Martorii lui Iehova nu au cum sa iti raspunda la intrebarea asta. Cand arunci cu convingere o afirmatie de genul "În ce perioadă din istorie au fost evidente toate aspectele semnului menţionat în evanghelii? ", e clar ca habar nu ai de istoria lumii si nici macar nu te intereseaza. Danay77 vorbeste cu naivitatea unui copil de 8 ani, care isi inchipuie ca razboaiele, epidemiile, catastrofele naturale si misionariatul crestin, la nivel global, sunt infaptuiri ale lumii contemporane. Cu aceeasi naivitate, ea e convinsa ca lumea e la apogeul dezvoltarii si marilor incercari.
Martorii au profetit mult si au nimerit putin. Asta nu ii impiedica sa profeteasca in continuare. Daca in deceniile urmatoare, China va lua locul SUA pe podiumul marilor puteri (o imposibilitate, conform lor, dat fiind ca puterea anglo-americana e ultima de dinaintea Marii Veniri), isi vor reajusta principiile conform noilor realitati. O danay2020, la fel de naiva, dar la fel de perseverenta, va fi mereu gata sa demonstreze ca argumentele predecesorilor lor nu au fost intelese si ca sfarsitul e in continuare aproape.
Biblia nu specifica data, atunci nici noi nu putem face speculatii.Ce e sigur, profetiile biblice se implinesc in cele mai mici detalii, ceea ce arata ca sfarsitul este aproape.Matei24:3-14,2Timotei3:1-5,Luca21:10-12
Exact acelasi lucru il spuneau si cei de acum 1000 de ani.
"profetiile biblice se implinesc in cele mai mici detalii"... care profetii? Da-mi un exemplu de profetie uniCA CAre sa se aplice doar acestor timpuri. Da-mi exemplu de profetie clara care arata ca sfarsitul este aproape*.
* incearca sa faci in asa fel incat acest "aproape" sa nu fie "peste n mii de ani". De 2000 de ani, sfarsitul e aproape (si asta doar in crestinism).
Sper sa iti fie utile ideile prezentate in acest articol.
Evenimentele menţionate de Isus — războaie, cutremure, epidemii şi lipsuri de alimente — nu aveau să fie o noutate în sine, pentru că aceste lucruri au existat încă de la începuturile istoriei umane. Deosebirea era că toate acestea urmau să aibă loc într-un singur interval de timp.
Gândiţi-vă puţin: În ce perioadă din istorie au fost evidente toate aspectele semnului menţionat în evanghelii? Începând cu anul 1914, omenirea a fost zguduită de războaie mondiale devastatoare; cutremure violente, unele generând chiar catastrofale tsunami; boli ucigătoare, răspândite pe scară largă, precum malaria, gripa spaniolă şi SIDA; foamete ce a secerat viaţa a milioane de oameni; teamă de terorism şi de armele de distrugere în masă. În plus, pe întregul pământ Martorii lui Iehova înfăptuiesc lucrarea de predicare a veştii bune despre Regatul ceresc al lui Dumnezeu. Aceste evenimente se împlinesc exact cum a prezis Isus.
Să reţinem şi cuvintele apostolului Pavel care a scris: „Să ştii că în zilele din urmă vor fi timpuri critice, cărora cu greu li se va face faţă. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, aroganţi, trufaşi, blasfematori, neascultători de părinţi, nerecunoscători, neloiali, fără afecţiune naturală, refractari la orice acord, calomniatori, fără stăpânire de sine, cruzi, neiubitori de bine, trădători, încăpăţânaţi, umflaţi de mândrie, mai degrabă iubitori de plăceri decât iubitori de Dumnezeu, având o formă de devoţiune sfântă, dar negându-i puterea" (2 Timotei 3:1–5). Aceste „timpuri critice" caracterizate prin nelegiuire, impietate, cruzime şi agresivitate născută din egoism aveau să se facă simţite pe tot pământul.
Dar nu s-ar putea ca această perioadă numită „zilele din urmă", care precede sfârşitul, să fie de domeniul viitorului? Există dovezi care să arate când începe ea?
