| Kalla a întrebat:

Ma simt inchisa in doua personalitati.Intr-o parte sunt atee,liberala, de partea homosexualitatii si a puterii de a face tot cea ce vrei.De alta partea sunt fanatica si conservatoare.Cred in Dumnezeu si in satana si il iubesc pe Dumnezeu si nu vreau sa-L dezamagesc dar tot restul (biserica) nu stiu ce sa cred.Sunt total confuza.Cand aud de religie imi vine sa ma arunc de pe o stanca si sa nu gasesc nimic dupa moarte pentru ca nu vreau.Nu mai stiu ce sa mai cred.Cred ca incep sa devin atee.As vrea sa devin atee ca sa vad cum m-as simti.Cand ma gandesc la mine ca atee ma simt libera, cand ma gandesc la mine ca religioasa simt amaraciune.Cred in Dumnezeu dar nu vreau nici o religie.Nu vreau biserici,organizatii si doctrine,vreau doar credinta.Ce ziceti, mi-ar prinde bine o pauza de la religie? Crestini: as putea sa ma intorc la Crestinism in caz ca nu m-as simti bine la atei?

82 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Cred ca ti-a spart cineva contul. Nu poti sa fii tu, Kalla.

| BlackSulphur a răspuns (pentru EmaS):

In sfarsit suntem de acord, Ema.

| EmaS a răspuns (pentru BlackSulphur):

Vezi?

| Inferno a răspuns (pentru BlackSulphur):

Cand un om se descrie pe el ca fiind fanatic este fie comediant, in cazul de fata troll, fie prost.

| Hombre a răspuns (pentru EmaS):

"Cred ca ti-a spart cineva contul."
Nu draga, a avut o revelatie pe 23 august cand a fost sfarsitul lumii. Cert e ca nu ea a conceput textul.

| Kalla explică (pentru EmaS):

Nu,Ema,chiar eu sunt.In acest moment ma simt putin confuza si nu cred ca o sa fiu chiar atee,ci mai mult agnostica.
Dar ce s-a intamplat cu tine? Acum cateva luni ai fi raspuns: Nu fa asta,Dumnezeu,Iisus, Maica Domnului, Biserica (citate, din Biblie, citate din Biblie...citate din Biblie). Parca erai si tu mai religioasa.Acum raspunzi cu aroganta.

| EmaS a răspuns (pentru Kalla):

Tot eu sunt, draga mea. Dar am obosit sa mai lupt cu atata necredinta si ignoranta. Fiecare alege locul in care isi va petrece vesnicia.,, Fara lupta nu-i cununa.,,

| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Emaaaa, fi barbata draga!

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Incerc, draga!

| Zenithf a răspuns (pentru Kalla):

Religia cauta sa te inchida (intr-o doctrina), indiferent daca este ortodoxa, catolica, protestanta, neoprotestanta, etc samd.
Credinta adevarata te elibereaza. Experienta omului alaturi de Dumnezeu este unica pentru fiecare, pentru ca Dumnezeu vede in sufletul nostru si ne deosebeste unul de altul, pe cand pentru orice religie suntem doar oile dintr-o turma. Asa ca, cel mai bine ar fi sa faci cum fac toti, dar sa nu te opresti la atat, si sa cauti experienta personala cu Dumnezeu: "Veniti la mine toti cei impovarati..."

| Hombre a răspuns (pentru EmaS):

"Tot eu sunt, draga mea. Dar am obosit sa mai lupt cu atata necredinta si ignoranta."
Hai in jacuzii sa-ti revii caci nici nu stii ce pierzi, te voi mantuii si vei fi fericita in vecii vecilor, amin.winking

| Rapplex a răspuns:

Ai o impresie greşită asupra ateismului. Trăieşti cu impresia că dacă ateii neagă existenţa unei forţe divine/superioare, ei pot face orice. NU, raţiunea e cea care face un ateu să fie un om civilizat, nu frica, cum e în cazul credincioşilor!

| SaveTheNature a răspuns:

Nu trebuie sa intrebi pe nimeni. Viata te va convinge, asa cum ii va convinge pe toti.

| Inferno a răspuns:

Traind in voluptatea prostiei...

| Inferno a răspuns:

Oricum,ti-am anticipat intrebarea.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

