anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma indrept spre ateism deoarece cu timpul mi-am dat seama ca nu exista o divinitate care a creat viata pe pamant si altele daca va documenta-ti amanuntit ve-ti ajunge la aceeasi concluzie.Va zic ca nu cred in Dumnezeu cred in formarea pamantului si vietii in miliarde de ani, nu cred in Satana cred in iubirea de sine si credinta proprie.Nu cred in religie dar stiu ca este esentiala pentru a opri unii oameni de a comite infractiuni si nelegiuiri instituind o frica in constientul sau (frica de a nu ajunge in iad) asta intr-adevar este un lucru bun care il face religia.In concluzie: Religia mentine granita dintre bine si rau in lume.Dar mersul la biserica si si credinta in fictiv mi se pare o dorinta a omenirii de a crede in ceva ...acestora le spun mereu sa creada in ei.
Intrebarea ar fi am sau nu dreptate inainte de a raspunde deschideti-va mintea si ganditi la ce am scris...

23 răspunsuri:
| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Iti dau dreptate insa am o mica rectificare sau mai bine zis, o parere personala: Nu mai e ca pe vremea bunicii, cand intr-adevar oamenii traiau cu frica de Dumnezeu! Acum, unii cred in Dumnezeu, dar nu mai au nicio teama. Nici macar respect pentru Dumnezeul cu care se lauda atat ca il venereaza. E multa vorbaraie, practica lasa de dorit!

| RAY a răspuns:

Ma bucur ca esti ateu si gandesti rational,sper ca asta nu o faci doar sa pari mai diferit sau din alte scopuri, te-ai gandit bine ai cercetat totul, sa stii ca a fi ateu e greu in Romania dar daca esti ateu asa vei ramane daca nu, nu vei ramane, as vrea sa te intreb cum de ai trecut la ateism si de la ce religie?

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

In acte inca sunt crestin ortodox dar eu calea ateismului o urmez.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Aaa,,dar eu calea ateismului o urmez,, aici nu m-am exprimat corect...
Voi nu a-ti vazut Star Wars. Exprimarea Yoda, dar sincer nu am scris asa fiindca am vrut ma grabeam si uite ce-a iesit...

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Ar fi bine daca ai invata sa scrii corect

| M25M a răspuns:

Iti dau un sfat sau mai bine zis un principiu pe care sa ti-l impui(daca tot ai cerut o parere):
Crezi in ceea ce vrei tu sa crezi atat timp cat nu te afecteaza pe tine si pe ceilalti din jurul tau intr-un mod negativ.
Poti sa ramai la credinta intr-un creator (nu neaparat Dumnezeu) fara a apartine unei religii anume, poti fi ateu convis, poti fi agonstic, poti adera la budism, indiferent ce alegi tine minte acele randuri pe care ti le-am scris...

| Maxim96 a răspuns:

De unde esti asa sigur? Ce dovezi aduci?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cu ce te-ai documentat copilu'? Ai citit teoriile alea idioate si spui ca te-ai documentat..Sarac esti in gandire!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ok sa inteleg ca sunteti credinciosi convinsi, nu injurati, nu minti-ti, mergeti la biserica regulat.
Eu nu va oblig sa vedeti lucrurile cum vad eu dar am incercat sa spun ca gasesc cate ceva bun in toate ...de exemplu am spus ca religia crestina mentine granita dintre bine si rau, am mai spus ca cea satanista te ajuta sa crezi mai mult in tine. Aceste lucruri sunt bune nu am spus ca sunt ateu convins fiindca religia ne invata si lucruri care ne ajuta in viata desi eu accept mai mult religiile mai spirituale... nu spun ca sunt satanist, budist, etc desi aceste religii incurajeaza gandirea libera si meditatia, nu spun ca sunt crestin desi in acte asta se spune.Nu cred in Dumnezeu, Alah, Buda etc.EU CRED IN MINE.Nu am nevoie de alte presupuse divinitati, cine stie poate una o exista dar timpul o va demonstra.Eu nu va oblig sa credeti ce spun eu, doar mi-am exprimat opinia in legatura cu religia.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cosmin,ce nu am scris corect?

| Dandanache a răspuns (pentru anonim_4396):

"va documenta-ti"
"ve-ti ajunge"
"nu minti-ti"

| anonim_4396 explică (pentru Dandanache):

Credeam ca sistemul de corectare TPU va corecta toate greselile asa ca n-am stat sa scriu tot corect din punct de vedere gramatical.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai tu ai luat-o de la credinta spre ateism.io am mers inainte de la ateism, spre credinta.ti ti-ai dat seama cu timpul, fiindca te-ai documentat.eu la fel documentandu-ma am ajuns sa cred in Dumnezeu si in cel pe care l-a trimis el. Iisus Hristos. sper sa ne intalnim la mijloc si sa mai stam de vorba.tot mergand si cautand singuri ne mai plictisim.profitam de intalnire. dupa aia ori mergem impreuna ori fistecare in drmul lui. posibil sa nu ne vedem din cauza evolutiei.tu material eu spiritual.cine stie? poate de fapt impreuna sa facem cat unul bun.de aia noi astia ne casatorim.sa ne complectam reciproc.da intre noi nu se pune problema fiindca mie imi plac fetili.

| BlackSulphur a răspuns:

Daca ai de gand sa intrebi pe altii daca alegerile spirituale facute de tine sunt bune, you're gonna have a bad time!

| bobbyjah a răspuns (pentru BlackSulphur):

Hah,adevarat ai grait xD

| svartirhimnar a răspuns:

