anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Iubim mult, suferim mult.Asta spune biblia.
Dumnezeu este însăși iubirea și pentru că mulți dintre noi am vrut să iubim pătimaș un om, un lucru, în afara poruncilor lui Dumnezeu…Marcu 12:30.....suferim.
Credeti ca salva de focuri dezlantuite de Dumnezeu în directia asta, arata un Dumnezeu gelos, sau un Dumnezeu posesiv?
Un parinte ar recurge la astfel de pedepse daca copilul l-ar neglija pentru Facebook? I-ar confisca smartphone-ul?
Da sau Nu?
Eu am suferit destul de mult de pe urma unei iubiri imposibile.Am iubit o fata cu toata inima, cu tot sufletul, cu tot cugetul si cu toata puterea mea, asa cum biblia spune cum sa iubesti, dar doar Creatorul, nu si creatia.
Binenînteles ca relatia noastra era imposibila pentru un Dumnezeu posibil.De ce? Fiindca am iubit mai mult decat trebuia conform bibliei.Nu?

53 răspunsuri:
| Algo098 a răspuns (pentru Mosotti):

Fiecare e liber sa inteleaga cum vrea, cum i se pare mai bine si sa traiasca in consecinta happy

| Algo098 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ti-a dat bine. Daca o vrei frumoasa, e legat de programul genetic care te face sa iti alegi un partener de sex frumos ca sa ai urmasi frumosi.
Daca e vorba de prieten, poti avea fie iubire din obisnuinta, fie iubire homo.
Iubirea catelusului e tot o iubire asemenea cu aceea a omului. Asa cum omul iubeste pe cineva si nu stie ce gandeste persoana iubita, tot asa pateste si catelusul. Iubeste stapanul si nu stie ce ganduri are stapanul. Asa se intampla si intre oameni si animale si tot asa si intre oameni. Il iubesti si il folosesti sau il iubesti si te foloseste, cum iti este norocul.

| Mosotti a răspuns (pentru Algo098):

Da ma, dar asta e viata na, ne lovim de ea, nu de iluzii desarte. Nu e alegerea noastra mai nimic.
Daca dai unui copil un snickers si un morcov pentru prima data, va alege a doua oara snickers-u! Si asta zice multe.
Necunoscatorii nu vor sti de ce alege snickersul, raspunsul "m ca e mai bun pentru el", e un raspuns prost, dar de ce e bun si nu e mai bun morcovu?! Si asta la 95 % din copii e la fel. Cam asa se pune problema.

Stiind ce si cum, ii ajuta mult in viata, sa se fereasca de probleme, sau sa le accepte, fara sa se mire de ce, vai de ce mie, si altele.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Repet si pentru tine:
Atractia sexuala e nefireasca, robotizata bio cum zici tu, prin impulsuri sexuale 50% sau mai mult, conditionate si necontrolate de tine.
Atractia afectiva e fireasca, nerobotizata prin impulsuri controlabile 100% de tine.
Adica si pata aceea care s-a pus pe o fata, nu se pune instant, decat în anumite situatii cand vorbim de "dragoste la prima vedere", atunci cand aspectul primeaza, dar dragostea e mai mult decat atat, si se naste prin gesturi, atingeri curate, inteligenta, si asa smd. Faptul ca tu le asociezi pe amandoua si le introduci în ideologia ta biocibernetica bazata pe instincte si mai putin pe rationament, e problema ta, nu a mea.
Știi ca exista probabilitatea sa o urasc dupa ce am iubit-o? Aia înseamna ca nu ai ales tu, dar daca ai ales sa iubesti neconditionat, atunci nu nu exista cale de mijloc spre a urâ.

| Algo098 a răspuns (pentru Mosotti):

Foarte corect. Aparentele inseala. Fara stiinta, doar pe baza simturilor nu ajungem departe. Asa se intampla si cu oamenii mari. Daca nu isi folosesc ratiunea si nu au stiinta sunt usor de inselat cu povesti false si aberante.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Algo098):

Iubire nu tine numai de frumosul exterior, e o vorba: "Degeaba e frumoasa daca e proasta", tine de mai multe, amintiri, vise, priviri, etc.

Vrei sa zici ca iubirea homo e diferita de cea a unor heterosexuali? Atunci cum e mijlocul, bisexualitatea? laughing Mijlocul poate mai bine sa înteleaga iubirea decat marginea care esti tu.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pe ce lume traiesti? 98 % din oameni simt atractia sexuala automat, simt excitatie si tot. Si aia afectiva, e corect, dar nu fara cea sexuala. Daca nu te atrage sexual deloc, nu te int afectiv.

| Mosotti a răspuns (pentru Algo098):

Asa e! Dar tot explic si multi nu stiu de ce nu inteleg mai ales ca se verifica in real 100 %.
De ex unu se imbraca, se tunde, se parfumeaza, e bun, are atitudine, si tot nu e placut de femei, intreaba peste tot si tot nu primeste un raspuns bun, ca si aia tot nestiutori sunt.
Daca ar cunoaste ce trebuie, ar afla ce se intampla. Si uite asa pierde timp cu ceva inutil in loc sa faca ceva ce poate face.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

E bine, dupa cum ti-ai dat seama, atractia sexuala e una automata, nici nu te mai gandesti atunci cand te exciti, chiar si o urata de ar fi, vagin sa aiba.
Pe cand iubirea nu e chiar asa, nu e numai chimie acolo, ci este si o analiza a întregii persoane.Nu poti iubi din toata inima o proasta, o urata, o handicapata smd.

