| EricH a întrebat:

Isus e "fraier" pentru ca sa sacrificat degeaba?Pentru cine?Pentru rasa asta umana care e o mizerie

Răspuns Câştigător
| Dumnezău a răspuns:

"Te-ai pus pe cruce de fraier,Iisuse,ca oamenii-s tot muci, cu febra si tuse, cu cer negru-n cuget"-Razvan Eremia/Deliric1

Presupunand mai intai ca Iisus a existat,ca acesta a fost Fiul unui Dumnezeu inexistent,un profet,si Mantuitorul omenirii, si el chiar a fost rastignit, sacrificiul lui a fost in zadar.Chiar si daca ar fi un personaj fantastic(foarte probabil),tot am putea considera la fel sacrificiul lui,pentru ca orice este facut pentru rasa umana,ori este uitat, ori este redundant, ori semnifica o bunatate naiva.Inca o data presupunand ca a existat,Iisus a fost pionul lui Dumnezeu,ce a folosit sacrificiul sau spre mantuirea unora,mantuire care nu este totala si nediferentiabila.El a fost fraier,dar noi suntem mai fraieri,crezand in toata sarada cu mantuirea, si faptul ca el s-a sacrificat pentru noi; nu avea de unde sa stie(daca a existat) cine vrea si cine nu vrea mantuire si viata vesnica inexistenta alaturi de marele sahist ipocrit si malefic, taica-su.

43 răspunsuri:
| raluk27 a răspuns (pentru drhotzu):

Daca ar fi dupa mine, nici n-ar fi trebuit sa existe o astfel de categorie. Da nastere la n discutii si certuri si vorba aia, oamenii nu trebuie judecati dupa religie, rasa, nationalitate, sex etc. Numai ca sunt unii care isi pun tot felul de intrebari, nu se multumesc cu raspunsurile primite si sincer nu inteleg care e scopul sa vina unul sa-mi explice ca, de fapt, ceea ce am crezut eu pana acum e total fals. M-am saturat de "luminatorii de minti".

Stii care e faza? Iisus a venit pe pamant, si-a indeplinit misiunea si a plecat. Nu poate fi invinovatit crestinismul si cu atat mai mult Dumnezeu pentru ceea ce au facut oamenii dupa. E ca si cum ti-as da sa citesti o carte, tu intelegi ce vrei din ea, faci prostii si in final eu sunt de vina. Intotdeauna a existat un conflict intre stiinta si religie, numai ca unele lucruri nu pot fi explicate si atunci da, am de ce sa cred in divinitate.

| drhotzu a răspuns (pentru raluk27):

Okey, si la fel cum tu dai explicatie in d-zeu, eu dau explicatie stiintifica, nu am ce sa fac, asa este creierul meu legat...
iar referitor la treaba cu prostiile si cartea sunt total de acord, la fel cum am mai spus, eu sunt de acord cu religiile la nive ideologic, sunt o sursa buna de inspiratie pentru toata lumea, dar pentru mine sunt doar atat, o sursa de inspiratie. eu unul nu am de ce sa cred in divinitate, am de ce sa cred in mine si atat.
mai rau e cu cei care doar se bat cu pumnul in piept ca sunt ei marii credinciosi dar nu urmaresc nici macar principiile de baza... asa ca, religie nu merci! am propriile principii din toate religiile si credintele si culturile si toate cate exista!

Ce-i drept sunt si unii care exagereaza

| drhotzu a răspuns (pentru raluk27):

Majoritatea...
asa ca eu am plecat de aici pana nu cheama astia (inchisi la minte) inchizitia peste mine...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu te duci tu mai bine sa traiesti in sihastrie de unul singur si ne lasi pe noi "mizeriile" sa traim fara parerile tale?

| Woodenpints91 a răspuns (pentru Holocaust):

Vama sunt nişte pişaţi laughing

Slayer am zis!

| IMC90 a răspuns (pentru Woodenpints91):

A, deci nu sunt singurul care are impresia ca chirila (sper ca am scris cu litera mica si am facut o cacofonie) e un mare dobitioc fatalau?

| Alexandra145 a răspuns:

Nu am ascultat niciodata melodia : Deliric 1 -negru. dar vorbele de acolo.Nu mi-a venit sa cred ca auzeam. straight face Nu inteleg cum se poate ca lumea asta sa fie asa de rea.sad Dumnezeu pentru mine e Tatal meu. In El am cel mai mare incredere. Dar totusi nu inteleg de ce lumea devine din ce in ce mai rea! Iisus s-a sacrificat pentru noi, credea ca o sa ne schimbam [cred eu ] dar noi am devenit din ce in ce mai pacatosi. straight face

| Woodenpints91 a răspuns (pentru IMC90):

Nu,nu eşti singurul care crede asta laughing

| al3x17 a răspuns:

Ba retardatule mai intai de toate se scrie Iisus si daca el nu s-ar sacrificat tu acum nici nu ai fi fost pe pamant ma desteptul p***i

| Siiimonaa a răspuns (pentru drhotzu):

Deştepule dacă nu există Dumnezeu atunci cine crezi că a creat oamenii?! ...sau tu crezi ca ai evoluat din maimutelaughing))))))))rolling on the floor)))))))

| drhotzu a răspuns (pentru Siiimonaa):

Mda mi se pare mult mai logic sa cred ca o fiinta "supranaturala" s-a gandit sa ma faca dupa chipul si asemanarea lui, si ca din 2 oameni am ajuns la 7 miliarde, ceea ce este genetic imposibil, pentru ca o genealogie asa de limitata duce la malformatii genetice grave si asta insemna sfarsitul speciei. si hai sa mai luam in considerare, daca evolutia nu exista, atunci de ce sunt specii diferite de oameni? cu trasaturi total diferite? pentru ca daca ai avea dreptate perioada asta de de 5000 de ani (cam atat spune religia ca are pamantul) nu ar fi suficienta pentru aceste evolutii umane. si ce te faci toate speciile disparute? pentru ca atunci toti dinozaurii ar fi trebuit sa convietuiasca cu oamenii... si daca ar fi fost asa in acelasi fel in care au pictat celelalte animale nu apareau si dinozaurii? sau nu crezi in dinozauri?
deci tu vrei sa imi spui ca preferi sa crezi intr-o carte? fara nici o dovada? doar o carte? mai cresti un pic si mai citeste un pic si vedem dupa ce incepi sa gandesti!

Întrebări similare