E o stare normala, mai ales la varsta ta! Confuzie, indecidere sau agnosticism!
Nu intra in panica, nu te grabi si nici nu te gandi prea mult! Usor-usor vei alege calea corecta pentru tine.

| anonim_4396 a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Corect, acum cateva luni si eu eram asa, insa acum am trecut cu bine peste tot ceia ce semnfica religia.

| CristiB93 a răspuns:

CHiar ca o pauza nu ar strica, toata ziua citesti pareri ateiste si pareri crestine, de la un timp o iei razna.

| doctorandus a răspuns:

Despre Dumnezeu nu se poate sti nimic cu certitudine, nici cine este, nici ca exista, nici ca nu exista, asa ca in privinta asta toate opiniile sunt la fel de valabile, adica toate sunt arbitrare.

| usuk a răspuns:

Emancipare intelectuala, prin asta treci tu acum; nu stii in ce sa mai crezi? ia-o usor; googaleste despre DEISM

| RAY a răspuns:

Ateismul nu inseamna libertate, ateismul e o lipsa chiar e asa greu de inteles asta? http://ro.wikipedia.org/wiki/Ateism
la 14 ani ai tai cred ca sti ce e un minus, nu baga tu ateismul alaturi de libertate, fac ce vreau, homosexualitati etc
a fi ateu inseamna sa te duca capu fi fara griji nu esti tu genu sa fi atee

| Kalla explică (pentru RAY):

De ce? Crezi ca nu pot sa fac fata la "nimic"?

| RAY a răspuns (pentru Kalla):

Sincer nu cred

| Scarbo a răspuns (pentru RAY):

Nu ai de unde sa stii ce e cu adevarat in capul fetei, ateu poate fi cine are chef.

| RAY a răspuns (pentru Scarbo):

Da desigur ca da

| Scarbo a răspuns (pentru Kalla):

Nu asculta ce spun ceilalti : Singuratatea nu te invata ca esti singur, ci singurul. (Emil Cioran)

| anonimg a răspuns:

Cred ca acelasi sentiment l-a incercat si pe fiul risipitor din parabola Domnului Hristos. A simtit nevoia de libertate, si s-a luat dupa... simturi.
Libertatea adevarata este doar in Hristos, dupa cum El Insus a spus: "Veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi." (Ioan.8:32)

Sfatul meu este sa nu te grabesti in a lua decizii pripite. Citeste de aici http://www.adventist.ro/index/materiale-de-studiu/e-books.html cartea "Tragedia veacurilor". Vei cunoaste adevarul, si-ti va schimba viata. Iti va da din nou bucuria de a sluji in continuare lui Dumnezeu.
Citind cartea recomandata vei vedea care este adevarul intre biserica si religie. Vei vedea de ce religia este atat de repingatoare. Vei vedea ca tot ce este respingator nu este de la Dumnezeu. Si, fiindca este o carte inspirata, cu siguranta ca te vei simti atrasa de Dumnezeu.

| Mădă0611 a răspuns:

laughing crezand in dumnezeu n-o sa fii atee oricat ai vrea, ateismul e o convingere, nu o vointa, si apoi, cine a zis ca ateii sunt "liberali", "de partea homosexualitatii si a puterii de a face tot cea ce vrei"?

| RAY a răspuns (pentru Mădă0611):

Mada ateismul nu e convingere e o lipsa a teismului, nu poti fi convins de nimic, sunt convins ca nu am un miliard de teisti in fata mea

| Mădă0611 a răspuns (pentru RAY):

Si daca ai fost crestin, ca sa fii ateu ce iti trebuie?

| RAY a răspuns (pentru Mădă0611):

Eu doar m-am referit ca ateismul nu inseamna libertate, fac ce vreau si altele

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Sa nu uiti sa redeviicrestina, dracul e viclean de- abia asteapta sa incerci ateismul ca pe urma sa revii nu te mai lasa

| 1DeadMemories a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Ce treaba are dracul cu ateismul?

Răspuns utilizator avertizat
| sublime89 a răspuns:

Nu trebuie sa ceri nimanui permisiunea sa fii atee, sau macar sa incerci pentru o perioada. Doar ca aici nu-i asa simplu, acuma esti la crestini, apoi "treci" la atei brusc, si iar treci la crestini. Astea se fac treptat de obicei. Si ca sa devii atee iti trebuie un motiv clar, cum ar fi pasiunea pentru stiinta sa zicem. Trebuie sa se bazeze pe ceva ateismul ala. Altfel nu va tine.

| PedoBarbie a răspuns:

Începi să te deştepţi.*în gândul meu: fă-te atee! ce aştepţi?*

| Lizzu a răspuns:

Daca vrei sa continui sa crezi in dzeu atunci crede,iar daca urasti religia, atunci inceteaza de a mai avea contacte cu biserica, preoti, moaste, icoane si tot felul de detalii...

