| AvalohAlyn a întrebat:

La câtă suferința,boli,necazuri,ghinioane,decepții,dezamăgiri ,tragedii,dezastre naturale și produse de om precum și multe lucruri negative,violente etc sunt in aceasta lume și în această viață pe Terra,nu mi se pare deloc faptul că am fi apărut la întâmplare,la concluzia asta am ajuns,nu sunt ateu, cred oarec într-o Forță Superioara insa nu pot sa nu spun și nu putem să nu spunem că la câtă suferința și rău există în lumea asta e foarte logic să te gândești câteodată că totul a apărut la întâmplare, că totul n-are sens.că totul e la nimereala.Nu credeți? Oricât am vrea sa spunem că ar exista un Dumnezeu biblic bun și iubitor care are grija de oameni,omenire,planeta daca te duci într-un spital vezi adevărată groaza sau pe la urgente, iar daca mai pui și ce se întâmplă zilnic pe la știri nu poți decât să vezi că trăim într-o lume imperfecta, vulnerabilă și viața pare doar un accident sau Dumnezeul biblic daca exista e destul de neîndemânatic..Suferința nu ar mai trebui sa existe sau ar trebui sa fie mult redusă daca ar fi langa oameni un Creator iubitor și grijuliu și protector dar nu e așa în viața so în lume se întâmplă mai multe lucruri rele decât bune și cel mai mult mă doare că suferința corpului uman e la orice pas și pe când poți să te îmbolnăvești,să suferi și sa mori sau chiar sa suferi și sa fii viu dar cu o viață chinuită și plină de durere,sufletească,fizica,psihică,emotionala etc.
Suferința e la orice pas și chiar cred că dacă lui Dumnezeu i-ar păsa ar interveni dar nu o face,ori nu-i pasa ori nu vrea...Și dacă veniți cu povestea cu Satan nu mai tine deloc, Satan nu exista, există doar rău și suferința de care omenirea chiar s-a săturat..Viața e imperfecta și foarte vulnerabila iar daca ar exista Dumnezeul biblic a lui ar fi vina nu a oamenilor.
Ce părere aveți de viață? E creată prost,imperfect de un Dumnezeu ori neîndemânatic ori nepăsător ori mai plauzibil suntem rezultatul unui accident si trăim din noroc,din întâmplare, din nimereala, din hazard?

Răspuns Câştigător
| Bluestar15 a răspuns:

Viata nu putea aparea la intamplare intrucat sansele ca o singura proteina sa se formeze din asamblarea intamplatoare a aminoacizilor este una din 10 la puterea 164, uite dovada https://www.youtube.com/watch?v=OA44CHFPkI4 Atentie, vorbim doar de o singura proteina, pe cand o celula are peste 42 de milioane de proteine plus structuri specifice (adn, arn, mitocondtii, aparat Golgi etc.) plus ca aceste structuri trebuie sa opereze in sincron, asa incat chiar si daca natura ar fi produs prin ceeeeea mai mare absurditate o proteina, apoi alta proteina etc. si aveam 42 de milioane de proteine, apoi natura asambla proteinele facandu-le structuri celulare viabile (lol), tot nu era suficient ca acea prima celula sa functioneze.De ce nu era suficient? Fiindca structurile celulare trebuie sa fie plasate in acelasi timp si in acelasi loc intrucat ele opereaza doar in sincron (de ex. arn-ul ruleaza proteine, mitocondriile au relatii complexe cu aparatul Golgi si tot asa). Probabilitatea ca viata sa fie un hazard nu este aproape zero, ci este fix zero.E suficient sa studiem celula ca sa ne dam seama ca exista Dumnezeu, nu mai spun de restul creatiei.Raul exista in lume fiindca omul a cazut din starea de har si se afla intr-o stare imperfecta (fara Dumnezeu, nimic nu este bun), asa incat oamenii aflandu-se in aceasta stare aleg de multe ori sa faca raul (isi folosesc rau libertatea oferita de Dumnezeu).De aceea, singurii oameni care nu fac niciodata rau sunt sfintii (aceasta e inca o dovada ca Dumnezeu exista). Sunt fost ateu si cand am vazut primele minuni la moastele sfintilor m-am convertit pe loc.Crestinismul nu este despre "crede si nu cerceta" sau despre "hai sa discutam o idee pe net", ci este despre "vino si vezi". Cine a fost la Ierusalim de invierea ortodoxa si a simtit ca in primele cateva minute, lumina sfanta nu arde... acela nu mai poate fi niciodata ateu.Cel ce cauta cu adevarat va gasi si cel ce doreste sa cunoasca va afla :) Toate cele bune!

9 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Nu cred asta. Vezi de care Dumnezeu te iei, că plătești la judecată.
De ce nu ar exista Satana?

