La atei e permisa si daca cei doi veri sunt amandoi baieti. Nimic nu sta inaintea dragostei la atei.
La crestini sau musulmani, primul obstacol in casatoria dintre veri este religia. Am postat aceasta intrebare, pentru a afla ce cred ateii despre acest lucru.
Imi cer scuze daca prin intrebarea mea am sfidat pe cineva.
Din moment ce ateii nu au religie, era de-ajuns să vezi ce prevede legea.
Nu zau tu boule sunt atee agnostica si nu sunt casatorita cu varul meu! Casatoria intre veri sau chiar si frati exista in biblie nu la atei..Crestinule destept cum s-a inmultit lumea daca au existat doar adam si eva?
Înainte de a răspunde, fă bine şi mănâncă ceva, poate îti mai trec nervii. Faptul că nu eşti căsătorita cu vărul tău, n-are nicio relevanţa asupra întrebării. Faptul că între veri căsătoria este permisă are legătură. Înţelegi sau trebuie să-ţi traduc? Să-ţi fac o schemă? Sau mai bine citeşte tu codul civil art. 274 al. 2, si constată că "pentru cazuri temeinice in linie colaterală, gradul IV(4) se poate autoriza" cât despre văr de gradul VI, nici e cazul să mai discutăm, e permisă fără probleme.
Întrebarea era, dacă e permisă, nu dacă unu sau altu e într-o astfel de căsătorie. Cazul tău personal, e total irelevant.
anonim_4396 întreabă:
Medeea_3616 întreabă:
anonim_4396 întreabă: