De iahve vb? sau isus?
iahve tia protejat poporul ca un adevarat lider, nu te arunca in iad, nu judeca pe nimeni, pavel a inventat povestea cu isus, iahve nu are copii
Conform doctrinei crestine, Iehova este tot una cu Dumnezeul crestin, care cica e compus din 3 parti tatal, fiul si fantoma. Este adevarat ca in vechiul testament Dumnezeu nu folosea pedepse atat de artistice cum ar fi sa arzi pentru o eternitate in iazul cu foc, asta este o inventie noua venita la pachet cu vestea cea buna.
"El te-a creat si n-ai dreptul sa-i ceri socoteala." --> "Chiar daca Dumnezeu ne-ar fi creat pentru a-si bate joc de noi, de ce noi, creatiile Lui, sa ne opunem? Suntem la voia Lui!"
Daaaaaa, cea mai misto informatie e ca aia care au scris biblia stiau de Big-Bang :>
http://www.tpu.ro/......oarele-si/ Maine poimaine aflam ca isi dadeau like pe fb si imaginea asta e adevarata: http://i.imgur.com/KiYrq.jpg
Nu te-ai gandit vreodata ca daca exista ceva/cineva undeva, nu judeca? ci doar observa?
Nu te-ai gandit ca omenirea niciodata nu a inteles si i-a atribuit total opusul?
Nu te-ai gandit ca poate omenirea, noi, i-am atribuit rolul de judecator cand de fapt nu e asa?
Nu putem fi siguri ca cineva e razbunator si ne judeca cand nu avem dovezi.
Draga domnule,moartea nu e neaparat rea,moartea copiilor egipteni a fost oricum o cale de a ajunge in cer,pentru ca nu au facut nimic,si au ajuns acolo.
Ce spui tu de standarde morale?,fara ele am fii morti,ucigandu-ne intre noi,deci e nevoie de ele.
Orice tata isi doreste ca fii lui sa il intreaca in putere si inteligenta, de ce crezi ca ne spune sa o facem?
Aceasta entitate exista, nu e monstruasa, este neinteleasa de mintea noastra ingusta, care nu are mai mult de 120 iq.
Data viitoare cand mai dai intrebari inteligente,gandeste ce e binele si raul,gandeste ca Dumnezeu este singura fiinta care chiar doreste sa fim mai buni ca El.
Cat de prost poti fii sa te iei dupa exprimarea directa a Bibliei?,biblia a fost scrisa ca sa o inteleaga oamenii prosti, daca Iisus ar fi venit si ar fi explicat direct si clar creerea lumii crezi ca mai intelegea cineva un cuvant?
Iadul nu e un cazan cu foc, este o stare de neliniste sufleteasca, raiul e opusul, o stare de fericire sufleteasac. Oamenii ajunsi in rai au rolul de a devenii puternici pentru a-i elibera pe cei din iad!
"Draga domnule, moartea nu e neaparat rea, moartea copiilor egipteni a fost oricum o cale de a ajunge in cer, pentru ca nu au facut nimic, si au ajuns acolo."
Pe acelasi principiu o femeie din state si-a omorat cei 5 copii ai sa ca sa ajunga garantat in rai, deoarece nu au avut timp sa pacatuiasca. Ce mama iubitoare nu ar face la fel in locul ei? Daca ai copii care sunt sub 7 ani si vrei sa ajunga garantat in rai, ia cutitu si trimite-i lui Dumnezeu niste ingerasi ca poate cand vor creste or sa devina atei si nu le va fi tocmai bine dupa ce vor muri.
"Ce spui tu de standarde morale?, fara ele am fii morti, ucigandu-ne intre noi, deci e nevoie de ele."
Nu am fi, deoarece nu ar fi avantajos nici pe termen scurt nici pe termen lung. Daca o haita de lupi nu se omoara intre ei pentru ca "Domunl" nu le-a spus sa "nu va omorati intre voi", ba din contra coopereaza, isi fac propile lor reguli, crezi ca noi suntem atat de salbatici incat nu am putea coopera pentru propia noastra bunastare si fericire?
"Aceasta entitate exista, nu e monstruasa, este neinteleasa de mintea noastra ingusta, care nu are mai mult de 120 iq."
