Eu nu am gasit NICAIERI textul citat de tine, in NICI o Biblie in schimb am am citit:
Apocalips 20, 5. Ceilalti morti n-au înviat pânã nu s-au sfârsit cei o mie de ani. Aceasta este întâia înviere.
Unu, ca NU SUNT miile de ani ci DOAR O MIE.
Doi, prima INVIERE se refera la TOTI cei ce vot TRAII cu Hristos in vesnicii in Univers si pe NOUL Pamant.
Trei, cei care vor invia peste o mie de ani dupa PRIMA INVIERE sunt cei ce vor ARDE odata CU ACEST Pamant la Judecata Finala. Toti care NU AU FACUT ce a spus Hristos.
Nu degeaba am intrebat. Adam era in carne si oase de la starea de perfectiune pierduta pana a murit a trait. Ceilalti vor invia inainte de sfarsitul miei de ani. La sfarsitul miei de ani vor invia in sensul ca vor atinge perfectiunea. Asa cum Adam nu a murit imediat ce a pacatuit la fel cei care vor invia vor trai pana vor invia sau vor atinge perfectiunea.
"Ceilalti morti" se refera la cei care nu au înviat odata cu martirii la prima înviere.Aceasta este întâia înviere.Da, o înviere a martirilor, caci zice: "Şi am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvântulului Dumnezeu". Ap.20:4
Alte detalii semnificative:
Mileniu=1 000 de ani
Împărățit.Imp. Cerurilor, pe care o mostenesc mucenicii amintiti, este numita si "Imparatia lui Dumnezeu", si "Rai" in inteles inalt, si fericita "viata vesnica".
Atatea religii atatea interpretari.
Da.
Cu siguranta, da.
Imposibil.
Se pare ca nu au mai inceput
cornculapte întreabă: