O filosofie ca oricare alta. Chiar sănătoasă dacă e interpretată cum trebuie şi nu înţelegi din ea ce vrei. Mult peste gunoaiele promovate p-aici.
Basme.
Sa inteleg ca e asa: ma arunca cineva in lumea asta, n-am experienta, gresesc, apoi trebuie sa platesc pentru ca nu mi-a explicat nu stiu cine nu stiu ce? Noroc ca natura e "sanatoasa la cap" si astfel nu exista suflet, ar fi cam naspa sa stiu ca m-au creat cine stie ce chestii cu un retard mintal peste limita.
Ignoranţa este principala problemă conform Buddhismului
( neştiind natura realităţii şi luând-o greşit).
Cunoașterea sau înțelepciunea (prajñā) este singura care poate realiza desăvârșirea omului.
Faptele au inevitabil consecinţe, dar intenţia este cea care face diferența dintre "bine" și "rău".
"Pai cum iti dai seama ca vezi adevarul obiectiv si nu unul subiectiv? " Buddha spunea să cauţi adevărul înăuntrul tău. Ceea ce percepi şi experimentezi este tot ce ştii! -
Nu există nici o autoritate care poate releva adevărul.
"crezand in nu stiu ce religii si filosofii, numai asta nu faci."
Cred că toate religiile conţin un sâmbure de adevăr.
Inauntru, acel ceva care ma raporteaza la alte persoane si ma face sa ma inteleg, sa ma cunosc, e empatia, dar si ea e subiectiva, de exemplu ma contraziceam cu cineva pe eutanasierea cainilor fara stapan, eu fiind pro. Pai ei nu isi pot "castiga painea", daca vaneaza fac pagube, deci nu-i bine, asa ca sufera, de foame, de frig, de sete, de cald, mai iau si bataie, mi se pare un lucru de bun simt sa moara fara durere decat sa sufere si poate sa moara in chinuri. Poate e bine ca ii scutesc, dar daca au de invatat vreo lectie in viata asta, trebuie s-o ia de la capat ca au pierdut sansa din cauza bunatatii mele.