Când încep „zilele din urmă"?
După ce lui Daniel i s-au dezvăluit evenimentele ce urmau să se desfăşoare într-un viitor îndepărtat, profetului i s-a mai spus: „În timpul acela [„timpul sfârşitului", menţionat în Daniel 11:40] se va ridica Mihael [Isus Cristos], marele prinţ care stă în favoarea fiilor poporului tău" (Daniel 12:1). Ce avea să facă Mihael?
Cartea Revelaţia vorbeşte despre timpul în care Mihael avea să domnească în calitate de Rege. Aici se spune: „În cer a izbucnit un război: Mihael şi îngerii lui s-au luptat cu balaurul, iar balaurul şi îngerii lui au luptat şi ei, dar acesta n-a biruit, nici nu s-a mai găsit loc pentru ei în cer. Astfel, balaurul cel mare, şarpele cel vechi, cel numit Diavol şi Satan, care induce în eroare întregul pământ locuit, a fost aruncat jos. A fost aruncat pe pământ, iar îngerii lui au fost aruncaţi împreună cu el. De aceea, bucuraţi-vă, ceruri şi voi, care locuiţi în ele! Dar vai de voi, pământ şi mare, pentru că Diavolul a coborât la voi cuprins de o mânie mare, ştiind că nu mai are decât puţin timp!" (Revelaţia 12:7–9, 12).
Cronologia biblică arată că această bătălie, în urma căreia Satan şi demonii aveau să fie alungaţi din cer, urma să aducă vaiuri mari asupra pământului. Ştiind că mai are puţin timp pentru a guverna asupra lumii, Diavolul avea să fie cuprins de o mânie mare. Iar mânia lui avea să crească pe parcursul zilelor din urmă, până când va fi învins în Armaghedon, războiul lui Dumnezeu (Revelaţia 16:14, 16; 19:11, 15; 20:1–3).
După ce a menţionat deznodământul bătăliei din cer, apostolul Ioan a declarat: „Am auzit un glas puternic în cer care zicea: «Acum au venit salvarea, puterea, regatul Dumnezeului nostru şi autoritatea Cristosului său, pentru că acuzatorul fraţilor noştri, care îi acuza zi şi noapte înaintea Dumnezeului nostru, a fost aruncat jos!»" (Revelaţia 12:10). Probabil aţi remarcat că acest verset anunţă instaurarea Regatului sub domnia lui Cristos. Regatul ceresc a fost instaurat în anul 1914. Cu toate acestea, Psalmul 110:2 arată că Isus avea să domnească „în mijlocul duşmanilor" săi până când Regatul îşi va exercita autoritatea asupra pământului aşa cum şi-o exercită în cer (Matei 6:10).
Interesant este că îngerul care i-a vorbit profetului Daniel despre evenimentele din viitor a mai spus: „Iar tu, Daniel, ţine ascunse aceste cuvinte şi sigilează cartea până la timpul sfârşitului. Mulţi vor umbla încoace şi încolo şi adevărata cunoştinţă va creşte" (Daniel 12:4). Aceasta dovedeşte o dată în plus că trăim în „zilele din urmă", deoarece semnificaţia acestor profeţii este acum cunoscută şi proclamată pe întregul glob.
Când se vor sfârşi „zilele din urmă"?
Biblia nu menţionează cu exactitate cât de mult va dura această perioadă. Dar, pe măsură ce timpul rămas lui Satan se va scurta, lucrurile se vor înrăutăţi pe pământ. Apostolul Pavel a avertizat că „oamenii nelegiuiţi şi impostorii vor merge din rău în mai rău, inducând în eroare şi fiind induşi în eroare" (2 Timotei 3:13). Şi, vorbind despre ceea ce avea să se mai întâmple, Isus a spus: „Zilele acelea vor fi zile ale unui necaz cum n-a mai fost de la începutul creaţiei lui Dumnezeu, până acum, şi nici nu va mai fi. Şi, dacă Iehova n-ar fi scurtat zilele, nicio carne n-ar fi salvată. Dar, de dragul celor aleşi şi pe care el i-a ales, a scurtat zilele" (Marcu 13:19, 20).
Între evenimentele care urmează să aibă loc se numără ‘marele necaz’, ce include Armaghedonul şi legarea lui Satan şi a demonilor lui pentru a nu mai avea nicio influenţă asupra pământului (Matei 24:21). „Dumnezeu, care nu poate să mintă", ne dă asigurarea că aceste lucruri se vor întâmpla negreşit (Tit 1:2). Armaghedonul şi aruncarea lui Satan în abis vor fi rezultatul intervenţiei divine.
Apostolul Pavel a fost inspirat să spună cu exactitate ce se va întâmpla înainte ca Dumnezeu să aducă distrugerea. Referitor la „timpuri şi perioade", el a scris: „Ziua lui Iehova vine întocmai ca un hoţ noaptea. Când vor zice: «Pace şi securitate!», atunci o distrugere neaşteptată va veni brusc peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată, şi nu va fi chip de scăpare" (1 Tesaloniceni 5:1–3). Nu se menţionează ce anume duce la acest strigăt de aşa-zisă „pace şi securitate". Numai timpul ne va dezvălui. Un lucru e însă sigur: acest strigăt nu va împiedica venirea zilei de judecată a lui Iehova.
Dacă suntem convinşi de adevărul acestor profeţii, ar trebui să ne simţim îndemnaţi să acţionăm. În ce sens? Petru răspunde: „Fiindcă toate aceste lucruri vor fi astfel descompuse, ce fel de persoane trebuie să fiţi voi în acte de conduită sfântă şi în fapte de devoţiune sfântă, aşteptând şi păstrând viu în minte prezenţa zilei lui Iehova" (2 Petru 3:11, 12).
"războaie, cutremure, epidemii şi lipsuri de alimente"... dupa cum stii si tu, cele mentionate de tine au fost tot timpul. De ce sunt mai speciale in prezent decat in trecut?
Ai dat exagerat de multe lucruri inutile cu copy-paste (ca de fiecare data). Ai "scris" atat de mult si totusi ai zis nimic.
Te mai intreb o data : poti sau nu sa-mi oferi o prezicere uniCA CAre sa tina de timpurile acestea si din care sa poti trage o concluzie clara?
X - O sa fie razboaie!
Y - Pai razboaie au fost tot timpul.
X - Da, dar acum sunt mai oribile.
Y - Pai da, pentru ca numarul oamenilor a crescut si pentru ca avem mijloace prin care sa facem si altora cunoscute evenimentele. Prin asta nu demonstrezi nimic.
Prin 1900, daca era un cutremur nu stiau multi de el si nu multi erau afectati. In prezent, daca apare un cutremur undeva, aproape toata planeta stie si numarul persoanelor afectate este clar mai mare. De ce? Pai e simplu, pentru ca suntem mai multi si pentru ca le putem transmite si altora informatia.
Evenimentele pot sa fie exact la fel, singura diferenta e ca acum suntem mai multi. Asta nu inseamna ca biblia contine preziceri care se indeplinesc.
Asemenea preziceri gen "războaie, cutremure, epidemii şi lipsuri de alimente" sunt penibile mai ales ca evenimentele respective au avut loc tot timpul.
Poti sa-mi dai exemplu de perioada in care sa nu fi existat asa ceva? Sigur ca nu.
Si nu poti pretinde ca e semn clar ca vine sfarsitul daca acum suntem mai multi oameni iar efectele unui cutremur banal sunt simtite de mai multi si sunt mediatizate.
Sa inteleg ca nu poti sa-mi prezinti o prezicere pe bune si ca tot ce ai tu se rezuma la "războaie, cutremure, epidemii şi lipsuri de alimente"? Slab.
Vrei sa-ti dau si eu o prezicere? Ia fi atent :
O SA FIE RAZBOAIE.
Ce zici, sunt bun? Normal ca sunt. Am puteri divine, sunt un prezicator.
