| Effy35 a întrebat:

Mă întreb, tu, ca părinte creștin, te supui poruncii noi lăsate de Mântuitorul tău când îl lovești pe copilul tău?
Respectați ceea ce a spus apostolul Pavel despre a nu vă mânia copilul când îl insultați?
Dacă da, atunci nu te numești creștin, ci te numești creștin fals.

Răspuns Câştigător
| calutulfericit a răspuns:

Nu exista nicio mustrare de la parinte, care sa functioneze, exista doar principiul ai facut o greseala, "gandeste te la ce ai facut si nu mai repeta". Mustrarile fizice oricat de blande ar fi duc la si mai multa neascultare si la ura copilului fata de parinte.
Am simtit o pe pielea mea si iertarea mea pentru parinti de abia a fost facuta. Deabia.

Nu sti sa educi cu blandete, nu mai face copii simplu. Nu exista altceva.

16 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ai nevoie să toci lumea la cap cu propagandă religioasă?

| Effy35 explică (pentru sadrian46):

Nu. Îmi prezint ideile din pură curiozitate, pentru a vedea reacția religioșilor care pretind că umblă în Adevăr.

| StrongHeart a răspuns:

Doar de atat sunt capabili pentru ca, de multe ori, aia care-si bat copiii au fost batuti la randul lor cand erau copii, e ca un cerc vicios.
Raul se raspadeste prin generatii si pacatele se mostenesc.
Se transmit din tata in fiu.
Poti sa pui problema si biologic si filozofic si tot rezultatul ala il obtii.
Daca tu esti un distrus, sunt sanse mari sa devina niste distrusi copiii tai cand cresc, desi exista si exceptii.
Daca iti traumatizezi copilul sunt sanse foarte mari sa creasca si sa devina si el un monstru la randul lui cu ai lui, daca va avea copii.
Asta nu inseamna ca tu ca om nu poti sa rupi blestemul.
Doar ca trebuie sa fim constienti ca exista niste predispozitii genetice si e o problema foarte delicata care, care, de multe ori nu se rezolva nici cu pastile, nici cu sedinte de terapie(desi astea pot ajuta), se rezolva printr-o chestie foarte simpla, dar totusi atat de importanta, un singur cuvant, dragoste.
Doar asa se pot vindeca ranile si se poate merge mai departe, prin iertare si prin dragoste.
Oamenii aia se urasc pe ei insisi, pentru ca au trait in frica si ura, au crescut, nu si-au depasit niste frustrari si isi arunca neputinta pe copii, care n-au saracii nicio vina.
Sunt atatea drame, e socant cum traiesc unii oameni.

Le dedic melodiile astea, poate invata ceva din ele.

https://www.youtube.com/watch?v=honVGEu24ds

https://www.youtube.com/watch?v=ZOJA8gtNdBQ

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Cine cruța nuiaua nu-și iubește copilul. Pavel zice părinților să nu întărâte copilul la mânie. Asta înseamnă că îl mustră fara motiv. Tot Pavel zice și copiilor: fiți ascultători de părinți. Nu ar trebui sa ce zice Pavel și copilul nu doar părinții?

| calutulfericit a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

O sa mai treaca inca 100 de ani pana veți intelege, ca nuiaua aia o sa fie principalul motiv pentru care copilul vostru o sa va urasca.
Fara nuiaua aia nu va duce mintea sa educati?
Pai nu va duce.
In loc sa urmaresti emisiuni despre psihologia copilului si despre educarea lui fara violenta sau manie, tu practici o metoda fara sens d într-unul dintre manuscrisele ce au format biblia.

Eu in locul acelui copil ti as da tie o mama de bataie, ca sa vezi cum se simte si cat de inutil e.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru calutulfericit):

Nu ai înțeles nimic. Am vrut să-i dovedesc că și copilului i se adresează Pavel nu numai părinților. Și că întărati la mânie pe cineva, în cazul nostru fara rost. Se vede că Pavel cunoștea cazuri de genul acesta atât în rândul enoriașilor părinți cât și copii.

Cine cruța nuiaua nu-și iubește copilul. -Si ce ai vrut sa spui atunci cu asta?

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru calutulfericit):

Este și asta un fel de a educa copilul când toate celelalte mustrari mai blânde nu și-au făcut efectul. Altfel toți copiii ar ajunge precum dl Goe.

| Holiday a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

"Cine cruța nuiaua nu-și iubește copilul."

Doar imbecilii isi bat copiii.

| Effy35 explică (pentru TamplaruAnisoara):

"Cine cruta nuiaua nu-si iubeste copilul"
Dimpotrivă, cel care cruță toiagul își iubește copilul, pentru că dacă l-ar urî l-ar lovi.
Cât despre versetul amintit, cei mai mulți dintre voi l-ați urmat fără minte (sau inima), pentru că prin „nuiaua" autorul a vrut să transmită cu totul altceva, și anume că cearta (sau mustrare blândă) nu trebuie să lipsească atunci când copilul face nazdravanii.
Daca nu ma credeti pe cuvant, consultati Cuvantul lui Dumnezeu de mai jos:
https://www.bible.com/ro/bible/191/PRO.22.15.VDC?

Pavel le spune părinților să nu-și atate copilul la mânie, dar nu specifică un motiv pentru care l-ar putea atata să se mânie.

"Nu ar trebui sa ce zice Pavel și copilul nu doar părinții?"
Ar trebui, dar asta nu înseamnă că dacă unul nu își respectă statutul, celălalt ar trebui să-l încalce.

Nu exista nicio mustrare de la parinte, care sa functioneze, exista doar principiul ai facut o greseala, "gandeste te la ce ai facut si nu mai repeta". Mustrarile fizice oricat de blande ar fi duc la si mai multa neascultare si la ura copilului fata de parinte.
Am simtit o pe pielea mea si iertarea mea pentru parinti de abia a fost facuta. Deabia.

Nu sti sa educi cu blandete, nu mai face copii simplu. Nu exista altceva.

| IceRope a răspuns:

De unde știi sigur că alea sunt vorbele lui Pavel? Erai lângă el?

| Effy35 explică (pentru IceRope):

Pentru că așa se intitulează la începutul epistolei: „Pavel, slujitorul lui Isus Hristos, numit de El apostol"

| pacatosulBogdan a răspuns:

Tu care judeci pe parintii crestini si nu-ti vezi barna din ochii tai, de pe ce pozitii judeci? Esti ateu sau crestin? Mantuitorul nu este si al tau?

| Effy35 explică (pentru pacatosulBogdan):

Cum crezi că acești părinți „creștini" ar fi judecați de Dumnezeu dacă nimeni nu le-ar spune că ceea ce fac ei este un păcat?

| pacatosulBogdan a răspuns (pentru Effy35):

Tu ai lasat pacatele tale si te interesezi si judeci pacatele altora, in conditiile in care esti ateu propagandist si mincinos, invocand realitati in care nu crezi ca sa judeci pe altii. Daca ai dovezi ca sunt parinti care-si lovesc copiii si incalca legea, du-te la tribunal si intenteaza proces, urmeaza calea legala, sau nici in aia nu crezi? Scuteste-ma!

| Effy35 explică (pentru pacatosulBogdan):

De ce judeci o persoană fără să știi nimic despre ea?
Judecă-mă, dar cu dreptate, și mustră-mă, dar cu blândețe.