Dumnezeu i-a creat pe Adam şi pe Eva perfecţi, iar scopul său era ca din ei să descindă tot neamul omenesc (Gen. 1:28; 3:20). Evident, mai ales în primele generaţii, căsătoriile aveau să se încheie între rude foarte apropiate. Chiar şi după apariţia păcatului, pericolul moştenirii unor malformaţii grave la primele generaţii era relativ neglijabil, deoarece neamul omenesc era foarte aproape de perfecţiunea de care se bucuraseră Adam şi Eva. O dovadă în acest sens este longevitatea oamenilor din acele timpuri (vezi Geneza 5:3–8; 25:7). Dar, după aproximativ 2.500 de ani de la păcatul lui Adam, Dumnezeu a interzis căsătoriile incestuoase. Lucrul acesta a slujit la ocrotirea copiilor şi a înălţat moralitatea sexuală a slujitorilor lui Iehova mai presus de cea a popoarelor din jur, care se dedau la tot felul de practici depravate. — Vezi Leviticul 18:2–18.
Si din punct de vedere biblic e incest, motiv pentru care in timpul israelitilor a dat legi care nu permitea asa ceva.
Si nu telas sa fii maimuta? ia mai citeste odata biblia si vezi ce porunca le-a dat Dumnezeu; apoi vino aici sa pui ineptii, eu cred ca intai a fost 1 si dupa unu urmeaza 7 mult mai incolo, deci 7 nu e inainte de 1 cand incepi numaratoarea
Nu este nevoie ca incestul biblic sa fie acela care sa ne convinga ca evolutia e cea adevarata. Pentru asta sunt dovezi accesibile tuturor.
Din punct de vedere al cre(ş)tinilor acest lucru nu era considerat incest la întîmplarea cu pricina.
Legea cu privire la incest a fost data (apropo de religie) la multi ani dupa acel moment de care vorbesti tu. La inceput nu existau incompatibilitati genetice intre frati, ele fiind rezultatul direct al pacatului, care a corupt natura umana. Daca nu ma crezi... vezi daca exista incompatibilitati si la animale, chiar si la alea care se presupun a fi inrudite cu omul. In momentul cand au aparut aceste incompatibilitati, Dumnezeu a interzis incestul - pentru ca legile au in vedere binele nostru.
Eu m-as mira mai degraba cum de o carte veche de mii de ani a interzis incestul cu mult inainte ca stiinta sa inteleaga de ce nu e voie.
Salut
Interdicţia de a te căsători cu rude apropiate a fost dată de Dumnezeu când oamenii erau suficient de mulţi pentru a se putea evita astfel de legături. Până atunci însă această interdicţie pur şi simplu nu a existat.
Logica bibliei.
Incestul este interzis...doar daca esti Adam sau Eva.
Sa omori e interzis...doar daca esti dumnezeu.
Ti se pare mai logic sa crezi ca am evoluat din maimuta decat sa crezi ca omenirea s-a inmultit, asa cum se intampla si astazi? Interesant. Mie mi se pare mai logic sa cred ca la inceput au fost doi oameni, apoi acestia au avut copii (Biblia nu mentioneaza cati dar cu siguranta Dumnezeu s-a ingrijit sa fie destui ca sa se inmulteasca), apoi tot asa. Daca eu stau acum sa-i numar pe toti membri familiei de la strabunici mei as ajunge la 30-40 de pers. Insa in vechime familiile aveau si cate 10 sau mai multi copii, atunci in 6000 de ani nu puteau ajunge la miliarde?
Încă ne înmulţim incestual şi nu ştiam? Da, aceşti doi oameni au avut copii, puteau să aibă şi 1683 tot incest era.
Ma refeream doar la inmultire. Intr-adevar Dumnezeu a permis la inceput sa aiba loc casatorii intre rude sau chiar frati dar altfel nu era posibila inmultirea oamenilor, si nu era nici o problema pentru ca erau aproape de perfectiune astfel aproape ca nici nu a existat riscul aparitiei unor malformatii la copii, asa cum exista astazi. Dumnezeu ne da doar porunci care ne ocrotesc. De ce te deranjeaza acest lucru?
Ti se pare logic să susţinem că viaţa a apărut pur şi simplu din întâmplare sau datorită unor forţe oarbe? În pofida răspândirii şi popularităţii teoriei evoluţiei, mulţi oameni raţionali, inclusiv oameni de ştiinţă, sunt convinşi de existenţa unui Creator inteligent. „Orice casă este construită de cineva. Cel care a construit toate lucrurile este Dumnezeu". (Evrei 3:4). Pur şi simplu nu este logic să recunoşti că o casă presupune un proiectant şi un constructor şi, în acelaşi timp, să susţii că o celulă complicată a apărut din pură întâmplare.
Biblia face o remarcă cu privire la cei care resping existenţa unui Proiectant şi Creator: „Nebunul spune în inima lui: «Nu există Dumnezeu»" (Psalmul 14:1). Un om se poate conduce după propriile păreri şi nu după dovezi obiective. În schimb, omul înţelept, care are discernământ, recunoaşte existenţa unui Creator. — Isaia 45:18.
Pentru mulţi oameni care gândesc, dovezile ce susţin existenţa unui Proiectant Suprem sunt cât se poate de evidente.
Dar tie ti se pare logic sa crezi povestea cu Adam si Eva pentru care nu exista nicio dovada, decat sa crezi in evolutia omului? Te-ai uitat vreodata peste niste fosile macar? http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_human_evolution_fossils
Ti s-o parea logic dar asta inseamna ca e si corect? In fine, chestia e alta.Nu stim sigur cum s-a intamplat, deoarece apar argumente cum ca Dumnezeu a avut grija sa mai fie si alti oameni, dar se poate sa fi facut incest.Si de la doi oameni sa se ajunga la 7 miliarde ar trebui cam peste 1700 de ani conform unui studiu(nu tin minte unde am citit, dar am retinut asta).
Eu citesc biblia acum si la capitolu,, facere lumi'' pe care l-am citit nu sctie nimic de incest de unde a-ti scos chestia asta cu incestu. Dumnezeu interzice incestu mai tarziu. Asa ca nu mai mintiti lumea, cititi biblia si apoi vorbiti!
Atunci cum s-au inmultit oamenii daca era numai Adam, Eva si
COPIII LOR, intre ei?