Din nou, din punct de vedere emotional, se pare ca venim din emisfere diferite.
Fiindca ori separam placerea carnala de cea afectiva, ori le combinam pe amandoua si iese corcitura.

Iubirea homo nu e diferita, dar nu are ca rezultat inmultirea directa. E o anomalie. Speciile care nu se reproduc dispar, deci tendinta homo nu e ceva de succes. E frumos ca exista o relatie de convietuire, de intelegere intre oameni, dar nu e in favoarea speciei si e legata clar de sex, de placerea sexuala care tine tot de evolutie.
(Daca indivizii dintr-o specie au placerea sexului hetero, se reproduc si specia merge mai departe. Daca nu au placerea sexului sau au numai placerea sexului homo, nu se vor mai reproduce si specia homo dispare)
Corect, Iubirea nu tine seama doar de frumusetea fizica. Fiecare are un model de persoana care poate fi iubita si cand sunt indeplinite conditiile declansatoare (amintiri, vise, priviri...), apare si iubirea, care nu e un lucru asa de rational. Persoana pe care o vei iubi e o persoana care se afla in vecinatatea ta. Nu vei iubi o persoana pe care nu ai vazut-o niciodata si cu care nu ai vorbit niciodata. Trebuie sa ai un contact cu acea persoana, de orice fel, chiar si de la distanta. Iubirea poate fi si inselatoare, cand nu vezi bine cum stau lucrurile sau cand persoana pe care o iubesti nu e asa cum ti se pare ca e. Atunci intri intr-o "spirala a iubirii" care te poate duce pe un drum gresit. Iubirea in cele din urma e inscrisa in creier, deci cu timpul se poate sterge. Poate coexista si cu ura, fata de aceeasi persoana pentru ca este suficient loc in creier pentru ambele stari.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Corect! Aia cu iubirea ai dreptate, nici eu nu pot iubi orice. Cu ssexul iar ai dreptate, dar nu oricum, de ex eu nu ma eexcit la orice femeie, poate fi frumoasa dar sa nu ma atraga pe mine, nu ma int vaginul neaparat, ci fizicul intai, cum arata, in functie de aia am atractie sexuala sau nu.

anonim_4396

Dupa cum spuneam, tu îi desconsideri pe homosexuali empatici, si le pui eticheta la toti prin faptul ca ei vor doar "sex"
Daca voiau doar sex, o puteau face precum zoofilii, care nu iubesc animalele, doar se satisfac pe ele.

| milan9 a răspuns:

Dumnezeu ne-a oferit constiinta morala, legile morale, dar ne-a oferit si libertatea de a respecta sau de a incalca. De a fi cauza a binelui sau cauzxa a raului. Cum ai ajuns la rationamentul de a-i reprosa Lui o neimplinire a dragostei care tinea de factori diversi, de libertatea fetei iubite, a parintilor ei, etc?

Dumnezeu nu poate face un cerc patrat. Exista o incompatibilitate logica: ori vrei sa fim liberi ori vrei ca el sa intervina pentru a rezolva absolut totul?

Daca un individ e un violator, nu inseamna ca iubirea nu mai are legatura cu sexul. Unii combina sexul cu iubirea, altii nu.
Orice parere ai avea despre iubire, ca e de la divinitate, ca e spirituala, e bine de retinut ca iubirea e oarba, orbeste judecata dreapta a omului, il face sa vada realitatea altfel decat este si in consecinta e o slabiciune, o vulnerabilitate ce poate fi exploatata cu usurinta de un partener abil care mimeaza iubirea si te rezolva la momentul potrivit, deci e bine sa stii pe cine iubesti.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru milan9):

Nu-i reprosez Lui nimic, cred ca nu asta ai înțeles de la mine.A fi liber înseamna a alege ce vrei tu, chiar si raul. Faptul ca el(binele) pe are l-am ales pentru mine nu s-a materializat, asta nu înseamna neaparat ca e si rau, fiindca cum spunea un user de aici, iubirea e înselatoare, dar nu s-a facut destul de explicit acest user ca sa explice si de ce. Iubirea e înselatoare fiindca e trecatoare, se schimba cand vezi iubita cea trasa printr-un inel ca s-a transformat într-o papusa gonflabila, sau ca din painea lui Dumnezeu devine paine preanefericitului.