Un istoric britanic a scris: „Secolul al XX-lea a fost cel mai sângeros din istorie. Pe parcursul acestui secol au existat încontinuu războaie, cu excepţia câtorva perioade scurte de pace". Potrivit unui raport, „în războaiele din secolul [al XX-lea] au murit de trei ori mai mulţi oameni decât în toate războaiele care au avut loc din secolul I e.n. până la sfârşitul secolului al XIX-lea" (Worldwatch Institute). Din 1914 au murit în războaie peste 100 de milioane de oameni.
Toate aceste catastrofe nu au fost la aceeasi amploare ca si in prezent.
"...cutremure violente, unele generând chiar catastrofale tsunami; boli ucigătoare, răspândite pe scară largă, precum malaria, gripa spaniolă..."
Ai o problema mare, intotdeauna au existat cutremure mici si mari, eruptii vulcanice etc. Pe la 1600 ciuma a omorat jumatate din populatia Europei, si tot n-a fost sfarsitul lumii, malaria, febra tifoida si alte boli au facut de-a lungul timpului mult mai multe victime decat acum, iar daca ne-am raporta la numarul locuitorilor existenti la vremea aia, procentul ar fi de cateva zeci de ori mai mare atunci decat acum.
"În plus, pe întregul pământ Martorii lui Iehova înfăptuiesc lucrarea de predicare a veştii bune despre Regatul ceresc al lui Dumnezeu."
Asta da, poate fi un semn, daca ajung multi ca voi, clar sfarsitul e aproape.
Secolul XX a fost si secolul cu cel mai mare boom demografic si secolul celor mai mari realizari tehnologice. Faptul ca au murit mai multi oameni ca oricand tine de o logica banala, avand in vedere ca s-au nascut mai multi oameni ca oricand. Istoria lumii este progresiva. Intorcandu-ne inapoi in timp, vom descoperi ca fiecare secol depaseste diverse recorduri istorice, raportat la cele anterioare. In secolul 13, mongolii au ucis 30-40 de milioane de oameni, din Asia de Est si pana in Europa Centrala, de doua ori mai mult decat victimele Primului Razboi Mondial. La o populatie globala de cca 400 milioane de oameni, 1 om din 10 a cazut victima hoardelor tatare. Niciodata pana atunci, in istoria omenirii, nu murisera atatia oameni. Ti se pare apocaliptic? Celor de atunci li s-a parut, de asta sunt multe relatari care vorbeau de sfarsitul lumii. Si lumea a devenit si mai apocaliptica o data cu Marea Ciuma, din nou, o epidemie fara precedent, cu un numar de decese fara precedent. 1 din 5 oameni din lume si 1 din 3 din Europa a murit (gripa spaniola din 1918 a omorat 1 om din 20, la nivel global). Cum ti s-ar parea sa auzi proportia asta astazi, la un buletin de stiri? Cum crezi ca ar fi lumea in care traim?
Vorbesti de prezent? Femeie, atunci trebuie sa incepi sa cunosti trecutul.
Iar incepi cu "unor specialisti"? N-au si ei un nume, o lucrare, ceva, un link catre aceste lucrari, ceva? Sau cand spui "specialisti" te referi la tine?
Ai impresia ca pe site-ul ala al vostru sunt lucruri spuse de specialisti? Nicidecum, sunt doar niste lucruri scrise de membrii sectei tale, pe care unii ca tine le inghit pe nemestecate.
"Cand intri intr-o discutie e bine sa fii informat."
Asta spui tu? Imediat dupa ce ti-am aratat cat de putin informata esti? Credeam ca martorii lui Iehova au bun simt. Uite ca nu. Se dau mari, mandri si atotinformati.
Eu cu tine nu am vorbit, nu stiu la ce te referi.Nu discut cu persoane care nu sunt respectoase, de aceea nu ti-am raspuns.
Singura lipsa de respect de la intrebarea asta a fost cand ai tu pretins altora sa fie informati, in conditiile in care tu nu esti. Se numeste fariseism. Si e un comportament jignitor. Eu nu ti-am adresat niciun cuvant injurios. Daca pentru tine lipsa de respect e atunci cand altii iti demonteaza greselile si afirmatiile nefondate, atunci nu esti pe siteul potrivit. Nu sunt eu nerespectuos, pur si simplu esti tu nepregatita.
