anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Iubeste si vei fi iubit sau iubeste si vei fi urat? Cum crezi?

15 răspunsuri:
evenso
| evenso a răspuns:

Iubirea dezarmeaza ura, deci iubeste!

| Lizzu a răspuns:

Iubeste si vei fi iubit

Este idealul uman, idealul fiintei.
Si-mi place sa cred ca oferind iubire si afectiune ti se ofera la fel.
Reciproc. Atunci are loc implinirea fiintei.

| Exilee a răspuns (pentru Lizzu):

DIn nefericire, exista in lume si niste ''serpi'', care dupa cum spunea Eliade intr-o opera celebra, ''trebuie sa le distrugi capul pentru ca sa nu te muste mai tarziu''.

Cand esti prea iubitor, lumea te va lua drept un inferior, te vor dispretui din pricina bunatatii tale. Trist este ca exista asemenea mentalitati. Si bine-zis. Frica este principalul mod in care se impune respectul in zilele noastre.
Dar ce sa le faci ''celor puternici''?

| Lizzu a răspuns (pentru Exilee):

Tu esti tu insuti,asa cum esti,cu riscul de a fi catalogat inferior, fraier,prost, nestiutor,naiv,slab si lista continua.
Oamenii sunt diversi si fiecare are o parere diferita despre tine.
Daca ar fi sa te adaptezi si sa te mulezi fiecarei pareri despre tine,atunci ai fi in continua schimbare si totul nu din vina ta,ai trai confuzia si te-ai pierde pe tine in tot haosul asta creat.

--Unele pareri pot fi pozitive la adresa ta iar altele negative si trebuie sa le accepti ca atare. Poate o incercare mica de a le schimba valenta in pareri pozitive nu strica nicicand. Un intreg univers interior se poate schimba prin asta, in bine.

Ramai tu insuti in ciuda opiniilor, ramai tu chiar daca cei din jur te percep pozitiv sau negativ, rau sau bun. Nu conteaza. Tu esti responsabil de tine si niciodata nu se merita sa-ti schimbi trairile doar pentru ca ceilalti sa te considere "de-al lor" pe deplin.
E gresit si e cel mai mare rau pe care-l poti face tu tie.
Toate schimbarile care vor avea loc in tine, daca vor avea loc, trebuie facute cu permisiunea ta. Si nu impuse.
Doar atunci esti constient de schimbare si de evolutia ta.

| Exilee a răspuns (pentru Lizzu):

Nici gand. N-am de gand sa recurg la razbunare/ura. Am inteles cum si in ce mod ii poate duce capul pe unii.

| Lizzu a răspuns (pentru Exilee):

Foarte bine ales
happy

| dracu14 a răspuns:

Ura este cel mai sincer sentiment...

| Narfundo a răspuns (pentru dracu14):

Cred ca tu confunzi siceritatea cu chinul si durerea.

| dracu14 a răspuns (pentru Narfundo):

Cred ca nu intelegi ce zic eu, oamenii se prefac ca iubesc insa nu se prefac si ca urasc, d-asta ura este singurul sentiment cu adevarat sincer.

Răspuns utilizator avertizat
| AwaZoh98 a răspuns:

Aleg: "Iubeste si vei fi iubit"
Imi place sa fiu optimista!batting eyelashes

| OtipaOarecare a răspuns:

Depinde.
Spre exemplu, venind vorba de Dumnezeu este clar ca ai fost mereu iubit de catre Acesta, dar si tu sa Il iubesti pe El.
Daca e vorba despre toti cocalarii sau falsii ce exista pe planeta, a doua varianta.
Cu greu gasesti pe cineva care sa te iubeasca cu adevarat printre oameni si daca gasesti acea persoana, te poti declara cel mai fericit om!

| traiescdeciexist a răspuns:

Avand in vedere mentalitatea oamenilor din ziua de azi cred ca ''iubeste si vei fi urat''.
Dar bineinteles in unele cazuri putem aplica si ''Iubeste si vei fi iubit''.

| AndraDea a răspuns:

Normal ar fi sa iubesti si sa fi iubit! Dar in ziua de azi este asa: Iubeste si vei fi urat!