| TamplaruAnisoara a întrebat:

La emisiunea "printre stele" de la Radio Romania Actualități, din 25 nov 2019, Mironov a avut ca invitat un fizician de la Laserul de la Măgurele. Nu am reținut numele lui. Discutau despre un creștin catolic din SUA care este astrolog si cercetător in astrologie. La o întâlnire a fizicienilor si astrologilor, acel creștin catolic din SUA a fost întrebat de un fizician : " de ce ca cercetător in astrologie crezi si in existenta lui Dumnezeu". La care el ar fi răspuns: " pentru ca cred in existenta lui Dumnezeu, eu cercetez".

Răspuns Câştigător
| Celcestietot a răspuns:

Eu consider ca nu este nimic gresit in raspunsul acestuia. Vezi tu, cercetand, vei afla ca Dumnezeu chiar exista, fiindca nu avea viata cum sa apara din nimic. Majoritatea celor care nu cred in Dumnezeu, nici nu au argumente care sa le sustina necredinta :

https://www.tpu.ro/......mente-ati/

52 răspunsuri:
| TamplaruAnisoara explică:

Cum comentați raspunsul astrologului de mai sus?

| Panamax a răspuns:

"La o întâlnire a fizicienilor si astrologilor"
Nu am auzit de asemenea intalniri.
Isi cautau norocul in stele fizicienii tai?

| TamplaruAnisoara explică (pentru Celcestietot):

Ateii considera ca toți oamenii de știință sunt atei si nu cred in creație, precum fizicianul care i-a pus întrebarea.

| RAY a răspuns:

" de ce ca cercetător in astrologie crezi si in existenta lui Dumnezeu".

astrologia este o pesudostiinta pedepsita cu moartea in biblie

http://ro.wikipedia.org/wiki/Astrologie

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Nu toti savanti sunt atei, e treaba lor ce cred,numai amestecati aiurea ateismul cu stiinta sau cu teismul, ateismul este lipsa credintei in zeii atat, nu are legatura cu stiinta, ateismul este lipsa teismului, apropo acest dumnezeu fix zeul tau, de panteism, deism nu ai auzit?
omule numa crestinismul are 6000 de religi, secte, culte diferite, de care dumnezeu vorbim sa stiu, biserica catolica te considera eretica iar erectici merg in iadul vesnic si conform biserici ortodoxe, in ce dumneze a crezut ala sa stim

| Celcestietot a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Cred ca ar ramane socati pe viata daca ar vedea ca exista multi oameni de stiinta care cred in Dumnezeu.

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Din nou' https://ro.wikipedia.org/wiki/Dumnezeul_golurilor

Termenul „argumentul Dumnezeul-golurilor" se poate referi la poziția care-l considera pe Dumnezeu ca fiind cauza fenomenelor pe care cunoașterea umană nu le-a explicat încă, ceea ce reprezintă o variantă a argumentului ignoranței.[3][4] Un astfel de argument poate fi redus uneori la următoarea formă:

Există un gol în ceea ce privește înțelegerea unui aspect al lumii naturale.
Prin urmare cauza trebuie să fie supranaturală.
Un exemplu al unui asemenea argument, care îl folosește pe Dumnezeu ca explicație pentru una dintre lacunele curente din știința biologică, este după cum urmează: „Datorită faptului că știința curentă nu poate deduce cu exactitate cum a apărut viața, înseamnă că Dumnezeu a cauzat apariția vieții". Criticii Designului Inteligent, spre exemplu, i-au acuzat pe susținători de folositea acestui tip de argument de bază.[5]

Argumentele Dumnezeul-golurilor au fost utilizate de către teologi pentru obținerea efectului de remitere a lui Dumnezeu zonelor încă neexplorate de știință; pe măsură ce cunoașterea crește, domeniul lui Dumnezeu se micșorează.[6][7][8][9]

| RAY a răspuns:

Celcestietot care dumnezeu?

Https://www.pewforum.org/2009/11/05/scientists-and-belief/

Un sondaj efectuat asupra oamenilor de știință care sunt membri ai Asociației Americane pentru Avansarea Științei, realizat de Pew Research Center pentru Oameni și Presă în mai și iunie 2009, constată că membrii acestui grup sunt, în general, mult mai puțin religioși decât publicul general.1 Într-adevăr, sondajul arată că oamenii de știință au aproximativ jumătate din probabilitatea ca publicul general să creadă în Dumnezeu sau o putere mai mare. Potrivit sondajului, puțin peste jumătate dintre oamenii de știință (51%) cred într-o formă de zeitate sau o putere mai mare; mai exact, 33% dintre oamenii de știință spun că cred în Dumnezeu, în timp ce 18% cred într-un spirit universal sau o putere mai mare. În schimb, 95% dintre americani cred într-o formă de zeitate sau o putere mai mare, potrivit unui sondaj publicului larg realizat de Pew Research Center în iulie 2006. Mai exact, mai mult de opt din zece americani (83%) spun ei cred în Dumnezeu și 12% cred într-un spirit universal sau o putere superioară. În sfârșit, sondajul oamenilor de știință constată că patru din zece oameni de știință (41%) spun că nu cred în Dumnezeu sau într-o putere mai mare, în timp ce sondajul publicului constată că doar 4% dintre americani împărtășesc această părere.

Cum ma RAY care Dumnezeu?! Aici vorbim despre Dumnezeul care a existat inaintea tuturor religiilor!

Având în vedere nivelurile lor mult mai mici de credință în Dumnezeu sau o putere mai mare, nu este surprinzător faptul că procentul de oameni de știință care nu sunt afiliați cu vreo religie este mult mai mare decât în ​​rândul publicului larg. Aproape jumătate dintre oamenii de știință din sondajul Pew Research Center din 2009 (48%) afirmă că nu au apartenență religioasă (ceea ce înseamnă că se consideră atei, agnostici sau în special nimic), comparativ cu doar 17% din public. Astfel, rezultă că majoritatea tradițiilor de credință sunt reprezentate în număr mai mic în comunitatea științifică decât în ​​ansamblul publicului. De exemplu, comunitatea științifică este mult mai puțin protestantă (21%) și catolică (10%) decât publicul larg, care este 51% protestant și 24% catolic. Și în timp ce protestanții evanghelici constituie mai mult de o pătrime din populația generală (28%), ei nu constituie decât o mică felie (4%) din comunitatea științifică. O excepție notabilă o reprezintă evreii, care constituie o proporție mai mare din comunitatea științifică (8%) decât populația generală (2%).

| RAY a răspuns:

Omule care e dumnezu ala?

| TamplaruAnisoara explică (pentru Panamax):

Asculta emisiunea din 25 noiembrie 2019 de la ora 21, 30 de la radio Romania actualități. Si cred ca întâlnirea a avut loc pe la începutul lunii noiembrie 2019 cred prin 4 sau 6.

| TamplaruAnisoara explică (pentru RAY):

Daca e catolic, in Dumnezeul Bibliei.

In Dumnezeul creaționist.Eu nu am auzit despre un alt Dumnezeu sa fi creat lumea decât Iehova, Dumnezeu pe care il descoperim in Biblie.

| Panamax a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Se prea poate sa se intalneasca fizicieni cu astronomi dar in niun caz cu astrologi.
Ce mai conteaza o minciuna in plus la cate ai inghitit pe nemestecate pana acum.

Dumnezeul meu RAY, despre cine crezi ca vorbesc?!

| TamplaruAnisoara explică (pentru Panamax):

Ai ascultat emisiunea? Eu am înțeles foarte greu ceea ce vorbeau pentru ca invitatul lui Mironov părea după vorba ca ar fi fost in vârstă, dar angajat la Laserul de la Măgurele. Eu nu pot sa reascult emisiunea pentru ca nu am calculator, iar pe telefon doar pot scrie si citi nu si audio-video.

| RAY a răspuns:

Numa dumnezeu tau este interpretat in 3 mari religi iar crestinismul il interpreteaza in vreo 6000 cool, ca de asta am si pus intrebarea care dumnezeu, care religie, conform religei catolice o sa va duceti in iad toti erectici

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Care dumnezeu bibliei, daca voi il interpretati in atatea feluri, la mine in oras sunt vreo 30 de religi crestine diferite, fiecare cu raiul, iadul lui, dumnezeu asta al bibliei este interpretat total difert in 3 religi mari, ca tot spui dumnezeu da care e asta, dumnezeu martorilor lui iehova, adventistilor, penticostalilor, ortodoxilor, catolicilor si inca cate mai sunt, daca ala e catolic tu esti o erectica care va arde in iadul vesni

Acum esti si sectant RAY? Tu nu intelegi ca eu nu am treaba cu sectele voastre si cu spalatul vostru pe creier?!

| Holiday a răspuns:

"Discutau despre un creștin catolic din SUA care este astrolog si cercetător in astrologie."

Astrologia nu e o stiinta. Mi-e greu sa cred ca vreun fizician serios ar participa la o intalnire cu vreun astrolog. Ce sa-i spuna ala?

Sau poate nu stii ce e astrologia?!

| RAY a răspuns:

Noi care suntem pe aici avem treaba, lasa aroganta asta, ti-o repet iar

| TamplaruAnisoara explică (pentru Holiday):

Va e atat de greu sa verificați spusele mele, ascultând emisiunea de luni 25 noiembrie? Si chiar o sa aflați mai mult despre întâlnirea respectiva, la rodio nu se auzea clar discuția. Discutau despre el ca a făcut si voluntariat predând copiilor din alte tari astrologie doi ani.

| Holiday a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Tanti, tu stii ce e aia astrologie?!

RAY, daca stai pe TPU, nu ai treaba. Arunci cu niste cuvinte care nu isi au rostul cand nu ai argumente.

| Celcestietot a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

RAY cred ca nici daca l-ar vedea pe Iisus pe norii cerului nu ar crede in El.

| TamplaruAnisoara explică (pentru Holiday):

Emisiunea lui Mironov nu am moderat-o eu. Sunt sigura ca întâlnirea despre care au vorbit a fost intre astrologi si fizicieni.Si ca este prima intalnire de acest gen.

De ce te miri.Am întâlnit o persoana care a zis despre Isus ca daca ar trăit acum pe pământ, l-ar fi omorât el cu mana lui. Atât de mult il urăște.

| Holiday a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Probabil intalnirea de care spui a fost de fapto dezbatere unde astrologii au dorit sa-si sustina validitatea pseudostiintei pe care o raspandesc, iar fizicienii le-au dat in gura.
Dar tot nu mi-ai raspuns. Stii ce e "astrologia"?