Crezi ca daca ai fi in fata mea, te-ai adresa,, femeie,,? Iar cu asta am spus totul.
Soro, ma ingrijorezi. Femeie e un cuvant injurios? E un apelativ din aceeasi categorie cu "omule", pe care l-as folosi intr-o discutie cu un barbat. Sau l-as jigni si pe el daca i-as spune asta?
Daca user name-ul tau indica anul nasterii, fii in pace, sunt mai in varsta decat mataluta (sper ca acest colocvialism nu e ofensator). Si am si educatia care sa imi permita un ton pedagogic si autoritar, fara sa fie jignitor, intr-un dialog cu tine.
Nu eu te jignesc, degeaba te declari lezata, tu imi jignesti inteligenta cu asemenea raspunsuri. Si ai inceput sa ii jignesti si pe altii. Si sunt tot mai convins ca ai inceput sa invoci faptul ca te simti jignita atunci cand esti depasita de discutie, ca pretext pentru lipsa de replica.
Secolul XX a fost dezastruos numai prin privinta armelor super dezvoltate si a erei informatiei. Daca in Evul Mediu nu poate estima nimeni cate vrajitoare au fost arse pe rug pentru ca nu au ramas cronici, informatia nu circula, in prezent poti afla cati au murit intr-un atentat cu bomba de la capatul lumii doar daca apesi play.
Daca acesta e modul in care te adresezi celor din jurul tau, chiar imi e mila de ei. Apoi educatia se vede prin modul in care vorbesti.Cat despre pretexte, repet eu nu vorbeam cu tine, deci nu inteleg atitudinea. Apoi, pedagogic si autoritar probabil in domeniul in care profesezi, nu intr-o conversatie cu cineva pe care nu cunosti.
Iti acord deja prea mult timp si apoi risc sa imi spui din nou ca te jignesc. Daca imi compatimesti apropiatii, compatimeste-le si pe femeile carora li s-a adresat Iisus si le-a spus "Femeie", jignindu-le profund. N-ai inteles nimic din ce ti-am scris (te jignesc spunandu-ti asta? nu asta intentionez), nici despre educatia mea si nici despre comportamentul tau. Imi tot repeti ca nu vorbeai cu mine. Intr-adevar, nu vorbeai, dar ai marturisit ca n-ai facut-o pentru ca te-as fi jignit. Si nu e prima oara cand parasesti o discutie incomoda, in care ai ramas fara argumente, declarand mai incolo ca ai simtit o fitece lipsa de politete. Si daca iti scriam "doamna", ai fi fost in stare sa imi dai un raspuns inteligent? Sau m-ai fi contrazis iar cu citate mecanice, luate de pe site-ul vostru si din te miri ce brosuri, care, dupa bunul tau obicei, nu au legatura cu subiectul? Asta e jignire, doamna. Sa fii sanatoasa, doamna.
Așa e, din punct de vedere al armelor, secolul XX a luat o ampoalre fara precedent. Apoi situația pământului arată că nu mai poate dura mult.Omul nu a făcut decât să îl distrugă.
De repetate ori, mass-media a vorbit despre starea gravă a planetei folosind titluri şi legende de genul: „Pescuitul cu dinamită transformă fundul mărilor în câmpuri ale morţii"; „Un miliard de asiatici ar putea ajunge să moară de sete în următorii 24 de ani"; „Anual, 40 de milioane de tone de deşeuri toxice sunt exportate în întreaga lume"; „Aproape două treimi din cele 1 800 de fântâni din Japonia sunt contaminate cu substanţe toxice"; „Gaura din stratul de ozon de deasupra Antarcticii revine în atenţie, de data aceasta fiind mai mare".
