| Raulinio a întrebat:

Ma puteti lamuri si pe mine cine este Dumnezeu si de ce ar trebui sa cred in el si as mai vrea sa stiu care este diferenta dintre Spider man si Dumnezeu.

37 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

"Dumnezeu este fie sintagma prin care se face referire la divinitatea supremă a celor trei religii monoteiste avraamice: iudaism, creștinism, islam, fie un termen sinonim cu acela de „divinitate, zeitate, zeu/zeiță". În general se poate determina la care dintre cele două sensuri se face referire într-un text prin faptul că în prima sa accepțiune termenul este scris cu majusculă, iar în cealaltă cu literă mică.
În primul sens, termenul „Dumnezeu" corespunde tetragramei ebraice YHWH, ce este un acronim; transliterarea acestei tetragrame mai cunoaște și formele YHVH, JHVH sau JHWH. În lipsa altor precizări, în vorbirea curentă „Dumnezeu" desemnează Dumnezeul evreilor, al creștinilor și al musulmanilor.
Omul Păianjen (Peter Benjamin Parker) este un personaj fictiv dintr-o bandă desenată apărută pentru prima dată în numărul 15 al revistei Amazing Fantasy (august 1962), fiind creat de Stan Lee și Steve Dikto, pentru Marvel Comics. De atunci personajul Spider-Mansta la baza unei puternice industrii ce consta in jocuri, benzi desenate, filme si alte articole multimedia, toate apartinand unei game largi de produse.
Omul Păianjen este de fapt un tânăr student orfan de ambii părinți pe nume Peter Benjamin Parker, care locuia împreună cu unchiul Ben și mătușa May"
Wikipedia

Cred ca esti capabil sa vezi si tu diferenta.

| Raulinio explică (pentru Inferno):

Deci atunci Dumnezeu este la fel ca omul paianjen un prsonaj fictiv, nu-i asa?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Binecuvîntează Doamne această casă, și pe dobitocii care locuiesc în dînsa, zicea popa din vacanța mare, lui Leana și lui Costel.

| Mădă0611 a răspuns:

Spider man e un personaj imaginar mai nou aparut in peisaj, deci e doar o inventie, dumnezeu e mai vechi, deci e real. Probabil peste cateva mii de ani oamenii o sa se intrebe oare chiar a existat Spider man, Batman, Superman, Sailor Moon thinking

| Raulinio explică (pentru Mădă0611):

Draga Mada cum ai ajuns tu la concluzia ca Dumnezeu este real?

| Mădă0611 a răspuns (pentru Raulinio):

Am zis, pentru ca exista in imaginatia oamenilor de mult timp. laughing

| Raulinio explică (pentru Mădă0611):

Logic laughing

| JosePpPp a răspuns (pentru Mădă0611):

Asta inseamna ca pest 100 de ani Spider -man o sa fie noul Dumnezeu

| sublime89 a răspuns:

D-zeu e un super-om, la fel ca spider-man laughing

| Liviu a răspuns:

Spider-man e real(actoru care il joacabig grin ) iar dumnezeu e o poveste de adormit copii, in + mai e si biserica, cum are si spider-man apartamentul lui happy cum si Creanga are casa de la humulesti

| Exilee a răspuns:

CIne este Dumnezeu?

Proorocul Isaia iti raspunde:

" Nu-L stii? Nu L-ai auzit? Domnul Creatorul tuturor extremitatilor Pamantului. El nu oboseste nici nu poate fi golit de putere. Intelepciunea Lui nu poate fi strapunsa." ( Isaia 40, 28-31)

De ce trebuie sa-L iubim pe Dumnezeu?

Pentru ca El L-a trimis pe unicul Sau Fiu pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica.

" Desigur El a purtat suferintele si durerile noastre si le-a luat asupra Lui; si noi am crezut ca e lovit de Dumnezeu, pedepsit si smerit. Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si ranile Lui ne-au tamaduit" ( isaia 53, 4-7). El a fost Mielul care a fost asuprit pentru noi oamenii si pentru mantuirea noastra, EL este Mijlocitorul nostru catre Dumnezeu, Cel ce ne-a Impacat cu Tatal. Desigur, daca nu vrei sa-L accepti pe Dumnezeu, nu te obliga nimeni. Dumnezeu nu doreste dragoste cu forta in niciun caz.
Nu trebuie sa fi un fanatic religios. Dumnezeu uraste fanatismul religios. Chiar si-n cuvintele: " Nu oricine-MI zice Doamne-Doamne va intra in Imparatia Cerurilor, ci numai cel ce face voia tatalui Meu". Iisus Hristos de-asemenea nu a venit pentru ca sa strice Legea, ci ca sa o desavarseasca si sa ne dea alte 2 porunci: Sa ne iubim unii pe altii si sa-L iubim pe Dumnezeu cu tot cugetul si sufletul nostru. De-asemenea Cuvantul lui Dumnezeu schimba foarte multe vieti! EL da viata deoarece in El avem viata miscarea si fiinta. si tot ce este bun, cu voia Lui avem.EL este si Cel care detine tainele Stiintei.