De ce nu ar exista Dumnezeu? Dacă nu Îl vezi, nu înseamnă că nu există.
Cum să nu fie vina omului când mai tot ce vezi în jur este construit de el?

| TamplaruAnisoara a răspuns:

"La cel nemulțumit, ii ia Dumnezeu darul". Ca tine a cârtit poporul Israel in pustie si știi ce a pățit. Daca toți suntem nemulțumiți si cârtim, pățim la fel. Deci ceea ce trăim sunt consecințele faptelor, vorbelor si gândurilor noastre.

| AvalohAlyn explică (pentru TamplaruAnisoara):

Suntem nemulțumiți de viață pe drept, viața e prea imperfecta și plină de suferințe și pericole.

| RKBlue a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Deci ar trebui sa fim multumiti cu ce avem?
Sa nu tanjim si sa incercam pentru mai mult?
Daca toata lumea ar fi fost multumita cu ce aveam, in clipa asta nu aveam nimic de la calculator la masini, de la romane la biblioteci, doctori, etc.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru RKBlue):

"Căuta mai întâi Împărăția lui Dumnezeu si restul ti se vor da pe deasupra". Inclusiv înțelepciune pentru a inventa tot ceea ce s-a inventat si se va inventa in continuare. Daca oamenii de știință ar fi fost nemultumiti, nici ei nu ajungeau oameni de știință. Pentru ca nemulțumirea îmbolnăvește omul. Viață trebuie trăita pas cu pas si chiar daca îți propui ceva in viață, viață îți va demonstra ca tu singur nu mai dorești ceea ce ți-ai propus, pentru ca apar alte oportunitati. Biblia ne îndeamnă sa muncim si inca in așa fel ca si când am munci pentru Dumnezeu. Si tot Biblia spune ca " cine nu vrea sa muncească nici sa nu mănânce". Citește Biblia!

| RKBlue a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

"...si chiar daca îți propui ceva in viață, viață îți va demonstra ca tu singur nu mai dorești ceea ce ți-ai propus, pentru ca apar alte oportunitati..."
Atunci de ce scriitori ca J.K.Rowling si Veronica Roth au ajuns sa scrie carti? Ele isi doreau asta de mici si asta au realizat.
De ce profesoara mea de romana a vrut de mica sa fie profesoara si a ajuns? La fel si proful de mate? Si alte milioane de persoane...
Cum ar trebui sa cauti Imparatia lui Dumnezeu cand trebuie sa iti traiesti viata?
"Viața trebuie trăita pas cu pas". Deci daca faci planuri de viitor, practic nu au insemnatate...As vrea sa aflu opiniile unor politicieni care fac treaba, a unor oameni de stiinta, a unor oameni care au ajuns miliardari si sa aflu daca au ajuns unde au ajuns fara planuri de viitor.
"Cine nu vrea sa muncească nici sa nu mănânce"cu asta sunt de acord.
"Citește Biblia!".Am citit-o.O carte mai plina de contradictii, rautate si lucruri rele nu am gasit.
Doar fiindca are si lucruri bune, asta nu o face buna.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru RKBlue):

Eu m-am referit la cei nemulțumiți. Care își doresc Luna de pe cer dar nu fac nimic pentru a o merita. Oamenii care s-au realizat prin munca cinstita au fost oameni mulțumiți. Cei care s-au realizat prin munca necinstita chiar si daca au ajuns la ceea ce și-au dorit tot nu sunt mulțumiți. Vor fi corupți mai departe. Ca sa cauți Împărăția lui Dumnezeu nu îți ia timp si nici bani. Trebuie sa Il pui pe Dumnezeu pe primul loc in inima ta si sa trăiești cinstit. O rugăciune dureaza doar câteva minute si o poți face in gând pe drum spre serviciu.
Tu chiar crezi ca Dragnea când a repetat ultimul an de facultate își propusese sa ajungă bogat + parlamentar sau mai rau la închisoare? Nici vorba!
Ben Carson neurochirurg și-a dorit sa ajungă la aceasta profesie. Dar se temea de chimie la examen. Dumnezeu i-a dat in vis atât subiectul cat si rezolvarea in noaptea dinaintea examenului. Dumnezeu i-a ascultat rugăciunea si s ajuns ce și-a dorit. "Fara Dumnezeu nu poți face nimic" spune Biblia.

| mastadont a răspuns:

Suferința are și aceasta rolul ei, ne învață lecții importante în viață fără de care nu am putea evolua și nu ne-am putea atinge potențialul maxim. Dumnezeu e bun și iubitor însă ne-a lăsat libertatea, liberul arbitru tuturor și tot ce vine la pachet cu acesta. Inegalitate, ură, războaie, suferință, etc. Dacă s-ar implica atunci am fi doar niște sclavi de-ai săi, am fi ca niște vite ținute în țarc.

| Algo098 a răspuns:

Asa este. Dz e doar un personaj imaginar, ca daca era real, la cata iubire si putere i se atribuie in cartile cu povesti, acum spitalele ar fi fost goale si toata lumea era fericita.