anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

M-am uitat pe internet la pacatele care necesita sa faci spovedanie.Si ce sa credeti? Sunt aproape 200! Si dupa ce am terminat de citit toate pacatele de la 1 la 193, mi-am dat seama ca Dumnezeul asta in care credeti voi ne FURA LIBERTATEA.Adica ce are daca ma duc cu niste baieti la bere sau cu o gagica in oras? Ma va pedepsi Dumnezeu? Poate unii isi doresc sa aiba o familie fericita sau unii doresc sa faca inconjorul lumii.Dar nu, ar trebui sa avem frica de Dumnezeu si sa ne sacrificam viata si libertatea pentru El ca asa zice El.Voi ce parere aveti? Nu are voie omul sa fie fericit si fara Dumnezeu?

28 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

In biblie nu scrie ceva de bere ca e pacat sa bei din contra iisus prima minune a facut-o la o nunta, sa bei o bere cu prieteni este ok, dar sa bei ca un porc nu e prea bine

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca nu stii a fost un moment in care puteai sa iti rascumperi pacatele cu bani dati bisericii... nu era logica sa fie lista lunga?

| Celcestietot a răspuns:

Ți-ai dat seama prost...

| CostinAlamariu a răspuns:

Pai daca exista un creator eu nu vad cum am putea avea orice fel de libertate in afara Lui. Daca îl respingi pe Dumnezeu nu esti deloc liber ci esti înrobit de pacat si o sa fi robul trupului tau si a patimilor tale. Doar in ascultarea fata de Dumnezeu poate exista libertate

| suntserios a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Ascultare si libertate in aceeasi propozitie? hmm

| CostinAlamariu a răspuns (pentru suntserios):

Da, ascultare si libertate in aceeasi propozitie. De exemplu sa fi liber in context social-civic inseamna sa nu fi la inchisoare. Ca sa nu fi la inchisoare trebuie sa asculti si sa respecti legile.

| mastadont a răspuns:

Nu Dumnezeu îți fură libertatea ci preoții și biserica. Dacă nu ai observat, Dumnezeu te lasă să faci ce vrei, el nu intervine. Ia du-te și fumează un cui, mergi la c urve, îmbatăte, și o să vezi că nu o să te trăznească și nici nu te îmbolnăvești. Toate aceste păcate au fost introduse, tot acest proces al spovedaniei a fost introdus de biserică pentru a stoarce credincioșii de bani și pentru a avea acces la viața lor intimă. În trecut, era o vreme când se plătea în funcție de gravitatea păcatului.

| Algo098 a răspuns:

Are voie, mai ales ca Dz e doar un personaj de poveste, un spiridus happy

| Irinel15123532 a răspuns:

Dumnezeu nu obliga pe nimeni sa il urmeze. Nu stiu ce ai citit pe internet, si de ce nu citesti biblia, dar a iesi cu prietena ta in oras, in socializare normala, nu e pacat. Desigur, fara sa intetineti acte sexuale in afara casatoriei pentru ca este pacat, curvie, dar nu spune nimeni sa nu socializati pentru cunoastere in vederea casatoriei, suntem oameni, nu animale.
Dumnezeu este cel care iti ofera fericirea in familie, nu sa ti-o ia. Dumnezeu nu este un politist rau cu un baston in mana pregatit sa dea in capul cuiva. Este un Tata iubitor, foarte preocupat de siguranta si bunastarea noastra, El ne iubeste neconditionat.
Eu personal nu beau alcool deloc, pentru ca am aproape in fiecare zi km pe care trebuie sa ii parcurg la volan, de asemenea vreau sa am in fiecare minut mintea limpede pentru ca nu stiu ce poate interveni in orice secunda, dar daca tu vrei sa bei o bere o data pe saptamana sa zicem, nu e ceva rau, bine ar fi sa o bei acasa, sa nu te expui in public, dar nu uita, alcoolul este daunator si este mai bine sa il eviti, poti bea ocazional.
Dumnezeu ne cheama la sfintenie si o viata frumoasa, sa ne intemeiem o familie, sa ajutam pe cei din jurul nostru, sa ii iubim, sa ne daruim pe noi insine altora, sa nu traim doar pentru noi in lacomie, ci sa daruim si sa investim in altii, la final oricum nu iei nimic cu tine, si la ce folos te-ai straduit sa mori cu cat mai multe jucarii in mana? Daruieste din ele si altora, timpul tau, talentele tale, chiar si pe plan financiar poti ajuta pe cineva.
Desigur trebuie sa investesti si in tine si in familia ta, dar nu uita de Dumnezeu, pentru ca tot El te binecuvanteza cu tot ceea ce ai, si vei avea. Dumnezeu face o promisiune, tie, si mie, si tuturor celor ce il asculta.

