Chiar Iisus ar fi zis ' nu am venit sa stric, am venit sa implinesc'.Se deduce ca zicea despre zeul evreu.
Fiecare verset din Biblie este "judecat" in functie de SITUATIA respectivei intamplari (CONTEXT).
"Legea" din Leveticul este parte din Legile lui Moise si se refera la o perioada LIMITATA de timp din istorie, atata timp cat copii lui Dumnezeu vor manca CARNE. Vas exista un moment cand acest obicei VA INCETA si deci si Legea respectiva va inceta.
SINGURA Lege a lui Dumnezeu ESTE Lagea Morala sau cele 10 Porunci care ESTE Vesnica. Aceasta Lege vine din vesnicie si merge in vesnicie iar forma ei din cer este: "Dumnezeu ESTE Dragoste", cele 10 Porunci fiind un mic extract din ea si avand aplicabilitate pentru oamenii cazuti in pacat de pe pamant.
Nu poate fi schimbata, evident; Dumnezeu stie ce va face in viitor si, daca stie ca o va schimba, nu mai spune ''vesnic''.
Chiar Petru spune: „Nicidecum, Doamne", a răspuns Petru. „Căci niciodată n-am mâncat ceva spurcat sau necurat." Faptele Apostolilor 10:14. Aceasta dovedeşte că în toţi cei trei ani şi jumătate petrecuţi cu Isus, Petru n-a văzut nici n-a auzit vreodată nimic care să-l facă să accepte mâncărurile necurate. Cu alte cuvinte, Isus nu a schimbat interdicţia privind mâncarea animalelor neîngăduite, pentru că dacă ar fi făcut-o, Petru ar fi ştiut.
Faptele Apostolilor 10:15 - "Glasul i‑a vorbit din nou, a doua oară:
– Ceea ce a curățit Dumnezeu, să nu consideri întinat!"
Marcu 7:18, 19 - El le‑a zis: „Și voi sunteți tot fără pricepere? Nu înțelegeți că orice intră în om din afară nu‑l poate întina, fiindcă nu intră în inima lui, ci în stomac, iar apoi iese în latrină, el dând afară astfel toată mâncarea?"
Este o traducere inexacta a unui pasaj scos din context.
Dumnezeu a folosit viziunea cu faţa de masă pentru a învăţa pe un Petru cu prejudecăţi să nu mai evite păgânii. Viziunea nu are nimic de aface cu mâncarea şi băutura. Se referea la atitudinea lui Petru faţă de oameni, nu faţă de mâncare.
Si Sodoma a fost distrusa de un „foc vesnic" dupa cum scrie in Biblie.
Totusi nici in acele timpuri nici in prezent nu e vreun foc in zona Marii Moarte.
Deci as deduce ca termenul „vesnic" in ebraica poate avea mai multe conotatii.
AC4S4, deci Iisus i-a luat locul lui Dumnezeu? Sau Care e? Dumnezeu sau Iisus? Nu merge sa fi doua persoane, scuze 3 persoane
Dumnezeu a dat prin Moise evreilor (poporului ales), o lege si mai multe porunci care sa fie ca indrumator pana la venirea lui Iisus, si care sunt scrise in Vechiul Testament. Tot Dumnezeu a schimbat testamentul si a dat altul prin Fiul Sau Iisus Hristos un altul, TOTAL DIFERIT. si care este scris in Noul Testament.
" Si zicand :" Nou", Domnul a invechit pe cel dintai. Iar ce se invecheste si imbatraneste, aproape este de pieire "
( Epistola catre Evrei A sf. Apostol Pavel - 8/12)
Nu ar fi fost necesar schimbarea testamentului daca primul testament ar fi fost bun.
" caci daca (testamentul) cel dintai ar fi fost fara de prihana, nu s-ar mai fi cautat loc pentru al doilea"
(Epistola catre Evrei A sf. Apostol Pavel – 8/7)
"Astfel porunca data intai se desfiinteaza, pentru. neputinta si nefolosul ei"
(Epistola catre Evrei a Sfantului apostol Pavel –7/18)
Mai sus scrie ca porunca dintai se desfiinteaza. Asa este, dar oamenii au libertatea de a alege in ce sa creada, prin urmare, cei care au ales sa asculte de cei care au continuat sa traiasca potrivit Legii si poruncilor din Vechiul Testament (vorbesc aici de preoti ) vor respecta tot ce scrie in Vechiul Testament. Cum Noul Testament este COPLET DIFERIT nu vor intelege de ce Biblia se contrazice si nu are nici o logica.
Altii, la indrumarea lui Iisus si a apostolilor au ales sa traieasca potrivit invataturii Acestuia
" Dar acum ne-am desfacut de Lege, murind aceluia in care eram tinuti robi, ca noi sa slujim intru innoirea Duhului, iar nu dupa slova cea veche "
( Epistola catre romani a sfantului apostol Pavel)
Si acum raspund la intrebare :
- Sangele este viata si nu este voie sa mancam
Să vă feriţi de cele jertfite idolilor şi de sânge şi de (animale) sugrumate şi de desfrâu, de care păzindu-vă, bine veţi face. Fiţi sănătoşi!
Grasime se poate manca deoarece Dumnezeu a dat aceasta dezlegare
Mâncaţi tot ce se vinde în măcelărie, fără să întrebaţi nimic pentru cugetul vostru. Căci "al Domnului este pământul şi plinirea lui". Căci "al Domnului este pământul şi plinirea lui"
Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – 10/25, 26
In loc de incheiere :
Toate sunt curate pentru cei curaţi; iar pentru cei întinaţi şi necredincioşi nimeni nu este curat, ci li s-au întinat lor şi mintea şi cugetul.
Epistola către Tit a Sfântului Apostol Pavel – 1/15
Daca si eu am niste vedenii pot sa modific Biblia?
Am cateva idei.
Omul e campion la fictiune, mai ceva ca celelalte animale
Chiar Iisus ar fi zis ' nu am venit sa stric, am venit sa implinesc'.Se deduce ca zicea despre zeul evreu.
Clar inseamna ca nu poti schimba ca muritor, doar El poate sa schimbe, pentru ca El a pus legea asta. In textul de mai sus inseamna ca - e lege vesnica, pentru toti oamenii de pe pamant(urmasii) sa nu manance practic animale.
Vedeniile nu s-au demonstrat stintific ca ar fi legate de religie. Este mai usor sa cataloghezi o vedenie ca religioasa pentru ca e usor sa-ti raspunzi totul mai usor prin religie.