Unii oameni s-au obişnuit cu numeroasele ştiri despre starea critică a mediului şi probabil chiar se gândesc că n-ar trebui să-şi facă prea multe griji atâta vreme cât nu-i afectează în mod direct. Cu toate acestea, fie că ne dăm seama, fie că nu, distrugerea pe scară largă a mediului planetei îi afectează aproape pe toţi oamenii. Întrucât poluarea Pământului a atins în prezent proporţii atât de mari, e posibil ca ea să fi afectat deja mai mult decât un domeniu al vieţii noastre. Prin urmare, toţi ar trebui să fim preocupaţi de sănătatea şi ocrotirea planetei noastre. La urma urmei, unde altundeva am putea trăi?
Dar, mai exact, cât de extinsă e problema? Cât de bolnavă e planeta noastră? Cum e afectată viaţa oamenilor? Să analizăm doar câţiva factori care ne ajută să înţelegem de ce nu e vorba doar de o uşoară indispoziţie, ci de o boală gravă.
▪ OCEANELE: Pe zone întinse ale oceanelor se practică intensiv pescuitul. Un raport întocmit de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu arată că „70% din zonele de pescuit sunt atât de exploatate, încât, nici după înmulţirea peştilor rămaşi, rezervele de peşte nu se pot reface sau se refac cu greu". De exemplu, populaţiile de cod, de merlucius, de egrefini şi de cambule din Atlanticul de Nord s-au redus cu aproape 95% în perioada 1989–1994. Dacă lucrurile continuă aşa, ce se va întâmpla oare cu milioanele de oameni pentru care marea e principala sursă de hrană?
În plus, potrivit estimărilor, în fiecare an se prind între 20 şi 40 de milioane de tone de vieţuitoare marine, care sunt aruncate înapoi în apele oceanului, de obicei, rănite sau moarte. Motivul? Sunt pescuite împreună cu peştii căutaţi, dar de ele nu este nevoie.
▪ PĂDURILE: Despăduririle au multe consecinţe negative. Tăierea arborilor duce la reducerea capacităţii Pământului de a absorbi bioxidul de carbon, ceea ce, după părerea unora, constituie o cauză a încălzirii globale. Anumite specii de plante, o potenţială sursă de medicamente ce ar salva vieţi, vor dispărea. Cu toate acestea, ritmul în care se distrug pădurile nu scade absolut deloc. De fapt, în ultimii ani, chiar a crescut. Unii specialişti sunt de părere că, dacă nu se face nimic în această privinţă, pădurile tropicale ar putea dispărea în circa 20 de ani.
▪ DEŞEURILE TOXICE: Aruncarea unor materiale periculoase în mare sau depozitarea lor pe uscat este o problemă gravă ce poate face mult rău la milioane de persoane. Deşeurile radioactive, metalele grele şi produsele secundare rezultate în urma obţinerii maselor plastice sunt doar câteva substanţe care pot fi cauza unor malformaţii, boli, precum şi a morţii atât la oameni, cât şi la animale.
▪ PRODUSELE CHIMICE: În ultimul secol, au intrat în uz aproape 100 000 de noi produse chimice. Toate aceste substanţe chimice ajung, în final, în aer, apă, sol şi alimente. Dintre ele, relativ puţine au fost testate pentru a vedea care sunt consecinţele asupra sănătăţii omului. Totuşi, s-a constatat că multe dintre cele testate sunt cancerigene sau provoacă alte boli.
Există şi alţi factori care ameninţă mediul înconjurător: poluarea atmosferică, apele reziduale netratate, ploile acide, lipsa apei potabile. Cei câţiva factori menţionaţi sunt suficienţi pentru a ne da seama că planeta noastră e cu adevărat bolnavă.
"Am crezut ca deja sti.Cand intri intr-o discutie e bine sa fii informat."
Deja stiu ca martorii sunt dusi cu capul, iar prin afirmatiile pe care le faci, la care nu ai nici un argument, ci doar speri sa nu te intrebe nimeni nimic de unde le ai, imi demonstrezi inca o data ca nu ma insel, ba chiar ca am fost indulgent cu voi.
"Crezi ca daca ai fi in fata mea, te-ai adresa,, femeie,,? Iar cu asta am spus totul."... in cazul in care nu stiai, isus i-a zis mariei "femeie". Vad ca tu consideri acel termen ca fiind o insulta. De ce? Consideri ca maria a fost insultata de isus?
Pe principiul "Ai grija cum vorbesti, sunt o doamna, ce pana mea!"
E doar propaganda. Uite aici: https://www.youtube.com/watch?v=sOn0ePaq8sw
"The planet is fine, the people are fucked up" :))
La 1600, era exact invers. Planeta trecea printr-o mica era glaciara, doamna. Si totusi si-a revenit. Dar lucrurile astea nu le stiti si nici nu le spuneti, nu?
De ce mintiti, doamna? Profetia despre Tyr de ce nu s-a indeplinit? Mintiti in numele Domnului? Asta inseamna ca Martorii sunt o secta mincinoasa?
Esti foarte incapatanat.Si ignorant!
http://bibliapentrusceptici.ro/este-iisus-hristos-un-mesia-fals/
Daca ai rabdare ia da un ochi pe aici, la comentariile facute pe versete, in jos!
1.Despre Emanuel.
De pildă, profetul Isaia a scris sub inspiraţie: „Iată că tânăra va rămâne însărcinată, va naşte un fiu şi îi va pune numele Emanuel" (Isaia 7:14)
Evanghelistul Matei a arătat însă că ea s-a împlinit în principal în persoana lui Isus (Matei 1:22, 23).
Deci,o profetie care s-a implinit.
2.Linia genealogică a lui Isus este prima dovadă pe care o oferă Scripturile greceşti creştine în sprijinul identităţii lui mesianice. Biblia a prezis că Mesia urma să vină pe linia familiei regelui David (Psalmul 132:11, 12; Isaia 11:1, 10). Evanghelia lui Matei începe astfel: „Carte a genealogiei lui Isus Hristos, fiu al lui David, fiu al lui Avraam". Matei sprijină această afirmaţie îndrăzneaţă reconstituind genealogia lui Isus pe linia lui Iosif, tatăl său adoptiv (Matei 1:1–16). Evanghelia lui Luca trasează linia de descendenţă a lui Isus prin Maria, mama sa naturală, ajungînd prin David şi Avraam pînă la Adam (Luca 3:23–38). Astfel, redactorii evangheliilor îşi documentează temeinic afirmaţia că Isus era moştenitor al lui David, atît în mod natural, cît şi legal.
Deci si a doua s-a implinit, pentru ca linia genealogică cosemnata de Luca este a Mariei, nu a lui Iosif.
3.(Is. 7:14, 16). Adesea, prima parte a acestei profeţii este aplicată pe bună dreptate la naşterea lui Mesia (Mat. 1:23). Însă, având în vedere că cei „doi regi", regele Siriei şi regele Israelului, nu mai constituiau o ameninţare pentru iudei în secolul I, profeţia referitoare la Emanuel trebuie să fi avut o împlinire iniţială în zilele lui Isaia.
La scurt timp după ce Isaia a făcut acel anunţ important, soţia sa a rămas însărcinată şi a născut un fiu. Numele lui a fost Maher-Şalal-Haş-Baz. Este posibil ca el să fi fost acel „Emanuel" la care a făcut referire Isaia. În timpurile biblice, un copil putea să primească la naştere un nume, probabil în amintirea unui eveniment deosebit, însă părinţii şi rudele i se puteau adresa pe alt nume.
Deci, a doua parte a profeției nu se referea la Isus.
4.Această profeţie s-a împlinit parţial în anul 33 e.n., cu ocazia intrării triumfătoare a lui Isus Cristos în Ierusalim. Începînd din 1919, ea cunoaşte împlinirea finală asupra rămăşiţei Israelului spiritual. Între membrii rămăşiţei unse nu există dezbinare, aşa cum a existat între triburile anticului Efraim şi Ierusalim, capitala regatului celor două triburi ale lui Iuda. Slujind în unitate interesele Regatului mesianic, cu scopul de a realiza profeţia lui Isus consemnată la Matei 24:14 şi Marcu 13:10, ei îl aclamă fără încetare pe Regele triumfător Isus Cristos. Pe parcursul ’încheierii prezentului sistem de lucruri‘, ei sînt strîns uniţi şi se supun cu loialitate domniei regale a lui Cristos. — Matei 24:3
5.După naşterea lui Mesia, unii copilaşi aveau să fie ucişi. Cu secole în urmă se întâmplase ceva asemănător. Faraonul ordonase ca bebeluşii evrei de sex bărbătesc să fie aruncaţi în Nil (Ex. 1:22). Profeţia din Ieremia 31:15, 16 spune că Rahela îşi plânge fiii pentru că „nu mai sunt". Bocetele ei se aud până departe, în Rama, oraş aflat la nord de Ierusalim, pe teritoriul lui Beniamin. Matei arată că această profeţie s-a împlinit când regele Irod a poruncit uciderea tuturor băieţeilor din Betleem şi din împrejurimile lui, provocând multă suferinţă. (Citeşte Matei 2:16–18.)