''Dati, si vi se va da, ba inca vi se va turna o masura buna care va da pe deasupra''
Dumnezeu spune ca daca vei darui, El va avea grija sa primesti mult mai mult inapoi, si daca nu crezi asta, fa o incercare, arata-i Lui Dumnezeu ca ai incredere in El, si nu vei regreta niciodata, eu am incercat, si iti garantez ca functioneaza.

Nu stiu ce fel de Dumnezeu ai tu in suflet, dar daca asa il vezi tu pe Dumnezeu, un batranel mereu suparat, incruntat, cu fata posomorata si cu o tabla imensa cu 5 crete in mana si gata sa noteze fiecare greseala ca sa stie cate bate sa ne dea in cap, atunci da-mi voie sa iti spun draga prietene, ca nu il cunosti pe Dumnezeul bibliei, si Dumnezeul bibliei este un Dumnezeu caruia ii pasa foarte mult de tine, mai mult decat ti-ai putea imagina vreodata.

Recomand urmatoarele video scurte :

https://www.youtube.com/watch?v=Nxv74DFbjdc

https://www.youtube.com/watch?v=VgEnPPwMGZQ

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dar ai voie să faci ce vrei. Nu cred că va veni popa să-ți dea în cap că te prinde cu gagica într-un bar. Dacă te prinde acolo, și el face același lucru.
Dumnezeu îți dă libertate, alegi să-L iubești pe El pentru că și El te iubește pe tine, atunci ai viața veșnică cu toată Împărăția Sa dată celor ca tine; alegi să nu asculți de El-> mori, de două ori(Apoc. 20:14, 21:8).
Te las cu Mica6:8, Matei22:35-40 și 1Ioan5:3.

| slayer09 a răspuns:

Frate, Dumnezeu nu interzice nimic, dupa cum vezi, omul face ce vrea cu fiinta lui, poate sa se si sinucida daca vrea, dar, El ne-a dat niste legi, nu ni le-a dat degeaba ci pentru bucuria si fericirea noastra. Tu poti sa te duci cu baietii in oras la o bere si sa te plimbi cu o gagica prin oras, si poti sa faci ce vrei, dar depinde cu ce scop o faci si cum o faci. Daca te duci la bere ca sa te imbeti si sa vorbesti prostii si sa te gandesti ce gagica mai ai pe lista in seara asta si cum sa o faci sa iti intre in patul tau, poti sa o faci si pe asta, e alegerea ta, dar asa te departezi de Dumnezeu si vei simti repercusiunile lipsei Domnului in viata ta: tristeti, amagiri, boli, necazuri, astea nu Dumnezeu le da ci tu le capeti prin alegerile tale, Dumnezeu doar te lasa in pace sa iti vezi de treaba ta, atunci cand tu IL alungi. Nu trebuie sa fii robul placerilor, pentru ca te vor distruge psihic, trebuie sa respecti legile Lui ca sa capeti bucuria, nu placerea.

| Helper07 a răspuns:

Crezi ca ar mai exista pacat daca omul ar fi fericit fara Dumnezeu?
Eu nu cred, pentru ca tot ce face D-zeu pentru noi, e ca sa fim fericiti. Nu putem fi fericiti pacatuind, Dumnezeu stie asta, chiar si Satan o stie. Fericirea e doar ceva de moment. Ceea ce o sustine e iubirea. Daca pacatul e opusul iubirii atunci nu poti fi fericit pacatuind. Focul se stinge daca ramane fara lemne, asa si fericirea fara iubire.

| DuckDodgers0 a răspuns:

Omul nu poate sa fie fericit fara Dumnezeu.
Intelegi gresit ceea ce este pacat si ceea ce nu este. Poti sa bei linistit o bere in oras si sa iesi cu prietena. Pacatul apare atunci cand nu te multumesti cu o bere si ajungi sa te imbeti sau cazi im desfranare cu prietena...

| Bluestar15 a răspuns:

Multe lucruri despre ortodoxie sunt din pacate intelese gresit.Pacat inseamna tot ce desparte pe om de Dumnezeu (orice gand, fapta, cuvant etc. care desparte pe om de Dumnezeu e un pacat, intrucat pacatos in greaca inseamna "ceea ce desparte"). Problema este ca pacatele acestea ne distrug noua insine viata, mintea, constiinta (de exemplu alcoolul fara moderatie distruge organismul, in sensul asta e trecut mersul la bere ca pacat), tot ceea ce e viciu de fapt il transforma pe om in sclavul viciului, ii rapeste libertatea despre care vorbesti. Dumnezeu procedeaza exact invers: mareste libertatea omului ferindu-l de tot ceea ce e daunator pentru mintea, trupul, constiinta si sufletul lui. Dumnezeu nu pedepseste omul in sensul ca abia asteapta ca omul sa greseasca si zbang ii da una peste ochi, ci e fix invers: noi ne facem noua insine prin propriile alegeri proaste viata un iad si Hristos sta pe cruce si aproape ca se roaga de noi sa il lasam sa ne ajute. Spovedania dezleaga omul de pacate si il face curat sufleteste, am vazut oameni cu depresie puternica sau cu anxietate care s-au vindecat dupa ce s-au spovedit, asa incat nu e deloc adevarat ca Dumnezeu ne rapeste libertatea, ci e exact invers: El ne aduce vindecarea si eliberarea din sclavia in care ne tine lumea, viciul, lucrarea raului in lume etc. Toate cele bune happy

| Holiday a răspuns (pentru Bluestar15):

