| Archangells a întrebat:

Ma simt stresat informational. De mic mi-a placut sa stiu multe despre Univers, despre ce e omul, ce e viata. Dar cu cat studiez mai mult, cu atat imi dau seama ca sunt tot mai prost si informatia e prea multa si incompleta ca sa ii dau vreodata de capat. Acum inteleg de ce Einstein si-a dat seama ca nu stie nimic. el doar a impins limita cunoasterii anterioare, dar ramane acelasi infinit. Vrem sa intelegem Universul, dar am realizat ca nu poti intelege Universul decat daca il simulezi, daca esti una cu el prin urmare. Sa descoperi toate legile lui, toata infinitatea lui. dar ratiunea noastra si memoria sunt limitate. prin urmare, am ajuns la concluzia religiilor, doar simtind transcedental vei intelege ce e Univerul, ce e dumnezeu, ce e absolutul. Noi suntem prinsi in cursa de a descoperi ceva infinit. Cum sa descoperi ceva infinit cu niste unelte preistorice ale mintii(ratiune si memorie) care se bazeaza pe deductii logice conectate cu ceva anterior, cu o notiune de realitate.e ca si cum ai incerca sa masori toate curbele dintr-un tablou de Picasso ca sa il intelegi cand de fapt trebuie sa te linistesti si sa il simti in tine, sa lasi emotia tabloului sa te patrunda. Asa e si cu Universul, cu Dumnezeu, il poti intelege doar daca lasi emotia acestuia sa te patrunda. Am dreptate?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Împărăția lui Dumnezeu este înlăuntrul nostru.
Cunoaște-te pe tine însuți si o sa ai acces la toate informațiile.

35 răspunsuri:
| Inferno a răspuns (pentru Archangells):

Problema cu polologhiile acestea filosofice este ca nu sunt consistente cu nimic.
Intelegem Universul ca intreg intelegandu-i mai intai partile componente, dupa le asamblam si vedem cum functioneaza intreg mecanismul.
De fapt asa functioneaza procesele cognitive, omul tot ce invata invta pe bucati si dupa-si organizeaza mental informatia acumulata pentru a crea tipare logice.

| Archangells explică (pentru Alphawolf):

Ok. gata, ma las si de vibratii si de atomi si de alte prostii. revin cu picioarele pe pamant si ma apuc de facut bani. Stie tataaa! nu mai imi trebuie mie cultura, univers, spiritual si chestii elevate gen filozofie, metafizica cand mi-e stomacul gool.laughing Ma apuc sa pun in practica ideile altora, sa vad pe a cui. cine da mai mult. sclav bine platit vreau sa fiu daca tot aleg calea astabig grin poate ma bag in politica si sa imi permit vacante pe banii vostri. sau poate ma fac politist sa scuip in freza cetatenii blegomani si soferii. haha. am un milion de posibilitati malefice si nici una pozitiva. sa ma apuc sa schimb tara asta? da ce is nebun? daca oamenii accepta sa stea in genunchi, cine-s eu sa ii ridic, mai ales ca stau acolo pe ritm de manelelaughing gata. vechiul Eu a murit. traiasca Noul! ce psihopat pot sa fiu. care versiune iti place. cea veche sau asta Noua? atentie la starea emotionala ce ti-am creat-o ca poate a fost cu intentie. atentie la cuvintele ce le-ai memorat ca poate sunt cuvinte cheie ascunse si te programez mental. atentie la idei ca poate o sa crezi ca sunt ideile tale pete ceva vreme. asta face mass media. punct. te las si te salut, pa pa Alpha. mi-a parut bine:*

| RAY a răspuns:

Care dumnezeu? is fara nrr de zeii,apropo daca ti-a placut de mic stiinta de ce nu ai cercetato? ce ratiune vezi tu in biblie? crezi in dumnezeu pentru ca isi promite viata de apoi,ajutor divin te inteleg,eu nu pot patrunde in emotiile basmelor din pacate accept viata asa cum e fara zeii, supranatural, serpi vorbitori, ers pe apa, unu de 90 de ani in burta unei balene alte miracole fantastice, apropo dumnezeu asta cum a aparut din nimic? cum a putut crea totul din nimic? in loc sa fii curios tu te opresti din a gandi rational pacat

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Desigur omul imperfect are gandirea si capacitatea de asimilare a cunoasterii lucrurilor din univers limitata. Dar creierul uman este in asa fel conceput incat sa primeasca informatii imense, sa inmagazineze cat o biblioteca imensa din New york. Dar desi omul filosofeaza dupa capacitatea lui limitata destul de mult, totusi nu ajunge nicaieri.( Daca vrei citeste Ieremia 10 :23; Eclesiastul6:7-12 ).

| danay72 a răspuns:

Si oricat de mult vei invata despre Dumnezeu, cunostinta despre el nu se va termina, e infinita.Eclesiasul3:11