Ciudat, eu as fi spus ca o enitate cu resurse nelimitate precum creaotorul universului, ar avea puterea sa se faca intels si unor microbi care nu au un IQ mai mare de 120, dar ce pot spune "Dumnezeu lucreaza pe cai misterioase", atat de misterioase incat da impresia ca este un dezaxat mintal, dar asta este doar un test bine inteles, iar daca il vom pica vom suferi dupa torturi psihice pentru o eternitate dupa spusele tale.
"Cat de prost poti fii sa te iei dupa exprimarea directa a Bibliei?"
Nu pe mine sa ma intrebi asta, sa ii antrebi pe evreii care facut genocide la porunca si cu ajutorul Dumnului, trebuia sa stie ca Dumnezeu nu vorbea serios, acum si ei prostii, chiar au crezut ca Dumnezeu este insetat de sange si doritor de averi si virgine la fel ca si ei .
Draga domnule, convingerea ta este produsul slabiciunilor tale, ea te face sa fii superficial si sa intertepretezi cum iti place tie, sa gasesti un raspuns la orice fapta imorala si la orice absurditate biblica, doar ca raspunsul tau nu are baze reale.
Spui ca: "moartea nu e neaparat rea, moartea copiilor egipteni a fost oricum o cale de a ajunge in cer, pentru ca nu au facut nimic, si au ajuns acolo.", dar cu ce poti sustine ceea ce spui? Cu afirmatii biblice, care sunt in opozitie cu realitatea!? Nu cred ca poti constientiza cata groaza si suferinta au provocat acele fapte... nu cred ca ai putea vedea pe viu acele intamplari, nu cred ca ai putea suporta suferinta provocata de acele actiuni.
Tu poate cand gandesti mergi pe principiul: "It’s not my logic it’s god logic, as written in the bible – every word of which is true. And we know every word is true because the bible says the bible is true and if you remember from earlier in this sentence every word of the bible is true"
Te rog eu, nu mai vorbi fara tine.
Eu nu cred ce scrie in biblie in mod direct,ce vorbesti tu de morala cand aceasta este tot un produs al religiei, inteligenta ta este bazata pe logica rece, atat de rece ca e absurda, deoarece nu va fi in cooncordonanta cu gandirea de maine.Te rog, nu mai vorbi fara dovezi absolute.
Evreii,ateii,musulmani etc.Toti se cred destepti si superiori, atat de destepti ca imi provoaca greata, de ce ar vrea Dumnezeu sange cand poate produce o infinitate? De unde stii de porunca domnului?, evreii au facut mereu ce voiau sa faca si credeau, ca toti oamenii.Ce stii tu despre gandirea Domnului cand psihologia exista de doar 4000 de ani si se aplica la oameni?, modul in care il consideri pe dumnezeu este bazat pe o logica moarta, care nu mai e folosita de 50 de ani!
Morala este un produs al religiei? Uha! Tu de unde-ai aparut?
Inteligenta mea nu este bazata pe logica rece, nu este influentata de inchipuiri, nici de indicatiile imorale ale anticilor, ci are doar relitatea ca suport. Ce stii tu de gandirea de maine? Si de unde ai scos absolutul? Prietene, pentru a ne putea intelege trebuie sa avem amandoi realitatea ca suport! Realitatea este concretul!
De unde stii ca ceea ce e in jur e real si nu e o inchipuire?, un vis avut de noi in timp ce suntem incubati intr-un fel de altero-dimensiuni? Stii daca e real? Arata o dovada concreta!
Nu stiu, nu am de unde. Daca exista o entitate absoluta totul poate fi iluzie, totul poate fi incert. Am putea fi un experiment intr-un borcan, sau, tinand cont de caracteristicile dumnezeului crestin, am putea trai in imaginatia lui.
Dar daca totul este iluzie, daca totul este incert, de ce as considera acea entitate buna, corecta, iubitoare, etc? Nu are sens. Daca tot ce experimentez este iluzie, daca adevarul lui este altul, daca ma tine in minciuna, cum as mai putea sa-l consider corect, bun si iubitor? Nu am cum.