Atee devii cand incetezi sa mai crezi in dzeu si nu altfel.

| Exilee a răspuns:

Buna Kalla.
"Ce ziceti, mi-ar prinde bine o pauza de la religie? " Mersul la Biserica ar trebui sa ofere mai mult o liniste sufleteasca bazata pe sfaturile duhovnicesti ale preotului.
"Crestini: as putea sa ma intorc la Crestinism in caz ca nu m-as simti bine la atei?" Trebuie neaparat sa-ti gasesti locul intr-o "tabara"? Fi libera. Este dreptul tau sa cercetezi, dreptul tau de opinie, dreptul tau de a alege si nu trebuie sa fi fortata de anumite circumstante ( si-asa am intalnit non-religiosi/religiosi care au dat dovada de o mare grandomanie, idiotenie si prostie insultandu-i pentru decizia in ceea ce priveste credinta fiecaruia).
O seara frumoasa.

| ErrorFound a răspuns:

Te-am lasat o saptamana si acum te-as lua in brate. big hug
Uite ce e, daca te simti bine ca ateu, ar trebui sa incerci.
Nu ar trebui sa ai remuscari fiindca te simti libera.
Daca ateismul nu este "calea ta", banuiesc ca te poti intoarce oricand la crestinism. In fond, se convertesc la crestinism si oameni de 50-60 de ani, dupa o viata de crima. happy Tu nu esti nici pe de parte asa de rea, deci nu cred ca nu te-ar primii inapoi.

Orice ai face, te rog, priveste lucrurile obiectiv si vezi cum iti este mai bine.
Daca devi ateu, te rog studiaza spiritualitate, nu are legatura cu religia dar este un inlocuitor pentru protectie si poate fi chiar mai buna.

| RAY a răspuns (pentru ErrorFound):

Cum poti cauta spirite din moment nu crezi in de astea?

| ErrorFound a răspuns (pentru RAY):

Nu spirite. Parca ateismul se referea la lipsa credintei intr-o zeitate, desi, mai nou ma identific ca agnostic. M-am downgradat, daca vrei. big grin

| Kalla explică (pentru ErrorFound):

Dupa ce ai plecat eu am devenit (cred, sunt inca confuza) un fel de agnostica si tu la fel, e o schimbare destul de ciudata pentru un ateu convins ca tine si o crestina convinsa ca mine.

| RAY a răspuns (pentru ErrorFound):

Da lipsa credintei nu afirmatia ca nu exita

| ErrorFound a răspuns (pentru Kalla):

Nu neaparat, eu nu caut o zeitate. Uita-te la activitatea mea din ultimele 2 zile(am fost intr-o mini vacanta), eu resping orice zeitate descrisa in tesim:omuleti cu barba, aripioare...
Nu mai stau sa-ti explic, dar cineva mi-a dat o altfel de interpretare a Bibliei, de aceea sunt agnostic. Sunt convins doar in cazul in care mi se spune ca Dumnezeu este un om barbos, care sta pe un tron si se uita din cer la tine. Idem pentru restul zeitatilor.

| HueyFreeman a răspuns:

Cine te opreste?

| LordBolton a răspuns:

Devino atee.

