| aliceinchains a întrebat:

"Lumea noastră va ajunge într-o zi atât de subtilă, încât va fi mai ridicol să crezi în Dumnezeu, decât este azi să crezi în fantome." G. Ch. Lichtenberg

Credeți că va exista o așa perioadă, în care tot mai mulți își vor da seama de adevăr, iar pentru ceilalți va fi rușinos, stupid să creadă în Dumnezeu?
Sau oare oamenii sunt atât de îndoctrinați, atât de atașați de religie, încât nu se va putea renunța niciodată la ea?

Răspuns Câştigător
| Klepto a răspuns:

Eu nu vad in viitor o combustie a crestinismului, stiinta evolueaza incontinuu, efectele sunt vizibile, viata mai buna, viata mai lunga, viata mai usoara, medicamente.Stiinta debia se desfasoara, pe cand crestinismul bate aceeasi toba cu rai si pace sufleteasca.Inafara de serenitate si nirvana, nu are ceva palpabil de oferit.Chiar daca moara crestinismul se va oprii pe viitor, tot vor exista adepti care o sa sufle in moara ca sa se invarta.
Este asa de rau sa te crezi tu zeul tau? este asa de rau sa te crezi stapanul vietii tale? este asa de rau sa te crezi mai bun decat dumnezeu?(si un crestin o sa spuna, si Lucifer s-a crezut mai bun si uite ce a patit).
Nu o sa moara niciodata indoctrinarea si trambitarea credintei.

20 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Lasa ca si Voltaire spunea ca peste 50 de ani, crestinismul va disparea, si, culmea!, acum, in locul unde el a facut aceasta afirmatie se afla o asociatie de raspindire a Bibliei pe intreg pamintul. Dumnezeu stie sa fie si ironic uneori.

| 6DuckMeJesus a răspuns (pentru cristi202):

Sa inteleg ca tu esti cea mai mare gluma facuta de el?

| cristi202 a răspuns (pentru 6DuckMeJesus):

Atita timp cit imi da putere sa zimbesc in fata oricarui lucru, inclusiv a ineptiei zise de tine, si aduc zimbetul pe buzele multor altora, poate ca sunt cea mai mare gluma a Sa. Dar, daca eu stiu sa fac un lucru bun, inveselindu-i pe oameni, tu ce sti sa faci decit sa arunci insulte?

| 6DuckMeJesus a răspuns (pentru cristi202):

Disectii. Stiu sa fac bine disectii. Si pentru ca-s un bun crestin, uneori le fac si moca.

| Dumnezău a răspuns:

Pai,sa vedem.
1. 1450: Copernic si Galilei zic ca Pamantul se invarte in jurul soarelui, si nu invers.Sunt considerati de catre Biserica si oamenii timpurilor eretici, satanisti si nebuni
2. 1500: Columb si inca niste domni zic ca Pamantul nu e plat, ci rotund, si se duc prin America sa se gineasca dupa Pamantul acela rotund.Lumea ii crede nebuni, si spune ca il vor mania pe Dumnezeu prin expeditia lor
3. 1650: Oamenii spun ca rosiile sunt legume diabolice si ca sunt otravite.Un anumit nene mananca intr-o piata publica vreo cateva kilograme de rosii, nu moare, se desteapta lumea

4.Prezent: Tarile civilizate au procente ridicate de ateism, 15-20%.Romania are un procent declarat de ateism de 0, 1%, iar jumatate de romani inca mai cred ca Soarele se invarte in jurul nostru.

Raspuns: Cred ca in lumea civilizata se va abandona credinta in Dumnezeu undeva prin 2100, dar in Romania nu vad asa ceva nici peste 500 de ani, pentru ca suntem la nivel de Neanderthal fata de restul lumii in conceptii si pareri.Totusi,eu incep sa cred din ce in ce mai mult in propria teorie,cum ca Dumnezeu este o conceptie mentala personala,diferita la fiecare, si ca fiecare avem un Dumnezeu si un Satana in noi, ce poate fi controlat.Adica,la dracu,fiecare suntem Dumnezeu!

Dar as prefera de o mie de ori sa nu mai fie poporul indoctrinat, dar inca crestin in limitele bunului simt si al logicii rationale, decat sa fie atei si ilogici.Tocmai astazi vazusem pe Antena,ca Andrei Saguna a fost facut sfant.WTF!? Si erau vreo zece babe,gen: ''E bine,maica,ca l-a facut sfant,ca a facut lucruri bune.''Reporter: ''Dar stiti ce a facut Andrei Saguna?" Indoctrinata: ''Nu stiu,maica,dar e bine ce face Biserica!''. Asta e marea greseala a poporului roman,indoctrinarea,nu credinta in Dumnezeu, ca poti crede si fara pupat de oase, construiri de catedrale de 1/4 miliard de euro,si alte ineptii crestinopate.