Pacat ca tineretul a ajuns sa uite de Dumnezeu, sa uite de Maica Prea Sfanta si de miile de sfinti si monahi care s-au rugat, se roaga si se vor ruga lui Dumnezeu neincetat pentru iertarea pacatelor noastre care devin din ce in ce mai abundente.

Pentru ca sa ai o relatie cu Dumnezeu, nu este de ajuns doar sa crezi, trebuie sa ai si dragoste si NADEJDE, iar abia cu ajutorul acestor 3, trebuie sa parcurgi mai multe trepte: credinta, frica de Dumnezeu, Pocainta, nadejdea, infranarea, rabdare si in cele din urma NEPATIMIREa> odATA CE-AI PRIMIT cUVANTUL dOMNULUI ADICA l-AI LASAT SA-TI INTRE-N SUFLET, eL DEJA DA ROADE DUHOVNICESTI, TE INVATA SA IUBESTI PE ORICINE oricate defecte ar avea. CIne zice ca daca are credinta deja va ajunge la nepatimire sau infranarea sau de la treapta 1 la 6 sau la 3 mincinos este, deoarece acestea sunt in ordine si pe parcurs ele trebuiesc "urcate".

Cuvantul lui Dumnezeu nu da niciodata gres.

Ferice de cei...
http://www.youtube.com/watch?v=IF7V7wVme4M

Puterea lui Dumnezeu se desavarseste in Creatie

http://www.youtube.com/watch?v=ODjSuXEdoPQ

Tine minte

http://www.youtube.com/watch?v=CMOl5WXNzKw

Dumnezeu si Stiinta
http://www.youtube.com/watch?v=4PTFls5oPVM

Ce este viata vesnica pentru tine?
http://www.youtube.com/watch?v=JCQz4saOcF4

Sufletul fiecarui om este pretios, deci si al tau. Te-ai intrebat vreodata cum sa-l mentii pretios?

http://www.youtube.com/watch?v=JCQz4saOcF4

Sa faci alegerea corecta. Observ ca pana acum ai primit numai raspunsuri eronate din punctul meu de vedere, dar acum tine de alegerea ta. O seara frumoasa :)

| Raulinio explică (pentru Exilee):

Ce mi-ai scris aici nu dovedeste decat ca toata cacialmaua asta cu Dumnezeu nu este mai mult decat un basm.Nu exista nimic concret si demonstrat cum ca Dumnezeu exista.In toata treba asta cu Dumnezeu nu este nimic logic si nu se leaga absolut nimic si prin absurd daca el ar exista de ce ar lasa sa se intample atata rau si de ce tocmai un creator sa i-si dristruga munca lui? Daca tu ai creea ceva ce ti-ar aduce 1 milion de euro la-i distruge? Deci vezi nu este nimic logic si nu se leaga multe lucruri.Iar Biserica si Biblia de ce spune "Crede si nu cerceta" deoarece cu cat cercetezi mai multe despre crearea universului si evolutia oamenilor ajungi sa negi total treaba ca noi suntem urmasii lui Adam si Eva si ca ei au fost creati din pamant si la randul nostru si noi si in pamant ne vom intoarce, nu are nici-un sens. Va doresc o seara placuta in continuare.

| tpuforyou a răspuns (pentru Exilee):

Foarte frumos! big grin, bravo!

| Dandanache a răspuns (pentru Raulinio):

Biblia nu spune "Crede si nu cerceta". Si de regula nici preotimea. Doar unii preoti mai putini informati, ca tine.

| Raulinio explică (pentru Dandanache):

Daca tu crezi ca exista Dumnezeu arata-mi o dovada a existentei lui.

| relian a răspuns (pentru Raulinio):

Biblia nu spune crede si nu cerceta. Daca ai fi citit ai fi stkiut chestia asta. Diferenta dintre cei doi este ca unul este tinar si nelinistit, alantu este batrin si morocanos.Cel putin asa apare din picturile unor maestri.Chestia spus de tine o folosetse biserica dar de scris nu scrie nicaeri.Ba dimpotriva chiar scrie in biblie cauta si vei afla, deci asta arata ca trebuie sa cercetezi inaintea dea crede ceva. Apoi daca ai o afacere profitabila normal ca no lasi balta.Dar daca afacerea ta nu-ti aduce nimic bun, nici satisfactie ce faci? O lasi balta asta faci, spui ca nu mai esti curios.Nu sint credincios absolut deloc, dar cind sustii ceva trebuie sa citesti si sa si gindesti nitel, sa spui ceva ce nimeni nu te poate intoarce. Uite eu asta ti-am aratat ca un crestin daca ar gindi cit de cit tear fi intors cu tot ce tu ai spus pe aici. Uite daca era crestin iti spuneam ca dzeu nusi distruge creatia ci doar a lasat-o balta pentru ca nu ii este profitabila nu cistiga milioane de euro.Deci noi ne distrugem ca am fost lasati asa singuri.Ce poti spune la afirmatia asta? Este adevarata sau nu? Eu zic ca este.Ca sa incui pe cineva poti spune ca nu exista este doar fictive, caz in care oricine are puteri, cunostinte nelimitate.Si poti da exemplu omului verde ala indestructibil-Hulk.