Aici am tras un semn de alarma pentru crestini pentru a înțelege ca, cu cat ne concentram iubirea pe niste fiinte trecatoare, cu atat ele trec mai repede.
Ex.Iov si-a iubit copiii rugandu-se în fiecare zi pentru ei.Cine i-a luat copiii si de ce? Dumnezeu! Pentru ca tinea foarte mult la ei.Cine i-a luat sotia lui Iacov, pe Rahela pe care o iubea foarte mult, si cu ce a ramas? Dumnezeu! Pentru ca o iubea mai mult decat pe Leea si a ramas cu cea neiubita, adica Leea.
Si lista poate continua...
De ce?
Fiindca a iubi din toata inima, cu tot cugetul, cu toata puterea ta etc. este loc doar unui Creator, nu si creatiei Lui.
E prima porunca si nu e legata de om, ci de Dumnezeu.Deci Dumnezeu ne interzice sa iubim o femeie din toata inima, de aia si expresia "jumatate din jumatatea mea".

anonim_4396

Daca un individ e un violator, înseamna în mod clar ca iubirea nu are legatura cu sexul acestuia!

Si da, sunt de acord cu tine, iubirea e înselatoare, dar pacat ca nu te exprimi mai concis de atat. Iubirea e înselatoare fiindca e trecatoare.Admiram un trandafir cand e frumos, cand ofileste, el este aruncat si uitat de orice frumuseți.Fiindca fie vorba între noi, scheleti suntem pe dinauntru si scheleti vom ajunge. Pana acolo noi iubim, si iubim decat carnea, dar pana acolo exista si amintiri de neuitat cu persoana transformata, nu e asa? Ei, iubirea aceasta ramane, indiferent de cat de înselatoare va fi iubirea cu timpul.

Daca un individ e violator, nu pot generaliza sa spun ca oricine iubeste o face fara legatura cu sexul.
Iubirea e inselatoare in sensul ca poate fi folosita impotriva celui care iubeste. Iubesti o persoana, aceea mimeaza iubirea sau nu, dupa caz, iar cel care iubeste cu adevarat poate deveni o marioneta in mana persoanei iubite. Iubirea poate trece mai repede, inainte de ofilirea trandafirului. Iubirea se transforma in timp si poate capata alta forma, diferita de cea initiala, deci evident ca poate ajunge mai mult o amintire decat iubire.

anonim_4396

O amintire buna cu persoana pe care ai iubit-o si înca o mai iubesti, altfel ar fi motiv de iubire înselatoare daca nu ai mai iubi-o între timp, sau cum zici tu, " a mimat iubirea", e mai mult decat o iubire, este o experienta traita, iubita, cu persoana potrivita, iubita.

Cat despre iubirea vs sex, este prin definitie despartita una de cealalalta. Faptul ca tu le combini cum combini mierea cu zaharul, e alta poveste, dar tot mierea e mai gustoasa, sanatoasa si iubita.

Ai o parere prea buna despre iubire.

anonim_4396

Bine ca esti sarcastic si mai putin convingator.winking

Vei vedea in timp la ce e buna iubirea. happy

anonim_4396

Atunci timpul va deveni martor între mine si tine, ca iubirea mea față de un prieten care mi-a dat un sfat destul de neconvingator, va tine pana la sfarsit, nu se va stinge nici pana la moartea mea, nici daca m-ai pune pe cruce pentru 30 de arginti.
Iubirea mea nu este înselatoare, dar va fi a ta cand se va descoperi.

Cine e mai tanar si mai fara de experienta intotdeauna va crede in iubire. Dupa ce trec anii iti dai seama ce e iubirea. De exemplu fetele iubesc in primul rand banii, averea, casa, masina, chiar si frumusetea fizica, spirituala sau potentialul de dezvoltare pe care il are un baiat si e normal sa fie asa pentru ca asta le asigura si lor si copiilor lor un viitor mai bun. Cand fata nu gaseste un baiat mai bogat, se mai intampla sa accepte si unul mai sarac, sau daca e mai bogata si nu duce lipsa de nimic, exista si posibilitatea sa iubeasca un baiat mai sarac. Iubirea trece, se uita si e bine asa pentru ca nu ai de ce sa iubesti la nesfarsit. Si iubirea asta trebuia sa aiba un rost, trebuie sa fie rentabila, deci in timp se mai ofileste. Plus ca iubirea inseamna informatie si e normal ca in timp se mai uita o parte din informatia care a declansat iubirea, mai apar informatii noi si atunci se modifica si iubirea. Se si spune ca iubirea se poate transforma intr-o prietenie frumoasa. Daca iubesti fara sa utilizezi si putina ratiune si daca iti propui sa iubesti la nesfarsit, acea iubire e mai mult o obsesie, o ambitie, o inversunare, un orgoliu, o mandrie, nu mai e ce a fost la inceput. In plus iubirea te poate determina sa nu vezi lucrurile asa cum sunt si sa devii o victima.