Inca odata, nu pledez voit pentru abandonarea credintei, ci pentru abandonarea prostiei ce o propaga credinta; nu e tot una.

| Rapplex a răspuns:

Da, eu zic ca urmatoarele generatii vor accepta adevarul, mai putin cei din zonele rurale, fara prea multa scoala.

| mgtow a răspuns:

Tu daca nu crezi in Dumnezeu e treaba ta, dar crezi ca lumea si fiinta umana a aparut singura? Nicigand, explozia bigbang e o teorie stupida care au inventat-o niste oameni de stiinta din EE.UU. Cand te va judeca Dumnezeu atunci iti vei da seama ca exista acum crezi ce vrei.

| Rapplex a răspuns (pentru mgtow):

Tin sa iti amintesc ca si religia e o teorie creata de oameni

| aliceinchains explică (pentru mgtow):

Ți-a răspuns Woodenpints...mai citește o dată!

| UnleashedPsycho a răspuns:

Sper să trăiesc când se va ajunge la asta. Până atunci, continuăm să ridicăm biserici, să donăm ca boii bani ca să se întreţină biserica, să scriem d-zeu şi pronume ca el, lui sau alte cuvinte care apar în preajma cuvântului d-zeu sau care au legătură cu el, cu literă mare, că aşa zice religia şi religia e mai presus de gramatică, să ne îmbulzim să pupăm mumii pentru că se presupun a fi sfinte, să îngropăm în bani preoţii să ne facă cununie religioasă şi botez că dacă nu eşti unit, până şi când te căsătoreşti, de d-zeu, respectiv curăţat de "păcatul strămoşesc" eşti Satana etc.
Sayonara!

| 6DuckMeJesus a răspuns:

Rahat. Nici daca as detine forta necesara nu as incerca sa fac uita-te religiile, ba chiar le-as da apa la moara la partizani. In fond, atat timp cat exista idioti care sa creada-n d-zeu sau oricare alta divinitate, va exista posibilitatea de a profita dupa mintea lor retarda.
Vrei biserica? Ok. Cati metri patrati sa aiba? 50? Ok, 50 x 2500 ron pe luna plata la stat...asta fiind doar un exemplu, taxa poate creste cat ai bate din palme.

| Just4Joker a răspuns:

Ufff, inteligent Dom' Lichtenberg! Orice om crede intr-o entitate, considerand-o ''atotputernica''... Ei bine, Lichtenberg a avut o viziune exacta in viitor. Orice om crede partial in stinta, partial in religie. Lumea lui Lichtenberg e in proces de dezvoltare... am vazut o gramada de atei, de emo etc. care li se pare ridicol sa creada intr-o entitate. Eu unul am incredere oarba in dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce parere ai de Dostoievski care zice: "A trai fara D-ZEU e un chin, a muri fara EL e o nebunie."?

| 6DuckMeJesus a răspuns (pentru anonim_4396):

Dostoievski a scris un roman foarte sugestiv in ceea ce te priveste...in special titlul.

http://www.jocsecund.info/......diotul.jpg

| anonim_4396 a răspuns (pentru 6DuckMeJesus):

Sincer, imi repugna Dostoievski si n-am citit din el mai mult decat cateva pagini si acelea de obligatie. big grin Am retinut si am inteles si aluzia ta! Pentru tine, cineva care nu iti impartaseste ideile este o persoana idioata, sa inteleg? Interesanta optica si comuna in zilele de astazi. Oricum iti doresc un w-e placut!

| 6DuckMeJesus a răspuns (pentru anonim_4396):

Scuza-ma...n-a fost o aluzie. A fost o insulta pe fata.

| anonim_4396 a răspuns (pentru 6DuckMeJesus):

Am folosit "aluzie", gandindu-ma ca ai o mica urma de bun simt in tine, insa m-am inselat teribil Aroganta si autosuficienta te caracterizeaza. Nu te mai obosi sa-mi raspunzi. Imi repugna sa "discut" cu oameni ca tine. Oricum iti doresc o saptamana buna!

| andrey910 a răspuns:

Ma gandesc cateodata la asta...

| aliceinchains explică (pentru andrey910):

Ok, si cand te gandesti la asta, la ce concluzie ajungi? Asta era intrebarea.