Într-un fel ai dreptate, într-un fel nu.
Ce argumente ai tu că nu există? Cine crezi tu că a creeat Pământul?
Pot spune că sunt de acord la:,, religia menţine graniţa dintre bine şi rău''.
Mersul la biserică nu te face mai credincios, dacă atunci când ajungi acasă înjuri de dracu şi dai în cap vecinului.

| anonim_4396 explică (pentru svartirhimnar):

Intrebarea nu este cine a creat Pamantul...mai exact cine a creat Universul si toate celelalte universe paralele (deja intram in prea multe detalii)
Dupa parerea mea se poate considera pur si simplu un paradox sau putem merge pe varianta ca ar fi existat acest Big Bang cunoscut si sub numele de Marea Explozie, este modelul care explică apariția materiei, energiei, spațiului și timpului, altfel spus a existenței Universului.
I-ti pun eu o intrebare:Oare cati oameni de stiinta cred in existenta lui Dumnezeu sau a oricarei alte divinitati?
Oricum am uitat sa adaug ce ai spus tu cu mersul la biserica acesta e un alt lucru care ma deranjeaza la comunitatea in care traim si am un lucru sa le spun tuturor care fac acest lucru.MAI BINE NU MAI MERGETI LA BISERICA, MERGETI DEGEABA.Acest lucru dovedeste cat conteaza mersul la biserica pentru unii oameni...Dar problema asta o au majoritatea si problema cea mai mare este ca ei chiar cred ca in sinea lor ca sunt credinciosi.

| svartirhimnar a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu mă ajută cu nimic dacă merg la biserică, şi acasă pot să mă rog.
Cel puţin, eu merg doar de Paşte, la înviere şi să mă spovedesc.
Ştiinţa nu are legătură cu religia, poate doar puţin. Însă oamenii de ştiinţă fie sunt atei, şi caută cât mai multe informaţii despre cum s-a format lumea, fie sunt oameni absolut normali, poate creştini, şi sunt pasionaţi de chestia asta.
Da, voi spuneţi faza aia cu Big Bang-ul, însă el de unde a venit? Din nimic?
Vezi..nici aici nu-s explicaţii.

| Mikhtarian a răspuns:

Penibil.

| Bogdana a răspuns:

Si cum ti-ai dat seama ca nu exista? Si de ce m-as convinge in urma unor documentari de pe net, carti etc. care au fost scrise de oameni si de parerile lor.Cine poate demostra cu adevarat ca nu exista? Ca exista da, poti demonstra.Chiar tu esti dovada vie.Si da, chiar daca omul s-ar fi tras din maimute sau din nu stiu ce animal, cine a creat maimutele? Mama? Si da, chiar si acea teorie bing-bang, univers etc., a aparut asa din senin? Nu stiu, pur si simplu, cum te poti uita spre cer, spre toate lucrurile din jurul tau, natura, tot si sa crezi ca nu exista Dumnezeu.Ai fi putut sa nu te nasti, ai fi putut sa fii orb, surd, mut, invalid si toate cele. Putina recunostiinta, pentru tot ceea ce esti astazi.winking
Si nu este doar cazul tau, vorbesc in general pentru majoritatea oamenilor.Si chiar mai spunea un utilizator, daca esti ateu, si nu crezi in Dumnezeu, si in religie si in nimic, de ce mai intri la categoria religie? Daca intr-adevar nu crezi, de ce mai ai nevoie de raspunsuri? Omul nu ar trebui sa se indeparteze de Dumnezeu din cauza religiei.De ce exemplu le dau preotii crestinilor, sau biserica.Da, intr-adevar un om are nevoie de o improspatare, a propriei credinte, care da, o poti capata la biserica, nu neaparat la biserica ortodoxa, la orice biserica, catolica, protestanta, unde te regasesti tu.Dar adevarata ta credinta, care nu ti-o poate smulge nimeni, nici un preot, nici o biserica, nimeni, este in suflet.Acea credinta cat o boaba de mustar.winking
O zi minunata.

| andreiush25 a răspuns:

Nu trebuie noi sa iti dam un raspuns.Tu trebuie sa cercetezi si sa alegi pe ce cale o iei de unul singur. Fara teama, ci doar cu ratiune.

| Mișika a răspuns:

De-a lungul timpului razboiul dintre credinta si necredinta a fost cel mai groaznic calvar a-l omului, de 2000 de ani ambele tabere incearca sa demonstreze ceva, iar la finalul oricarei discutii, se ajunge la crezi ce vrei, a crede dupa parerea mea nu inseamna neaparat a accepta unanim tot ce tu tinzi sa evidentiezi ca este bine sau folositor, sau daca asta o fac altii, eu cred ca, credinta este unul dintre cele mai mari daruri ale omului daca se pune problema si chiar accepti faptul ca suntem limitati din punct de vedere intelectual, avem pretentia si chiar credem ca putem explica cum s-a format totul, putem pune cap la cap pesele unui puzzle intins pe o durata de 13, 7 miliarde de ani, dar nu putem prezice traiectoria unei frunze in cadere libera, este cam subiectiva parerea dar, asta este, eu consider ca, a crede, este calitatea omului de a recunoaste si de a accepta propria conditie si de a nu-si asuma tot felul de merite pentru explicatii care pot fi intoarse pe dos de-a lungul timpului, crezi si gata, sau accepti ceea ce poti explica ca fiind ori in legatura cu ceea ce crezi ori in opozitie, buneinteles dupa ce te-ai convins ca este adevarat.