Ateii nu ar crede in Dumnezeu nici daca s-ar impiedica de el pe strada. Ei sunt un caz pierdut.
Și o spun iar,îmi e silă de cei care judecă oamenii doar după religia pe care o au.
Dacă se dovedește că Dumnezeu/Iisus nu există, tu o să fii un caz pierdut, așa că mai bine vorbește doar când e cazul.
Da, asa e, ar trebui sa ii las in pace si sa nu imi pese, dar imi pasa, pentru ca stiu ca Dumnezeu este undeva acolo, sus, si ii va pedepsi. Pentru ca el si pedepseste, dar pentru a aduce pe calea cea dreapta. Oricum, eu incercam sa le deschid ochii celor ce nu cred in Dumnezeu, dar, este viata lor si fac ce vor cu ea
Daca cu tine s-a putut sa fii adus(a) pe calea cea dreapta, cu toti se poate, dar se poate numai cu vointa, si cu o faramita de credinta si iubire ce a ramas in sufletul lor
Daca chiar s-ar dovedi ca Dumnezeu nu exista tot nu as fi un caz pierdut. Pt ca prin Biblie si prin Credinta am invatat multe, am invatat sa fiu un om mai bun si sa gandesc mai pozitiv si nu imi pare rau. Nu mi-ar parea rau si nu m-as considera un caz pierdut daca s-ar dovedi ca El nu exista.
Ce vrei sa spui prin o sa fie un caz pierdut? Adica atat timp cat o bucura sa aduca slava Lui Dumnezeu in aceasta viata nu cred ca o dezavantajeaza asta la "sfarsit". Sa zicem ca are un fel de "asigurare" care in acelasi timp presupune sa isi ajute semenii ^.^. Da, e cam aiurea ca a zis ca ateii sunt un caz pierdut si prin asta a cam dat-o cu batu-n balta, mai ales ca vorbea dintr-o perspectiva crestina... Oricum, crestinii care sunt dispusi sa urmeze calea pana la capat ar trebui macar sa nu-si urasca "vrajmasii" daca tot nu pot sa-i iubeasca...
Păi,și prin ateism înveți multe.Vezi tu,prin urmarea unor cercetări,argumente,informații devii ateu,nu peste noapte, sau prin simpla frază"nu cred".Nu nu, nu e chiar așa stupid.
Si as vrea sa mai adaug ceva. Daca s-ar "dovedi" ca El nu exista(desi nu prea vad cum), toti si-ar schimba opinia spre stiinta, si cum te-ar ajuta, stiind ca ceea ce ne invata stiinta este "fiecare pentru el "
Poate ca este greu este sa spui :NU CRED! Poate, dar nu mai greu decat a spune : CRED! si a crede cu adevarat
Biblia nu e o dovadă a existenţei presupusului dumnezeu. Ea poate fi considerată (de mine este) rezultatul imaginaţie [oamenilor care au scris-o/rescris-o] combinată cu dorinţa acestora de a avea ceva "superior" lor, ceva care, cică, în cealaltă viaţă, sau viaţa de apoi, îi va pedepsi sau răsplati. Prostii.
Crucea. Ţi se pare că e o dovadă? Mie nu. Poate fi aceeaşi chestie ca biblia.
Ai asistat la o minune făcută de dumnezeu? L-ai văzut? Dacă îmi poţi demonstra că el există, că tu l-ai văzut, tot respectul. Până atunci, ne respectăm concepţiile şi ideile în legătură cu el.
Aş putea să te contrazic o infinitate de zile consecutive. Povestea cu dumnezeu, biserica şi religia e un rahat din care, odată ce ai intrat, nu mai ieşi.
Dragă, cică dumnezeu nu e rău cu oamenii, corect? Atunci de ce tot mai mulţi oameni mor, dispar, sau alte d-astea? Să ne pedepsească? Pentru? Că nu am crezut fără să cercetăm?
N-ai decât să crezi în cine/ce vrei.
Te rog, să nu-ţi pară rău, pentru că nu merită. Fiecare are o gândire mai mult sau mai puţin limitată . Prin asta, să ştii că nu m-am auto-jignit.
"Ateii sunt un caz pierdut",adică numai pentru că nu credem, suntem un caz pierdut, nu? Mă refeream la asta.Nu văd de ce lumea judecă oamenii după religia lor, fiind cea mai stupidă chestie posibilă.
