| unul1 a întrebat:

Liber cugetator=ateu?

Răspuns Câştigător
| DyNo a răspuns:

Nu tocmai. Un ateu nu crede in nici un fel de Divinitate, in timp ce un liber cugetator, cum sunt eu, insa nu apartine nici unei religii, nu are nici un fel de ritualuri etc.

| unul1 explică (pentru DyNo):

Merci! Nu eram sigur, in dex scrie ca si ateu. Eu ateu nu sunt dar nici ortodox, catolic, budist, agnostic etc. Am un fel de parere a mea...

| DyNo a răspuns (pentru unul1):

Cu placere!
Tot liber cugetator esti si tu.

9 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Este tot un fel de mancare de peste!

| unul1 explică (pentru EmaS):

Mai de graba liber cugetator sau ateu decat sa cred ca daca spun o rugaciune ca va ploua maine... sper ca intelegi la ce m-am referit

| shadovv a răspuns:

Daca incerci sa intelegi semantic expresia realizezi ca nu are nici un sens.

| RAY a răspuns:

Nu,poti fi agnostic, deist, panteist sau ateu pozitiv sau negativ adica sa spui nu exista dumnezeu =ateu pozitiv
nu stiu daca exista dumnezeu =ateu negativ

ateul negativ e un liber cugetator el nu afirma /infirma nimic lasa posibilitatea sa se descopere existenta zeiilor in viitor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Liberii cugetatori cred in Dumnezeu dar au propiile puncte de vedere si nu apartin altor religii

| RaduMD a răspuns:

Da. Liber cugetător se referă la un ateu (sau agnostic ori deist, ceea ce în final revine tot la ateism). Termenul de liber-cugetător este o calchiere după franţuzescul "libre penseur": ateii celei de a doua jumătăţi a sec al XIX se denumeau pe ei înşişi astfel.

| ven0m a răspuns:

Daca e nehotarat in privinta existentei unor forte supranaturale, e un agnostic, undeva la mijloc.
Ateii sunt siguri ca nu exista zei.

Întrebări similare