La Duhul Sfânt, la cine altcineva sa se refere, ca doar se înțelege din unele texte destul de clar.
Esti sigur ca nu e un om? un duh poate sa invete pe cineva lucruri?
Da pentru ca dupa cum poți observa in alte pasaje din Biblie (acum trebuie sa plec dar deseară o sa iti trimit cateva din ele), Duhul Sfânt poate veni sa trăiască in noi si in cazul acesta poate sa ne învețe multe lucruri.
Fapte 4:8 "Atunci* Petru, plin de Duhul Sfant, le-a zis: „Mai mari ai norodului si batrani ai lui Israel!"; 6:3 "De aceea, fratilor, alegeti* dintre voi sapte barbati, vorbiti de bine, plini de Duhul Sfant si intelepciune, pe care ii vom pune la slujba aceasta."; 7:55 "Dar Stefan, plin* de Duhul Sfant, si-a pironit ochii spre cer, a vazut slava lui Dumnezeu, si pe Isus stand in picioare la dreapta lui Dumnezeu;"; 11:24 "Caci Barnaba era un om de bine, plin* de Duhul Sfant si de credinta. Si** destul de mult norod s-a adaugat la Domnul."; 13:9 "Atunci Saul, care se mai numeste si Pavel, fiind plin* de Duhul Sfant, s-a uitat tinta la el". Ce observa ca in toate aceste versete se folosește expresia "plin/plini de Duhul Sfânt", iar eu, nu știu despre tine, înțeleg de aici ca Duhul Sfânt era in ei ca nu poți sa zici ca un bidon e plin cu apa daca e gol, are dopul pus, doar ca se afla in mijlocul unui lac.
Si daca atunci era Duhul Sfant, de ce mai era nevoie sa-l trimita? cred ca se refera la un om.
Pai atunci când a spus Isus acele lucruri El era singura persoana din lumea asta care avea Duhul Sfânt, deci acesta nu prea era in lume, dar toate acele pasaje pe care ți le-am trimis sunt ulterioare pogorârii Duhului Sfant din ziua de Rusalii si de atunci oricine, oricând poate primi Duhul Sfânt dar cu anumite condiții desigur.
Daca crezi ca se referă la un om dai in teologia musulmanilor, pentru ca ei il considera pe Mahomed acel mangaietor promis de Isus. Si chiar daca ai crede ca altcineva nu Mahomed este mangaietorul ar fi exact aceeași problema.
Tu ai scris altceva:
"Atunci* Petru, plin de Duhul Sfant, le-a zis: „Mai mari ai norodului si batrani ai lui Israel!"; 6:3 "De aceea, fratilor, alegeti* dintre voi sapte barbati, vorbiti de bine, plini de Duhul Sfant si intelepciune, pe care ii vom pune la slujba aceasta."; 7:55 "Dar Stefan, plin* de Duhul Sfant, si-a pironit ochii spre cer, a vazut slava lui Dumnezeu, si pe Isus stand in picioare la dreapta lui Dumnezeu;"; 11:24 "Caci Barnaba era un om de bine, plin* de Duhul Sfant si de credinta.