p.s. cineva a spart contul tau

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti ridicol de normala.chiar ilara. kalla? si eu sant credincios, da cand ma rog zic si eu ca pacatosul cela din biblie; cred Doamne. ajuta necredintei mele.sa te simti bine la atei? glumesti? te vei simti bine la atei, cum te simti de rau in biserica fiindca biserica te pune fata in fata cu toate faptele tale, iar ateismul cu libertatea si ingaduinta de sine fara limite.ateismul nu cunoaste dreapta masura.credinta ti-o arata dar tie nu-ti convine. kalla? noi oamenii mai in gluma mai in serios spunem; ce e mult strica, ce putin nu ajunge. apai cea mai grea lupta este cea dusa cu tine insuti. daer tu vrei sa te simti bine? ori libera? vrei sa te pierzi? ori sa te desavarsesti ca creatura? fiindca si omida, e omida, isi face cocoon, se transforma in pupa apoi in fluture frumos.io am fost ateu cand eram tanar. daca ma simteam bine? exact ca astia de pe aici.radeam cu gura pana la urechi, ca blegul, si eram mare iubitor de stiinta si de descoperiri stiintifice, pana cand am observat ca acestea sant lucruri normale care vor merge inainte si dupa ce n-oi mai fi eu.si din ce in ce mai moderne si mai frumoase si mai utile.dar sant maeriale. avem o minte extraordinara.un creier nemaipomenit.dar nu eram liber.acuma sant crestin si sant liber kalla.si ma bucur de Dumnezeu si de ceia ce ne pune la dispozitie in zilele vietii noastre.si ma bucur de oameni kalla.de oamenii cu care traiesc aceste vremuri si timpuri. poti fi atee si sa-l cauti pe Dumnezeu asa cum am facut si eu.ca la 15-18 ani toti is atei.pana se plicti. dupa aia devin cautatori de Dumnezeu ori indiferenti ca niste legume.papica,bauturica,sex si nani.dar noi santem mult mai mult decat atat.si ca fiu/fiica a celui preainalt santem fii/fiice ale luminii.credema,daca nu pe mine, pe el insusi fiindca este scris.

| Hombre a răspuns (pentru anonim_4396):

"acuma sant crestin si sant liber"
Ha ha ha he he he hi hi hi si cand erai ateu sclavul cui erai? Esti fatarnic bai combinat siderurgic, de fapt visezi la marea fericire dupa viata fizica si tie frica ca daca o fi si-o fi ceva dupa, ti-o da in freza.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Hombre):

Hombre? sant cinstit cu mine insumi.stiu ca n-o sa vad raiul fiindca sant pacatos.dar nici in iad nu m-as duce.visele se nasc din multimea grijilor.aseara puteam sa nu mai fiu.dar m-a ratat.la milimetru.de ce crezi ca mi-e frica? deja e treia oara.doar trag nadejde.e rau? doar stii ca speranta e mare javra.toti traiesc cu ea.sclavul cui eram? al minciunii si tatalui ei.

| Hombre a răspuns (pentru anonim_4396):

"doar stii ca speranta e mare javra.toti traiesc cu ea.sclavul cui eram? al minciunii si tatalui ei."
Asta imi place, tare de tot. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite ce-ar fi sa incepi cu ceva mai usor pentru tine, de pilda desimul afirma credinta rationala intr-un zeu care a creat universul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Biserica, cea construita din caramida, nu are nicio legatura cu Dumnezeu. Chiar Iisus Hristos spune ca: ''unde sunt doi sau mai multi in numele meu acolo voi si si eu, cu ei''. Nu stiu daca spune chiar asa, oricum, e ceva de genul. Dar hai sa terminam cu citatele. Iti pun o intrebare simpla: daca Dumnezeu e omniprezent, de ce sa ne inchinam si sa ne rugam intr-un loc fix?
2. Stiu ca mi-ar sari toti atei in cap, dar imi asum acest risc, oricum, nu-mi prea pasa ce cred ceilalti (aici ma refer in general, nu doar la atei sau crestini). Eu cred ca nu exista atei, ci doar oameni care sunt suparati pe Dumnezeu.
3. Biserica nu-ti ofera liniste, asa cum au spus unii. Nu am vazut niciodata pe nimeni intorcandu-se schimbat, in sensul bun, de la biserica. Caldura pe care ti-o ofera este rece, n-o sa te incalzeasca niciodata.
4. Vei avea o libertate limitata indiferent daca esti atee sau crestina.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Citeste cu atentie.

http://www.aimee.ro/evolutie-spirituala/povestea-celor-doi-lupi/

| Scarbo a răspuns:

Crede-ma ca vei deveni ateu, in curand, acesta este drumul pe care trebuie sa-l parcurgi, o partea din tine vrea sa crezi, alta ar vrea sa renunte la acest lucru din cauza unor dubii. Nu mai este mult si nu vei mai crede in Dzeu, chiar daca ai vrea. Continua sa-ti pui intrebari si vei cunoaste adevarul despre multe lucruri, sau renunta si intoarce-te sa fii sclavul unei false sperante.