Eu ce am retinut din BIBLIE este ca Dumnezeu ne ineamna la un echilibru absolut,ca sa putem trai in pace si armonie cu universul,cu semenii nostri si toate astea nu pentru ca el are nevoie e prosternarea noastra,ci invers,suntem noi micutii care avem nevoie de EL.Ce ma convins pe mine e faptul ca tot ceea ce vad si ating nu e o simpla intamplare sau coincidenta,armonia e perfecta,nu mai are nevoie de adaugiri sau de prelevari,poti spune ca e o coincidenta,dar coincidente sunt miliarde daca ar fi asa (eu nu cred in coincidente),de ce nu sunt si anomalii de genl,furnica de marimea unui elefant si nevestele noastre mici cat un degetar? Sau mute? Totul e bine ticluit de aceasta forta universala careia noi ii spunem Dumnezeu,nimic nu e lasat la voia intamplarii. Oricum chiar si fara educatie sau moralitate in om e pusa din nastere cautarea acestui Dumnezeu nevazut, indiferent ce argumente ar avea un ateu, sau gnostic, de fapt nici el nu stie si nu crede cat de ateu este.Eu in linii mari asa vad lucrurile, la 47 de ani care ii am,am vazut destule si voi mai vedea, cert este ca de cate ori am avut nevoie acest Dumnezeu in care eu ma incred, a intervenit si m-a ajutat, fix ca in BIBLIE.Viata si slefuirea noastra are nevoie si de aceste parti rele sa zicem asa,altfel cum ai sti ca sarea e sarata daca tu nu ai gustato niciodata. Draga prietene, eu te indemn sa faci o proba cu Dumnezeu (date cu el, cum te dai cu cartul sau cu bicicleta )si n-o sa regreti, parol.In final calea pe care ne-o alegem, a crede sau nu ne apartine, fiecare se risca in felul lui.Eu m-am riscat sa ma rog sa cred si sa ma inchin Lui si numai LUI.Fi binecuvantat.
Noi romanii il avem pe margelatul, americanii il au pe Jessie James, englezii pe Robin Hood, cam asa e si in religie. Fiecare popor are limba si cultura si religia lor. Evreii aveau nevoie de un Dumnezeu care sa ii scoata din sclavia egiptenilor, iar crestinii aveau nevoie de o alta versiune a lucrurilor care sa le de-a speranta in acele vremuri cuprinse de tirania romanilor cuceritori. Daca exista un Dumnezeu, cu siguranta nu se rezuma la un popor sau la un grup de omeni, acesta fiind un arbitru al tuturor lucrurilor care se petrec in Univers, dar nu pot sa spun ca aces Dumnezeu exista, sau ca eu ii inteleg natura, sunt unele lucruri care ne depasesc complet.
Dumnezeu este tatal creator,El a creat totul prin puterea cuvantului,care cuvant este ISUS DUMNEZEUL,nu ISUS fiul omului care a fost rastignit pentru pacatele lumii intregi. Dumnezeu sa coborat la natura umana ca noi sa-l putem intelege mai bine si sa vedem ca se poate,pentru ca omul intotdeauna la inteles gresit pe Dumnezeu,dat fiind faptul ca interpreteaza lucrurile divine (Biblia)in favoarea lui,nu cum Dumnezeu il invata,care invatatura e spre binele omului, nu a lui Dumnezeu, ca omul sa traiasca in pace si echilibru cu semenii lui si cu mediul inconjurator. Dumnezeu este in tot si in toate zice scriptura si mai zice ca cine esti tu sa-l judeci pe EL, ori ai fost tu la crearea cerurilor si al pamantului..., etc! In IOAN 1:1 zice; ca la inceput a fost Cuvantul si Cuvantul era Dumnezeu si Cuvantul era cu Dumnezeu.Plus de asta Dumnezeu nu a mai obligat pe nimeni sa creada in EL, plus de asta ne-a dat liberul arbitru, libertatea de a alege in ce directie mergem, numai ca sunt doar 2 variante, cu EL, sau fara de EL.Tu alegi.SCRIPTURA ZICE :"vam dat aceste legi nu ca sa va ingreunez viata, ci ca sa vo salvez "-unde e munstrul? De ce suntem ipocriti si nu suntem sinceri cu noi insine si rastalmacim legile divine? Luam numai ce ne convine si-l judecam noi pe Dumnezeu ca noi l-am facut pe EL nu invers.Cum ti-ar fi daca ai face o masinarie care nu asculta comenzile care i le dai? Ar fi buna de ceva, sau ar fi buna de aruncat? Raspunde tu singur si daca ai ceva cu Dmnezeu, ceartate singur cu el. Biblia e plina de binecuvantari si invataturi bune, ai citit numai ce ti-a convenit.
Lasa gargara, Isus este tot Dumnezeu pentru tine, doar ca s-a reincarnat intr-un evreu acum 2000 de ani si a fost ucisi de alti habotnici religiosi pentru erezie.