Ateii sunt niste prosti fara viitor asta este parerea mea despre patei , nu vezi ca daca le pui o intrebare se kka pe el ca nu stie sa raspunda, lasa-i pe ei ca ei au fost facuti din intamplare asta explica lucrurile despre atei!
Daca as fi trait in vremurile cand a fost scrisa povestea potopului, mi-as fi luat masuri de "securitate" ca daca cumva intr-un viitor apropiat oitele mele prostute s-ar fi revoltat si n-ar mai fi crezut in povestioarele mele de tabara, sa le readuc aminte de ce s-a intamplat pe vremea potopului, ca oamenii nu credeau si se lafaiau si se calareau si beau si etc. La o analiza mai atenta, eu cred ca aceasta analiza poate fi facuta doar de oitele rebele ( asa ca mine :d ) se poate observa o tendinta de a tine oitele terorizate cu frica zilei de maine ca nu cumva sa se gandeasca sa iasa din "cuvant" ca nu se stie cand va veni "Ziua Domnului" si ii va nimici pe toti. Asa ca, trebuie sa fim pregatiti cu totii (noi mieluseii nazdravani si zburdalnici) sa intampinam pe Tata Ciobanasul cand va veni in Ziua Lui. Sa ramanem pe calea cea dreapta si sa dam (cel mai important) "milostenii" in visteria Bisericii ale carei chei sunt detinute de cler. Dar cine (e)clerul? Nu ala cu ciocolata desigur, clerul e intermediarul intre Ciobanas si oita. El cica a fost numit de catre Ciobanas ca fiind adjunct (sau Vice ciobanas) si tot ceea ce dezleaga el pe Pamant e dezlegat si in Ceruri. Valeu, iti dai seama? Ala de injura si alerga dupa mine(acum vreo 10 ani cand umblam dupa fetele lu' Popa, m-a alergat acest intermediar si a dat cu ghiuluri de aur dupa mine cu tot si ca si cum n-ar fi de ajuns mi-a mai luat si mortii la plimbare - pomeniti si nepomeniti ). Ei da, si iaca scuza Ciobanasului adjunct: Sa faci ce zice popa nu ce face popa. Asa ca popa poate sa violeze copii in capela, poate sa fure donatiile, poate sa faca sex anal cu homosexualii, dar tu sa faci ce zice el nu ce face el, cel care are puterea de a dezlega pe Pamant si-n Ceruri.
Care e explicatia de fapt? Iisus Hristos a spus " trebuie sa va mantuiti singuri ". De ce as avea eu, oita barsana si nazdravana, nevoie de intermediar cand insasi Constiinta Divina imi spune prin intermediul lui Hristos ca trebuie sa ma mantuiesc singur? Explicatia e urmatoarea (valabila si in cazul spovedirii) : avem atata incredere in acesti popi incat credem ca ei pot decide vietile noastre. Increderea oarba in acesti popi (ca asa am fost crescuti de mici mielusei) le da control total asupra celor mai adanci parti ale fiintei noastre. Ei stiu asta si prin urmare exploateaza acest lucru in favoarea lor.
De ce credeti ca popa ala din Ardeal sau Muntenia unde o fi el, a fost exclus din BOR cand spunea ca nu exista raiul si iadul ca Dumnezeu e peste tot si in fiecare fiinta si mai mult, suntem stapani pe propria noastra fiinta? Pentru ca le-a dat peste cap planurile alora din BOR, ceva similar agitatiei produse saptamana trecuta la Vatican cu scurgerea de informatii; s-au agitat aia la Vatican mai rau ca un cuib de sobolani descoperiti ca nu cumva secretele sa fie revelate oitelor. Ce e asa secret acolo de nu vor in ruptul capului sa ofere publicului? Nu cumva ascund lucruri ce ar permite fiecarui om sa-si realizeze natura divina? Ce s-ar intampla pe acest Pamant daca oamenii ar realiza cine sunt ei cu adevarat? Ar inflori omenia, sinceritatea, bunastarea, prietenia, infratirea, iubirea, egalitatea, respectul, creatia. Cine nu vrea ca oamenii sa fie egali? Cei egoisti care vor sa fie "mai mult" decat altii. Deci problema la nivel mondial este Ego-ul colectiv care trebuie macinat, dezintegrat, incinerat, pentru ca tot ceea ce este frumos si creativ sa iasa la iveala.