Sa fie oare din cauza ca ai alergat dupa miraje? personaje inchipuite? lucruri nepalpabile?
Trebuie sa fim putini obiectivi, putina "nebunie mintala" aveai dinainte, altfel nu te apucai sa cauti spiridusi inexistenti. Doar ca acum s-a agravat.
Probabil pentru ca in Dumnezeu trebuia sa găsești linistea interioară. Nu ar trebui să l cauți ci ar trebui să crezi că totul va fi bine si o forță mai puternică decât tine se gândește la asta. Atât. Eu asa vad toată credința asta.
De cele mai multe ori nebunii nu constientizeaza ca au o problema, asa ca tu pari destul de ok.
Nu stiu in ce fel L-ai cautat tu pe Dumnezeu, mai ales cu toata inima, cand am vazut ca prin postarile tale ai fost cam batjocoritor de multe ori.
Cine nu se pocaieste sincer de pacate nu poate sa spuna ca il cauta pe Dumnezeu din toata inima.
Este imposibil sa nu-L gasesti pe Dumnezeu dupa ce studiezi Biblia. Eu am fost ateu mult timp dupa care am ajuns in cele din urma sa citesc Biblia iar acum sunt crestin, dar nu fac parte din nicio religie/secta/etc.
Eu l-am gasit doar studiind Biblia (ambele testamente) si putina istorie.
Cititi macar Geneza de mai multe ori ca sa intelegeti ce spune Biblia despre "planeta" Pamant si cititi istoria heliocentrismului.
Daca nici asta nu va da de gandit, studiati istoria popoarelor sau istoria religiilor si comparati cu ce sta scris in Biblie.
"Este imposibil sa nu-L gasesti pe Dumnezeu dupa ce studiezi Biblia."
Mai sunt unii care dupa ce au vazut filmul Twilight au ajuns sa creada ca exista vampiri. La fel si cu tine. Intr-adevar, unii au o oarecare labilitate psihica care ii poate face sa creada toate tampeniile.
Un crestin care descopera Adevarul care sta scris in Scripturi intelege complexitatea Lucrarii lui Dumnezeu si ajunge la cunoasterea Sa. Mai mult, un crestin adevarat are parte de experiente supranaturale, lucru foarte putin cunoscut din pricina ca nu sunt foarte multi care Il cauta pe Dumnezeu cu adevarat.
"Mai mult, un crestin adevarat are parte de experiente supranaturale..."
Si un musulman "adevarat" are "experiente" de genul asta. Se cheama schizofrenie.
"Un crestin care descopera Adevarul care sta scris in Scripturi intelege complexitatea Lucrarii lui Dumnezeu si ajunge la cunoasterea Sa."
Numai ca scripturile alea sunt doar povesti fara nici o baza reala. Si atunci "adevarul" despre care vorbesti este doar o iluzie indusa.
Dumnezeu a inzestrat omul cu liberul arbitru pentru ca fiecare om sa-si decida singur destinul. Din nefericire multi oameni aleg sa se condamne singuri din propria ignoranta sau din cauza ca aleg sa caute Adevarul in alta parte decat in Scripturi. Totusi ar trebui sa va puneti intrebarea de ce continua sa existe Biblia cu toate ca s-a incercat de atatea ori distrugerea ei, si mai mult, Biblia contrazice aproape tot ce am fost/suntem invatati. Raspunsul il gasiti pe ultima pagina.
Eu nu pot decat sa sper, ca o sa vina un timp cand si dv. o sa realizati ca ati gresit si o sa alegeti sa mergeti pe calea mantuirii. Dumnezeu sa va lumineze mintea.
"Totusi ar trebui sa va puneti intrebarea de ce continua sa existe Biblia..."
E foarte simplu. In jurul povestilor din ea se dezvolta afaceri infloritoare. Atata timp cat va aduce venituri, influenta, putere ea va fi promovata in continuare in diverse forme si de diverse organizatii. Cand va deveni nerentabila, va disparea din peisaj.
Aveti o imagine foarte simplista a lucrurilor, ma iertati ca indraznesc sa va spun.
Totusi este adevarat ca religia si biserica se folosesc de Biblie pentru propria bunastare, de aici si motivul pentru care Dumnezeu numeste intreaga crestinatate "Marele Babilon, mama prostituat*lor si a uraciunilor Pamantului" in Apocalipsa 17, deoarece ea nu mai are integritate, invataturile nu sunt toate corecte iar traditiile sunt majoritatea pagane si inchinate soarelui (inclusiv faptul ca Biserica indeamna oamenii sa se inchine cu fata catre Est cand in Ezichel 8:16 reiese clar ca trebuie sa ne inchinam catre Vest, inchinarea la icoane/sfinti/moaste care constituie o uraciune in fata lui Dumnezeu - Romani 1:22-32, etc etc).
Totusi dv. trebuie sa intelegeti un lucru si anume ca adevarata credinta nu are de-a face cu religia / biserica. Va recomand sa studiati Biblia (ambele testamente) pentru ca in momentul de fata dv. sunteti o victima a sistemului religios si e pacat de sufletul dv. si al familiei dv.
Va recomand urmatorul filmulet cu istoria bisercii
https://www.youtube.com/watch?v=xFIXMM1KWyc
"Va recomand sa studiati Biblia (ambele testamente) pentru ca in momentul de fata dv. sunteti o victima a sistemului religios si e pacat de sufletul dv. si al familiei dv."
Te inseli amarnic. In primul rand ca am parcurs cele doua povestiri amintite de tine, iar daca inainte de asta poate mai exista in mintea mea vreun dubiu ca ar fi doar niste povesti fara sens, lectura lor m-a edificat complet.
In al doilea rand, nu sunt deloc o victima a sistemului. Cu biserici infecte sau nu, puvestea respectiva este la fel de falsa. Si daca toti adeptii ei ar fi niste oameni impecabili, povestea la fel de falsa ar ramane, iar spiridusul crestin la fel de fictiv. Nu are nici o legatura una cu alta.
In contextul dat, "credinta adevarata", sau nu, tot o amagire este, Dumnezeu fiind doar un personaj fictiv dintr-o naratiune fara nici o baza reala. Nu mai punem la socoteala faptul ca e atat de contradictorie povestea asta ca toate cultele, sectele, freelancerii religiosi, etc, au dreptate in interpretare, precum nu au dreptate. Tine de ce au extras fiecare si cum au interpretat. Ca sa afirmi, cum faci tu si altii, ca ati inteles aiureala asta in ansamblul ei, trebuie sa existe fracturi majore de logica in judecata voastra, chiar acceptand ideea de spiridus atot-toate.
Referitor la gandirea simplista, de ce sa complici lucrurile unde ele sunt clare si evidente?
"inclusiv faptul ca Biserica indeamna oamenii sa se inchine cu fata catre Est cand in Ezichel 8:16 reiese clar ca trebuie sa ne inchinam catre Vest"
Ai surprins perfect modul de abordare al diverselor orientari crestine. Fiecare are cate o parere referitoare la pe ce parte si-a tinut Isus scula si la ce unghi fata de orizontala, uitand ca de fapt asta a fost doar un schizofrenic si ca n-are nici o relevanta. Dar, cum exista inca destui care cred in povesti de genul asta si inca se mai pot face profituri sub diverse forme pe tema asta, discutiile continua, iar credulii sunt inca extorcati.
Ce ai tu nu sunt experiente supranaturale, ci sunt halucinatii.
Nu iti mai bate capul tot ceea ce apartine de religia crestina sau musulmana sau iudeista este FALS http://crestinismulexpus.blogspot.com/? m=1 daca vrei fa-ti timp 10-15 min sa citesti ce scrie pe acest site, sper sa te ajute.
Bossa100000 întreabă: