Ba da, este indoctrinare, pentru ca, indiferent daca e sarbatoare oculta sau nu (desi mai mult e de distractie, cel putin pentru mine), e problema fiecaruia ce face pentru ca religia face parte din viata personala. Evident, daca ii spui asta profei/profului de religie, o sa te ia cu tot felul de tampenii, care nu au legatura cu subiectul sau eventual intrebarea, iti spun din experienta. Eu am scris la un exercitiu dintr-un test in care trebuia sa ne spunem opinia noastra ca religia face parte din viata personala si ca cine vrea sa invete despre religie sa se documenteze in particular. Evident, profesoara, desi este o finuta si chiar o respect, a spus in fata clasei ce am scris eu acolo (dar nu mi-a zis numele) si a spus ca eu am nu stiu ce rani emotionale, desi nu au nicio treaba una cu alta . Seara faina!
Si da si nu.Nici mie nu imi place halloweenul(dar eu nu agreez marea majoritate a obiceiurilor) si sunt de acord(partial) si cu partea aia cu filmele de groaza, e ok sa incerci sa redai cat mai real un cadru si alta e sa faci un film doar ca sa arati ca al tau e mai infricosator decat al altuia in rest nu am avut rabdare sa ma uit
Nu este indoctrinare este chiar adevarat, real, este o sarbatoare a mortilor dar noi luam vorba cuiva numai rahaturile americanilor si a occidentalilor
Si lasa-ma sa ghicesc, crestinismul e o religie romaneasca iar sarbatorile asociate cu acea religie, sunt pur romanesti la origine nu?
Nu tata dar ce ajung la noi sunt chiciuri si pe deasupra si proaste
Exact, ce prostie sa sarbatoresti mortii. Mai bine la noi, ca poti sa si pupi moastele.
Una e cinstirea sfintilor si alta e o sarbatoare dedicata mortii si mortilor, tu confunzi mancarea cu mancarimea
Cam asa suna ce vrei tu sa zici :
X - noi nu luam acele obiceiuri de la americani deoarece sunt chiciuri proaste DAR hai sa luam obiceiurile de la evrei deoarece alea "ie pe bune" si "ie originale".
Evreii nu cinsteau pe nimeni! ei credeau ca nu mai e viata dupa moarte
Tot nu ai inteles ce am vrut sa zic nu?
Am inteles unde bati ca esti fan halloween, iti respect parerea dar tu nu mi-o respecti pe a mea! noapte buna!
Tin sa te dezamagesc ca halloweenul nu e o sarbatoare americana. Daca americanii is mai dobitoci de felul lor(si sunt crede-ma ) si sarbatoresc halloweenul de parca ar fi nu stiu ce eveniment mondial nu inseamna ca e sarbatoare americana e sarbatoare inventata de celti!
Am spus de la americani si de la vestici
Corect. sarbatoreau cica mortii de la potop, si o gramada de sfinti. Dar romanii iau tot ce pica in multele religii, care sunt purtate ca valurile.
Ce documentare creationiste va arata la scoala. E o completa aberatie si exagerare. Nici eu nu sunt fan al acestei sarbatori, si nu ma intereseaza deloc, dar sa asociezi niste credinte pagane pre-crestine cu satanismul e complet eronat.
Soto frate, e indoctrinare pe fata! Cum isi permit? Si mai e si rasism criminal pe deasupra pentru ca nu se permite libertate de constiinta! Ai vazut ce spunea nenea ala ca au fost conceputi special copii pentru a fi apoi sacrificati in ritualuri satanice. Ce e rau in asta? Fiecare religie cu practicile ei! Asa dupa cum crestinii sint lasati sa aduca ca jertfa lui Dumnezeu fapte bune si nu le zice nimeni nimic tot asa si satanistii trebuie sa fie lasati sa sacrifice animale si copii ca sa nu fie discriminare! Nu am dreptate?
Jardelin am vazut mai multe posturi de ale tale..esti cand cu stanga cand cu dreapta
Postarile mele de mai sus sint niste ironii! Desigur ca nu agreez satanismul si practicile sale! Sint crestin ortodox si-L iubesc pe Dumnezeu! Citeste mai cu atentie!
Apropo, in care postari de-ale mele am mai fost cu stinga?! M-ai facut curios!
Lumea viitorului, in care Dumnezeu nu va mai fi, se prefigureaza de pe acum in culori frumoase si vesele, nu credeti?
Deci, fii atent, nu este o minciuna, asa fac azi oamenii care nu-l cunosc pe Dumnezeu
Sincer NU mi se pare o indoctrinare.
Ei asta cred ca sabatoarea de Hallowen este una oculta.
Sincer nici mie nu-mi place-adica nu ii vad rostul.
Asta nu inseamna ca chiar cred ca este o sabatoare oculta-insa mie NU imi place!
Indoctrinare?
Indoctrinarea este aceea in care te forteaza prin çeea ce eu numesc "tehnici ostile de spalare a creierului si de introducere a unor noi ideologii"-nu cred ca aici e vorba de indoctrinare ci, mai degraba de o ATENTIONARE-(daca intelegi cum gandesc de fapt acsti oameni)-.
Pt o INDOCTRINARE in adevaratul sens al cuvantului-cu siguranta au tehnici mai bine puse la punct.
Insa un lucru nu am inteles-esti Ateu sau Satanist?
Printre cele mai bune metode de manipulare crestine : baga frica in tine. Ocultismul in sine nu-i pacat, e pacat sa-l folosesti in sens rau ( asta daca ar exista "pacat" )
Nu am vazut filmul, dar pot sa-ti spun sigur ca tine de actiunea dracilor, ma refer la sarbatorile astea pagane!
MalinaH întreabă: