Ds, în sensul că e durerd prmntru El să vadă ce vieți distruse au oamenii care ignoră și rincipiile și poruncile Lui g care dscă le-ar urma ar fi mult mai fericiti.
Numai evreii în Vechiul Testament aveau porunca de a ucide pe evreii care practicau vrăjitoria nu este nici o poruncă în Biblie de a ucide pe cineva pentru că e necredincios. După întruparea lui Iisus Hristos pe pământ oamenii au întreaga viață la dispoziție pentru a renunța la rebeliunea lor față de Creator și doar dacă persistă în răzvrătirea lor până la sfârșitul vieții, El ia act de respingerea lor, nu vor fi primiți în prezența Lui pentru El e sfânt și fără păcat și vor petrece eternitatea alături de celelate ființe răzvrătite față de El/ Cat despre fricoși, necredincioși, destrăbălați, ucigași, curvari, vrăjitori, închinători la idoli și toți mincinoșii partea lor este iazul care arde cu foc și pucioasă, adică moartea a doua.*Apocalipsa 21-8. Evaluarea o face El Însuși.
"...nu este nici o poruncă în Biblie de a ucide pe cineva pentru că e necredincios."
Voi ati citit povestea din 2 in 2, sau pur si simplu minciuna e in firea crestinului?
2 Cronici 15:13~
13si oricine nu cauta pe Domnul, Dumnezeul lui Israel, trebuia omorît, fie mic fie mare, fie barbat fie femeie.
"Lui Dumnezeu ii pare rau sau se razgandeste?"
Si una si alta.
"Si de ce i-a parut rau ca l-a facut pe om?"
Cand vei fi parinte, si cand vei vedea ca absolut toti copii tai traiesc cum nu iti place tie ca om sanatos, atunci vei intelege acest verset. Cand oamenii de pe pamant ajung "afara din cale" de rai, atunci nu mai trebuie gasita o explicatie a versetului.
"Afara din cale" este o expresie ce depaseste o anumita limita. De ce nu se putea spune "afara din cale" de buni? Le dureau mainile si picioarele sa faca binele? Se pare ca da.
Sunt momente din viata noastra ca daca am avea un buton care sa distruga pamantul, l-am apasa fara sa stam pe ganduri, chiar daca ne-au facut rau mult mai putini oameni.
Totusi, Dumnezeu i-a avertizat pe acesti oameni rai timp de 160 de ani ca va distruge pamantul (cam atat a durat constructia corabiei). Dar niciunul n-a crezut; ba inca cred ca batjocurile si rautatea lor s-au intetit si mai mult.
"Noe era un om neprihanit si fara pata intre cei din vremea lui". (Geneza 6:9) Iata ca unul singur daca s-a gasit bun, a fost salvat. Iata ca pot exista si exceptii. In contrast cu "afara din cale" de rai, exista si oameni buni, Iar aceasta este o educatie care se invata in mod personal si poate fi impartasita familiei. Daca familia lui Noe ar fi fost rea, nu ar fi fost nici ea salvata dupa cum nici sotia lui Lot nu a fost salvata atunci cu distrugerea cetatilor Sodoma si Gomora.
Conteaza mult alegerile pe care le facem, si modul nostru de alegere. Si aceasta este o educatie. Una chiar foarte inalta pe care trebuie sa ne-o insusim fiecare, fara sa ne uitam in stanga si in dreapta noastra daca ceilalti fac ceva sau nu in privinta aceasta. Legile si poruncile Lui sunt educatie. Si da, educatia poate -sau o parte din ea- poate sa nu ne placa. Dar noi trebuie sa fim rationali si sa stim ce este bine si ce este rau. Altfel ne formam o gandire gresita si facem alegeri gresite.
"Nu merge si una si alta.''La mintea cocosului''. Dumnezeu nu e om."
Ba sa stii ca merge si una si alta. Dumnezeu cunostea binele si raul mai inainte de a cunoaste omul acest lucru. Dumnezeu nu este robot. Nici tiran. Nici fixist. Nici "mai catolic decat papa". Este peste imaginatia noastra. Viata vesnica nu va fi suficienta ca sa-L cunoastem indeajuns. acest gand nu poate sa fie acceptat, imaginat de mintea noastra; si totusi este adevarat. dar avem privilegiul sa cautam sa-L cunoastem ata cat El a binevoit sa Se descopere oamenilor; adica atat cat pot ei sa-L inteleaga, sa-L cunoasca: unii mai mult, altii mai putin; din pacate, altii deloc, chiar daca in adancul inimii lor "cunosc" pe Dumnezeu doar la nivelul ca exista "Ceva".
Am citit Biblia la rand -dar si aleatoriu- de mai multe ori, si am gasit scris ca lui Dumnezeu Ii si pare rau, dar si ca Se razgandeste.
Cu parerea de rau am gasit -atunci cu potopul.
Cu razgandirea gasim atunci cand Dumnezeu a hotarat ca evreii sa mai piarda 40 de ani in pustiu si sa nu intre imediat in tara fagaduita (Canaan), din pricina necredintei poporului.
"Dupa cum in patruzeci de zile ati iscodit tara, tot asa, patruzeci de ani veti purta pedeapsa faradelegilor voastre; adica un an de fiecare zi: si veti sti atunci ce inseamna sa-Mi trag Eu mana de la voi." (Numeri.14:34)
Si pot fi mai multe exemple dar care nu imi vin in minte acum.
I-a părut rău când a fost nevoit să aducă potopul peste omenire, și s-a răzgândit să urmeze alt plan de a continua aceeași "sămânță" de oameni, și pe același pământ, fără a le face pe toate a 2a oară. Și din nou, îi pare rău pentru iadul pe care l-a creat pentru îngerii răzvrătiți și oamenii neascultători, luând în considerare că i-a iubit pe toți aceștia, dar ei s-au întors împotriva lui.
Se vede clar că nu ai citit cum trebuie un text.
Mai citește, da-i dovadă de lipsă de cultură dacă expui violență inexplicabilă. Și de ce ai vorbi aici, și nu cu cineva care a studiat mai multe?
Nu ii pare rau, el face totul cu un motiv, chiar daca iti face rau o face cu un motiv
Daca peste noapte faci comotie si intri in coma, nu poti spune ca ti-a facut un bine, nu inteleg dc ai pus intrebare aia ca sa faci caterinca? ori e prea greu de procesat informatia ori faci caterinca
Comoția și coma face parte din aceeași idee de "a tăia mâna păcătoasă". Mai bine să ai un suflet curat, fără de păcat, nu contează cât de multe dureri lumești și, pentru că toate se rezolvă în lumea divină.