Da da... eu stiam ca era altfel, cu acea bucata de lemn pe care o avea in spate cand urma sa fie rastignit si s-a usurat, pentru ca era prea grea (fiind din brad). Si de acolo... continuarea ta.
Dar totusi, care este intrebarea?
Asta e o inventie romaneasca sigur. Exista oare si legenda porcului de Craciun?!
Da! In aceiași "carte" cu a mielului de paste.
Preoții au inventat povesti (pilde) pentru toate ritualurile lor, fara sa aibă vreo legătură cu Cuvântul lui Dumnezeu. Așa este si cu Moș Craciun, ca si cu bradul. Pe vremea lui Ceaușescu i se spunea Moș Gerilă, nu se permitea sa i se spună Moș Crăciun. Bradul era interzis. Nici macar o crenguță cat sa pui ca semn de carte nu era voie. Am fost dintr-un an internata in spital. Unii bolnavi au rugat rudele sa le aducă cate o crenguță mica de brad, ca sa se simtă si in spital "sărbătoarea crăciunului". Fara ca cineva sa reclame, s-au făcut controale de către angajații spitalului pana si sub saltele si in bagajele bolnavilot si au fost confiscate. In nici o instituție nu se permitea brad de crăciun sau An Nou.
Dar asta e ceva pagan
Sărbătoarea însăși este păgână, pentru ca Domnul Isus nu s-a născut pe 25 decembrie. Daca ar fi dorit acest lucru ar fi lasat scris așa cum a lăsat comemorarea morții Sale, pe data de 14 Nisan. Aceasta data se poate calcula corect dar nu o fac. Diferă de la o dominațiune la alta. Singurii Martorii lui Iehova care o comemorează corect. La fel cred, si creștinii dintre evrei.
E pacat craciunul, bradul, tot ce inseamna craciun sau porcul
Cum te-ai simți tu ca om daca cineva ți-ar spune la multi ani dintr-o zi oarecare din an si ar considera-o ca ziua ta de naștere? Ar veni si cu un cadou. Ar pretinde sa ciocniti un pahar in cinstesa soartei? Eu una niciu nu vreau să-mi închipui. Cu atât mai mult tu care eșt mai sensibil decât mine. Daramite, Fiul lui Dumnezeu? Eu consider ca este o blasfemie.
Gaga4u întreabă: