zeii au oase), tu tot nu ai recunoaste spunand ca este o facatura". Chiar nu puteti sa va dati seama ca asemenea afirmatii sunt idioate? Cel mai probabil puteti dar alegeti sa ignorati.
Daca eu vin si iti zic "uite, acesta e Vladut, e un zeu", ma crezi sau zici ca "e o facatura"? Sa nu-mi zici ca tu chiar ai crede asa ceva.
Pai daca tu nu crezi, cum iti permiti sa-mi reprosezi mie ca nu as crede?
"sa ne contram"... din pacate nu prea e nimic de contrat. Tu zici niste idiotenii si pretinzi ca ai zis ceva inteligent.
Daca chiar era vorba sa ne contram, o faceai pe tema postarii de mai sus cand ti-am zis ca si varianta zisa de holiday e valida in cadrul anumitor ramuri din crestinism. Ti-am zis ca multe ramuri nu considera afirmatia ta gen "isus a avut un copil" ca fiind valida iar tu ai zis o idiotenie irelevanta : "Nu inteleg de ce te intereseaza pe tine acest subiect, care nu crezi in nimic.Nu o faci oare ca sa te afli in treaba?".
Sigur, ne contram dar adu ceva de discutat nu idiotenii.
"se poate crede orice"... e o alta idiotenie. Realitatea nu functioneaza asa. Ia mergi la scoala folosind logica asta de balta.
Mai Gaia,daca nu ti-ar place "idioteniile "mele nu mi-ai raspunde.Mie,si ti-o spun sincer,nu-mi place ca esti prea "lung" in raspuns, redai pasaje intregi din ce am spus si repeti "dragaleseniile" cu care ma gratulezi.Ti-am mai spus:recunosc ca pentru tine sunt idiot, tampit, neinteligent (aici intra si lipsa de logica), asa ca nu le mai repeta de fiecare data.Le-am retinut.
"nu mi-ai raspunde"... asta pentru ca incerc sa-ti explic ca sunt idiotenii si sa nu le mai comiti (dar vad ca o fac degeaba).
"prea "lung" in raspuns"... asta-i tot ce ai inteles? Trist.
E clar ca discutia cu tine e degeaba, tu fiind clar depasit de subiect.
Recunosc tot ce spui despre mine, dar repet ca nu-ti displace dialogul.In prostia mea(parca m-ai gratulat si asa?)ma interb si indrasnec a te interba: de ce?
Biblia susţine că Iisus a fost tăiat împrejur (circumcizie) la 8 zile (după naştere? nu ştiu)
Luca 2, 21;„ Și când s-au împlinit opt zile, ca să-L taie împrejur, I-au pus numele Iisus, cum a fost numit de înger, mai înainte de a se zămisli în pântece. "
Deci teoretic e barbat.