| AlexeHellsing a răspuns:

Ce s-a întâmplat? Nu poți veni tocmai tu cu o asemenea idee nefondată. Nu cred că-i real. Întrebarea asta n-ai pus-o tu, Kalla. Am impresia că cineva ți-a spart contul, și exact asta s-a întâmplat.

| ViseleSmulgGratii a răspuns:

Ti-ar prinde bine o pauza in care sa incerci sa il impaci pe Dumnezeu cu logica.
Cauta sa te informezi in acea pauza, sa stapanesti subiectul bine.
Dupa ce ai facut asta, hotaraste-te daca Dumnezeu exista sau nu. Bafta!

| 1DeadMemories a răspuns:

Daca crezi ca d.zeu exista, n ai cum sa devi ateu.
"Cred in Dumnezeu, dar nu vreau nici o religie" cine te tine sa crezi in el? cine te pune sa aderi la o religie? Fa ti propria religie si ghideaza te dupa ceva care te face sa te simti bine.

Frazele tale n au logica, te simti libera ca atee, cum? in gandire sau libera sa faci tampenii, stiind ca nu te trage nimeni la raspundere.Eu una asa inteleg din ce bajbai pe aici, ca om religios ai ceva retineri cand faci fapte rele, gandindu te ca te vede al de sus si ti o iei.

Cine stie ce o fi in capul tau, ideea e ca om rau poti fi si ateu si crestin, dar in acelasi timp poti fi si un om bun ca ateu sau crestin.

Explica detaliat ce te deranjeaza, noi intelegem ce vrem.happy

| lolium a răspuns:

Inteleg ce spui pentru ca am simtit si eu asta. nu ma pot supune toata viata unor reguli pe care nu le inteleg in totalitate, nu-mi pot controla reactiile pe motiv ca fac pacate, nu pot inceta a mai fi eu. biserica cere post, iertare (pe care nu o pot oferi oricui ), evlavie, departare de majoritatea obiceiurilor pe care le au oamenii astazi.
acum cateva luni as fi putut jura ca nu as fi renuntat la ideea de dumnezeu niciodata, dar in momentul in care am constientizat ca religia si toate regulile ei imi fac rau, ca ma incatuseaza prea tare mi-am dorit sa ma indepartez de tot.

fac ce vreau fara sa ma gandesc ca cineva din cer s-ar supara pe mine, spun ce simt chiar daca e gresit (dupa parerea altora), mananc ce vreau, am planuri si dorinte proprii.
problemele mele au inceput in momentul in care am simtit ca nu sunt acceptata de unii oameni. asa am ajuns sa ma rog, sa vorbesc cu dumnezeu ca si cum ar fi fost o persoana care statea langa mine, sa merg la biserica ca si cum m-ar fi asteptat acolo persoana care ma iubea cel mai mult pe lume. si iti spun sincer ca acea liniste care ma urmarea pretutindeni nu se compara cu niciun alt sentiment.

avand tot mai mult in minte ideea ca dumnezeu exista am inceput sa-mi controlez fiecare gand despre care as fi stiut eu ca nu e bun. lucrul asta m-a cam obosit.

nu am sa resping niciodata ideea ca dumnezeu exista, pur si simplu imi doresc sa fiu un om normal, cu pacatele pe care le savarsesc in mod constient.

imi este imposibil sa fiu un model, si nici nu imi doresc sa ajung asa.

| RaduMD a răspuns:

Problema credintei este o optiune fundamentala. Nu poti sa fii si credincioasa si atee in acelasi timp, deoarece nu poti avea doua optiuni fundamentale care se bat cap in cap.

Iar daca esti religioasa, nu poti sa fii contra nici a Bisericii, nici a doctrinei. Fiindca, citind Biblia, iti devine clar ca Domnul nostru exact asta a facut: ne-a lasat o Biserica si ne-a lasat o doctrina.
Care este acea Biserica si care e aceasta doctrina, asta, da, e o intrebare mai complicata. Dar, un lucru e clar: exista o Biserica a lui Cristos si exista o invatatura a Lui. Restul, e o problema de identificare. O problema la care unul sau altul dintre cei care doresc sa Il urmeze pe Domnul poate ca ti-ar da raspunsuri diferite, dar niciunul dintre ei nu-ti va spune ca nu exista nici o Biserica si nicio invatatura care de la El sa vina.