| Lizzu a întrebat:

Ma intereseaza si parerile credinciosilor si ale ateilor in legatura cu intrebarea mea.

-- Daca ceva superior omenirii (o fiinta, o energie suprema) ar exista, nu credeti ca ar fi totul mai simplu daca noi am stii cu siguranta ca exista deoarece acel ceva ni s-ar arata in viata cotidiana, daca ni s-ar arata zi de zi si am fi familiarizati cu el?
De ce ceva care se presupune ca EXISTA cu adevarat, se ascunde? Pentru ce sa se ascunda de om?

Chiar nu stiu si nu-mi e clar atat mister.

47 răspunsuri:
| Lizzu explică (pentru anonim_4396):

happy
Da,exact ce ai scris acum am citit eu undeva.
Ca dupa aceasta viata,vom experimenta exact ceea ce am crezut in timpul vietii ca vom trai dupa ce totul se termina.
Daca credem in iad vom experimenta iadul asa cum il imaginam dar nu vom simti durere ci vom fi ca spectatori.
Si nimic nu va fi vesnic. Adica nu ramanem in iad o vesnicie si nici in alta parte...

Acum parerile sunt impartite.

Da,sunt la mijloc undeva, incerc sa mai caut motivatii, raspunsuri si sa gasesc ceva, nu stiu ce, orice.
As vrea sa cred in ceva si pe undeva mai cred, dar au aparut mii de intrebari si rationamente care vor sa iasa la suprafata.

Eu una cred in ceva dincolo, nu cred ca atunci cand murim fizic murim si spiritual.Cred in suflet si contiinta, nu cred ca suntem o bucata de carne ambulanta.
Dar ce este mai departe, pun sub semnul intrebarii.

NOname
| NOname a răspuns (pentru contαbαndonαt):

"...eu ma refer strict la cei ce cred intr-un D-zeu biblic..."
Te referi prost, căci întrebarea se referea la toţi credincioşii, nu doar la creştini.

Bun, răspunsul meu,

"Depinde de credincios.
Fiecare, pe lângă un anumit tip de credinţă, are şi calităţile lui individuale. În ele e baza.",

cu ce era greşit?

| contαbαndonαt a răspuns (pentru NOname):

Stiu ce spui, nu vreau sa dau dovada de minte incuiata in ceea ce ma priveste gen ` "credinta mea" (in ghilimele) este singura si unica, cea adev., iar restul sint gresite"...nu-s eu genul asta dar chiar nu pot avea o parere pozitiva despre cei orbiti de religie.Ateismul nu-I o religie, agnosticismul iar nu-i o religie, panteismul nici atat, nici nihilismul si lista poate continua tot asa...Cu astea nu am absolut nimic spre ex., deci nu cred c-am dat dovada de ipocriziethinking Caci nu resping toate "credintele" (din nou, in ghilimele) ci doar pe cea biblica.

| Lizzu explică (pentru contαbαndonαt):

Da happy
Frumos. Stiam citatul.
Suna bine.

| contαbαndonαt a răspuns (pentru NOname):

Aa, scuze.Pai nu ca era gresit dar am presupun ca era pe langa problema discutata + ca, cel putin eu, n-am intalnit pana acum credinciosi care la un moment dat ori altul sa nu-s arate fata orbita de religie si deci sa nu incerce sa-ti bage si tie pe gat credinta sa ori sa te persecute pe baza faptului ca nu impartiti aceeasi credinta/obiceiuri.De asta, nu de alta.

NOname

Nu mi-ai răspuns la întrebare: cu ce era greşit răspunsul meu?
Se vorbea de credinţe, nu de religia creştină sau oricare alta. Şi chiar dacă s-ar fi vorbit strict de creştinism, de ce ar fi greşit să judec omul după calităţile lui individuale, nu după preferinţele lui religioase?
Fii corectă!

NOname
| NOname a răspuns (pentru Lizzu):

Răspunsul meu era la modul glumeţ, Liz. : )

Răspuns utilizator avertizat
NOname

"...am presupun ca era pe langa problema discutata..."

http://i.imgur.com/riBDcN1.jpg

| Lizzu explică (pentru SaveOurSouls):

happy

| Quasimodo a răspuns:

Foarte pertinenta intrebarea. Si eu ma gandesc de mult la acest lucru: Ce motive ar avea Divinitatea sa se ascunda de noi? E un mister...
Ma intreb insa, nu cumva noi suntem cei care ne ascundem? Nu cumva acele forte superioare noua sunt de fapt vizibile, dar noi suntem orbi, sau poate ne este indusa starea de orbire, fiind tinuti in intuneric?

| Lizzu explică (pentru Quasimodo):

Da, o teorie interesanta.
Posibil si asta.
Dar ce vina am avea? daca asta vedem noi ca si realitate.

| Quasimodo a răspuns (pentru SaveOurSouls):

Frumoase cuvinte... Multumesc! happy
Cu permisiunea ta, te voi cita: "a-l iubi pe Dumnezeu inseamna a iubi oamenii, ca iubirea semenilor este forma suprema de apropiere de Dumnezeu!"

| Inferno a răspuns (pentru Lizzu):

Dumnezeu, presupunand ca ar exista, nu ar trebui sa creeze omul pentru ca acesta sa existe. El poate crea doar un set de axiome (Din motive pe care nu le inteleg)lasandu-le sa interactioneze aleatoriu intre ele. Asa ca omul poate sa fie doar un produs al axiomelor divine, o creatie indirecta a divinitatii.
Daca Dumnezeu exista sa nu-ti inchipui ca a creat fiecare particula de praf in parte.

Răspuns utilizator avertizat
| Lizzu explică (pentru Inferno):

Creatie indirecta si produs? Aha...interesant. Nu m-am gandit vreodata la asta happy gandesti profund.

Asa e, poate nu a facut fiecare particula de praf ci totul s-a ramificat si s-a ramificat de la un produs de inceput care a determinat aparitia celor din urma. Cauza si efect.

| Quasimodo a răspuns (pentru SaveOurSouls):

Iti multumesc mult!
Dumnezeu sa te binecuvanteze! happy