"pentru ca omul intotdeauna la inteles gresit pe Dumnezeu, dat fiind faptul ca interpreteaza lucrurile divine (Biblia)in favoarea lui"
Ai dreptate, Isus trebuia sa ne explice cum sa ne tratam sclavii, intr-un mod mult mai frumos decat la facut taica-su sau sa ne spuna cum este cu drepturile femeii.
"Plus de asta Dumnezeu nu a mai obligat pe nimeni sa creada in EL, plus de asta ne-a dat liberul arbitru, libertatea de a alege in ce directie mergem, numai ca sunt doar 2 variante, cu EL, sau fara de EL."
O deci acum s-a schimbat, nu mai obliga pe nimeni amenintandu-l ca isi va manca copiii, acum doar ne spune ca ne trimite la o tortura eterna daca nu il alegem pe el, intr-adevar este o imbunatatire. Este ca si un viol, nu te oblig sa faci sex cu mine, dar daca nu accepti iti promit ca te voi face sa suferi d.p.d.v fizic si psihic mai mult decat ai suferit si vei suferii vreodata, asa ca mai bine ai incepe sa ii dai jos pantalonii, este alegerea ta, iti dau dreptul asta.
" :"vam dat aceste legi nu ca sa va ingreunez viata, ci ca sa vo salvez "-unde e munstrul?"
Despre ce legi vorbim aici? despre cele in care ti se spune cum poti sa te insori cu femeia violata de catre tine sau cum sa omori cu pietre femeile care nu sunt virgine in noaptea nuntii? Intr-adevar nu se poate vedea monstrul. Dumnezeu din punct de vedere psihologic, asa dupa tine este normal la cap?
"Cum ti-ar fi daca ai face o masinarie care nu asculta comenzile care i le dai? Ar fi buna de ceva, sau ar fi buna de aruncat? "
Sa inteleg ca dupa mintea ta, tu esti doar o masinarie fara minte care trebuie sa asculte comenzile lui Dumnezeu, ca altfel te temi ca vei fi aruncat de catre Dumnezeu?
Hai sa vedem, eu as face o masinarie care sa semene foarte mult cu omul, sa aiba ratiune, sa gandeasca independent, sa isi creeze propiile lui idei, idealuri, visuri, sa poata sa simta emotii precum fericire, tristete, durere, placere etc., adica sa fie liber si foarte uman. Il voi programa sa fie o masinarie "perfecta" dar nu voi face o treaba atat de buna pentru ca sunt un incompetent prost, iar dupa putin timp masina nu mi-a ascultat porunca mea deoarece a venit un alt om care i-a spus sa isi dea in cap cu oala, iar masina credula a inceput sa isi dea in cap cu oala, desi eu am avertizat-o ca poate sa faca orice in afara de acest act de asi da in cap cu oala. Dupa ce constat pagubele pe care si le-a facut, am doua optini da as avea gandirea lui Dumnezeu. Prima ar fi sa distrug cu totul masina, dar nu inainte sa o torturez, daca s-ar putea sa o fac pe perioada de timp eterna ar fi numai bine, iar a doua sa imi omor singurul meu fiu ca sa pot ierta masinaria pentru ce si-a facut.Dar eu in bunatatea mea, am sa imi omor fiul pentru ca imi iubesc mult prea mult masinaria, o iubesc chiar mai mult decat pe propiul meu fiu. Dar cea mai nebuna viaranta care imi apartine mie ca om ar fi aceea de a repara masina pur si simplu.
"Raspunde tu singur si daca ai ceva cu Dmnezeu, ceartate singur cu el."
Nu am innebunit sa ma cert cu un personaj fictiv, la fel cum nu ma cert nici cu Zeus pentru ca ii place sa violeze femeiele umane, doar judec caracterul pesronajului fictiv.
"Biblia e plina de binecuvantari si invataturi bune, ai citit numai ce ti-a convenit."
Nu contest ca biblia are si ceva invataturi bune, dar asta nu le scuza pe cele mai putin bune. Este ca si cum eu as da in fiecare zi de mancare unor copii, le-as da un acoperis asupra capului, acces la educatie, sistem de sanatate etc. dar in acelasi i-as viola cu brutalitate in fiecare zi, iar cand vine politia sa ma aresteze le spun "nu vedeti ca am facut si lucruri bune pentru ei?". Ce crezi ca o sa fie de acord ca lucrurile bune pe care le-am facut compenseaza violurile zilnice si o sa ma lase sa am grija de acei copii in contiunare?