anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Legat de turnul babel, am si eu niste intrebari simple (dau copy paste la raspunsul lasat unui user) :

Tu daca ai o familie, care e primul lucru pe care il faci :
a - te stabilesti intr-un loc dupa care cand iti cresc boracii te duci in altul sau se duc ei in altul
b - te plimbi din loc in loc sperand ca viitoarea "pauza" sa contina mai multe beneficii

Dupa ce raspunzi la asta, vor urma altele.

Bonus (unii fac anumite afirmatii bonus cand vine vorba de turnul babel) :

"dorința străveche de a fi ca Dumnezeu"... zi-mi si mie cum ai ajuns la concluzia asta din acel text? Acel text numa ce ai zis tu acum nu denota (decat daca vrei sa il interpretezi si sa faci in asa fel incat sa coincida cu punctul de vedeRE REspectiv). Chiar si cu o interpretare ignoranta, trebuie sa intinzi destul de mult coarda ca sa ajungi la asa ceva.

Apropo, daca sunt pe aici persoane care considera ca acea poveste NU este "metaflorica" ci este "pe bune", puteti sa prezentati si dovezi?

7 răspunsuri:
| besleaganicolaecosmin a răspuns:

A; este pe bune cu turnul babel altfel nu aveam atatea limbi

| anonim_4396 explică (pentru besleaganicolaecosmin):

Ok, deci raspunsul tau la prima parte este punctul A (adica te stabilesti, iti cresti boracii dupa care iti extinzi teritoriul) iar ultima parte, tu zici ca este pe bune partea cu turnul deoarece exista mai multe limbi corect? Bun.

Poti sa-mi zici si de ce alegi varianta a si nu b? Unii useri de pe acest site sunt de parere ca varianta b este corecta si ca acei oameni ar fi trebuit sa mearga din loc in loc nu sa aleaga prima varianta.

Cica dumnezeu i-a pedepsit pe acei oameni pentru ca au ales sa nu asculte de el, au ales sa nu se raspandeasca (si conform unora, acei oameni au vrut sa fie ca dumnezeu [trebuie sa intinzi foarte mult coarda ca sa ajungi la o asemenea interpretare dar trecem peste]) dar culmea, daca va ofer voua (celor care imi raspundeti la intrebari) aceste 2 optiuni, majoritatea veti alege varianta A. Mai pe scurt, chiar daca alegi varianta A si nu B, tu practic tot respecti "porunca" respectiva.

Deci... de ce ai ales A si nu B? Consideri ca varianta A implica o neascultare a poruncii legata de raspandire?

| Dandanache a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Nu s-au legat doar limbile, ci si mintile. Altfel nu am avea atitia imbecili fara educatie care isi dau cu parerea in probleme de specialitate.

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu vreau sa fie diversitate si de peisaj

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru Dandanache):

Cui?

| Dandanache a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Oamenilor.

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru Dandanache):

Credeam ca e ceva personal