6.Iar în Psalmul 34:20 citim: „[Dumnezeu] îi păzeşte toate oasele, niciunul dintre ele n-a fost rupt". Confirmând această profeţie, apostolul Ioan a scris: „Unul dintre soldaţi i-a împuns coasta [lui Isus] cu o suliţă şi imediat a ieşit sânge şi apă. Cel care a văzut lucrul acesta [adică Ioan] a depus mărturie, iar mărturia lui este adevărată. Aceste lucruri s-au întâmplat ca să se împlinească cuvântul Scripturii: «Niciun os nu-i va fi zdrobit»
Fie că cineva vrea sau nu să accepte, această profeție s-a împlinit.
7.„Tu, Betleeme Efrata, care eşti prea mic ca să fii printre miile lui Iuda, din tine îmi va ieşi cel ce va fi conducător în Israel" (Mica 5:2).
Împlinire: Isus s-a născut în Betleem. Când Caesar Augustus a ordonat efectuarea unui recensământ, Iosif, tatăl adoptiv al lui Isus, s-a văzut obligat să călătorească din Nazaret „în Iudeea [Iuda], în oraşul lui David, numit Betleem, pentru că era din casa şi din familia lui David, ca să se înregistreze cu Maria". În timp ce se afla la Betleem, Maria „l-a născut pe fiul ei", pe Isus (Luca 2:1–7).
Ce dezvăluie istoria:
● Dovezile arheologice confirmă că romanii efectuau recensăminte în Orientul Mijlociu în vederea perceperii unor impozite şi a recrutării. Dovada unui astfel de recensământ este un edict emis în 104 e.n. de guvernatorul roman al Egiptului. Într-o copie a acestui edict, păstrată în prezent la Biblioteca Britanică, se spune: „Văzând că a sosit timpul pentru recensământul din casă în casă, trebuie să-i obligăm pe toţi cei care, dintr-un motiv sau altul, nu locuiesc în nomele [districtele] lor să se întoarcă la casele lor, pentru a se supune ordinului de înregistrare şi pentru a se ocupa cu sârguinţă de cultivarea pământurilor lor".
● Când s-a născut Isus, în Israel existau două oraşe numite Betleem. Unul era în nord, în apropiere de Nazaret, iar celălalt, după cât se pare cunoscut anterior ca Efrata, era situat în apropierea Ierusalimului, în Iuda (Geneza 35:19). Isus s-a născut în acesta din urmă, exact aşa cum profeţise Mica cu circa opt secole înainte.
Toate profețiile s-au împlinit în cele mai mici detalii, iar acestea sunt doar câteva dintre ele.
Asta e ceva asemanator lui Nostradamus. Catrenele, la fel ca si bibliile, pot fi interpretate si interpretabile. Fiecare dupa puteri, minte si cum isi doreste sa arate viitorul.
Ca si argument ca biblia e cuvantul lui dzeu, crestinii au inventat si aceasta "calitate" a ei: prezicerea viitorului. De fapt si in fapt, tot zeul lor le spune sa nu faca asa ceva, sa nu se duca la ghicitori etc. Dar stim cu totii ca biblia e plina de contradictii.
Daca tot sustin ca prevesteste mari apocalipse, ii sfatuiesc sa incerce sa traverseze pe rosu cu ea in mana.