| Meme10Memu a întrebat:

Ma framanta la inima o intrebare chinuitoare: de ce oamenii cand ating oase, moaste nu inviaza ca atunci cand un mort s-a atins de oasele lui Elisei? Oamenii din prezent nici macar nu sunt vindecati de boli daramite sa invieze. Slujbele se tin in cimitirele bisericilor printre morti, cranii de om si nu se mai tin in biserica.

8 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Simplu ca bunaziua, Elisei a fost un SFANT facut de Dumnezeu, cei numiti de tine sunt "sfinti" facuti de diverse biserici cu popi lor.

| mentholinks a răspuns:

Pai au innebunit oamenii, cum sa zici ca niste resturi putrezite sunt sfinte?! Se mai inchina si la idoli, pupa icoane la 1 leu bucata, etc.

| Algo098 a răspuns:

In povesti se poate orice, dar nu si in realitate.

| RKBlue a răspuns:

Deoarece nu conjuga corect verbul "a invia".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Slujbele pentru morți care se țin în cimitir se numesc parastase.

| roty78 a răspuns:

Nu ne vindecăm deoarece nu credem cu adevărat.
Mântuitorul îl întreabă:
"Crezi tu că pot să fac eu asta"?
Iar el spune : "Cred, Doamne, ajută necredinței mele"
Căzând masca ce ascunde eroarea credinţei noastre omul va striga, cu lacrimi în ochi, tulburătoarele şi paradoxalele cuvinte: Cred, Doamne! Ajută necredinţei mele!
Credinţa ta de om nu este niciodată suficientă ca să umple măsura de sus şi numai Dumnezeu este Acela care ţi-o umple.
Sfântul Ioan Gură de Aur talcuind aceste cuvinte, mărturisește: "Atât de mare este puterea Mea, că pot să dau și altora puterea de a face minuni. Deci, dacă vei crede cum trebuie, și tu vei putea vindeca si pe fiul tău și pe mulți alții".

| Meme10Memu explică (pentru roty78):

Mortu nu avea credinta pentru ca era mort si tot a inviat si fara credinta.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru roty78):

Mortul înviat la atingerea oaselor lui Elisei nu mai avea cum sa creadă. Era mort. Dar minunea s-a întâmplat pentru ca Elisei a fost cu adevărat un sfânt.