anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Luca 22:17-20
Domnul Isus a luat paharul de l-a dat ucenicilor să îl împartă între ei, apoi a luat pâinea de a frânt-o spunând că reprezintă trupul Său ce se dă pentru ei și să se facă lucrul acesta spre pomenirea Sa ȘI IARĂȘI a luat paharul, de data aceasta spunând că reprezintă legământul cel nou.
Este o diferență între Evanghelii, în Marcu, de exemplu, spune că a luat pâinea și apoi paharul legământului, nimic de un pahar dinainte. De ce?
Ce s-a întâmplat în Luca 22:17 de fapt?

44 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru danut):

Luca nu a scris același eveniment de două ori. A scris și de cupa ce se ia anterior cupei răscumpărării.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Desteptul pamantului care esti. Ai citit cumva Biblia?
"Și luând pâinea, mulțumind, a frânt și le-a dat, zicând: „Acesta este Trupul Meu, cel ce se dă pentru voi; aceasta să faceți întru pomenirea Mea!"

Acum spune-mi te rog unde scrie cuvantul "reprezinta"? Nu e nici macar o "interpretare" pentru ca scrie negru pe alb. "Este".
Si nu ma lua cu "nu a existat cuvantul reprezinta" pentru ca asta e o minciuna. Atat limba greaca cat si ebraica cat si romana aveau un cuvant cu sensul de "reprezinta" care in acest pasaj NU a fost folosit, dupa cum bine vezi cu amandoi ochii tai.
Pentru cineva care se lauda cu Sola Scriptura e cam nebiblic sa faci astfel de adaugiri nefondate.
Si spre cultura ta generala (care lipseste cu desavarsire) nu doar ortodocsii cred in realitatea biblica a transformarii painii si vinului in adevaratul trup si adevaratul sange al Mantuitorului. Si catolicii cred in asta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

laughing și Biserica ortodoxă nu are nici o legătură cu cea catolică?

Sensul ăla de care zici tu se folosește și cu verbul a fi, crede-mă.
Zi și ce cuvânt se folosea înainte de "reprezintă" în română, nu doar abera, la fel și cu cel în greaca veche dacă vrei să te și cred.

Iar trupul Domnului nostru Isus Hristos nu a fost făcut din pâine ci din carne, crede-mă.
Apropo de "Ai citit cumva Biblia?", ia zi ce ingrediente a avut acea pâine pe care a rupt-o Domnul Isus și ce reprezintă fiecare că doar nu crezi că Dumnezeu a rupt o pâine oarecare mai spunând că este și trupul Său ce se frânge pentru omenire.

| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

De unde sti, textul arata altceva numai daca nu esti lipsit de gandire poti sustine ceva de CE NU SCRIE in Biblie. Si gata, daca NU VI CU un text Biblic privind X cupe poti inceta subiectul ca depasesti buna intelegere si bunul simt.

anonim_4396

Cele 4 cupe se bazează pe cele 4 sentințe din Exod 6:6, 7.
1. "Eu sunt Domnul: Eu vă voi izbăvi din muncile cu care vă apasă egiptenii" atribuindu-se prima cupă, cupa sanctificării.
2. "Vă voi izbăvi din robia lor" atribuindu-se a doua cupă, cupa eliberării.
3. "Vă voi scăpa cu braț întins și cu mari judecăți" atribuindu-se a treia cupă, cupa răscumpărării cu care Domnul Isus a făcut și legământul.
4. "Vă voi lua ca popor al meu" atribuindu-se a patra cupă, cupa restaurării.
winking

Apropo, nu știu de ce am impresia că tu nu înțelegi de ce evreii aveau sărbători date de către Dumnezeu și tradiții extrem de stricte.

"Cele 4 cupe se bazează pe cele 4 sentințe din Exod 6:6, 7. "
EXODUL 6, 6. De aceea, spune copiilor lui Israel: "Eu sunt Domnul: Eu vã voi izbãvi din muncile cu care vã apasã Egiptenii, vã voi izbãvi din robia lor, si vã voi scãpa cu brat întins si cu mari judecãti.
7. Vã voi lua ca popor al Meu, Eu voi fi Dumnezeul vostru, si veti cunoaste cã Eu, Domnul, Dumnezeul vostru, vã izbãvesc de muncile cu care vã apasã Egiptenii.
UNDE SCRIE CE SPUI TU? Ai probleme cu cititul? Unde sunt cupele tale din Exodul? Eu cred ca ai halucinatii cand citesti.
Pentru confirmare uite versiunea King James:
Exodus Chapter 6, Wherefore say unto the children of Israel, I am the LORD, and I will bring you out from under the burdens of the Egyptians, and I will rid you out of their bondage, and I will redeem you with a stretched out arm, and with great judgments:
7 And I will take you to me for a people, and I will be to you a God: and ye shall know that I am the LORD your God, which bringeth you out from under the burdens of the Egyptians.
SI TRADUCEREA IN ROMANA:
De aceea spuneți copiilor lui Israel: Eu sunt DOMNUL și vă voi scoate din sub povara egiptenilor și vă voi scăpa de robie și vă voi răscumpăra cu un braț întins și cu mari judecăți:
7 Și te voi duce la mine pentru un popor și voi fi pentru tine un Dumnezeu; și vei ști că Eu sunt DOMNUL Dumnezeul tău, care te scoate din povara egiptenilor.
UNDE SUNT CUPELE?

anonim_4396

Unde sunt ierburile amare? Care sunt acelea? Dar restul lucrurilor de pe masă? Of, că greu ești de cap.

Unde sunt PAHARELE ca ierburile amare si mielul NU SE PUN IN CUPE sau pahare. Ierburile amare care amintea de robia EVREILOR SI MIELUL pascal care amintea de SACRIFICIUL lui Isus deoarece asa cum scrie in Daniel VREMEA evreilor ca popor SA TERMINAT cand l-au UCIS pe Dumnezeu la CRUCE iar mielul pascal care IL REPREZENTA pe HRISTOS sa INDEPLINIT la CRUCE. De aceia aceste simboluri au fost eliminate din Cina Domnului. TOTUSI unde sunt PAHARELE?

anonim_4396

Care sunt ierburile?
Unde este oul copt și de ce se face?
Câte pâini sunt, din ce ingrediente sunt făcute, ce reprezintă și care este ordinea în care se mănâncă?
Cu se stă la masă?
Unde scrie toate acestea în Biblie? Deșteptule...

Ie rburile sunt dpdv Biblic: IERBURI AMARE, Painile sdi mielul pascal scrie in acelasi loc cum se fac si cum se sta la masa scrie acolo.
Exodul 12, 5. Sã fie un miel fãrã cusur, de parte bãrbãteascã, de un an; veti putea sã luati un miel sau un ied.
6. Sã-l pãstrati pânã în ziua a patrusprezecea a lunii acesteia; si toatã adunarea lui Israel sã-l junghie seara.
7. Sã ia din sângele lui, si sã ungã amândoi stâlpii usii si pragul de sus al caselor unde îi vor mânca.
8. Carnea s-o mãnânce chiar în noaptea aceea, friptã la foc; si anume s-o mãnânce cu azimi si cu verdeturi amare.
9. Sã nu-l mâncati crud sau fiert în apã; ci sã fie fript la foc: atât capul, cât si picioarele si mãruntaiele.
10. Sã nu lãsati nimic din el pânã a doua zi dimineata, si, dacã va rãmâne ceva din el pe a doua zi dimineata, sã-l ardeti în foc.
11. Când îl veti mânca, sã aveti mijlocul încins, încãltãmintele în picioare, si toiagul în mânã, si sã-l mâncati în grabã, cãci sunt Pastele Domnului.
Aici scie in Biblie, totul DAR NIMIC despre cele PATRU PAHARE.

anonim_4396

Care sunt ierburile amare?
Câte pâini sunt la masa de Paște, ce ingrediente au, în ce ordine se mănâncă și ce reprezintă?
Unde scrie de oul copt și ce reprezintă?
Cum se stă la masă? Unde stă cel mai învârstă sau învățătorul și unde stă cel mai tânăr?
Unde scrie de brațul Domnului la masa de paște?

Unde scrie toate acestea?

"Care sunt ierburile amare?"
Stai in orient sa le sti? Uite, anghinarea este foarte amara de exemplu, cu ce te ajuta asta?
"Câte pâini sunt la masa de Paște,"
Cate ai nevoie.
"ce ingrediente "
Azimile se fac din apa si faina.
" în ce ordine se mănâncă "
Cum termina unul incepe urmatorul.
"Unde scrie de oul copt și ce reprezintă?"
Trebuie neaparat ou de strut belit.
"Cum se stă la masă"
In functie de forma mesei.
"Unde scrie toate acestea?"
Din capusuorul tau bolnav.

anonim_4396

'"ce ingrediente "
Azimile se fac din apa si faina.'
Ție ți s-ar potrivi Matei 5:13, mai ales ultima parte.

Bravo, rămâi arogant în neștiința ta și împarte mai departe interpretările tale nefondate mai multor naivi, sunt sigur că vei fi răsplătit bine pentru asta. Bună Biserică este aia din care faci parte de a dezvoltat un așa intelect nemaivăzut.

Nu, azimile se fac din făină, apă, untdelemn și sare. Până și aceste 4 ingrediente împarte înseamnă ceva important, dar sigur că tu nu știi lucrurile importante ci mai important este să te minți singur că știi a interpreta Biblia. Iar pâinile erau 3 și-i reprezentau fie pe Avraam, Isaac și Iacov, fie pe Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt și tot timpul se începea cu cea din mijloc(având un simbol evident).

Bravo, ți-ai arătat respectul față de o sărbătoare a lui Dumnezeu prin acest frumos răspuns.
Să înțeleg că nu ești creștin având în vedere bătaia de joc pe care tocmai ai făcut-o referitoare la una dintre cele mai sfinte adunări întemeiată de către Dumnezeu?

11"Bravo, ți-ai arătat respectul față de o sărbătoare a lui Dumnezeu prin acest frumos răspuns."
CARE SARBATOARE?