| Raulinio explică (pentru relian):

Mda tot nu se leaga multe chestii dar multumesc oricum pentru raspuns.

| Raulinio explică (pentru relian):

Mda ai foarte mare dreptate.

| Exilee a răspuns:

Este alegerea ta, dar asta nu inseamna ca vei scapa de judecata.

| Raulinio explică (pentru Exilee):

I-mi poti descrie acel ritual fictiv "judecata"?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Baa? stai linistit.cine ti-a spus ca AR trebui sa crezi in Dumnezeu? nu esti obligat mai. diferenta este aceeasi ca intre Dumnezeu si jupiter,zana maseluta,haram alb, si etc. Dumnezeu este real viu, si vesnic, in timp ce ceilalti sant plasmuiri ale mintii omenesti.da tu nu esti obligat sa crezi. daca vrei, DACA VREEIII

| Scarbo a răspuns (pentru anonim_4396):

Iar Dzeu dc nu ar putea fi o plasmuire a mintii umane? Daca este sub forma de suflet (in stare pura) mai este viu, adica noi dupa ce murim in conceptia crestinilor nu suntem morti ci vii? Nu inteleg.

| Raulinio explică (pentru anonim_4396):

"Dumnezeu este real viu, si vesnic" i-mi poti demonstra asta?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Raulinio):

Da.ce am spus este la fel de adevarat cu faptul ca eu sant mort in pacat, si traitor vremelnic.am a alege moartea ori viata vesnica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce vrei tu sa ti- l arat pe Dumnezeu in persoana? chiar crezi ca ma doare-n c.r de ce crezi tu? sau ce faci dupa ce mori? pai nici in c.r nu ma doare. vrei sa stii? citeste, cauta, cerceteaza.ori crezi ca toate se obtin usor, ieftin si sant si durabile? te inseli amice. daca pleci cu indoieli la drum nu mai pleca. daca vrei sa pleci ia-ti un ajutor de nadejde. unul care nu te minte, nu te paraseste, nu te lasa la greu si cand nu mai poti, te cara in brate.cred ca ai inteles in esenta ce am vrut sa spun ca doar esti teligent stiintific si rational ca un ateu.nu-i asa?

| BlackSulphur a răspuns:

In biblie nu sunt poze, insa in benzile desenate cu Spiderman sunt!

| Raulinio explică (pentru BlackSulphur):

Atunci draga domnule Crestin care este diferenta dintre o carte de basme pentru copii si Biblia si da-mi ceva factor concret din intrg universul cum ca asa zisul Dumnezeu exista.

| BlackSulphur a răspuns (pentru Raulinio):

Diferenta? Singura pe care o vad este titlul si coperta. A, da, si basmele nu sunt asa de sadice ca biblia. Daca ti se pare cumva ca sunt sustinator crestin, atunci imi pare rau, ai nevoie de consult oftalmologic.

| Raulinio explică (pentru BlackSulphur):

Puteai spune doar ca nu esti crestin si era minunat (fara chestia cu controlul oftalmologic) din cauza pozei de profil credeam ca esti Crestin.

| Buresbista123 a răspuns:

Super man se incadra mai bine aici...de ce ar trebui sa crezi? daca vrei sa ai prieteni imaginari poti alege dintr o diversitate de religii fiecare cu puterile sale magice, acum depinde de tine ce ti place, ce ti se potriveste...

| DiamondEyes a răspuns:

Zeul si-ar dori sa fie Spider-man cool
El face/facea mai tot prin oameni, insa Spider-man iti pune viata la bataie.

| contαbαndonαt a răspuns:

Pai e simplu:
1.D-zeu e rodul imaginatiei unora;
2.Nu trebuie, nu e necesar spun eu insa e alegerea ta;
3.Pai Spider Man e un erou fictiv pe cand D-zeu un criminal fictiv.

| RaduMD a răspuns:

1. Ar trebui sa credeti in El fiindca de El se leaga scopul nostru in viata. Daca nu il cunoastem pe Dumnezeu nu cunoastem scopul nostru in viata.

2. Spider Man este un dumnezeu, dar Dumnezeu nu este Spider Man.

| Raulinio explică (pentru RaduMD):

Deci cine este Dumnezeu si cum poti sa i-mi demonstrezi ca el exista?

| JosePpPp a răspuns:

Spider-man are costum misto. Si a scos filme de succes. Si avea o gagica buna Mj ( Nu ma refer la michael Jackson )

| adrian1419 a răspuns:

Omenirea stie ca ei au creat spiderman dar nu stiu ca l-au creat pe Dumnezeu asta e diferenta si n-ar trebui sa crezi in nimic