"...am vazut oameni cu depresie puternica sau cu anxietate care s-au vindecat dupa ce s-au spovedit..."

Eu am vazut unii care s-au vindecat dupa ce au inceput sa mearga la tarfe...o fi vreo asemanare?!

| Bluestar15 a răspuns:

Nu uita ca primul om care s-a mantuit a fost talharul de pe cruce.Omul acela facuse o groaza de nenorociri (toata viata lui a violat, a talharit, a ucis etc.) si totusi a decis ca vrea sa fie impreuna cu Dumnezeu, le-a spus celor ce-l injurau pe Hristos "eu sunt vinovat, dar omul aceste e nevinovat, de ce il huliti?" si L-a rugat pe Hristos sa il pomeneasca in imparatia cerurilor, parandu-i rau de cele ce facuse pana atunci.Hristos ii spune "azi vei fi cu Mine in rai" happy Mai pare Dumnezeu acum un tiran care vrea sa ne rapeasca libertatea? happy

| RKBlue a răspuns (pentru Bluestar15):

Deci si noi ar trebui sa ii iertam pe violatori, criminali si hoti.
Nu trebuie sa mearga la inchisoare, caci pana la urma, tot impreuna vom ajunge.
Interesant...

Răspuns utilizator avertizat
| RKBlue a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Da...
Nu e ciudat cum persoanele gay ajung in iad, dar criminalii sunt iertati?
Imi place de acest Dumnezeu.Nu face discriminare decat in functie de orientare.
Pare insa ca opiniile lui se schimba in functie de persoana cu care vorbesti.Interesant...

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru RKBlue):

A ierta nu înseamnă a ii scuti de pedeapsa. Nici de cea care o merita conform Codului Penal, si nici de judecata lui Dumnezeu.

Răspuns utilizator avertizat
| alex598 a răspuns:

Omul are voie să fie fericit și fără Dumnezeu. Dar este creat astfel încât să fie cel mai fericit când e cu Dumnezeu și să nu se simtă împlinit fără El. Dacă, de exemplu, mașinile pe Diezel sunt făcute așa încât să funcționeze cel mai bine cu Diezel și oamenii sunt făcuți să funcționeze cel mai bine cu Dumnezeu. Cât despre spovedanie, biblia zice că nimic în afară de sângele lui Isus nu poate ierta păcatele. Dar dacă tu îl vezi pe Dumnezeu ca și o persoană care vrea să-ți fure libertatea atunci nu ai înțeles cum este Dumnezeu. Gândește-te, te rog, la un părinte care are un copil diabetic și îi interzice să mănânce dulciuri. Ai putea spune că părintele este restrictiv cu copilul și îi fură libertatea sau că îl protejează de suferințe foarte grave. Exact așa este și Dumnezeu. El nu dă porunci ca să îi chinuie pe oameni pentru a vedea cine merită aprecierea și dragostea lui și cine nu. El le dă pentru că îi iubește pe oameni și vrea să îi ajute să facă ceea ce este cel mai bine pentru ei și care să îi scape de cât mai multă suferință inutilă. Așa că poți să nu asculți și să mănânci dulciuri dar Dumnezeu a încercat să te prevină și să nu te lase să-ți strici dinții sau să ai probleme mai grave.

| pombar a răspuns:

Doar oamenii o sa iti spuna despre dumnezeu, ai incredere in orice strain care poate incearca sa te manipuleze cu cretivitatea lui? daca imi dai banii o sa fi fericit dupa moarte

| RoșcaLucian a răspuns:

Dumnezeu nu ne fura libertatea. Tu faci ce vrei. El doar îți spune ce e bine sa faci. Faci ce vrei, deci ești liber, dar îți asumi consecințele. Domnul va răsplăti fiecăruia după faptele Sale.

| RoșcaLucian a răspuns:

Îmi cer iertare dacă am suparat cu ceva! O zi minunata!

| RoșcaLucian a răspuns:

Îmi cer iertare dacă am suparat cu ceva! Dumnezeu sa ne ierte!

| RoșcaLucian a răspuns:

Dumnezeu sa ne ierte pe toți! Imi cer iertare daca am suparat cu ceva!